За и против ремап-а
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Re: За и против ремап-а
+1 за Iceblast
Ако състоянието на колите 2-ра употреба в БГ беше нормално, можеше да си избираме и двигател и каквоооо ли още не
Много сте ербап с това или онова. Бизнес навигации, фейслифт, сега явно и мотора ни малее, щото видиш ли сме си купили запазен автомобил,който е с 40 коня под някакъв гроб с взета душа...
Аз не съм чувал за човек дето си е купил каквато и да е кола и след Х време да не му малее мощността и.
Нооооо, затова е форум, за да може всеки да си изкаже мнението все пак....
Приятел си сложи чип, хвърли електроника на турбо. Оказа се, че ДПФ-а е прецакал всичко, а не чип мип или нещо друго. Колата му върви като луда и е доволен. Разхода му извънградско падна с около 0.3л. За мен не мога да кажа още за разход нищо, но всички казват, че не е нагоре.
Тааа, за да синтезираме нещата. Пожелавам на всички любители на БМВ и в частност на Е60 да си купят 530Д и да си сложат чип при кадърен човек, който разбира (не е като да ги няма). В краен случай може и 525Д, ако подобно на мен търси 3 месеца и никаква 530 не го кара дори да отиде да я огледа на живо!!!
Ако състоянието на колите 2-ра употреба в БГ беше нормално, можеше да си избираме и двигател и каквоооо ли още не
Много сте ербап с това или онова. Бизнес навигации, фейслифт, сега явно и мотора ни малее, щото видиш ли сме си купили запазен автомобил,който е с 40 коня под някакъв гроб с взета душа...
Аз не съм чувал за човек дето си е купил каквато и да е кола и след Х време да не му малее мощността и.
Нооооо, затова е форум, за да може всеки да си изкаже мнението все пак....
Приятел си сложи чип, хвърли електроника на турбо. Оказа се, че ДПФ-а е прецакал всичко, а не чип мип или нещо друго. Колата му върви като луда и е доволен. Разхода му извънградско падна с около 0.3л. За мен не мога да кажа още за разход нищо, но всички казват, че не е нагоре.
Тааа, за да синтезираме нещата. Пожелавам на всички любители на БМВ и в частност на Е60 да си купят 530Д и да си сложат чип при кадърен човек, който разбира (не е като да ги няма). В краен случай може и 525Д, ако подобно на мен търси 3 месеца и никаква 530 не го кара дори да отиде да я огледа на живо!!!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
iceblast написа:При покупка на кола втора употреба конете не са водещото. Аз гледах 530Д, но купих 525Д, защото просто нямаше еквивалент на състоянието й от страна на офертите за 530Д.
+100 Повече от прав си,при покупка втора ръка водещи са състоянието и оборудването!По "истината" на кокосас,закупуването на 10год екс-премиум автомобил с по-голям двигател на всяка цена е според някои психолози фалшиво повдигане на самочувствие вследствие на емоционални проблеми преживяни в детството...,или неизживяни рейсърски амбиции

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
stankata777 е баш за мене въпросния чип е си " фалшиво повдигане на самочувствие вследствие на емоционални проблеми преживяни в детството...,или неизживяни рейсърски амбиции
"
Аз държах на двигателя и съответно колата да е запазена.

Аз държах на двигателя и съответно колата да е запазена.
Ремапа е един вид екстра за която някой преди вас е дал средно 800-1000 лв.Не ти харесва,отиваш и ти връщат оригиналните карти.Прав е колегата който казва че като и свикнеш и ти се иска още мощност така че какво лошо има някой преди теб да е дал пари за това 1к например.След качествен ремап няма разочарование напротив има голяма тръпка която другите екстри не дават.За разхода е относително защото зависи колко я настъпваш.По принцип благодарение на по-голямата мощност и момент може да се постигне икономия на гориво защото при по леко подаване на газ колата развива същите обороти както с повече газ без ремап.Турбини и тем подобни рано или късно пак ще сдадат багажа така че всеки сам да прецени как и колко иска да го кара този автомобил.В случая е важно и разбира се колко му е взет живота на автомобила преди ремапа и съответно има ли ресурс да се кара така.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Твърдо ЗА ремап. Даже новите БМВта можеш да си го ремапнеш-опция
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Погледнато реално ремапа е вид оптимизация.
В моя случай налягането на турбината от 1.45 е покачено на 1.55, което е нищо. Налягането в горивната система е сток също, както и времената на впръскване.
Реално кола с чип или без чип може да бъде съсипана, зависи как се кара и поддържа. Аз не съм човек, който ще издевателства над колата си било то дали тя е с чип или без. Има хора, които разцепват колите си, не пазят от къде минават и т.н., но нямат чип, което по критериите на колегата означава, че това ще бъде една кола в листа му с огледи. Мисълта ми е, че не трябва да има предубеждения, и наистина чипа е една не малка инвестиция, която е спестена. В моят случай, аз имам старите файлове, а дори и да ги няма човек, много лесно може да бъдат качени с WinKFP, всичко е по желание на клиента
В моя случай налягането на турбината от 1.45 е покачено на 1.55, което е нищо. Налягането в горивната система е сток също, както и времената на впръскване.
Реално кола с чип или без чип може да бъде съсипана, зависи как се кара и поддържа. Аз не съм човек, който ще издевателства над колата си било то дали тя е с чип или без. Има хора, които разцепват колите си, не пазят от къде минават и т.н., но нямат чип, което по критериите на колегата означава, че това ще бъде една кола в листа му с огледи. Мисълта ми е, че не трябва да има предубеждения, и наистина чипа е една не малка инвестиция, която е спестена. В моят случай, аз имам старите файлове, а дори и да ги няма човек, много лесно може да бъдат качени с WinKFP, всичко е по желание на клиента

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
iceblast написа:Погледнато реално ремапа е вид оптимизация.
Прав си, обаче аз лично се съмнявам в уменията и познанията на хората, който биха ровили по колата и затова никога не бих го направил.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
аз пък лично много се кефя на хора които дават 15 бона за кола и си записват файлчета за проби,а най-изкефен съм от идеята за размяна на файлчета,даже мога да ви помогна с някой друго файлче понеже гледам едвам кретате....нямате пари за тунинг ама ви се иска да е тунингована колата...въобще незнам как давате пари за гориво...защо не се съберете 10 човека и не си купите цистерна,много по-ефтино ще ви излиза да си карате е60-ките

- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Инж. Андонов,
Много Ви моля да не се изказвате все едно Е60 струва 200000 лв или е някакъв космически кораб. Точно заради казаното от вас във форума, направих моя чип в Пловдив, а не при вас. Изключително остър език, което в повечето случаи е излишно. Нагло поведение, с което явно трябва да се докаже, че вие сте топ тунера в БГ?!?!?!
Е60-ките отдавна се превърнаха в Е39-ки и честно казано има страшно много хора, които не си купуват коли за по 22-30К лв, а си вземат точно от тези за по 15-16К. После следва рев, но това е една друга дълга тема!!!
Истината обаче е, че за съжаление страшно много хора теглят кредити, за да закупят тези коли и после и газовите уредби едвам изплащат, но не може да отречете, че една голяма група "тунери" правят точно това, което колегата по- горе е описал. Имат си файл-че и вземат маса пари, за да ни го запишат. Няма дино, няма съобразяване състоянието на автомобила. И трябва ли и тях да наречем измекяри, при условие, че дори не спестяват пари (като някой друг колега), а изкарват пари на наш гръб???
Нека пиперливия език го оставите за Вас и клиентите Ви, а оставите форума, за съвети и помощ, а не обвинения и остри критики!!!
Много Ви моля да не се изказвате все едно Е60 струва 200000 лв или е някакъв космически кораб. Точно заради казаното от вас във форума, направих моя чип в Пловдив, а не при вас. Изключително остър език, което в повечето случаи е излишно. Нагло поведение, с което явно трябва да се докаже, че вие сте топ тунера в БГ?!?!?!
Е60-ките отдавна се превърнаха в Е39-ки и честно казано има страшно много хора, които не си купуват коли за по 22-30К лв, а си вземат точно от тези за по 15-16К. После следва рев, но това е една друга дълга тема!!!
Истината обаче е, че за съжаление страшно много хора теглят кредити, за да закупят тези коли и после и газовите уредби едвам изплащат, но не може да отречете, че една голяма група "тунери" правят точно това, което колегата по- горе е описал. Имат си файл-че и вземат маса пари, за да ни го запишат. Няма дино, няма съобразяване състоянието на автомобила. И трябва ли и тях да наречем измекяри, при условие, че дори не спестяват пари (като някой друг колега), а изкарват пари на наш гръб???
Нека пиперливия език го оставите за Вас и клиентите Ви, а оставите форума, за съвети и помощ, а не обвинения и остри критики!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Мисля, че с малко повече четене всеки може да си направи ремап на колата, като iseblast. Вариантите са два - или четеш и ти излиза на половина цената или отиваш в някой сервиз. И при двата варианта има риск от повреди след това, и да не ми разправя само някой, че дава гаранции и тем подобни

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
VRPerformance написа:аз пък лично много се кефя на хора които дават 15 бона за кола и си записват файлчета за проби,а най-изкефен съм от идеята за размяна на файлчета,даже мога да ви помогна с някой друго файлче понеже гледам едвам кретате....нямате пари за тунинг ама ви се иска да е тунингована колата...въобще незнам как давате пари за гориво...защо не се съберете 10 човека и не си купите цистерна,много по-ефтино ще ви излиза да си карате е60-ките![]()
![]()
![]()
"даже мога да ви помогна с някой друго файлче понеже гледам едвам кретате" -ОБЕЩАНО...Дето се вика: -Казана дума,хвърлен камък!
"защо не се съберете 10 човека и не си купите цистерна,много по-ефтино ще ви излиза да си карате е60-ките" -Браво колега!Това е наистина една много добра идея!Трябва да се кооперираме и да действаме.Хем по-еВтино,хем и някакъв контрол и произход на горивото ще упражняваме!
П.П.Колективното съзнание и "Епохата на Водолея" се проявяват доста активно след 2012 г.-ПОхвално...

- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
VRPerformance написа:аз пък лично много се кефя на хора които дават 15 бона за кола и си записват файлчета за проби,а най-изкефен съм от идеята за размяна на файлчета,даже мога да ви помогна с някой друго файлче понеже гледам едвам кретате....нямате пари за тунинг ама ви се иска да е тунингована колата...въобще незнам как давате пари за гориво...защо не се съберете 10 човека и не си купите цистерна,много по-ефтино ще ви излиза да си карате е60-ките![]()
![]()
![]()
Много се дразня някой като се опитва да ми прави сметка на джоба.Всеки си харчи парите както намери за добре.Колега ако ти даваш парите на някого му дръж сметка,но ако не ,не го прави- смешно е.
И...и не се чувствай задължен да се изказваш по всяка тема свързана с тунинг.Тони от Варна те скрива в малкият си джоб ама си трае, нали

![]()
![]()
Господин тунер, искате ли да направите един файл и да ми го пратите и да го пуснем в няколко форума да видим какво ще кажат и за вашият тунинг? Защото аз от няколко спец тунери се принудих да чета и да се образовам сам и да преценя на кой да се доверя и на кой не. Проблемите ми датират още от втората Е39ката, която няколко тунера не можаха да я направят със становището колата е преебана нещо

Относно поведението - ПЪЛЕН СМЕХ

Мишо, много правилно си отишъл в Пловдив при Венци

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
![]()
![]()
Говори,що мълчиш?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.