Разбиха колата! Дайте съвет!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: Разбиха колата! Дайте съвет!
petio написа:Не може крадците да се разхождат по улиците и да си гепат която кола си харесат и да се отървават безнаказани. Там е проблема! И аз си мислех за смяна на колата, но реших да съм упорит и да не ми пука. Няма да си променям ежедневието или да треперя за някакви железарии пред блока. Точно това е принципа на терора. Хората да ги е страх и да си променят ежедневието. Ние с Вас в момента сме адски жертви на терор, но на никого не му пука. Не трябва да се поддаваме на натиска. Трябва да настояваме за някакви промени в законите и да почнем да ставаме бела държава. Ако от някой пощенски клон гепат 300лв и ги дават по всички новини най-отпред с Цв.Цв. Но ако някой се опита да открадне 40 000лв от пред блока на никой не му пука. Нещо ми се вижда, че схемата е порочна и корените са много на дълбоко.
Няма да си карам колата, за да не ми я откраднат!? Това няма да се случи!!! Да взема да си купя един хлопел и да не го мисля? Няма как да стане!!!
Aз точно така направих взех една полицейска бяла астра нито ме спират, нито я мисля, нито му пука за дупките и къде я оставям. Преди с БМВ-то 4г на платен паркинг след диско спра пред блока стана с разбита глава към 9,00ч да проверя там ли е. Писне ли аларама на терасата. Отделно 4г си ходех на работа с градския транспорт на 5ата година я прежалих и я подкарах, да ама като спра някъде после я обикалям да видя липсват ли детайли по нея дали няма надрано ит.н и т.н. Ами с автомивките пастирам колата и след къпане я виждам на кръгове като са я забърсвали с песъчинки на парцала.... е в резултат на това почнах и сам да си я мия с няколко гъби... Колата май беше да ни служи, а аз и станах роб... Сега гледам е60 и се чудя с тези кражби да купувам ли да и треперя или не сърцето ми казва вземи разума помисли....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Колегите с откраднатите коли ако е възможно да кажат кой им е застрахователя?
Tool - Fear Inoculum
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
Bavarishe написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Затова най-добре една Е34 и толкова, ама...
ами един от хората дет ви дебнат колите,казва че под 4000 лева ако ти е БМВ-то съня ти може да е спокоен.Обаче пак не спим така,защото кражбата на дребни детайли е по-изнервяща
интересни познати имаш
Днес говорих с познат застраховател, няма да казвам от коя компания точно. Каза ми, че по принцип при тях процентът за БМВ, Ауди и Фолксваген (?) е по-висок от останалите - 5% за коли между 5 и 9 години. Останалите марки са на 4,5%. Няма проблем да се застрахова и Е60, което все пак не е толкова скъпа кола, стига да има аларма и имобилайзер, но това си е изискване за всички коли при тях. Вече при коли над 50 000 лв. нещата отивали на пазарлък и се иска монтаж на някакъв допълнителен имобилайзер за към 400 лв.
Все пак миналата седмица са имали клиент с Х5 за около 100 000, което от централата им категорично са отказали да застраховат. Нямат случаи на откраднати БМВ-та в последните години, но се пак говорим за провинцията. В София, Пловдив и особено Варна нещата стояли по-различно.
За сметка на това преди дни имало случай на откраднат Голф за 5000 лв., за който човечецът съответно нямал каско. 

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
nikolayp написа:Bavarishe написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Затова най-добре една Е34 и толкова, ама...
ами един от хората дет ви дебнат колите,казва че под 4000 лева ако ти е БМВ-то съня ти може да е спокоен.Обаче пак не спим така,защото кражбата на дребни детайли е по-изнервяща
интересни познати имаш
лошото е,че тези хора са между нас,точно където не вярваме,а и се знаят много добре,но никой нищо не прави по въпроса.Не случайно 39-ка 30Д ма пак ми остана в мечтите,защото не искам да тръпна над нея всяка нощ,защото в моя район няма паркинг или гараж

ТДС - Турбо Див Селянин
Bavarishe написа:nikolayp написа:Bavarishe написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Затова най-добре една Е34 и толкова, ама...
интересни познати имаш
лошото е,че тези хора са между нас,точно където не вярваме,а и се знаят много добре,но никой нищо не прави по въпроса.Не случайно 39-ка 30Д ма пак ми остана в мечтите,защото не искам да тръпна над нея всяка нощ,защото в моя район няма паркинг или гараж
Много тъжно, това е една от причините да се махна от София.
Tool - Fear Inoculum
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Имам и една теория за безхаберието на застрахователите по въпроса. Все пак говорим за мултимилионен бизнес със огромно лоби. Могат да си прокарат какъвто закон искат. Примерно за кражба на автомобил (или взлом в къщи) 5 - 10 години в пандиза. Да вкарат няколко нехранимайковци на топло за дълго време и повече другите няма да пипнат кола. Ще заобикалят Е60 по другата улица
. Когато се открадне автомобил и бъркат в техния джоб (на застрахователите), но те пак нищо не правят! Значи имат далавера
Всеки български застраховател е презастрахован в чужда (западна) компания. Взимат ни нас 5-6%, а плащат на тях заради мащаба примерно 3%. Половината им е чиста печалба. Гепят ли кола и нашите платят 10к си взимат сигурно и повече от майката. Отгоре на всичко това с кражбите им идва дюшеш и даже си вдигат процента - 7-8%. Не искам да съм в теория на конспирацията, но няма как някой да ти бърка в джоба, а на теб да не ти пука. Значи печелиш от това! Замислете се... Занимават се с граждански, лобират да си вдигнат гражданската с 10 лв и се води баси борбата, а като платят на някой 40к се обръщат напред и не се занимават. 

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
В България няма Застрахователни дружества които да работят на европейско ниво, въпреки че повечето от тях са с голям процент чуждо дялово участие. Всеки идва да печели тук и се възползва от прозрачните ни закони и слабата съдебна система, ама за това сме си виновни ние.
Що никой не казва нищо за самооткраднатите коли . И тоз вариант го има.Тъй като гледам как им падат цените на е60те на някой им идва по-изгодно този вариант
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
memorex написа:Що никой не казва нищо за самооткраднатите коли . И тоз вариант го има.Тъй като гледам как им падат цените на е60те на някой им идва по-изгодно този вариант
Абсолютно!Доста хора бръмчат с крадците и веднъж взимат пари на ръка от тях,които с тяхно съдействие имат дубликати на част от документите и втори път от ЗК.Естествено,ние не сме открили топлата вода - италиянци,испанци и румънци го практикуват отдавна из цяла Европа,включително и с нови лизнгови автомобили,рентакари и т.н.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Ами нека компаниите правят по обективни оценки, тогава. Може ли оценката на девет годишно Е60 сток, да е 26 000 лева примерно, и то даже без да са я огледали. По този начин се насърчават измамите. Да има по ефективно разследване и нормално функциониращ съд и тези които го правят да отнасят солени наказания включително и собственика-съучастник в деянието. Много неща могат да се променят.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Много обективни оценки правят повечето за Е60 в момента
Поне 3 застрахователни фирми ми оцениха колата на 28,000лв, без да са я поглеждали 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не, че нещо, ама мисля колата ти струва повече. Поне доколкото съм си вадил изводи от постове и ЛС-та.
И на мен ми предлагат да ми я застраховат на сума, която е с 5, че дори и с 10 хиляди по-малко от реалната като така ми "спестят" някакви 200-300 лева, но категорично отказах. Първо защото съм си избирал колата не като възможно най-евтината на пазара и второ защото реално нямам намерение да я продавам в близките години. Та ако случайно изчезне или нещо се случи с нея, не бих искал заради някакви смешни пари да ми дадат сума, която ще ми стигне да си купя същия или подобен модел, но някоя кочина.

И на мен ми предлагат да ми я застраховат на сума, която е с 5, че дори и с 10 хиляди по-малко от реалната като така ми "спестят" някакви 200-300 лева, но категорично отказах. Първо защото съм си избирал колата не като възможно най-евтината на пазара и второ защото реално нямам намерение да я продавам в близките години. Та ако случайно изчезне или нещо се случи с нея, не бих искал заради някакви смешни пари да ми дадат сума, която ще ми стигне да си купя същия или подобен модел, но някоя кочина.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Армеец я оцениха що-годе реално, 40,800лв., като не взеха предвид допълнителните екстри, но като цяло съм доволен.

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Аз за сега съм в ДЗИ, моята я оцениха на 37к