ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
adovet написа:dextuar написа:Каза се вече, ако ги нямаше псевдо тарикатите, които си купуват трошките от мобилето и търсят евтини резервни части по моргите и търсенето драстично намалее, проблемът ще се реши от самосебе си.
Sent from my iPhone using Tapatalk
На тебе ако ти откраднат навигацията нова ли ще си купиш?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Вече си купих нова, защото ми я откраднаха. Пред мен я свалиха от ударена кола. Въпросът е кой купи моята на черно? Май не си ме разбрал какво съм написал... Намалее ли търсенето на евтинко при уж премиум автомобили, ще намалее и предлагането, респективно и кражбите. Никой не ги краде тия коли да ги препродава вече...
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Re: ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул
dextuar написа:adovet написа:dextuar написа:Каза се вече, ако ги нямаше псевдо тарикатите, които си купуват трошките от мобилето и търсят евтини резервни части по моргите и търсенето драстично намалее, проблемът ще се реши от самосебе си.
Вече си купих нова, защото ми я откраднаха. Пред мен я свалиха от ударена кола. Въпросът е кой купи моята на черно? Май не си ме разбрал какво съм написал... Намалее ли търсенето на евтинко при уж премиум автомобили, ще намалее и предлагането, респективно и кражбите. Никой не ги краде тия коли да ги препродава вече...
Под "нова" се има на предвид "чисто нова" от представителството на БМВ. Пред теб са я свалили, а преди това не може ли да е сложена в блъснатата кола крадена? Неведоми са пътищата джамбазки...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
doncheff написа:dextuar написа:adovet написа:dextuar написа:Каза се вече, ако ги нямаше псевдо тарикатите, които си купуват трошките от мобилето и търсят евтини резервни части по моргите и търсенето драстично намалее, проблемът ще се реши от самосебе си.
Под "нова" се има на предвид "чисто нова" от представителството на БМВ. Пред теб са я свалили, а преди това не може ли да е сложена в блъснатата кола крадена? Неведоми са пътищата джамбазки...
Прав си, но и по вин видях колата, че е имала, и колата беше малкия фейс както и навито с бутони, и в навито имаше предишни адреси само от чужбина, много трябва да са си поиграли!

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ти колега направо си си купил нави от крадци и викаш другите да не купуват. Точно такива като теб ги спонсорират. Аз ако имам съмнения, че продавачите може да са крадци изобщо не купувам от такива - дали дадената част е крадена или не няма значение, парите са ти отишли при измамниците.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
adovet написа:Ти колега направо си си купил нави от крадци и викаш другите да не купуват. Точно такива като теб ги спонсорират. Аз ако имам съмнения, че продавачите може да са крадци изобщо не купувам от такива - дали дадената част е крадена или не няма значение, парите са ти отишли при измамниците.
Подчертай частта от мнението ми, която не разбра! Аз ти казвам, че съм я купил от ударена кола и на 99% всичко личи навито да е именно от тази кола, ти пак част от схемата ме вкара...
П.с: Явно в Перник са такива. Там ме викаха по уличките да ми дават евтинджос...
Последна промяна Dextuar на 30 Апр 2016, 11:51, променена общо 2 пъти
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Вече при покупка трябва да им искам фамилна история на продавачите до 9-то коляно. Ами ако си я купувам от колега от форума по интернет? Щот сигурно ще ми се занимава да обикалям цяла България да търся нави. Това са истории от 1001 нощ. Всичко на всичко имаш гаранция за произход само при чисто нова част, че чак и от тях почвам да се съмнявам дали наистина е така. Такава ни е държавата, такъв ни е материала. За 100-тен път казвам, че България е много хубава страна, ама не е попаднала на хора! 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
doncheff написа:България е много хубава страна, ама не е попаднала на хора!
Това е готино и много точно

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ти май не ме разбра. Идеята ми е че ако купуваме части само от колеги, за които сме сигурни че не се занимават с крадени части всичко ще е ОК. Когато купуваш части от такива дето между не крадените има и крадени, по този начин си им даваш парите. Нали се сещаш че както са ти я дали тая нави след това слагат другата пак на тази ударена кола и търговията си продължава и просто си се самозалъгваме че не са крадени. Идеята е че ако имаш съмнения за търговците, изобщо да не се занимаваш с такива - нека си търсят пазар. Всеки даден им лев е спонсорство от наша страна.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Дам, така е. Мислех и имах възможност да си взема оригинална от представителство, но прецених, че рискът е твърде голям при това "търсене". Не съм пазарувал от колеги тук, но и при тях няма как да си 100% сигурен за произхода според мен. Ако не друго, поне знам, че не е тафена от някой колега тук заради последните адреси и липсата на заредена карта за Източна Европа(беше за Италия), а и пак казвам прекалено много неща бяха като хората, за да е постановка.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Най-тъпото е, че хората като видят, че се извършва кражба или пък имат съмнение за това, не дават сигнал никъде. Траят си и чакат да отмине, за да си живеят мизерният животец, така че никой да не им развали рахата. Аз лично съм ставал свидетел, как двамата с един приятел в тъмното бъркахме в колата му с фенерчета, ремонтирахме му МИД-а на Е39-ката (а можеше и да го крадем) и минаваха хората, гледаха и продължаваха без да кажат или направят нищо.
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
doncheff написа: България е много хубава страна, ама не е попаднала на хора!
Това много ми хареса. Лошото в случая е, че е самата истина.
Аз лично си купих CCC от OCI, някак си ми се стори по-разумно да купя от колега от форума, за приблизително същите пари, като от OLX. Навигацията беше с адреси от Италия, което ме навява на мисълта че не е крадена в БГ. Не мога да съм сигурен, но и за нова не ми се дават съответните 2500 лв, за които говорите.
Истината е, че ако искаме да караме подобен клас коли, от производители като BMW, Mercedes, VW, Audi и т.н. трябва да предвидим и някой лев за паркинг, за да си мирни главите. Не е нормално всяка сутрин, докато я държах пред блока, да се оглеждам дали няма някоя поразия по нея. Майка ми сутрин излиза на работа и първото нещо е да погледне моята кола дали е наред. Срещаме се с приятели и те ме питат дали всичко с колата е наред. Това не е нормално, цялото ти обкръжение да се тормози с някаква стара бангия (много си я обичам

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Ако проблемът беше в платения паркинг добре, да се прежалят едно 80-100 лева на месец. Но тази кола се кара навсякъде и не винаги можеш, а и искаш да търсиш платени паркинги. Не е нормално да те е страх за една 10 годишна бангия ( и аз си я обичам
), на моменти ставам роб на колата, вместо да си върша работа с нея и да я поддържам, трябва постоянно да я мисля нищо че и каско плащам. Това не е нормално според мен и няма как да бъде...

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
dextuar написа:Ако проблемът беше в платения паркинг добре, да се прежалят едно 80-100 лева на месец. Но тази кола се кара навсякъде и не винаги можеш, а и искаш да търсиш платени паркинги. Не е нормално да те е страх за една 10 годишна бангия ( и аз си я обичам), на моменти ставам роб на колата, вместо да си върша работа с нея и да я поддържам, трябва постоянно да я мисля нищо че и каско плащам. Това не е нормално според мен и няма как да бъде...
Добре дошъл в отбора , аз така се чувствам вече 3 години с тази кола , даже приятели ме базикат като търся по 1 час перфектното място за паркиране за да имам някакъв поглед над колата , не че нещо ама да си роб на 10-11 годишна кола е меко казано смешно! Ама уви всички се усетиха , че е60 е най-изгодната кола спрямо това колко струва и какво предлага и се напълни с толкова много е60 , че просто няма как да не върви и търговията с крадени части

- lub4081
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 d 2002 Kombi
- ivan_petkov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 525d LCI
- Мечтае да кара: F90
Това не го пожелавам на никого , но вече като гледам нещата излизат извън контрол . Трябва да се вземат някакви мерки и да се прежалят 80-120 лв за платен паркинг или за гараж под наем така не може да продължи

Поздрави !