Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Армеец или Алианц за Каско?
колега благодаря ти много.Огледа беше на място,човека който ми направи оглед не бе мн запознат с моделите на фара, а и това стана късно вечерта.мисълта ми е такава,че аз не съм и казвал какъв точно е модела на фара и точно това ме притеснява.Поисках да ми се изплатят щетите по експертна оценка.тия идиоти само да не ми оценят фар на някви нищожни пари (за най-обикновения модел).,Много съм бос в тази сфера ииии не знам как да процедирам.Тази фактура кога да я представя?Защотоо има вероятност те да ми преведат някви пари, преди да съм закупил фар.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Ако колата ти е над 5/7 год,няма как експертната оценка да ти покрие цената на нов детайл оригинална част.Все пак нали разбираш,че фарът ти не е чисто нов?Предполагам,ще ти го оценят на 50-60% от цената на нов в представителство...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
да ясно ми е това.мисълта ми бе такава, те проеверяват ли някъде какъв е точно фара.защото има фарове който са без ксенон и не са адаптивни какъвто е моя.предполагам че се запознават какъв точно е фара какъв модел.а не да ми изплатят фар които е без ксенон нито адаптивен нито динамик ксенон.това ме интересува
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
Колеги проверих цената на фара в камор ауто.Цената на фар динамик ксенон не фейслифтовия е 2250лв.Интересува ме на каква стойност от тази цена се изплаща фара от застрахователя.Смисъл колко процента от тази сума.Аако някои се е сблъсквал моля да сподели!
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Избий си от главата експертна оценка,ако може си смени оценката с възлагателно писмо към доверен сервиз!!!!
Ако може в официален най добре,следващия вариант е доверен,а експертна оценка е най глупавото нещо което знам от опит разбира се.
Не обичам да изпадам в подробности,но толкова ще си разочарован,че никога няма да си помислиш за експертна оценка в България!!!!
Ако можеш още утре отивай за възлагателно писмо!!!
Ако може в официален най добре,следващия вариант е доверен,а експертна оценка е най глупавото нещо което знам от опит разбира се.
Не обичам да изпадам в подробности,но толкова ще си разочарован,че никога няма да си помислиш за експертна оценка в България!!!!
Ако можеш още утре отивай за възлагателно писмо!!!
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
Колега напълно те разбирам.причина поради която избрах екс.оценка е, че преди време имах щета която ми изплатиха добре,но бяха детайли за боядисване.толкова е сложно вс в БГ.човек не знае какво да прави
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
По експертна оценка новите части се смятат с коефициент на овехтяване, за автомобили до 3г се плаща до цена на официален вносител, след това на 70%, 50, 40.. в зависимост колко е стара колата. Това важи както по гражданска така и по каско. Във ваш интерес е когато имате право на избор да изберете ремонт в сервиз, а не по Е.О.
За новите части масово, дори и в сервиз се признават оригинални за коли до 3г, след това алтернативни, това важи с пълна сила за Армеец, като разбира се за някой специфичен автомобил са сконни в редки случай да нарушат това свое правило.
НИКОЙ друг застраховател освен Алианц не признава оригинални части за автомобили до 8г, като това го пише дори и в общите условия. Общо взето за колкото си си платил, толкова получаваш..
За новите части масово, дори и в сервиз се признават оригинални за коли до 3г, след това алтернативни, това важи с пълна сила за Армеец, като разбира се за някой специфичен автомобил са сконни в редки случай да нарушат това свое правило.
НИКОЙ друг застраховател освен Алианц не признава оригинални части за автомобили до 8г, като това го пише дори и в общите условия. Общо взето за колкото си си платил, толкова получаваш..
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Както казах не обичам да изпадам в подробности и ще добавя,че за процентите съм съгласен,но цените са
по каталог на Интеркар 2000 и производител на фара ще е DEPO......
по каталог на Интеркар 2000 и производител на фара ще е DEPO......
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
vankatagsi написа:По експертна оценка новите части се смятат с коефициент на овехтяване, за автомобили до 3г се плаща до цена на официален вносител, след това на 70%, 50, 40.. в зависимост колко е стара колата. Това важи както по гражданска така и по каско. Във ваш интерес е когато имате право на избор да изберете ремонт в сервиз, а не по Е.О.
Преди 2 години пръснах 2 гуми и смазах 2 джанти в един бордюр. Колата ми беше Е39 на повече от 10 години, но имах каско в Армеец с право на доверен сервиз, за което плащах малко повече от нормалната премия. Дойдоха от мобилната група, накараха ме да викна КАТ, написаха ми акт, избрах си сервиз Евел и закарах колата там. Дойдоха и на втори оглед да видят дали няма и някакви щети по окачването, но за щастие нямаше. Оставих колата и след около седмица ми се обадиха да си я взема. Бяха ми сложили чисто нови оригинални джанти и чисто нови гуми Yokohama. Гумите не бяха с DOT от същата година, а с 2 години по-стар, но все пак чисто нови и с по-нов DOT от спуканите. Не съм платил нито стотинка, взех си колата и си тръгнах. Монтаж, баланс, всичко беше направено от тях. Не мога да си представя, че ако сега счупя фар и ще ми сложат Depo, който видимо ще се различава от другия.
- borisoff13
- Потребител
-
- Кара: Е63 635d, LCI
- Детайли за колата: лачена
Здравейте колеги, някой има ли информация Булстрат застраховат ли BMW над 20 000лв. Също ме интересува Армеец като дават такива високи оценки на автомобила, после при евентоална кражба или тотал при ПТП дали азплащат застрахователната стойнаст или плащат по пазарна оценка?
BMW 635d LCI
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
колега с доста хора съм говорел по тази тема, относно Армеец дали изплащат и колко.ДА всеки е много доволен от Армеец дори и аз.При кражба на автомобил Армеец изплаща 80 процента от оценката при застраховане.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Зависи в кой месец ти е застрахована. Това с 80-те процента може да е така, но към края на едната застрахованата година. Иначе си е повече.
Да кажа само, че и аз се спрях на Армеец в крайна сметка. В неделя(на 3-ти март
)правя снимките.
Казаха ми, че за коли над 40 000 щели да слагат някакъв GPS, безплатно от тях и само те да знаят къде е. Изрично съм попитал за разни техни имобилайзери защото не искам да ми се свързват по никакъв начин с електрониката на колата и казаха, че няма да слагат.
В Алианц ми искаха мисля 190 евро за някакъв чип. Цената беше сравнително по-висока на Каското, уж имало защо, но все пак предпочетох Армеец.
Да кажа само, че и аз се спрях на Армеец в крайна сметка. В неделя(на 3-ти март

Казаха ми, че за коли над 40 000 щели да слагат някакъв GPS, безплатно от тях и само те да знаят къде е. Изрично съм попитал за разни техни имобилайзери защото не искам да ми се свързват по никакъв начин с електрониката на колата и казаха, че няма да слагат.
В Алианц ми искаха мисля 190 евро за някакъв чип. Цената беше сравнително по-висока на Каското, уж имало защо, но все пак предпочетох Армеец.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- borisoff13
- Потребител
-
- Кара: Е63 635d, LCI
- Детайли за колата: лачена
Оценката е над 40000лв. но нищо не казаха за имобилайзер или GPS. Слагат имобилайзер здължително само на Х5 и Х6
BMW 635d LCI
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами било ново и влизало от 15-ти март. Днес ми казаха, че щели да ме пращат в БМВ сервиз и там да го слагат. За проследяване е и "батерията" му държала година и един месец ако не си подновиш Каското.
In God we trust, all others we track.

- valio_malkia1990
- Потребител
-
недеите никога да застраховате в армец наи долната компаниа отрезаха ми на две коли стети