Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Разход на нашите автомобили
Колеги искам да ви дам малко повод за размисъл относно бордовия компютър:
На отиване към Търново реалният ми разход беше 4.3% над показанието на бордовия (8.55 на колонка спрямо 8.2 бордови), а на връщане реалният разход беше 13% (!!!) над бордовия (8.9 спрямо 7.9)!
Може би причината се крие в това че на отиване в изчислението включих около 17% градско и обикаляне на камъняците около града с висок разход, а на връщане в отсечката включих 17% софийско градско, и имах лек пристъп на агресия на магистралата
.
Както и да е, на бордовия явно не може да се разчита, особено при по-разнороден стил и условия на каране
На отиване към Търново реалният ми разход беше 4.3% над показанието на бордовия (8.55 на колонка спрямо 8.2 бордови), а на връщане реалният разход беше 13% (!!!) над бордовия (8.9 спрямо 7.9)!
Може би причината се крие в това че на отиване в изчислението включих около 17% градско и обикаляне на камъняците около града с висок разход, а на връщане в отсечката включих 17% софийско градско, и имах лек пристъп на агресия на магистралата

Както и да е, на бордовия явно не може да се разчита, особено при по-разнороден стил и условия на каране

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
da6ip написа:Колеги искам да ви дам малко повод за размисъл относно бордовия компютър:
Може би причината се крие в това че на отиване в изчислението включих около 17% градско и обикаляне на камъняците около града с висок разход, а на връщане в отсечката включих 17% софийско градско, и имах лек пристъп на агресия на магистралата.
+1 и мойта харчи точно толкова на тази същата отсечка.
и аз съм забелязал, че не е едно и също отклонението, затова ползвам оная програмка, която дава реална статистика за среден разход при много километри пробег

530D , София-Русе-Варна-Бургас-Слънчев Бряг-София , 1129км. , Разход:6.2
(работещ климатик , половината път изминах във вчерашната буря - силен вятър , летящи клони , дъжд )
(работещ климатик , половината път изминах във вчерашната буря - силен вятър , летящи клони , дъжд )
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Ето нагледно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
peters75 написа:Ето нагледно![]()
тва с дръпната ръчна ли?

представям си, ако е пусната...

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
@ndro написа:peters75 написа:Ето нагледно![]()
тва с дръпната ръчна ли?![]()
ХА ХА ХА знаех си,че някой ще попита.Бях писал в една тема за наХладките,че ми светна лампата за предните,а те имат още 6-7мм материал.И мисля да покарам още някой километър така.А ако сваля ръчната стрелката обикаля още половин километраж

peters75 написа:@ndro написа:peters75 написа:Ето нагледно![]()
тва с дръпната ръчна ли?![]()
ХА ХА ХА знаех си,че някой ще попита...![]()
![]()
![]()
+1

върви тая твойта

аз не съм прехвърлял 250 никога...
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Пловдив-София около 130км.\София градско около 300 км.\София-Пловдив около 130 км.\ Остатъка градско в Пловдив.Навъртяни общо 930 километра с един резервоар. На магистралата средна скорост 140 километра в София натоварен трафик в Пловдив нормален трафик с пуснат климатик през цялото време.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
badjo E60 написа:Пловдив-София около 130км.\София градско около 300 км.\София-Пловдив около 130 км.\ Остатъка градско в Пловдив.Навъртяни общо 930 километра с един резервоар. На магистралата средна скорост 140 километра в София натоварен трафик в Пловдив нормален трафик с пуснат климатик през цялото време.
И......кво каза ?

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
neonman написа:badjo E60 написа:Пловдив-София около 130км.\София градско около 300 км.\София-Пловдив около 130 км.\ Остатъка градско в Пловдив.Навъртяни общо 930 километра с един резервоар. На магистралата средна скорост 140 километра в София натоварен трафик в Пловдив нормален трафик с пуснат климатик през цялото време.
И......кво каза ?
Казах колко съм минал с един резервоар.А на зад съм дал и по точен разход.Кое точно не разбра

- neonman
- младши ентусиаст
-
badjo E60 написа:neonman написа:badjo E60 написа:Пловдив-София около 130км.\София градско около 300 км.\София-Пловдив около 130 км.\ Остатъка градско в Пловдив.Навъртяни общо 930 километра с един резервоар. На магистралата средна скорост 140 километра в София натоварен трафик в Пловдив нормален трафик с пуснат климатик през цялото време.
И......кво каза ?
Казах колко съм минал с един резервоар.А на зад съм дал и по точен разход.Кое точно не разбра![]()
Сорри, не съм прочел за ''резервоара''

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
neonman написа:badjo E60 написа:neonman написа:badjo E60 написа:Пловдив-София около 130км.\София градско около 300 км.\София-Пловдив около 130 км.\ Остатъка градско в Пловдив.Навъртяни общо 930 километра с един резервоар. На магистралата средна скорост 140 километра в София натоварен трафик в Пловдив нормален трафик с пуснат климатик през цялото време.
И......кво каза ?
Казах колко съм минал с един резервоар.А на зад съм дал и по точен разход.Кое точно не разбра![]()
Сорри, не съм прочел за ''резервоара''

- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Интересно, моята пък гори по-малко градско отколкото по онзи каталог по-горе. При нормално каране е строго под 16/100 по скоро 15. Е мога да докрам и 20/100 но за кратко докато ми вземат книжката. Мога и 12/100 докато някой голф не ми се качи изнервен на врата 
Виж извънградското не мога да го докарам до 7.7, не мога и до 9.7, ама то понеже в БГ все още може да се кара барзо извън града...

Виж извънградското не мога да го докарам до 7.7, не мога и до 9.7, ама то понеже в БГ все още може да се кара барзо извън града...
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- neonman
- младши ентусиаст
-
Sapa написа:Интересно, ..................
Ти нямаше ли по едно време 335и ? То как гори спрямо 545-цата и какво стана с него ?
Как върви спрямо сегашната ?