Дискове за Е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Re: Дискове за Е60

Мнение от weedminer » 21 Май 2014, 12:15

Нови са, ама вече не става да мрънкам, беше ми казано още преди месеци, че няма да стане 2ра рекламация, както и да е, това си е моя преебавка.
Сега тъкмо ще напиша какво става при пичовете, които пилят нови дискове :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 21 Май 2014, 12:54

Верно е, спирам внимателно, но за сега ако не спирам по-здраво нямат трепване :) Ако нещо им стане съм сигурен, че човека, от който ги взех ще си поеме отговорността обаче :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от weedminer » 21 Май 2014, 15:32

iceblast написа:Верно е, спирам внимателно, но за сега ако не спирам по-здраво нямат трепване :) Ако нещо им стане съм сигурен, че човека, от който ги взех ще си поеме отговорността обаче :wave:

Човек, ако щеш ми вярвай - СПИРАХ КАТО АБСОЛЮТЕН МИШКАР!

Магазина няма как да ви го кажа щото не му знам името, ама като се сетя да питам ше го напиша. За сега нямо кво важно да кажа по темата, тъй че като отида в събота да ги пилнат ще пиша 2-3 дни след тфа за резултат (или 2-3 часа, ако се изкривят веднага :mhihi: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 22 Май 2014, 7:57

Колата ми не е БМВ, но и моят проблем е намирането на качествените дискове. Преди година взех дискове EBC GD серията - уж най-доброто, което може да се намери... След няколко хиляди километра, през които съм карал като пенсионер, се появи биене. Гаранция йок... Айде при момчетата на К. Величков и Ал. Стамболийски. Взимат по 25лв./бр. за нормален диск и по 35лв./бр. за перфориран или с радиални канали. Незнам защо на колегата са му взели по 35лв./бр. (може да е с перфорирани дискове, незнам). Дано не преценяват цената по стойността на автомобила, но знае ли човек. Сложих и нови накладки - най-меките на EBC - черната серия. След ~4000км пак се появи биене. По-леко и изразено, главно в преден десен диск.

В заключение мога да кажа, че изкривят ли се веднъж - няма оправия. При "струговане" диска е студен и след като го загрееш при първото по сериозно спиране пак се деформира. Тоест след обработка и последващо загряване, спирачният диск и с различна дебелина по целия диаметър, доката отново не се охлади -> биенето си остава и си назад с 50-70лв. :banghead:
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 22 Май 2014, 9:49

Цената на шлайфането на диск момчетата я определят по диаметъра на диска, поне така ми казаха на мен. Иначе не очаквам да мина десетки хиляди км с шлайфани дискове, просто прочетох колко много колеги се оплакват от нови криви дискове и реших да пробвам алтернативен вариант. Пък дай боже да изкарат повечко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 22 Май 2014, 17:54

Тия които ги шлайфат, ще те информират ли, дали дисковите са стигнали на минималния допустим размер или са го подминали към нулата. Когато сменях задните спирачки, диска бе вече под допустимата дебелина и въпреки, че не е крив се смени. При смяната на предния, той бе крив но на границата на минимално допустимата дебелина и се смени с друг, който има ресурс. Отказах изгодните оферти за шлайфане на диск.
Мисля, че това бяха размерите, под които не следва да се слиза:
Предни: минимална дебелина [mm] - 28,4
Задни: минимална дебелина [mm] - 18,4

П.П. Накладките си хапват и от дисковете. :) Колкото и да не му се иска на човек. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 22 Май 2014, 18:22

Номенклатурен номер : 34116767269
Описание : ПРЕДЕН СПИРАЧЕН ДИСК SS.34116864905
Ед.цена (с ДДС) : 303.18 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Дъвкана е много тази тема, ако не ви се занимава с филми това е диска и цената, по скъпо ни и качествено. Цената и модела е за 530ХD, ако имат разлика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 22 Май 2014, 18:38

Айде нема нужда, дет се вика :mhihi: Имаше случай с човек в дару кар, който след 3 рекламации е получил отказ за 4та - все се кривели тия дискове, голямо качество на 3на цена :banghead: Хем парите взимат, хем ми губят времето по сто пъти и крайният резултат какъв е, нерви, време, пари и бонус КРИВИ дискове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 22 Май 2014, 19:28

Колега, не съм привърженик на скъпите части от дилъра. Не съм казал и че точно от Дару трябва да се купуват. За някои неща обаче залагам на оригиналното, /личен избор/. Предните ми дискове са сменени от стария собственик в Германия преди 60000км,,/оригинални/,и до сега няма никакви проблеми. Всеки да си преценява сам.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 22 Май 2014, 20:44

Аз взех на 550ката оригинални предни и задни - предните от Германия, задните от Дару, не са се кривили :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 22 Май 2014, 21:07

Cinder написа:Аз взех на 550ката оригинални предни и задни - предните от Германия, задните от Дару, не са се кривили :winky:

Те как да се изкривят... колко да ги натовари тая 50-ка?!?!? :mhihi:
Аз мислех за суап на спирачките и въпреки, че преглътнах новите джанти и гуми за зимата, не ми се искаше да бързам, защото има доста ресурс в тези дискове, а новите като ги гледаааам...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от weedminer » 23 Май 2014, 7:11

bordo_77 написа:Колега, не съм привърженик на скъпите части от дилъра. Не съм казал и че точно от Дару трябва да се купуват. За някои неща обаче залагам на оригиналното, /личен избор/. Предните ми дискове са сменени от стария собственик в Германия преди 60000км,,/оригинални/,и до сега няма никакви проблеми. Всеки да си преценява сам.

Така е човек, в ГЕРМАНИЯ... :mhihi:

Дайте всички да си вземем по едни керамични и тва е, кво го мислим :dunno: :mrgreen: :twisted:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 23 Май 2014, 8:32

ако ли не да ви давам по един комплект 8 бутални китове и да си решите проблемите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 23 Май 2014, 8:34

Я кажи цена за Brembo или APRacing BBK? Може и на лично :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 02 Юни 2014, 17:25

Да споделя и аз челен опит- сложих накладки textar, дисковете - отпред феродо, отзад бош, минал съм вече 1000 км, всичко е 6, добре спира колата, и ми прави впечатление, че накладките не цапат, за 200 - 300 км и съвсем леко има по джантата накладка, а преди, незнам каква е била накладката, ама за 100 км и всичко е черно.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61