Съвети и въпроси относно избор на Е6х

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х

Мнение от Dany Boy » 27 Юли 2018, 10:02

Колеги ще ходим да гледаме тази кола и мислим да я пробваме. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7ptqqg Ще се радвам на помощ от ваша страна. Как Ви се струва колата и дали е на реални километри. Ето и ВИН номера: WBANX51030CT62901

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 27 Юли 2018, 10:47

" . . . . БЕЗ УДАРИ. . . ."

има много сериозен удар на 126хкм 07,2012 задно ляво, вратата е заминала, заден калник и тн. много голям ремонт

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 27 Юли 2018, 12:48

Принципно, както одавна съм чел тук, щом видиш етикети с caps lock като "УНИКАТ, КАТО НОВА, ПЪРВИ СОБСТВЕНИК НАБОР 1943, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЕКСТРИ ЗА МОДЕЛА" и тн пародии, директно затваряш обявата...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Dany Boy » 27 Юли 2018, 12:56

Благодаря, колега Kolp. Жив и здрав да си! :) Колко нерви и ядове спестяваш на хората...
Последна промяна Dany Boy на 27 Юли 2018, 20:47, променена общо 1 път

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 27 Юли 2018, 15:25

madafaka_donkele написа:
Knoxville_ написа:И последно - "Автомобилът се предлага от частно лице" , но намерих още поне една кола на същия човек, която се продава без регистрация.

Е, какво те учудва. Една камара народ си вкарва по 1-2 коли с цел препродажба и естествено няма как да я пуснат обявата, като такава на автокъща. В това няма нищо нередно.

А, за самата Е60, дето е евтина... след един разговор с познат миналата седмица, вече на всичко вярвам :mhihi: Кола от друга премиум марка се връща от лизинг почти в края на лизинговия период тъкмо, като е излязъл новия модел. Дилъра не му се занимава излишно и взетата обратно кола я пуска директно на остатъчната стойност. Колата е на под 100к км. и пазарна стойност 18-20к. Моя човек я взима за 10к от дилъра, връща си и ДДС-то и колата реално му остава на около 8к. 2г. по-късно т.е. в момента, колата се продава за 16к :mhihi:

И ти на тоя човек му вярваш? Я ми кажи премиум марка под 100 000 км за 18k лева? Преимум.. не VW и OPEL?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 27 Юли 2018, 15:51

Giorceto написа:И ти на тоя човек му вярваш?

Естествено, колата я виждам всеки ден и се познаваме добре, нямам причина да не му вярвам.

Giorceto написа:Я ми кажи премиум марка под 100 000 км за 18k лева? Преимум.. не VW и OPEL?

Пак ли ще раздуваме била-тя-колата-премиум-ама-преди-15-г? Да ме видя да съм споменал премиум? Какво му е премиумското на 10-15г. БМВ? Ще е премиум, ако го изкараш сега от завода или е на максимум 2г. Всичко останало, както се вижда и от темите си е леш и далеч от каквото и да е определение за премиум. Стига с тези заучени фрази и ограничено мислене. Света и автомобилите не се изчерпват само с БМВ, та всички да карат само БМВ. Ако не си го разбрал досега си е твой проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: димяща проходима катафалка
Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd

Мнение от antonpau » 27 Юли 2018, 16:13

Еми ти спомена премиум пръв ;) А и, извинявай, ама "на дилъра не му се занимава излишно" звучи не просто несериозно, ами не знам как :mhihi: Ей така, за спорта, можеш ли да споделиш кой е този дилър? Възнамерявам да го следя доста изкъсо кога пак няма да му се занимава :ok:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Юли 2018, 16:37

Поредните приказки от 1001 нощ :clap:
Първо премиум, па после не е премиум.
И да така е, едно бмв си е премиум и на 105 години да стане, докато един пасат или инсигния не е премиум дори и докато е в магазина ;)
Иска им се на някои хора да са премиум с коли за по 25 000лв от магазина, ама не става :mrgreen:
Това на дилър да не му се занимава е още по несериозно. Той тоя дилър тая кола са му я подарили и пари от нея няма да избива, затова видиш ли остатъчната стойност я бичи на -50% :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Голям смях.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 27 Юли 2018, 23:10

rosti_84 написа:
FaceOff написа:Колкото по-скъпа е една кола/модел, толкова повече/по-бързо и пада цената....

Според мен, цената на употребяваните автомобили се определя от техническото, визуалното състояние, наличните екстри, грамотното и недвусмислено доказване на историята, коректността на продавача и всички останали първични и вторични белези, по които може да се разбере дали една кола е гледана и поддържана, или се пробутва за това, друг да си бие главата с нея. Може би ще ме обявите за луд, балама, наивник и т.н., но скоро си купих Е60 LCI, 525xi, M-пакет за 21 000 лв. Преди това, в продължение на година проучвах модела, ходих по всякакви автокъщи, тествах всевъзможни "Топ уникати", пробутваха ми коли с няколко сервизни книжки (да си избирам), вадиха се бастуни от багажника, моряшки шапки, инвалидни стикери забравени до километража и т.н. Защо обаче се реших да дам 5-6 000 отгоре. Колата, която ми попадна бе изключително грамотно и подробно описана, подробни снимки от всякакъв ъгъл и т.н. Тук е моментът да изкажа и своите искрени благодарности на kolp, т.к. човекът си отдели от времето, прегледа VIN-а и ми отговори, без да си позволявам да го тормозя с всички попаднали ми VIN-ове от преглеждани обяви. Налични са почти всички екстри, вкл. бензинова печка (не бях срещал до сега), кейлес, пълно мемори на седалките, подгреви отзад и отпред, подгрев на волана и т.н., като само нямаше HUD. Колата е купувана от БГ, с пълна сервизна история от начало, като два пъти всяка година е влизала за профилактика, а сега е на 148 396 км. Човекът от който я взех е такъв маняк, че фаровете са сменени заради драскотина на единия, бутончетата се докосват с върха на пръста за да не се изтъркат, а я караше с ръкавици да не изтърка и изпоти волана. По колата нямаше една драскотинка или петънце, същото се отнасяше и за интериора (пролет и есен при кожар за професионално почиствана, подхранване и протекция на кожата, плюс запълване на неизбежните хлътвания и набръчквания най-вече по страничния борд на шофьорската седалка). Колата една нощ не е била на открито, т.к. човекът си имаше отопляем гараж, а когато е извън него-покрита с покривало против градушка. Може би прекалих с писането, не ми е целта да се хваля или оправдавам защо съм дал толкова пари, но всеки път като си погледна и кача в колата изпитвам удоволствие и не съжалявам за една стотинка. Толкова пазена и поддържана кола ме провокира аз също да й обръщам такова внимание и след 2-3 години като я продавам да изпитвам същият кеф като предишния собственик, когато на два поредни сервиза хората не откриха нито една грешка, липсващо болтче, драскотонка или петънце (в официален представител на BMW и мой доверен сервиз). Със сигурност обаче, когато реша да я продам (надявам се да не е поради нужда от пари) няма да я дам за цената на някой смазан от каране, вмирисан кокошарник.

Колега, аз НАПЪЛНО споделям мнението ти, но явно ти не си ме разбрал.. Това, което си платил си е пазарната цена на твоя автомобил, все още има и доста по-скъпи Е60-ки... Въпросът е, че няма да си купиш Е39 за тия пари, колкото и да е запазено, и на същите километри да е, с история и т.н.? Защото е безумие! И твоята преди 3 години е била с няколко хиляди по-скъпа, и твоята след 3 години ще е с няколко хиляди по-евтина, от това, което си дал.. не откриваме топлата вода, нито колелото..

пп. Относно колегата @kolp , аз лично се чудя, след толкова проверени рами, как никой не предложи да го почерпи тоя човек бе.. На мен ми е проверявал две рами, пробвах да му пиша на лично, но не мога..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd

Мнение от aksi50 » 28 Юли 2018, 1:03

kolp написа:" . . . . БЕЗ УДАРИ. . . ."

има много сериозен удар на 126хкм 07,2012 задно ляво, вратата е заминала, заден калник и тн. много голям ремонт

Колега ще провериш ли какво се случва и със тази , благодаря много

WBANM71000CP10383

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d LCI

Мнение от bokouser » 28 Юли 2018, 9:53

FaceOff написа:пп. Относно колегата @kolp , аз лично се чудя, след толкова проверени рами, как никой не предложи да го почерпи тоя човек бе.. На мен ми е проверявал две рами, пробвах да му пиша на лично, но не мога..

Аз също искам още веднъж да благодаря на колегата kolp, и аз купих кола след негово съдействие.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e61 525d LCI
Мечтае да кара: BMW f11 M550d

Мнение от dorohin_racing_team » 28 Юли 2018, 11:33

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7q6bnv Колеги, някой гледал ли е тази е61-ца ? Мнение ? Благодаря ! ! !

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 30 Юли 2018, 10:36

madafaka_donkele написа:
Giorceto написа:И ти на тоя човек му вярваш?

Естествено, колата я виждам всеки ден и се познаваме добре, нямам причина да не му вярвам.

Giorceto написа:Я ми кажи премиум марка под 100 000 км за 18k лева? Преимум.. не VW и OPEL?

Пак ли ще раздуваме била-тя-колата-премиум-ама-преди-15-г? Да ме видя да съм споменал премиум? Какво му е премиумското на 10-15г. БМВ? Ще е премиум, ако го изкараш сега от завода или е на максимум 2г. Всичко останало, както се вижда и от темите си е леш и далеч от каквото и да е определение за премиум. Стига с тези заучени фрази и ограничено мислене. Света и автомобилите не се изчерпват само с БМВ, та всички да карат само БМВ. Ако не си го разбрал досега си е твой проблем.

:OT: Да не изпадаме в подробности, но съм карал доста различни от БМВ марки, включително и чисто нови... и да премиум марка и на 15 години е премум марка. Автомобилите много отдавна не се изчерпват с БМВ, но ние тук сме се събрали, защото за нас се изчерпват. Ако не ти харесва знаеш... ама глупосит от сорта на Премиум Дачия на 80 000 км за 8000 лева звучат смешно.
П.С. Писал съм премиум... защото ти така си посочил, иначе да, може да кара Лупо на 60000 за 8000 лева или Ситроен Ц3... ама ако си ги карал някога, ще разбереш какво значи "премиум"
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp

Мнение от bijuto » 30 Юли 2018, 12:48

Здравейте колеги,
търсих назад в темата, но не намерих нищо за тази кола. Моля, ако някой знае нещо за тази кола,да споделиhttps: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11527239481463691&slink=7qw775
Четох, че търговците не били много читави, но колата изглежда добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 30 Юли 2018, 19:02

bijuto написа:Здравейте колеги,
търсих назад в темата, но не намерих нищо за тази кола. Моля, ако някой знае нещо за тази кола,да споделиhttps: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11527239481463691&slink=7qw775
Четох, че търговците не били много читави, но колата изглежда добре.
Много приятно изпълнение. Аз като търсих, търсих точно такова ниво на оборудване CIC, коюфортен + подгрев, хедъп, адаптивни фарове, запазен автомобил и т.н. Като цяло рядко изпадат хубави коли. Аз гледах сигурно една година и накрая вдигнах ръце и взех бензинова без комфортен салон и циц. Според мен отиди и я виж, закарайте я на сервиз и ако е ок не му мисли какви били търговците. Успех и да се похвалиш какво е станало.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61