Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
kolp написа:имаш много сериозен удар отпред.
Евала колега ГОЛЯМ си помагаш на много колеги от форума

Re: Мнения за начинаеBMW щи - Е60/Е61 !
Здравейте колеги,отскоро съм собственик на Е61 530 d.интересува ме на какви километри е и някаква информация ако има възможност.176000 не са реални колата е купено от човек тук в бг
Wbanj71000B517326
Wbanj71000B517326
Последна промяна Coldrexa на 05 Ное 2017, 16:32, променена общо 1 път
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
zAcK написа:Някой все пак, след всичкия спам, дето изляхме, може ли да тества, ако има бензинова кола с FDC,
да видим как ще се държи като температури. Имам някакви усещания, че ще закове на ниска температура,
ама засега не откривам нищо писано, пък и нямам Е60 да тествам![]()
Аз мога да тествам при първа възможност, но не съм с N53. Освен това съм с модифициран термостат (93C), та не знам колко ще е меродавно. Да спомена още, че дори да е такa, колата не е "приятна" за постоянно каране в спорт режим особено в града, поне за мен

Не съм сигурен, но при Н53 термостата се управляваше директно от компютъра или бъркам? При Н62-то температурата, на която отваря си е чиста термодинамика и механика.
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
kolp написа:Shamanek написа:Хей може ли да ми кажете моята кола, която закупих преди 2 месеца на колко реално км е - СТ66179? Мерси предварително
08.2015 188хкм. През 2013 на 150хкм имаш много сериозен удар отпред.
Евала колега мерси много. Аз я взех на 213к, които смятам за реални. Ударът отпред не може да се забележи въобще, може да е правена в немско

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Нямам FDC и не съм си изкарал бутона. Но реших да погледам температурата днес сутринта. Температурата отвън беше 9 градуса.zAcK написа:dextuar написа:zAcK написа:Банда, да попитам, ако се кара с активирно FDC (Fahr Dynamic Control), или нещо подобно,
има ли шанс N53 да работи постоянно на ниска температура? Някой може ли да тества![]()
Ще съм ви безкрайно благодарен![]()
Аз пък смятам да проуча въпроса как да го "науча" да държи до 90 градуса, че четох ви е болежка това при новите бензини
Някой все пак, след всичкия спам, дето изляхме, може ли да тества, ако има бензинова кола с FDC,
да видим как ще се държи като температури. Имам някакви усещания, че ще закове на ниска температура,
ама засега не откривам нищо писано, пък и нямам Е60 да тествам![]()
- Докато изляза от София температурат стигна 98-99 градуса
- При леко и комфортно ускорение до 160 температурата падна под 90
- При равномерно каране темперарурата се връщаше до 100 градуса, без значение от скороста.
- При бързо ускорение температурата пада до 80 градуса за 3-5 секунди
- в никой случай колата не мина 100 градуса.
- при опит да карам със 140-150 км/ч при нормален трафик 2/3 от времето колата държеше под 90 градуса, защото постоянно настигах някой.
- не видях разлика в поведението на температурата между D и DS.
Sent from my ONE E1005 using Tapatalk
Здравейте! Може ли да погледнете тази обява https://m.auto.bg/details/11508240075275517 Благодаря предварително!
Здрасти от мен:) наскоро си купих BMW 525i автомат е60 2004 имам следния проблем като пали оборотите играят,гасне после стартираш пак и слушаш как релето щрака и не ще да запали прави го рядко но дразни ходих на диагностика но всеки ми казва различно мнение..благодаря предварително и приятен ден от мен...
)))

- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като тъпанар ... Е61 530D
- Детайли за колата: Параход
Здравейте ,
Имам адски огромното желание да сменя автомобила с E60/61 , старата любов ръжда не хваща
първият ми автомобил беше Е36 , в момента търся комфортна лимузина със спортен вид както Е60/61
Насочих се към 3 двигателя 2.5 ( 218 , 192 hp ) 3.0 ( 232 hp ) като идеята е да е газифицирана.
Моля ви ако имате някаква информация относно някой от тези два автомобила да ги споделите ,
нямам Вин номера , но може някой да ги е гледал и да сподели мнение.
Благодаря ви предварително !
Тази не спирам да я гледам от 24 часа
https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv=11509905156960075&page=1&searchres=pd5xnuh1
И другата която е с течна фаза
http://www.cars.bg/offer/c2357109
П.С : Дали цените са ОК ? или ви се струват ниски ?
Какви евентуално срещани големи ремонти може да се случат?
Имам адски огромното желание да сменя автомобила с E60/61 , старата любов ръжда не хваща
първият ми автомобил беше Е36 , в момента търся комфортна лимузина със спортен вид както Е60/61
Насочих се към 3 двигателя 2.5 ( 218 , 192 hp ) 3.0 ( 232 hp ) като идеята е да е газифицирана.
Моля ви ако имате някаква информация относно някой от тези два автомобила да ги споделите ,
нямам Вин номера , но може някой да ги е гледал и да сподели мнение.
Благодаря ви предварително !
Тази не спирам да я гледам от 24 часа

https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv=11509905156960075&page=1&searchres=pd5xnuh1
И другата която е с течна фаза
http://www.cars.bg/offer/c2357109
П.С : Дали цените са ОК ? или ви се струват ниски ?
Какви евентуално срещани големи ремонти може да се случат?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Втората ми се струва буквално за без пари предвид вида газова и нивото на оборудване.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530d , E39 Touring
dextuar написа:Втората ми се струва буквално за без пари предвид вида газова и нивото на оборудване.
Така е, но поддръжката на тази газова и най-вече откриването на газаджия, който да разбира от нея, е доста трудна работа....
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Я.Велинов написа:dextuar написа:Втората ми се струва буквално за без пари предвид вида газова и нивото на оборудване.
Така е, но поддръжката на тази газова и най-вече откриването на газаджия, който да разбира от нея, е доста трудна работа....

- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
drago9205 написа:Я.Велинов написа:dextuar написа:Втората ми се струва буквално за без пари предвид вида газова и нивото на оборудване.
Има го този момент, аз лично имам познат, който бра доста ядове с такава газова и май резултатът накрая беше да я смени
Добре де , нали тези газови вече уж... не са толкова нови? четох , гледах имало некакъв пич Митко който слага за София.
Най-вероятно сигурно и разбира от тях ? то какво има да му се разбира освен тая прословута помпа?

- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
Аз лично бих посъветвал колегата Nikkie щом е решил при всички положения колата да е бензинова на газ, да си намери добър екземпляр БЕЗ газова уредба, и след покупката му да монтира газова уредба в надежден и доказан сервиз, който предлага пълна гаранция за поне 2 години и/или 100-150 хиляди километра....вече не са малко подобните сервизи. Да, ще се оскъпи автомобила, но ще се избегнат главоболията при поддръжката на газовата уредба, защото дори да е перфектно поставена, при евентуален дефект "майсторите" почват да обвиняват колегите си, които са я монтирали и се почва едно грозно "цицане" на клиента....казвам всичко това от личен опит с Е39-ката ми.
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
Я.Велинов написа:Аз лично бих посъветвал колегата Nikkie щом е решил при всички положения колата да е бензинова на газ, да си намери добър екземпляр БЕЗ газова уредба, и след покупката му да монтира газова уредба в надежден и доказан сервиз, който предлага пълна гаранция за поне 2 години и/или 100-150 хиляди километра....вече не са малко подобните сервизи. Да, ще се оскъпи автомобила, но ще се избегнат главоболията при поддръжката на газовата уредба, защото дори да е перфектно поставена, при евентуален дефект "майсторите" почват да обвиняват колегите си, които са я монтирали и се почва едно грозно "цицане" на клиента....казвам всичко това от личен опит с Е39-ката ми.
И ти си до болка прав , следва и другият въпрос N52B25 става ли за газифициране ?
Това е 2005 - 2007 2.5i 218HP , със сигурност ще е по-добре от 2.0 192 hp М54B25 ?
И може ли да препоръчате читави и тествани газаджии в София , защото поради тоя факт си продадох BMW-то.
Един галфон в Търново се учеше на моята кола и .. така стана , че накрая ми писна и я продадох.
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
Nikkie написа:И ти си до болка прав , следва и другият въпрос N52B25 става ли за газифициране ?
Това е 2005 - 2007 2.5i 218HP , със сигурност ще е по-добре от 2.0 192 hp М54B25 ?
И може ли да препоръчате читави и тествани газаджии в София , защото поради тоя факт си продадох BMW-то.
Един галфон в Търново се учеше на моята кола и .. така стана , че накрая ми писна и я продадох.
Мисля, че няма проблем при газифициране на N52B25, ако е направено компетентно, но нека все пак и други колеги изкажат мнение. А споменавайки компетентност - чувал съм само добри отзиви за eurogas в горна баня, лично не съм монтирал газова уредба там, но познати и приятели са доволни, скоро даже мисля да се възползвам от услугите им за една витара.