Първи сняг - поведение
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Първи сняг - поведение
Facheff написа:Само предницата на ХД тежи 100кг повече от Д,което естествено износва повече окачването и тн...а бе овци(Ауди) във вълча кожа(БМВ) е ХД според мен, но както и да е въпрос на вкус
Аз нещо не мога да ти схвана изречението

разликата в теглото между 530D и 530 ХD е 50-60 кг., сиреч един резервоар гориво, за предницата също не си подготвен. И още една справка: фейса на 530XD тежи колкото 530D преди фейса.
bordo_77 написа:Facheff написа:Само предницата на ХД тежи 100кг повече от Д,което естествено износва повече окачването и тн...а бе овци(Ауди) във вълча кожа(БМВ) е ХД според мен, но както и да е въпрос на вкус
Аз нещо не мога да ти схвана изречението, но в отговор първата му част:
разликата в теглото между 530D и 530 ХD е 50-60 кг., сиреч един резервоар гориво, за предницата също не си подготвен. И още една справка: фейса на 530XD тежи колкото 530D преди фейса.
Немож мъ убеди че ХД не тежи повече!!! Най-малкото една буква Х в обозначението отзад на колата има в повече дето си тежи.

Сега сериозно аз мисля, че Хдрайва тежи несиметрично. Отдолу "малкия кардан" отиващ към предницата минава от едната страна на колата, а не през средата. Скоростната кутия също в едната страна е по-издадена... абе въобще се чудя как ги карате тея криви Хдрайвове

Tool - Fear Inoculum
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Emooo написа:bordo_77 написа:Facheff написа:Само предницата на ХД тежи 100кг повече от Д,което естествено износва повече окачването и тн...а бе овци(Ауди) във вълча кожа(БМВ) е ХД според мен, но както и да е въпрос на вкус
Аз нещо не мога да ти схвана изречението, но в отговор първата му част:
Немож мъ убеди че ХД не тежи повече!!! Най-малкото една буква Х в обозначението отзад на колата има в повече дето си тежи.![]()
Сега сериозно аз мисля, че Хдрайва тежи несиметрично. Отдолу "малкия кардан" отиващ към предницата минава от едната страна на колата, а не през средата. Скоростната кутия също в едната страна е по-издадена... абе въобще се чудя как ги карате тея криви Хдрайвове

И в тоя ред на мисли, тъкмо пускат рекламата на Xdrive по BTV, за онова селище. Хайде cheers на всички

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Въпроса е че за ежедневието задното задвижване на новите автомобили с въпросните системи са предостатъчни.... в зимни условия
Който ходи по планини по-често от колкото на море , то със сигурност е помислил по въпроса 4х4

Който ходи по планини по-често от колкото на море , то със сигурност е помислил по въпроса 4х4

Колега, това което си написал, е напълно правилно - кола със задно няма как да е проходима. Никой не твърди обратното. Задното предаване отстъпва със сигурност на 4х4 в зимни условия. Тук коментарите по-скоро се отнасят за темата задно-предно и дали задното предаване отстъпва на предното при дадени условия. Тук не бих се съгласил с теб, по моите наблюдения няма особена разлика в проходимостта между двете. Карал съм само коли с предно предаване преди е60-то и не мисля, че то отстъпва в зимни условия. Това са по-скоро легенди от времето на жигулите и видинките 

- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
И честито на печелившия
цял ден се движа без никакъв проблем и накрая на платения паркинг (за който плащам пари ,за да получа непочистено място за паркиране
) ,опитвайки се да си паркирам на отреденото място задницата ми спря в буса до мен

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Facheff написа:И честито на печелившия![]()
цял ден се движа без никакъв проблем и накрая на платения паркинг (за който плащам пари ,за да получа непочистено място за паркиране
![]()
) ,опитвайки се да си паркирам на отреденото място задницата ми спря в буса до мен
![]()
![]()
сигурно ти идва да им направиш бариерата на трески от яд. и на мен това ми е най-големия проблем. хлъзгането настрани при паркиране в преспи... както и при коловози в квартални улички.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- da6ip
- старши ентусиаст
-
между другото преди 2 часа на симеоновско шосе един МЛ АМГ беше ударил фронтално такси Хюндай Атос. излишно е да казвам че беше сплескана цялата предница на хюндая, дано шофьорът се е отървал леко.
и също излишно е да казвам че срещата беше в платното на таксито
та с една дума бъдете нащтрек, че колко неспособни хора има по пътя, и то често в такива танкове...
и също излишно е да казвам че срещата беше в платното на таксито

та с една дума бъдете нащтрек, че колко неспособни хора има по пътя, и то често в такива танкове...

Айде пак да се включа
към 18:30 в час пик, когато движението едва пъплеше и снегът беше доста интензивен, придвижването ми беше повече от мъка.Едвам тръгвах и спирах, това където беше утъпкан снега и май даже беше позамръзнал, даже на едно място си отворих вратата и ползвах приом на Флинстоун за да потегля
където бяха минали машини без проблеми. Сега вечерта към 21:30 коренно различно поведение, даже с няколко камшика изпреварих един гоуем гоуф(туарег)
.

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
снощи на паркинга (който никога не се почиства) успях най-накрая и аз да закъсам в мокрия сняг, понеже направих грешката да спра и се окопаха гумите на момента.
с малко бутане успях да тръгна и го бухнах комбито да нощува в една пряспа. сутринта избутах една баничарка, че ми писна да се мъчи напред-назад, а бмв-то като снегорин си проправи пътека из снега
с малко бутане успях да тръгна и го бухнах комбито да нощува в една пряспа. сутринта избутах една баничарка, че ми писна да се мъчи напред-назад, а бмв-то като снегорин си проправи пътека из снега

Предполагам, че при равни други условия, e61 ще бъде по-проходимо при зимни условия спрямо е60 поради малко по-тежката задница? 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Разпределението на тежестта - по мои изчисления и проверки при Е61 с шофьора само разпределението е 45% отпред на 55% отзад (при седана е мисля 49% на 51%). Като се натовари цялата кола става 40% отпред на 60% отзад.
При съвсем пълна кола не съм тествал много поведението, но при наполовина пълна е ок. Пързаля се и буксува, но е управляема и доставя удоволствие. Не мога да сравня с Е60. Проходимост в истинския смисъл тази кола няма. Просто е много ниска. При 30 см сняг и паркиране веднага ляга върху пряспата и няма мърдане. Дори сега съм я нахендрил върху един голям сняг който после ще трябва да изкопавам.
При съвсем пълна кола не съм тествал много поведението, но при наполовина пълна е ок. Пързаля се и буксува, но е управляема и доставя удоволствие. Не мога да сравня с Е60. Проходимост в истинския смисъл тази кола няма. Просто е много ниска. При 30 см сняг и паркиране веднага ляга върху пряспата и няма мърдане. Дори сега съм я нахендрил върху един голям сняг който после ще трябва да изкопавам.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Най - добре е някой от модовете да се развихри със снегорина и изрине ОФФ топик мненията НИ 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
xerial написа:Най - добре е някой от модовете да се развихри със снегорина и изрине ОФФ топик мненията НИ

Само не знам дали имам толкова голяма лопата