Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- cocosas
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW e60 / e46
Re: Разход на нашите автомобили
Тази зима ще мине определено с по-ниски разходи от предходните. С тези пролетни температури и както повечето са зимни гуми с по-малък размер джанти, най-много да стане така че лятото като се сложат големите гуми и да има ефекта УАЛ....

- Taruno
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
da6ip написа:Последен резервоар чисто градско София: по колонка 10.0 Литра (бордови: 10.6 Литра). Дори и аз се изненадах
Гориво ОМВ нормален дизел. Явно съм висял по-малко в задръствания за този период. Колата е Е61 530д 218кс автоматик.
Колега Atsalov: Средната скорост винаги пада когато колата работи на място - загледай се по-добре в бордовия компютър и ще видиш.
Ето как и моя беше 10,5 до 11 просто в Пловдив са по-малко задръстванията

Trixster написа:neonman написа:А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира
Колега веднага ще се включа с последния резервоар градско - София
Лукойл - Асен Йорданов - Обикновен дизел 63литра = 598км - Показания по борд 10.5, По колонка 10.53
След смяната на торка падна ли разхода?
- Atsalov
- Ацалов
- 

- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
... неговата кола не си ли тръгна ...без собственика   ?  ...или бъркам
 ?  ...или бъркам

?  ...или бъркам
 ?  ...или бъркам- Taruno
- старши ентусиаст
- 

моята беше това 

- sawion
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
iceblast написа:Trixster написа:neonman написа:А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира
Лукойл - Асен Йорданов - Обикновен дизел 63литра = 598км - Показания по борд 10.5, По колонка 10.53
и аз питам за разхода след смяна на торк падна ли?
- ziko_86
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 530d
- Мечтае да кара: X6
sawion написа:iceblast написа:Trixster написа:neonman написа:А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира
и аз питам за разхода след смяна на торк падна ли?
При мен след смяната на торка с нов разхода не е падал.
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
		Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
- Taruno
- старши ентусиаст
- 

Въпроса за торка е свързан с проста физика:
Ако приплъзва или по друг начин казано рита и вибрира то разхода се скапва, заради загубата на въртящ момент
Ако е сменен още при първите симптоми, които са лекото играене на обороти то разлика няма да има освен може б минимална точно в тези обороти.

Ако приплъзва или по друг начин казано рита и вибрира то разхода се скапва, заради загубата на въртящ момент
Ако е сменен още при първите симптоми, които са лекото играене на обороти то разлика няма да има освен може б минимална точно в тези обороти.
- bmw545i
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Taruno написа:Въпроса за торка е свързан с проста физика:
The ZF 6HP26 has the capability to achieve torque converter lock-up on all six forward gears, което означава, че не би трябвало да приплъзва.
Но когато има проблем, не може да постигне хубаво заключване поради изтичане на налягане.

- Taruno
- старши ентусиаст
- 

горния колега го е описал добре защо приплъзва, поне така ми бе описано и на мен като го коментирах в сервиза.

- da6ip
- старши ентусиаст
- 

- Кара: баничарка с компресор
естествено че приплъзва (или по-точно казано трудно заключва) - нали именно това е резултата от износването  

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
		- toledos83
- Потребител
- 

- Кара: BMW E61 535D
- Мечтае да кара: F10
Здравейте,
и аз да споделя. Моята 535д в момента се кара само градско и на къси разтояния и дава около 17л./100км., смесено съм я докарвал до 8,5. На дълго (без магистрала) при 100-120км/час постижението ми е 7,2.Това са показания по борд. Чистил съм ЕГР и премахнах пеперудките.

и аз да споделя. Моята 535д в момента се кара само градско и на къси разтояния и дава около 17л./100км., смесено съм я докарвал до 8,5. На дълго (без магистрала) при 100-120км/час постижението ми е 7,2.Това са показания по борд. Чистил съм ЕГР и премахнах пеперудките.
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Е60 535D
toledos83 написа:Здравейте,
Колега, проверявал ли си каква температура ти поддържа колата, имам предвид дали ти загрява достатъчно добре, тъй като до преди дни и аз имах сходен с твоя разход и се оказа че не загряваше повече от 65 градуса, след смяна на термостата (АГР) вече поддържа 87-90 градуса и нещата с разхода значително се промениха (до 12 макс)
- Taruno
- старши ентусиаст
- 

17 !!!! Колега то ти си като с 545i направо  засечи го по колонка, защото може много да ти бяга по борд градското
 засечи го по колонка, защото може много да ти бяга по борд градското

засечи го по колонка, защото може много да ти бяга по борд градското
 засечи го по колонка, защото може много да ти бяга по борд градскотоКой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани