Разбиха колата! Дайте съвет!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Разбиха колата! Дайте съвет!

Мнение от kurti999 » 26 Яну 2013, 7:43

Преди около година попаднах на една интересна система против кражба.Някаква фирма предлага преди да запалиш картата да мине през датчика си и така да запалиш.Ако се опиташ да запалиш ще спреш след няколко минути,защото има някакво електрично кранче на горивопровода.Може да си сложите едно кранче до двигателя на горивопровода.Ако е някое хакерче дето може с 2 жички да прави каквото си иска да видим как ще рови из двигателя да търси кранчето на паркинг през ноща.Може да я дръпнат с друга кола,което за мен е доста нереално като колата е паркирана на еднопосочна уличка с коли паркирани от ляво и дясно :lol: Всички,които познавам с е60 на никой не са му откраднали колата,може би защото са в Сливен и Ямбол...Нашите е60 са паркирани в гаража на село :smoke:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 330D

Мнение от vhristev » 01 Май 2013, 16:28

Здравейте колеги ,

Днес забелязах ,че са се опитвали да ми отключат колата ,защото патрона е подщи изтърбушен реално са успели са махнат само лъската част иначе навътре патрона си седи.

Сега вече мисля разни варианти как да е подисигуря ,но както се казва освен каско друго нарочат ли е няма отървия. Дано да са искали само да е преровят ,а не да е крадат.

Засега все още нз дали е станало вечерта пред нас или тоя Уикнед бях до Костенец ,но 100% от между Събота до Вторник ( снощи седят до 5:00 часа сутринта и не чух нищо което ме навява ,че не е пред нас ).

Колата е: BMW e46 330D 2002
Целувай сега ръка ,защото после ще целуваш ГЪЗ
"Вуйчо ми"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 02 Май 2013, 12:21

след едно откраднато и едно разбито бмв в рамките на 3 месеца тези хора ме докараха до състояние на радост всяка сутрин, когато видя колата си, където съм я оставил :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 03 Май 2013, 10:17

И на новата ли посегнаха ... :confused:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayp » 03 Май 2013, 16:42

да, отворили са я (стандартно с разбиване на патрона и задействане на комфорт модула), но не са успели да я запалят. не нормално това

Потребител
Аватар

Мнение от velikov16 » 11 Май 2013, 21:49

Здравейте,
Виждам, че мои приятели, на които сме спасили BMW-тата са писали по темата. Всъщност проблема е много голям и нарочно се мълчи, защото бизнеса е много голям.
Проблема на BMW е, че няма защита от клониране на ключа. Т.е. с едно тъпо китайско устройство, например се имитира работа в сервиз и пуска заявка за клониране на ключ. Системата следователно изпраща по шината данните и новия ключ, става готов за използване.
Грубо казано, след 2мин най-много може да ви изкопират ключа.
Преди няколко години го правеха с разбиване на врати и прозорци, след това се закачат на буксата на борд компютъра и пускат модула за клониране. От BMW решиха да пренабиват буксите на борд компютрите, като разменят пиновете на конектора. Обаче крадците не спят и знаят, че шината с данните стига до всеки фар, мигач и какво ли още не на всяко едно BMW. Следователно започнаха без да отварят колите да си дърпат кабели и да си клонират ключове.
Радвам се, че има хора, на които сме помогнали да си спасят колите и в България.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 330D

Мнение от vhristev » 12 Май 2013, 23:28

В такъв случай какво би ги забавило/объркало или отказало поне 1вият път докато се разбере ,че са е нарочили. В нашите БГ условия дори и Каско да имаш после ще се видиш в чудо докато си вземеш парите ако въобще успееш.
Интересувам от някой друг пиниз който да ги спре поне НЕ толкова опитните.

Избягвам темата в която може просто да е вдигнат.
Целувай сега ръка ,защото после ще целуваш ГЪЗ
"Вуйчо ми"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayp » 15 Май 2013, 15:43

мисля, че вече беше казвано, но все пак :)
БМВ правят безплатен секюрити ъпдейт на CAS

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 22 Май 2013, 14:04

nikolayp написа:мисля, че вече беше казвано, но все пак :)
БМВ правят безплатен секюрити ъпдейт на CAS

Човече,

Не си в час. Моята кола има безплатен ъпдейт от БМВ Англия... И какво от това??? Пак се опитаха да я откраднат в 11:00 на обяд от пред дома ни... Единственото нещо което ги е спряло са съседите които са ги видели... Резултата е разбита ключалка и счупен джам. Ъпдейта на БМВ спира работата на комфорт модула - смачкват ми патрона с меча лапа и прозорците не се отварят... К'во правят джамбазите - чупят джама горе в ъгъла... Алармата пак не работи както трябва и ОБД порта остава в сянка... Не си мислете, че проблемът е само Български. Тук масово се крадат Е60-ките и Е9х - особено М5 и М3... "Моите" джамбази са били професионалисти - имах скъпи очила, кредитни карти, АйПод, Оригиналдъ дискове за Навигация 2013 за цяла Европа - не бяха пипнати...
Power is Nothing Without Insanity

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayp » 22 Май 2013, 14:26

Какво точно означава, че не съм в час? Ако са решили и с репатрак ще дойдат и ще ти вземат колата. Но понеже кражбата на едно бмв отнема 1 до 2 минути, ако нещо се обърка е много вероятно да духнат и все пак да си намериш возилото на сутринта. Този ъпдейт не ти дава голяма сигурност, но все пак е нещо и е по акция от БМВ, затова е безплатен. Затова споделям на останалите, който иска да се възползва от него.

За 3 месеца се сбогувах с Е61-цата ми и за малко и с Е90-ката. При тройката нещо се е объркало и са я зарязали...

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 22 Май 2013, 15:07

nikolayp написа:Какво точно означава, че не съм в час? Ако са решили и с репатрак ще дойдат и ще ти вземат колата. Но понеже кражбата на едно бмв отнема 1 до 2 минути, ако нещо се обърка е много вероятно да духнат и все пак да си намериш возилото на сутринта. Този ъпдейт не ти дава голяма сигурност, но все пак е нещо и е по акция от БМВ, затова е безплатен. Затова споделям на останалите, който иска да се възползва от него.

За 3 месеца се сбогувах с Е61-цата ми и за малко и с Е90-ката. При тройката нещо се е объркало и са я зарязали...

Казах, че не си в час ако си мислиш, че ъпдейта на БМВ помага. Пълен ташак е... Съжалявам за Е61-цата ти... На мен тук в Лондон ми откраднаха 320иС точно с репатрак, така че си прав - ако искат да я вземат начини много. На съседа му вдигнаха Рейндж Спорт и Скубиду СТИ докато спеше - разбиха му входната врата, ключовете от двете коли и довиждане. Скубито бе изполвано в банков обир, а Рейнджът сигурно е в Южна Африка или Хонг Конг... Мамицата им
Power is Nothing Without Insanity

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 22 Май 2013, 22:02

аз съм го замислил как може да се откажат най-лесно, въпреки че моята седи в гаражна клетка... Малко ще е грозно, но ще ви спести главоболията. Става въпрос за шина, която да се заключва около кормилната конзола с катинарче и да се пада точно върху ключалката. Кофтито е само, че всяка вечер трябва да я заключваш и отключваш като едно време бастуните които заключваха волана... Това грубо е конзолата на волана а самата шина минава и я обгръща отзад зад лостчетата на фаровете чистачките и темпомата, като заедно с това застава върху ключалката. Знам че изглежда отвратително, но всеки може да експериментира и да я облепи с нещо мекичко отвътре (дунапрен или велкро пяна) и отвън или с плат за да не драска пластмасите по таблото. Всеки стругар може да я направи от дуралуминии за да е лекичка и за символична сума... От ляво(червеничкото) е на пантичка, така че да се отваря на две половини, а от другата е мястото за катинарчето. Просто е, но пък може да ви спести куп главоболия както сами казвате. Едва ли някои апаш ще тръгне да се занимава да я криви или разбива катинара за да може да пъхне ключа в ключалката :) Аз все се каня да си направя такова нещо и да го ползвам като съм на път някъде или по почивки и нямам възможност да заключа колата в гараж... Поздрави!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: E60, E21

Мнение от Belqta #69 » 29 Май 2013, 23:16

:paranoid:
Катинарче се премахва с поглед :mhihi: ,ако са "про" всяка самоделщина ще ги амбицира
био химия

Потребител
Аватар

Мнение от furious » 02 Юни 2013, 16:00

Здравейте,

Да забия и аз едно малко въпросче...Предложиха ми от сервиз на БМВ да ограничат броя на ключовете(чипове) с които колата да се пали в случай, че съществуват други такива от предни собственици.

Плащането на 100-на лева за тази услуга е безсмислено или смислено ?

Благодаря предварително за мнения на хора с практически опит по въпроса!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 02 Юни 2013, 16:20

Не си разбрал добре. Предложи ли са ти да забранят правенето на ключове. Това според мен е доста полезно, защото крадците правят точно това - закача се и прави нов ключ, с който си пали най-спокойно колата и си заминава. Мисля, че фабрично е заложено създаването на 10 ключа, а при дилъра ще забранят тази функция. Недостатък е, че ако си изгубиш всички налични ключове, не може да си направиш нов.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61