Как сме след градушката :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD 2008 235 hp
Детайли за колата: М sport

Re: Как сме след градушката :)

Мнение от moleo » 05 Авг 2014, 7:42

Trixster написа:
Николай Диянов написа:Ами , колега, за съжаление не говоря глупости. Има едни неща, наречени Кодекс за застраховането и Общи условия на застрахователя. Именно там са упоменати тези самоучастия и проценти, в зависимост от това в кой застрахователен клас попада автомобила. Затова казвам, че е по- добре първо да се чете и мисли, а не след това да се оплаквате, че сте поискали експертна оценка или обезщетяване при представяне на фактура, и изплатеното съставлява само част от действително платеното от Вас. За да не съм голословен, давам пример: спукан стоп на Ягуар от градушката- застраховател Лев Инс. Не успявам да намеря такъв втора ръка, който се покрива изцяло от тях. Купува се нов от Мото Пфое, като застрахователят заплаща 70%, останалите 30% ги заплащам аз. Това е самоучастието за автомобила и това си фигурира в общите условия. Застраховка каско не е един договор, от който безкрайно може да се черпят права и да се получава безусловно обезщетяване, без оглед на автомобила и щетите по него.

:yes: При ЛевИнс застрахователна премия над 20 000лв покрива дилърски сервиз и 100% оригинални части. Под тази застрахователна премия се допуска употреба на части втора ръка или нови оригинални с м/у 60-80% участие на застраховател.

над 30 000лв е.

Потребител
Аватар

Мнение от стенляка » 19 Ное 2014, 12:53

Колеги , да докладвам за моята сага , която приключи успешно .
Отремонтирах колата в сервиз , който ми бе препоръчан от приятел .Застрахователя одобри приличен процент от фактурата , като стопа и страничното огледало смених с оригинални .Вдлъбнатините от градушката бяха ''извадени''с вакуум( или с каквото там се вадят ) , та по колата няма кит .Изключително доволен съм , колата е като нова .Платих си , предоставих фактурата на застрахователя и си получих парите вчера .От цялата процедура се набутах с около 300 лв , заради удоволствието да ползвам мой проверен сервиз а не доверен сервиз на застрахователя .........гадовете са го направили така , че никой да не се занимава да ги съди за по 200-300 лв . Естествено смених застрахователя .......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Ное 2014, 22:16

Пиши на лс кой ти прави "изсмукването" подбитостите.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 20 Ное 2014, 10:59

Направо пиши тук колега.Колко струва извън доплащането?Снимки-преди/след?

Потребител
Аватар

Мнение от стенляка » 20 Ное 2014, 17:39

Имам няколко снимки от пораженията , но не знам как се качват .От бутончето img нещо не проработва .
А след ремонта не съм я снимал , но е нова кола :)
Колко струва доплащането зависи колко от проформата ще одобри застрахователя .
Ако е читава компания , нищо няма да доплатите
Аз се борих дълго време с тях за да изляза почти на нула и в същото време колата да не е наджасана с кит !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 21 Ное 2014, 8:48

По-скоро ме вълнува как са я оценили като работа,колко пари е струвало оправянето?

Потребител
Аватар

Мнение от стенляка » 21 Ное 2014, 9:54

А, ясно .Ами за труд ми взеха към 3500 без ДДС- ваденето ,филъра и боята .Отделно има вклюючено пастиране и полиране , ама се прави по-късно , не знам защо . Застрахователите одобриха по-малко .Ако бях в Алианц нямаше да доплащам от джоба си , тъй като сервиза работи с Алианц .
Зависи къде си затрахован .....
Сервизът прави проформа по Аудатекс и я даваме на застрахователя за одобрение ...после идват разправиите , втори огледи и т.н
Забавно е в общи линии

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 22 Ное 2014, 9:07

Благодаря за инфото колега :D

Предишна

Назад към Е60/Е61