Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от stankata777 » 21 Май 2013, 21:33

off_line написа:Някой тази 5-ца гледал ли я е?
Че по нашите географски ширини, бензин с ръчна скоростна кутия, кожен салон и климатроник си е екзотика.
Благодаря предварително за мненията.

Вижда се ,че воланът е претапициран,за мен км са далеч от реалните и...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 21 Май 2013, 23:03

за обявената цена, ако няма някакви сериозни забележки след сервизен оглед, си струва парите според мен ;)
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530d

Мнение от off_line » 22 Май 2013, 7:40

Благодаря за градивните мнения, запознат съм със ситуацията с този клас автомобили, почерпел съм също мнения от форумни колеги като laviatan, wolverinlio, nikolae също каращи е60 бензин. Ще взема предвид и съвета на sandini, да не ограничавам търсенето само на MT.
stankata777 не бях обърнал внимание на волана, щом тези 275 000км са далеч от реалните, не мога да си представя колко биха били наистина, а уж бензиновите модификации не се карат по 1/2 милион както дизеловите..
..живота е прекалено кратък за грозни жени и бавни коли..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Май 2013, 8:08

Всъщност на 275 000 е съвсем нормално воланът да е за претапициране, освен ако не е каран само с ръкавици ;) При 3 серия автоматика и бензина не се разбират особено добре, честно казано, БМВ не можаха да уцелят автомат, който да вади възможностите на 6-цилиндров мотор, не знам как е при Е60, не съм карал такава комбинация достатъчно дълго, че да преценя.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от NuBreed » 22 Май 2013, 18:22

Здравейте , на всички ! Преди дни възобнових търсенето на така мечтаното е60 и случайно попаднах на тази 530-ка - (http://varnacars.mobile.bg/ , първата кола от листа ) . Отидох на място да я видя , останах впечатлен от състоянието. Колата е доста запазена отвън и отвътре , очаквах да видя разфасован кожен салон и оръфан волан имайки предвид обявените километри за колата , но не . Салонът е много запазен , воланът като нов - може би са реновирани , нямам представа , но нямах забележки по тях . Какво бихте ме посъветвали ? Единственото което ме кара да мисля , че колата е сносна въпреки километрите е , че е поддържана в сервиза на БМВ и има ясна история , но при такива километри ресурса на колата не е ли изчерпан ? При евентуална покупка ще изисквам преглед в сервиза им разбира се , но пък отдруга страна възможно ли е да скрият някой друг дефект по колата при положение , че все пак БМВ сервиза продава колата ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 22 Май 2013, 19:55

Ако имаш предвид 530xi на 191 000км, при добра поддръжка (каквато смяташ, че е имало), този пробег не е проблем. Наистина цената не е ниска, но километрите не ги мисли, гледай останалото. Най-вероятно при този пробег идва време за съединител, амортесьори, спирачни дискове, алтернатор, дебитомер, датчици по мотора - провери какво от тези неща е сменено, щом има сервизна история.

Потребител
Аватар

Мнение от NuBreed » 22 Май 2013, 20:00

Leon написа:Ако имаш предвид 530xi на 191 000км, при добра поддръжка (каквато смяташ, че е имало), този пробег не е проблем. Наистина цената не е ниска, но километрите не ги мисли, гледай останалото. Най-вероятно при този пробег идва време за съединител, амортесьори, спирачни дискове, алтернатор, дебитомер, датчици по мотора - провери какво от тези неща е сменено, щом има сервизна история.

Благодаря за отговора , Leon , но става дума за първата кола от линка , която се пада и 530 d - Цена 25 000 . Съжелявам , че не мога да дам линка понеже самия саит не позволява директен линк към колата . Накратко , 530 d , 2007-ма , на 313 000 км :| .

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 22 Май 2013, 20:52

Първата не е ли дизела ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 22 Май 2013, 22:25

По добре купи поддържана кола на 300к, от колкото занемарена на 150к. Ако всичко е сменяно на време и с оригинални части, колата ще радва дълго новия си собственик.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 22 Май 2013, 23:34

Аз не виждам особено захабяване в този автмобил за тия километри, а обявите за наполовина пробег изглеждат ужасно :shock:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 23 Май 2013, 5:12

те дори и тези на по 150 може да са на 300, но се пак колата си е добра както и цената.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 23 Май 2013, 8:06

NuBreed написа:Здравейте , на всички ! Преди дни възобнових търсенето на така мечтаното е60 и случайно попаднах на тази 530-ка - (http://varnacars.mobile.bg/ , първата кола от листа ) . Отидох на място да я видя , останах впечатлен от състоянието. Колата е доста запазена отвън и отвътре , очаквах да видя разфасован кожен салон и оръфан волан имайки предвид обявените километри за колата , но не . Салонът е много запазен , воланът като нов - може би са реновирани , нямам представа , но нямах забележки по тях . Какво бихте ме посъветвали ? Единственото което ме кара да мисля , че колата е сносна въпреки километрите е , че е поддържана в сервиза на БМВ и има ясна история , но при такива километри ресурса на колата не е ли изчерпан ? При евентуална покупка ще изисквам преглед в сервиза им разбира се , но пък отдруга страна възможно ли е да скрият някой друг дефект по колата при положение , че все пак БМВ сервиза продава колата ?

Колега,поне 90 % от Е60/61 ,които се продават в БГ влизат на 500-600 000км реални,после ги правят на 140 000 км.Имам познати по цял ден това работят(правят км).-това по въпроса със ресурса!
Аз купих кола на 260 000км реални от Германия и доста трудно я намерих на тия км.Говоря за истински обяви и огледи,а не за преглеждане на mobile.de кво има....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 23 Май 2013, 8:15

Нали си писахме за бензинови, та съм се заблудил... По-добре на 313 хил.със сервизна история, отколкото върната от незнайно колко. Не са малко километрите за дизел, но пак зависи какво ще остане в теб за ремонт. Виж ми поста за бензиновата и добави една автоматична кутия като скъп възел за (евентуален) ремонт. При добро обслужване, би трябвало всичко скъпо вече да е подменено по веднъж, така че имаш ресурс да я караш без сериозни капиталовложения.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: X5

Мнение от bestlap » 23 Май 2013, 9:12

Здравейте колеги.До сега никога не съм карал BMW и реших да се пробвам обаче не знам нищо ама нищо за тия 5-ци :) събрах около 15 хиляди лв се спрях на бмв 5-та серия :) :driving: обаче не знам с какъв мотор да я взема :) Колата ще се кара 90% във градски условия /Варна/ много ама много рядко ще се излиза с нея извън града.Не съм пилот и не държа да е 250 коня :) единственото което бих искал е да гори по малко :mrgreen: :mrgreen: и поддръжката му да не е космическа /на мотора/ вече вие предложете бензин или дизел и кой точно мотор? Ако може някой да ми каже разход в градски условия с нормално каране /зима и лято/ на 520 525 и 530 :paranoid: ? И някой да каже как да от към поддръжка или по добре да се ориентирам към бензиновата със инжекцион?Ще съм благодарен на всеки който помогне за избора :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 23 Май 2013, 9:49

Така описано, Е60 не е твоята кола... Най-вероятно ще се разочароваш от това, което ще купиш, караш и поддържаш с такъв бюджет, ако изобщо намериш нещо. Доста е писано, прочети подфорума и ще се ориентираш.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61