Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Re: Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
vanko1baby написа:Привет, колеги.
Имам едно питане.
Преди година сложих на е60 2006г. фейсови Н7 фарове с LM2. Всичко беше точно със светлините. Кодирах си angel eyes-а да светят като дневни.
Преди няколко дни ми монтираха фейс стопове, но след като взех колата забелязах, че като включа фаровете на къси, angel-а загасва. Това се случва и в автоматичен режим на фаровете, когато стане тъмно и късите се включат сами. Иначе angel-a свети като е на дневни и също като го включа ръчно.
Отделно към това и дълги нямам.
Дългите не светят нито като бутна лостчето напред, нито като го дръпна за flash-to-pass.
Двете неща се случиха, след като взех колата при монтажа на стоповете.
Предполагам, че е въпрос на кодиране, тъй като крушките са здрави.
Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно, ще съм благодарен да помогне.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Колата преди това със ксенон ли е била?
Звучи ми като във VO-то все още колата да си мисли че е със ксенон и съответно са и пуснали default кодировка на LM със по-нова година заради стоповете и съответно колата си мисли че е със фейсови ксенон фарове. Та да кодировка е.

- vanko1baby
- Потребител
-
Re: Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
Прав си. Благодаря.AlonsoBest написа:vanko1baby написа:Привет, колеги.
Имам едно питане.
Преди година сложих на е60 2006г. фейсови Н7 фарове с LM2. Всичко беше точно със светлините. Кодирах си angel eyes-а да светят като дневни.
Преди няколко дни ми монтираха фейс стопове, но след като взех колата забелязах, че като включа фаровете на къси, angel-а загасва. Това се случва и в автоматичен режим на фаровете, когато стане тъмно и късите се включат сами. Иначе angel-a свети като е на дневни и също като го включа ръчно.
Отделно към това и дълги нямам.
Дългите не светят нито като бутна лостчето напред, нито като го дръпна за flash-to-pass.
Двете неща се случиха, след като взех колата при монтажа на стоповете.
Предполагам, че е въпрос на кодиране, тъй като крушките са здрави.
Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно, ще съм благодарен да помогне.
Колата преди това със ксенон ли е била?
Звучи ми като във VO-то все още колата да си мисли че е със ксенон и съответно са и пуснали default кодировка на LM със по-нова година заради стоповете и съответно колата си мисли че е със фейсови ксенон фарове. Та да кодировка е.
Колата беше с динамик ксенон преди фейса. Смених ги, тъй като не бяха в добро състояние и не можеха да се рециклират.
Та кодирах ги де.
Всичко работи като хората.