BMW 525DA - проблем с тоците в колата!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Re: BMW 525DA - проблем с тоците в колата!

Мнение от miroleskov » 11 Юли 2014, 12:58

Ами колега аз повече от година нямам проблем и според мен съм решил проблема.Паля си,оставям си колата спокойно и т.н.,но уточняването на проблема ми отне половин година и много мръзнене,дебнене,четене и мислене.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 14 Юли 2014, 19:11

При мен проблема май ще е от МПМ(микро пауър модул) тъи като ИБС модула не дава никакъв проблем погледнах мпм модула извадих буксата и имаше следи от окисляване и направо отворих платката и какво да видя вътре всичко изгнило и клеясало :mhihi: Ако на някои му се намира модул да пише на личен :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 15 Юли 2014, 0:12

Пробвай да го почистиш. Има такива спрейове за почистване на електроника и платки.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 15 Юли 2014, 12:16

Продадох го моя.Съжалявам

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 31 Яну 2015, 18:14

При мен проблема пък е следния. Като изгася колата и не я отключван повече нямам проблем, но като я заключвам и отключвам няколко пъти без да съм я палил и след 4-5 часа не пали. Като я заключа след 3 4 мин чувам как колата прещраква и тръгва да върти дисковете на нави то и готви колата за запалване без да сам я барал и така докато заспи до 15 20 мин. Проверяваха я на 2 места и всичките викат че е ок преди и след заспиване. Изключих ibs сензора и пак същата работа. Бякой с подобен проблем или някакви идеи да имате?

Потребител
Аватар

Мнение от novomirov » 10 Фев 2015, 14:30

hol1gans написа:При мен проблема пък е следния. Като изгася колата и не я отключван повече нямам проблем, но като я заключвам и отключвам няколко пъти без да съм я палил и след 4-5 часа не пали. Като я заключа след 3 4 мин чувам как колата прещраква и тръгва да върти дисковете на нави то и готви колата за запалване без да сам я барал и така докато заспи до 15 20 мин. Проверяваха я на 2 места и всичките викат че е ок преди и след заспиване. Изключих ibs сензора и пак същата работа. Бякой с подобен проблем или някакви идеи да имате?

Аз имам подобен проблем, виж в тази тема какво съм писал и какво ми казаха от Ауто Бавария.
viewtopic.php?f=116&t=284926
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 11 Фев 2015, 2:39

novomirov написа:
hol1gans написа:При мен проблема пък е следния. Като изгася колата и не я отключван повече нямам проблем, но като я заключвам и отключвам няколко пъти без да съм я палил и след 4-5 часа не пали. Като я заключа след 3 4 мин чувам как колата прещраква и тръгва да върти дисковете на нави то и готви колата за запалване без да сам я барал и така докато заспи до 15 20 мин. Проверяваха я на 2 места и всичките викат че е ок преди и след заспиване. Изключих ibs сензора и пак същата работа. Бякой с подобен проблем или някакви идеи да имате?

Аз имам подобен проблем, виж в тази тема какво съм писал и какво ми казаха от Ауто Бавария.
viewtopic.php?f=116&t=284926

Да чел съм тази тема, а намери ли решение за проблема?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 30 Апр 2015, 17:31

Надявам се пиша в подходяща тема. Та, колеги и при мен има някакъв проблем. Днес ходих на доста места градско (гасене/палене на къси растояния) и 2 пъти нещеше да завърти изобщо. :banghead: Цъкам старт стоп бутона светлини/мултимедия всичко си тръгва а двигателят изобщо не ще да завърти. Като цъкам бутона чувам леко прецъкване и тихо бучене и не ще да завърти. После и на двата пъти я заключих и оставих за около 20 минути и после отивам и си пали без проблем. Параноя ме хвана :paranoid: как може един вид да я оставя да си почине и да запали после? Акумолаторът е нов и нямам проблем с тока по-принцип. Един вид все едно нещо се бъгва и неще да стартира стартера. Това ми го е правила преди 1 година и оттогава не ми се е случвало, днес 2 пъти :banghead: диагностика и е правена преди няколко седмици без грешки, някои идея? Благодаря

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 30 Апр 2015, 20:36

Може би стартер,но не и акумулатор

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 30 Апр 2015, 20:48

Стартер е, служебната ми кола правеше същите номера. Зимата палеше, като се постопли все по-често отказваше да върти и накрая лятото съвсем зазля. Особено след дълго каране при добре загряла кола беше абсурд да завърти, само с бутане. Трябваше да изстине и чак тогава имаше някакъв шанс. Вече две години след ремонта на стартера нямам никакви проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 30 Апр 2015, 22:52

Пробва ли да разкачиш IBS-a когато ти го направи този номер?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 10 Май 2015, 15:40

shkata написа:Пробва ли да разкачиш IBS-a когато ти го направи този номер?

Не съм колега, нямах възможност. Може би е наистина стартера, просто искъм да разбра какво е защото в чуждите форуми са сменяли акумолатори, реле кутии, АБС и всякъкви неща и накрая пак същотото. Сега по-жегите до Гърция ми се опита да прави нещо подобно, при първото натискане на старт/стоп бутона цъка и таблото светва и стрелките за гориво се се местят и не пали, натискъм повторно и си пали. Какво е общото със стартера и не-паленето когато е топла? Абе ще ида да го погледнат стартера, просто проблема ми се вижда доста избирателен (чат-пат) което е странно.

Потребител
Аватар
Кара: e60 530xd

Мнение от F.C.B » 12 Юли 2015, 9:52

Здравехте. Искам да ви попитам този IBS кабел съвместим ли е с всички е60/61 или трябва да търся от същата кола като моята? А също така при зареждане на акумулатор трябвали обучение?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 22 Ное 2015, 20:48

Да посъбудя темата.
От вчера сутрин ми изписва грешката за слаб акумулатор. Колата пали без проблем, през целия ден е Ок и тази сутрин отново ми изписа същата грешка.
На диагностика (благодаря на Zwetiko) отчете грешка в IBS-а.
След като изчетох темата реших да изключа кабела за IBS-a, но и да проверя под резервната гума MPM-a. С изнедада установих, че от както имам колата - почти година, MPM-a e изключен, а буксата, която влиза в него о увит и явно даден на късо, за да работи музиката.
За всеки случай откачих за проба и буксата на IBS-а.
Запалих колата и включих скритото меню, за да видя на колко зарежда акумулатора - варира м/у 14.4 и 14.5.
Какво ще ме посъветвате да предприема, с почистване буксата, която влиза в IBS-a дали ще има някакво отражение или направо да търся втора ръка?

Edit: Резултатът от тази сутрин: след изклчване на IBS-a снощи, при палене сутринта не ми даде грешката и по пътя следях волтажа, като държеше стойности между 14.3 и 14.5.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 24 Ное 2015, 19:27

Вече втори ден карам колата с изключен IBS и не съм получавал грешка за слаб акумулатор.
Явно, че е за смяна и ще го сменя, но как да постъпя с MPM-a, да търся ли друг или да си карам така с разкачен?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61