Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Разход на нашите автомобили
Тази зима ще мине определено с по-ниски разходи от предходните. С тези пролетни температури и както повечето са зимни гуми с по-малък размер джанти, най-много да стане така че лятото като се сложат големите гуми и да има ефекта УАЛ....
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
da6ip написа:Последен резервоар чисто градско София: по колонка 10.0 Литра (бордови: 10.6 Литра). Дори и аз се изненадах![]()
Гориво ОМВ нормален дизел. Явно съм висял по-малко в задръствания за този период. Колата е Е61 530д 218кс автоматик.
Колега Atsalov: Средната скорост винаги пада когато колата работи на място - загледай се по-добре в бордовия компютър и ще видиш.
Ето как и моя беше 10,5 до 11 просто в Пловдив са по-малко задръстванията

Trixster написа:neonman написа:А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира
Колега веднага ще се включа с последния резервоар градско - София
Лукойл - Асен Йорданов - Обикновен дизел 63литра = 598км - Показания по борд 10.5, По колонка 10.53
След смяната на торка падна ли разхода?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
... неговата кола не си ли тръгна ...без собственика
? ...или бъркам

- Taruno
- старши ентусиаст
-
моята беше това 

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
iceblast написа:Trixster написа:neonman написа:А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира
Лукойл - Асен Йорданов - Обикновен дизел 63литра = 598км - Показания по борд 10.5, По колонка 10.53
и аз питам за разхода след смяна на торк падна ли?
- ziko_86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: X6
sawion написа:iceblast написа:Trixster написа:neonman написа:А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира
и аз питам за разхода след смяна на торк падна ли?
При мен след смяната на торка с нов разхода не е падал.
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Въпроса за торка е свързан с проста физика:
Ако приплъзва или по друг начин казано рита и вибрира то разхода се скапва, заради загубата на въртящ момент
Ако е сменен още при първите симптоми, които са лекото играене на обороти то разлика няма да има освен може б минимална точно в тези обороти.
Ако приплъзва или по друг начин казано рита и вибрира то разхода се скапва, заради загубата на въртящ момент
Ако е сменен още при първите симптоми, които са лекото играене на обороти то разлика няма да има освен може б минимална точно в тези обороти.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Taruno написа:Въпроса за торка е свързан с проста физика:
The ZF 6HP26 has the capability to achieve torque converter lock-up on all six forward gears, което означава, че не би трябвало да приплъзва.
Но когато има проблем, не може да постигне хубаво заключване поради изтичане на налягане.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
горния колега го е описал добре защо приплъзва, поне така ми бе описано и на мен като го коментирах в сервиза.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
естествено че приплъзва (или по-точно казано трудно заключва) - нали именно това е резултата от износването 

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- toledos83
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 535D
- Мечтае да кара: F10
Здравейте,
и аз да споделя. Моята 535д в момента се кара само градско и на къси разтояния и дава около 17л./100км., смесено съм я докарвал до 8,5. На дълго (без магистрала) при 100-120км/час постижението ми е 7,2.Това са показания по борд. Чистил съм ЕГР и премахнах пеперудките.
и аз да споделя. Моята 535д в момента се кара само градско и на къси разтояния и дава около 17л./100км., смесено съм я докарвал до 8,5. На дълго (без магистрала) при 100-120км/час постижението ми е 7,2.Това са показания по борд. Чистил съм ЕГР и премахнах пеперудките.
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
toledos83 написа:Здравейте,
Колега, проверявал ли си каква температура ти поддържа колата, имам предвид дали ти загрява достатъчно добре, тъй като до преди дни и аз имах сходен с твоя разход и се оказа че не загряваше повече от 65 градуса, след смяна на термостата (АГР) вече поддържа 87-90 градуса и нещата с разхода значително се промениха (до 12 макс)
- Taruno
- старши ентусиаст
-
17 !!!! Колега то ти си като с 545i направо
засечи го по колонка, защото може много да ти бяга по борд градското