Проект: обнови си белещия се скоростен лост за 15 мин.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Проект: обнови си белещия се скоростен лост за 15 мин.
И моят скоростен лост също беше леко надран. Вече не е.
Фолиото, което аз използвах е малко по-светло от оригиналния цвят, но на колата изглежда добре.

Фолиото, което аз използвах е малко по-светло от оригиналния цвят, но на колата изглежда добре.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Колеги ,за лоста и iDrive контролера кое е по-добре - спрей или фолио? Нещо това фолио не си представям да го наглася на контролера.
ПС: Не съм работил с фолиа досега.
ПС: Не съм работил с фолиа досега.
Work hard in silence,let success make the noise.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Пръсни го с матов спрей, става много добре и издръжливо...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
ICE написа:mili4uk,
Относно лайсната на ск. лост, тя е "Г"-образна и има 4 зъбчета (контрички) на дългата и 2 зъбчета на късата страна. Често се чупят, ако не знеш как да я демонтираш. Най-добре се обърни към тапицер, хем ще я разглоби, хем ще я тапицира с кожа, както искаше.
Успех!
Колеги,ако намерите клипче ще съм доста благодарен,защото го мъчих 30мин и не мога да ги отделя лайсната от лоста.
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
Малко монолог се получава,но и аз да се похваля. Ползвах dupli color черен чат. Контролера стана кофти и пак ще го мъча ,но като цяло добре се получи.Имам само един проблем. Скор.лост в момента ми играе и може да се върти на 360 градуса ,как да го застопоря?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Удари го здраво отгоре

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
netmurder написа:Удари го здраво отгоре![]()
![]()
Това не е ебавка, наистина не си го кликна, а трябва яката натиск понякога

- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Някой има ли светло сиво фолио колкото за един лоср за да тествам как ще стане, понеже ходих в два магазина но не намерих такова каквото търсех.
За София
За София
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
Добра идея ли е да ползвам спрей за махагоновите лайсни?
Някой да има идея как да сваля пластмасата(дръжката) на шофьорското място, на която се намират бутоните за стъклата и огледалата? Играх си 100 часа и не успях. Има щипки, които щракват, но това не помръдва. Колата е LCI!
Sent from my D6603 using Tapatalk
Sent from my D6603 using Tapatalk
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Сваляш кората и от вътре има винт махаш го и си ти 

- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Кората се сваля доста лесно,един винт и другото са щипки дърпаш по смело и си готов 

- ivan_petkov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 525d LCI
- Мечтае да кара: F90
pepsin написа:Кората се сваля доста лесно,един винт и другото са щипки дърпаш по смело и си готов
Хаха колега твоето смело дърпане най-много без щипки да остане колегата

Поздрави!

Добра тема, аз да добавя какво съм направил.
-Взимате 1 спрей (лак/мат), кой както му е кеф( матов е за предпочитане, защото стой като оригинално!) ПОПРИНЦИП ОЛЮПЕНОТО ПОКРИТИЕ НА ПЛАСТМАСИТЕ В ЦЯЛАТА КОЛА СЕ МАХА И С НОКЪТ. КОЙТО НЕ МУ СЕ РАЗГЛАБЯ И ПОСЛЕ СГЛАБЯ МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ПАКЕТ МОКРИ КЪРПИЧКИ И БАВНО БАВНО ДА СИ ЛЮПИ ДОКАТО НЕ СЧУПИ НОКЪТ
1. Скоростен лост.(АВТОМАТИК)
-давате на директна, оставяте фенерче срещу лоста. Махате копчето за превключване ( с малка отверка) от горната част където не се натиска. Копчето е на две крачета излиза лесно. след това вкарвате отверката под сивата лайсничка и с леки движения нагоре тя сама излиза, много е лесно трябва само да поизлезе леко, после можете с пръст да изтеглите лайсната тя отдолу е на релси и излиза нагоре лесно!
2. Пласмасата на вратите върху която са копчетата за прозорците!
- маха се лайсната ( при мен е махагонова) на щипки е. ЛЕКО в горния край(леко, защото ако дадете повече зор се отчупват парченца и стой много грозно специално на махагона!) разхлабвате докато се образува луфт. после от долната страна с отверката повдигате нагоре и тя излиза ( на релси е ) след това самата пластмаса на която са копчетата в горната част отново има зъб който влиза в кората. изважда се лесно и след това надолу само разхлабвате щипките, който са от страната на лайсната. Като излезне ,махате буксата и с отверка махате щипките който държат цялото управление( НЕ РАЗВИВАЙТЕ ВИНЧЕТАТА! ПОД ТЯХ Е ПЛАТКАТА->МАХАЙТЕ САМО НАЙ-ГОРНИТЕ ЩИПКИ КОИТО СА НАЙ- БЛИЗО ДО КОПЧЕТАТА!) След това вадите цялото управление и ако е много олюпено покритието минавате с шкурка 200 , после с някоя 280 да стане гладко и боядисвате. Това е схемата за всички врати, идентично е
-Взимате 1 спрей (лак/мат), кой както му е кеф( матов е за предпочитане, защото стой като оригинално!) ПОПРИНЦИП ОЛЮПЕНОТО ПОКРИТИЕ НА ПЛАСТМАСИТЕ В ЦЯЛАТА КОЛА СЕ МАХА И С НОКЪТ. КОЙТО НЕ МУ СЕ РАЗГЛАБЯ И ПОСЛЕ СГЛАБЯ МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ПАКЕТ МОКРИ КЪРПИЧКИ И БАВНО БАВНО ДА СИ ЛЮПИ ДОКАТО НЕ СЧУПИ НОКЪТ

1. Скоростен лост.(АВТОМАТИК)
-давате на директна, оставяте фенерче срещу лоста. Махате копчето за превключване ( с малка отверка) от горната част където не се натиска. Копчето е на две крачета излиза лесно. след това вкарвате отверката под сивата лайсничка и с леки движения нагоре тя сама излиза, много е лесно трябва само да поизлезе леко, после можете с пръст да изтеглите лайсната тя отдолу е на релси и излиза нагоре лесно!

2. Пласмасата на вратите върху която са копчетата за прозорците!
- маха се лайсната ( при мен е махагонова) на щипки е. ЛЕКО в горния край(леко, защото ако дадете повече зор се отчупват парченца и стой много грозно специално на махагона!) разхлабвате докато се образува луфт. после от долната страна с отверката повдигате нагоре и тя излиза ( на релси е ) след това самата пластмаса на която са копчетата в горната част отново има зъб който влиза в кората. изважда се лесно и след това надолу само разхлабвате щипките, който са от страната на лайсната. Като излезне ,махате буксата и с отверка махате щипките който държат цялото управление( НЕ РАЗВИВАЙТЕ ВИНЧЕТАТА! ПОД ТЯХ Е ПЛАТКАТА->МАХАЙТЕ САМО НАЙ-ГОРНИТЕ ЩИПКИ КОИТО СА НАЙ- БЛИЗО ДО КОПЧЕТАТА!) След това вадите цялото управление и ако е много олюпено покритието минавате с шкурка 200 , после с някоя 280 да стане гладко и боядисвате. Това е схемата за всички врати, идентично е

- stoevmarto
- Потребител
-
Много ще съм благодарен ,ако някой може да помогне. Искам да боядисам Въздуховодите (мисля ,че така се наричат) вътре в купето. Не знам при почистване някакви препарати ли използваха и станаха почти бели. Пробвах да ги оправя ,но не става. (Също така как се свалят). Четох много по форомите изгледах много клипове в интернет. Разбрах ,че първо с финна шкурка се минават на вода после се боядисват с някакъв грунд за пластмаса. Накрая се пръскат с черен матов спрей. Някой знае ли точно с какъв спрей се пръска понеже интериора вътре не е точно черен ,а както на повечето BMW-та между тъмно сив цвят и черен. Има ли си някакъв номер тази боя?
Също така трябва да си реставрирам скоростния лост. Четох много и разбрах ,че най-добре става с фолио. Къде продават такива?
Изглежда сложно с черния кръг в средата.
Също така трябва да си реставрирам скоростния лост. Четох много и разбрах ,че най-добре става с фолио. Къде продават такива?
Изглежда сложно с черния кръг в средата.