Некоректно поведение от Армеец
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Re: Некоректно поведение от Армеец
miroleskov написа:добре бе не мога да разбера с тези аларми какво толкова се преекспонира проблема-сега отворих общите условия и пише 1."При сключване на застр. договор застрахователят има право да поиска МПС да бъде снабдено с изправна и функционираща алармена система и/или имобилайзер,и/или система за активно проследяване" това е в полицата са отметнати аларма и имобилайзер нищо няма писано допълнително - не виждам на каква основа няма да изплатят при положение,че до колкото знам всички си имат имобилайзер заводски.
Виж в кои случаи не се изплаща обещетение - там е по-интересно...
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна bordo_77 на 31 Яну 2014, 19:06, променена общо 1 път
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
bordo_77 написа:Прочетете това писмо-отказ, разчистил съм само лични данни. В първата си част казват че нямам аларма, а в протокола за оглед не са писали че липсва такава с предписание да се постави. Това се случва естествено след като са си получили парите. Във втората си част писмото е пълна лъжа и измислица
. При отключване и заключване автомобила си имаше звукова и светлинна сигнализация.
A, точно това имах предвид

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Затова всички ще избягат Армеец ,коректни ЗК май останаха само ДЗИ и Алианц.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
stankata777 написа:Затова всички ще избягат Армеец ,коректни ЗК май останаха само ДЗИ и Алианц.
Има и доволни от въпросната ЗК

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
bordo_77 написа:stankata777 написа:Затова всички ще избягат Армеец ,коректни ЗК май останаха само ДЗИ и Алианц.
Има и доволни от въпросната ЗК.При кражба обаче са необходими силни нерви, средства, много време и адвокати професионалисти
.
A не може ли да си дадем парите на Алианц или Дзи и без нерви...
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
bmw545i написа:bordo_77 написа:stankata777 написа:Затова всички ще избягат Армеец ,коректни ЗК май останаха само ДЗИ и Алианц.
Има и доволни от въпросната ЗК.При кражба обаче са необходими силни нерви, средства, много време и адвокати професионалисти
.
A не може ли да си дадем парите на Алианц или Дзи и без нерви...
Аз лично това и правя

- teto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 530xd
И на мене ми пише само GT-фабрична.При огледа я провериха и работеше нормално със звук но никаде не го отбележи специалиста.
И сега немога да разбера ще имам ли някакъв проблем или не?
А иначе относно ключовете понеже имам само един скоро им поисках с писмо офиц. отговор и ми изпратиха и те писмо,че са регистрирали само един ключ понеже никаде не можах да намеря къде са записали броя на ключовете в договора на застраховката.
И сега немога да разбера ще имам ли някакъв проблем или не?
А иначе относно ключовете понеже имам само един скоро им поисках с писмо офиц. отговор и ми изпратиха и те писмо,че са регистрирали само един ключ понеже никаде не можах да намеря къде са записали броя на ключовете в договора на застраховката.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Опс темата е само за армеец.Само да спомена че моя цитат е от друга компания.Там никой не ти иска да мига,свири и не знам си какво.Прочетох кога се изплаща обещетение такива дрисливи клаузи не видях слава богу.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
bordo_77 написа:...
Прочетете това писмо-отказ, разчистил съм само лични данни. В първата си част казват че нямам аларма, а в протокола за оглед не са писали че липсва такава с предписание да се постави. Това се случва естествено след като са си получили парите. Във втората си част писмото е пълна лъжа и измислица
.Купих колата с два ключа и никога не съм превил трети. При отключване и заключване автомобила си имаше звукова и светлинна сигнализация.
Поради зачестилите оплаквания от Армеец твърдо съм решил да сменям застрахователя. Няколко години бях в БулИнс и не съм имал проблеми с плащане на обезщетения по никакви щети. Смених ги защото си завишиха тарифното число.
Та по темата с алармите със звук, картина и други измислици, в моите общи условия, които са ми дали при застраховката пише следното:
Общи условия на Армеец за застраховка Каско на МПС написа:VIII. ....
т. 38.1. Задължителното условие за покриване на рисковете по клаузи К и П на леки и товарни автомобили до 3.5 тона е наличието на фунционираща сигнално-охранителна система със светлинна и/или звукова сигнализация. ....
т.39. Застрахователят може да изиска поставянето на допълнителни или други по вид системи или устройства за защита, когато прецени, че степента на защита на МПС е недостатъчна с оглед на покритите рискове на застрахователната полица.
т.39. Застраховаката на МПС влиза в сила, ако е платена застрахователната премия или договорената първа вноска от нея и след като са изпълнени изискванията за оглед и заснемане на МПС от посочено от Застрахователя лице.
т.40 Огледът и заснемането на МПС се извършват от посочено от Застрахователя лице, като за извършения огрлед се издава протокол. Лицето извършващо огледа има правото от името на Застрахователя да дава писмени указания относно устройствата за защита на МПС по смисъла на т.38 (т.38 е за предостаавяне на всички сключове, документи, аларма и т.н.)
С други думи, никъде не виждам, че алармата трябва да има звукова сигнализация, да е допълнително поставена, да е конкретна марка. Също така, ако не е написано друго на протокола, следва да се приеме, че сигнално-охранителната техника (алармата) е изправна и се приема от застрахователя.
Имах случай, в който ме върнаха, че алармата няма звук, като това си беше описано в протокола. Сложих такава със звук и на съшия протокол, зачеркнаха липсата на звук и си писаха изправна със звук.
Също така в протокола за огледа има едно поле "Предписания", в което според мен, съгласно т.40 от Условията, следва да се упомене ако "оглеждачът" има забележки за аларми, СОТ, куче пазач и т.н
Ще ме извинявате за дългата творба, но то по нашите ширини все някакви врътки и чалъми гледат да ти приложат. А кат ядоха кИфтеата не рИваа

Като му падне цената на е60то под 10к изобщо няма да и правя каско 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
a1n написа:Като му падне цената на е60то под 10к изобщо няма да и правя каско
Тогава най-много си заслужава да имаш каско,премията ще ти е 600-700лв ,ако имаш познат брокер.Това са два-три детайла за боядисване,да не споменавам фарове,стъкла и клауза кражба...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Колко често в годината боядисваш детаили и сменяш фарове/стъкла? За 600-700 лв не може ли да си ги оправиш сам на 10 годишен кош? Но да не влизам в спорове. Всеки си знае.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
a1n написа:Колко често в годината боядисваш детаили и сменяш фарове/стъкла? За 600-700 лв не може ли да си ги оправиш сам на 10 годишен кош? Но да не влизам в спорове. Всеки си знае.
Ако колата е "10 годишен кош",съответно шофьора и пътниците боклуци ли трябва да бъдат?