Секретно меню за виждане на температурата на мотора
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- FANATIK-s-BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530д
- Мечтае да кара: на път без дупки(ако може)
- Детайли за колата: ламя
Re: Секретно меню за виждане на температурата на мотора
Странни са тея наще коли колеги! Моята като цяло загрява бързо но държи 93-96 градуса независимо от карането.Сменени са и 2-та термостата и съм със жалози на бъбреците.На какво може да се дължи разликата? Все пак говорим за едни и същи коли.
Иначе чертичките на оборотомера ми стоят малко под 4500 и са около 8-9 на брой.Тук някъде гледах че трябвало да са 4-5 като е загряла
има нещо котайско в цялата работа ме съмнява 
Иначе чертичките на оборотомера ми стоят малко под 4500 и са около 8-9 на брой.Тук някъде гледах че трябвало да са 4-5 като е загряла

Атаката е най-добрата защита...!!!
И на мен при 90 градуса са 8-9 чертички, може би 3 под 4500 оборота.. загрява до 90 градуса за около поне 10км каране в града, уж са сменени термостати и антифриз преди година..
Би трябвало ,за около 5-6 км. колата да си достигне нормалната работна температура.При мен си е така.Иначе ,съм сменил,двата термостата,водната помпа,както и почистване на радиатор,маркучи и тн.Според мен е добре да се смени водната помпа,ако не се знае кога или дали изобщо е сменяна.А по отношение на самата помпа,лопатките на последните се правят от някаква композитна сплав,която не реагира на влиянието на флуида и не съм чел да има проблеми?! До колкото знам само в ранните години са били леко проблематични?Та си сложих оригинална.За метални лопатки,не знам,ама се чудя,ако се сцепи нещо,дали пораженията,няма да са по-големи,отколкото при композитните???
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Стига с тези 5-6 км, температурата на въздуха е важна, при -15 е нормално да достигне до около 80 градус и след това последните градуси да ги вдигне по-бавно, при 20 градуса е нормално и за 3 км да достигне работна. Като почнем с някакви точности да говорим за неща, които са относителни 

- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Нормално ли е на място температурата да се колебае между 93-98 градуса? Колата поддържа 87-89 градуса при движение с 90-100км/ч. При кик рязко пада на 82 градуса и за около 15сек. отново достига 87-89 градуса.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Brat mu написа:Нормално ли е на място температурата да се колебае между 93-98 градуса? Колата поддържа 87-89 градуса при движение с 90-100км/ч. При кик рязко пада на 82 градуса и за около 15сек. отново достига 87-89 градуса.
Напълно нормално. Загледай се и ще видиш че перката се включва на 97
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Нормално ли е при нормално каране да държи 105 градуса и като ускоря да пада до 80 и след това да ги покачва. Постояно играят в този диапазон. Най ме притесняват тия 105 градуса колата е бензин 272 к
- adovet
- старши ентусиаст
-
foxi написа:Нормално ли е при нормално каране да държи 105 градуса и като ускоря да пада до 80 и след това да ги покачва. Постояно играят в този диапазон. Най ме притесняват тия 105 градуса колата е бензин 272 к
Май колега си за термостат. бензинките държат по висока работна температура. Мисля, че тези 105 градуса изобщо не трябва да те притесняват. Знам че на 20ите държи около 110
- foxi
- младши ентусиаст
-
Ами имал съм е39 520 и повече от 98градуса несъм я виждал. Мисля си да неби да е от помпата като е електрическа и за това да играят така.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
foxi написа:Нормално ли е при нормално каране да държи 105 градуса и като ускоря да пада до 80 и след това да ги покачва. Постояно играят в този диапазон. Най ме притесняват тия 105 градуса колата е бензин 272 к
Абсолютно си в нормите като бензинките имат селективен характер на температурата, но 100-110 е нормална.
- foxi
- младши ентусиаст
-
Значи да не пипам нищо
- adovet
- старши ентусиаст
-
foxi написа:Значи да не пипам нищо
За сега не я пипай. Гледай обаче менюто от време на време -това изстиване до 80 градуса не е много добре.