Първи сняг - поведение

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Re: Първи сняг - поведение

Мнение от bordo_77 » 24 Яну 2012, 21:13

Facheff написа:Само предницата на ХД тежи 100кг повече от Д,което естествено износва повече окачването и тн...а бе овци(Ауди) във вълча кожа(БМВ) е ХД според мен :ok: , но както и да е въпрос на вкус

Аз нещо не мога да ти схвана изречението :shock: , но в отговор първата му част:
разликата в теглото между 530D и 530 ХD е 50-60 кг., сиреч един резервоар гориво, за предницата също не си подготвен. И още една справка: фейса на 530XD тежи колкото 530D преди фейса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 24 Яну 2012, 21:51

bordo_77 написа:
Facheff написа:Само предницата на ХД тежи 100кг повече от Д,което естествено износва повече окачването и тн...а бе овци(Ауди) във вълча кожа(БМВ) е ХД според мен :ok: , но както и да е въпрос на вкус

Аз нещо не мога да ти схвана изречението :shock: , но в отговор първата му част:
разликата в теглото между 530D и 530 ХD е 50-60 кг., сиреч един резервоар гориво, за предницата също не си подготвен. И още една справка: фейса на 530XD тежи колкото 530D преди фейса.

Немож мъ убеди че ХД не тежи повече!!! Най-малкото една буква Х в обозначението отзад на колата има в повече дето си тежи. :mhihi:

Сега сериозно аз мисля, че Хдрайва тежи несиметрично. Отдолу "малкия кардан" отиващ към предницата минава от едната страна на колата, а не през средата. Скоростната кутия също в едната страна е по-издадена... абе въобще се чудя как ги карате тея криви Хдрайвове :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 24 Яну 2012, 22:24

Колко тежи xDrive ли?
Ето колко:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=246000

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 24 Яну 2012, 22:50

Emooo написа:
bordo_77 написа:

Немож мъ убеди че ХД не тежи повече!!! Най-малкото една буква Х в обозначението отзад на колата има в повече дето си тежи. :mhihi:

Сега сериозно аз мисля, че Хдрайва тежи несиметрично. Отдолу "малкия кардан" отиващ към предницата минава от едната страна на колата, а не през средата. Скоростната кутия също в едната страна е по-издадена... абе въобще се чудя как ги карате тея криви Хдрайвове :mhihi:

:yes:.Понеже с колегата и двамата сме с X-ки, чак сега се светнах защо неговата върви повече, ами тя няма инициали отзад :D :D :D

И в тоя ред на мисли, тъкмо пускат рекламата на Xdrive по BTV, за онова селище. Хайде cheers на всички :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 25 Яну 2012, 16:39

Въпроса е че за ежедневието задното задвижване на новите автомобили с въпросните системи са предостатъчни.... в зимни условия :)
Който ходи по планини по-често от колкото на море , то със сигурност е помислил по въпроса 4х4 :winky:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 25 Яну 2012, 19:06

Колега, това което си написал, е напълно правилно - кола със задно няма как да е проходима. Никой не твърди обратното. Задното предаване отстъпва със сигурност на 4х4 в зимни условия. Тук коментарите по-скоро се отнасят за темата задно-предно и дали задното предаване отстъпва на предното при дадени условия. Тук не бих се съгласил с теб, по моите наблюдения няма особена разлика в проходимостта между двете. Карал съм само коли с предно предаване преди е60-то и не мисля, че то отстъпва в зимни условия. Това са по-скоро легенди от времето на жигулите и видинките :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 25 Яну 2012, 21:22

И честито на печелившия :banghead: :ranting: цял ден се движа без никакъв проблем и накрая на платения паркинг (за който плащам пари ,за да получа непочистено място за паркиране :ranting: :censored: ) ,опитвайки се да си паркирам на отреденото място задницата ми спря в буса до мен :mhihi: :mhihi: :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 25 Яну 2012, 21:44

Facheff написа:И честито на печелившия :banghead: :ranting: цял ден се движа без никакъв проблем и накрая на платения паркинг (за който плащам пари ,за да получа непочистено място за паркиране :ranting: :censored: ) ,опитвайки се да си паркирам на отреденото място задницата ми спря в буса до мен :mhihi: :mhihi: :bang:

сигурно ти идва да им направиш бариерата на трески от яд. и на мен това ми е най-големия проблем. хлъзгането настрани при паркиране в преспи... както и при коловози в квартални улички. :no: тук май и х-драйв не помага.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 25 Яну 2012, 21:50

между другото преди 2 часа на симеоновско шосе един МЛ АМГ беше ударил фронтално такси Хюндай Атос. излишно е да казвам че беше сплескана цялата предница на хюндая, дано шофьорът се е отървал леко.
и също излишно е да казвам че срещата беше в платното на таксито :ranting: :censored: :bang:

та с една дума бъдете нащтрек, че колко неспособни хора има по пътя, и то често в такива танкове... :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 25 Яну 2012, 22:21

Айде пак да се включа :mhihi: към 18:30 в час пик, когато движението едва пъплеше и снегът беше доста интензивен, придвижването ми беше повече от мъка.Едвам тръгвах и спирах, това където беше утъпкан снега и май даже беше позамръзнал, даже на едно място си отворих вратата и ползвах приом на Флинстоун за да потегля :mhihi: където бяха минали машини без проблеми. Сега вечерта към 21:30 коренно различно поведение, даже с няколко камшика изпреварих един гоуем гоуф(туарег) :dunno: .
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 26 Яну 2012, 10:33

снощи на паркинга (който никога не се почиства) успях най-накрая и аз да закъсам в мокрия сняг, понеже направих грешката да спра и се окопаха гумите на момента.

с малко бутане успях да тръгна и го бухнах комбито да нощува в една пряспа. сутринта избутах една баничарка, че ми писна да се мъчи напред-назад, а бмв-то като снегорин си проправи пътека из снега :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 26 Яну 2012, 10:36

Предполагам, че при равни други условия, e61 ще бъде по-проходимо при зимни условия спрямо е60 поради малко по-тежката задница? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 26 Яну 2012, 14:33

Разпределението на тежестта - по мои изчисления и проверки при Е61 с шофьора само разпределението е 45% отпред на 55% отзад (при седана е мисля 49% на 51%). Като се натовари цялата кола става 40% отпред на 60% отзад.

При съвсем пълна кола не съм тествал много поведението, но при наполовина пълна е ок. Пързаля се и буксува, но е управляема и доставя удоволствие. Не мога да сравня с Е60. Проходимост в истинския смисъл тази кола няма. Просто е много ниска. При 30 см сняг и паркиране веднага ляга върху пряспата и няма мърдане. Дори сега съм я нахендрил върху един голям сняг който после ще трябва да изкопавам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 26 Яну 2012, 19:02

Най - добре е някой от модовете да се развихри със снегорина и изрине ОФФ топик мненията НИ :yes:
Изображение Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 26 Яну 2012, 20:25

xerial написа:Най - добре е някой от модовете да се развихри със снегорина и изрине ОФФ топик мненията НИ :yes:

:yes:
Само не знам дали имам толкова голяма лопата :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61