Чиптунинг на Е60 525д 2006г

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Re: Чиптунинг на Е60 525д 2006г

Мнение от VRPerformance » 21 Сеп 2011, 19:59

da6ip написа:Искам да разбера какво един специалист като теб може да направи за моите няколкостотин евро освен "copy/paste" на вече готови мапове? Едва когато разбера това, ще предприема тази стъпка.
Надявам се не говориш сериозно :?: http://vbox7.com/play:45db467b
Изображение
131.5КВ и 390НМ на ГУМИТЕ,това прави приблизително 211кс и 410НМ на МОТОР от 136кс оригинал Я ми кажи от каде по-точно направих копи/пейст за тази кола със сменено турбо,по-голям кулер и генерация? виж малко и графиката,такава графика е трудно постижима дори при настройка на дино :idea:
da6ip написа:Иначе ремапа ми изглежда като "цена според клиента". Едно и също нещо (като разход за първоначалната разработка) се продава за 200 лв на някой с Дачия, и за 1,000 лв на някой с Е60.

тука малко си прав,но малко!има голяма разлика в колите и ако си мислиш че в дачия има софтуер като на бмв 530д много се лъжеш :) но е верно че една фирма може изкуствено да държи високи цени,на продукт с ниска стойност,все едно е да пиеш една кола в квартално барче или в изискан ресторант...
da6ip написа:Можеш ли да ми отговориш какво можеш да "къстъмизираш" в рамките на един ремап на стандартен 3.0д 218 к.с. без хардуерни промерни? Да кажем че целя 260 к.с. и 550 НМ за да е ясно това.

Мога да,кратко и ясно ти отговарям,гориво-въздушната смес :) тея коне не са никав проблем за тоя мотор.
Даже мога да ти вкарам оферта,отиваш на дино и я мериш оригинал,идваш при мен правя ти я 260(+/-4кс) и 550(+/-15НМ) отиваш на дино и ако не е тея коне,НЕ ПЛАЩАШ НИЩО и оставаш с ремапа,ако обаче е тея коне,ми плащаш по-ценова листa на на Digitaltuning :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 21 Сеп 2011, 23:02

съгласен съм с всичко което казваш.

но въпросът ми бе малко по-различен: интересуваше ме какво можеш да пипаш по мапа на моя двигател, освен да вдигнеш мощността чрез промяна на гориво-въздушната смес?
в смисъл че и Дигитал Тунинг ще го направят това с гориво-въздушната смес и мощността също толкова добре чрез копи/пейст на софтуера за този двигател (не за Дачията).

С други думи: ако човек дойде при теб с такъв двигател, в какво се изразява твоята допълнителна компетентност и какво още можеш да настройваш по двигателя, което не е включено в копи/пейст софтуера за вдигане на мощността?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 22 Сеп 2011, 19:51

da6ip написа:но въпросът ми бе малко по-различен: интересуваше ме какво можеш да пипаш по мапа на моя двигател, освен да вдигнеш мощността чрез промяна на гориво-въздушната смес?
в смисъл че и Дигитал Тунинг ще го направят това с гориво-въздушната смес и мощността също толкова добре чрез копи/пейст на софтуера за този двигател (не за Дачията).

С други думи: ако човек дойде при теб с такъв двигател, в какво се изразява твоята допълнителна компетентност и какво още можеш да настройваш по двигателя, което не е включено в копи/пейст софтуера за вдигане на мощността?

1. според мен не става дума за копи-пейст. всеки софтуер е индивидуален за всяка конкретна кола.
2. по отношение на мощността и въртящия момент, не мисля, че има какво друго да се пипа, освен гориво-въздушната смес.
3. според мен къстъмизирането (индивидуалните настройки) са "пипане" по кривите на мощността и въртящия момент (по-стръмни, по-полегати), тоест промяна в "гърбавостта" на кривите по желание на клиента.

нека колегата VRPerformance ме поправи/допълни като професионалист.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 25 Сеп 2011, 16:33

@ndro написа:
da6ip написа:но въпросът ми бе малко по-различен: интересуваше ме какво можеш да пипаш по мапа на моя двигател, освен да вдигнеш мощността чрез промяна на гориво-въздушната смес?

1. според мен не става дума за копи-пейст. всеки софтуер е индивидуален за всяка конкретна кола.
2. по отношение на мощността и въртящия момент, не мисля, че има какво друго да се пипа, освен гориво-въздушната смес.
3. според мен къстъмизирането (индивидуалните настройки) са "пипане" по кривите на мощността и въртящия момент (по-стръмни, по-полегати), тоест промяна в "гърбавостта" на кривите по желание на клиента.

Точно така,много правилно си го написал,а за дигитал тунинг...все още не съм видял добре направен чип от тях,като го видя ще ви кажа...но съм виждал добре направени от други фирми,също не толкова известни :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 25 Сеп 2011, 17:54

VRPerformance написа:Точно така,много правилно си го написал,а за дигитал тунинг...все още не съм видял добре направен чип от тях,като го видя ще ви кажа...но съм виждал добре направени от други фирми,също не толкова известни :)

Какво точно разбираш под "добре направен"? Би ли обяснил?

Дотук не си ми отговорил на въпроса конкретно и ясно :!: :confused: Разказваше по-горе някви неща, които са ясни така или иначе.

Каквото написа Андро го разбрах, говорили сме и друг път на тази тема, но кой тук е чип-тунинг специалиста, той или ти? И кой чипосва колите на твоите клиенти в крайна сметка - той или ти???

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 25 Сеп 2011, 18:48

da6ip написа:
VRPerformance написа:Точно така,много правилно си го написал,а за дигитал тунинг...все още не съм видял добре направен чип от тях,като го видя ще ви кажа...но съм виждал добре направени от други фирми,също не толкова известни :)

Какво точно разбираш под "добре направен"? Би ли обяснил?
Добре направен чип на стоков автомобил е този в който са добре направени картите в софтуера и е спазена логиката за работа на мотора както е направено в оригиналния софтуер,по този начин от чип тунинга има само плюсове и никакви минуси и странични ефекти!

da6ip написа:Дотук не си ми отговорил на въпроса конкретно и ясно :!: :confused: Разказваше по-горе някви неща, които са ясни така или иначе.
на въпроса ти е отговорено,отдолу в червено!малко по-контретна информация получават клиенти след направен тунинг!но и те не получават цялата информация,все едно да отидеш в ресторант и да гледаш и разпитваш готвача...и той ако ти откаже да кажеш че не може да готви :D

@ndro написа:

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 25 Сеп 2011, 19:20

da6ip написа:съгласен съм с всичко което казваш.

но въпросът ми бе малко по-различен: интересуваше ме какво можеш да пипаш по мапа на моя двигател, освен да вдигнеш мощността чрез промяна на гориво-въздушната смес?

Ами вземи това като пример:
Диларите на дигитал тунинг в русе са сервиза на ситроен!клиент отива за чип при тях с БМВ 530Д е39,чипват го и след чип-а колата започва да пуши като локомотив,техните думи са че това е нормално и клиента го приема за нормално и си плаща....след месец се запознаваме случайно и ми споделя за проблема си,идва при мен и ми ме повози на автомобила като в същото време му правя диагностика с ГТ1 ДИС за бмв...виждам че освен калпавия чип колата има проблем с управлението на турбото...гледам му софтуера и какво да видя,корегирани 4 карти които имат отношение само за горивото,но така са корегирани че ако беше оставил колата така след време щеше да си търси мотор...става дума за картите за времето на отваряне на дюзите,бяха корегирани от нулата до макс обороти и то в големи граници..което е много зле и като подаде газ човека се чуват ужасни звуци от мотора...въздуха не беше корегиран въобще...
В тоя случай приемуществото че дойде при мен е че аз имам техника за много марки автомобили на диларско ниво....сервиза на ситроен ще ти направят диагностика на БМВ на кукуво лято...там само ти наливат някав софтуер,диагностика които ти го налива идея си няма какво има ватре...след като смених дадената проблемна част и оправих софтуера колата започна да върви както трябва и без пушаци...
Надявам се с тоя случай схващаш какви са предимствата :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 25 Сеп 2011, 20:25

oк, благодаря :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 26 Сеп 2011, 9:08

Мисля, че с последния коментар колегата VRPerformance спомена някои от аспектите, които ни интересуват. Един съвет към колегата- в БГ хората са параноици, лъгани и мамени многократно - от дилъри, гаражни майстори, пътни помощи и всякакви други глупаци. Следователно искат да знаят повече за интервенциите, а ако ти разкриеш малко по-подробно какво точно се променя, само би спечелил - и клиенти, и репутация, и уважение. Никой от нас няма да седне да се занимава сам да си прави чип така или иначе ... Казвам го от позицията на човек, който не би си сложил чип така или иначе, а от позицията на страничен наблюдател на диалога:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 26 Сеп 2011, 9:14

g.petrow написа:Мисля, че с последния коментар колегата VRPerformance спомена някои от аспектите, които ни интересуват. Един съвет към колегата- в БГ хората са параноици, лъгани и мамени многократно - от дилъри, гаражни майстори, пътни помощи и всякакви други глупаци. Следователно искат да знаят повече за интервенциите, а ако ти разкриеш малко по-подробно какво точно се променя, само би спечелил - и клиенти, и репутация, и уважение. Никой от нас няма да седне да се занимава сам да си прави чип така или иначе ... Казвам го от позицията на човек, който не би си сложил чип така или иначе, а от позицията на страничен наблюдател на диалога:)

Това казах и аз. Искаме да знаем този който прави интервенциите колко знае. Ако реша да се занимавам с чип тунинг няма да чакам VRPerformance да ме научи във форума ще отида в специализираните форуми и ще науча каквото ми трябва.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 26 Сеп 2011, 10:25

g.petrow написа:Мисля, че с последния коментар колегата VRPerformance спомена някои от аспектите, които ни интересуват. Един съвет към колегата- в БГ хората са параноици, лъгани и мамени многократно - от дилъри, гаражни майстори, пътни помощи и всякакви други глупаци. Следователно искат да знаят повече за интервенциите, а ако ти разкриеш малко по-подробно какво точно се променя, само би спечелил - и клиенти, и репутация, и уважение. Никой от нас няма да седне да се занимава сам да си прави чип така или иначе ... Казвам го от позицията на човек, който не би си сложил чип така или иначе, а от позицията на страничен наблюдател на диалога:)

+1 :bchug:

F07 535d
F07 530d
E60 530d

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 26 Сеп 2011, 11:11

колега VRPerformance, мисля, че не е необходимо да пишеш против конкуренцията - и то някакъв частен случай с неизяснена предистория. прави лошо впечатление и едва ли с това ще наклониш везната към себе си.
аз лично съм много доволен от digitaltuning и със следващата кола ще отида точно там.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 26 Сеп 2011, 11:39

@ndro написа:колега VRPerformance, мисля, че не е необходимо да пишеш против конкуренцията - и то някакъв частен случай с неизяснена предистория. прави лошо впечатление и едва ли с това ще наклониш везната към себе си.
аз лично съм много доволен от digitaltuning и със следващата кола ще отида точно там.
Да разбирам те,но вие сами поискахте конкретна информация и кой какви предимства има,сега като споделих по-конкретно пак аз съм виновен,като не споделям пак аз съм виновен,въобще знаете ли какво искате??аз не държах особенно да се самоизтъквам и то по-този начин...както казах по-рано в червеното :arrow:
П.с Случая не е частен,има и други случай!но да не ги коментираме повече...
Emooo написа:
VRPerformance написа:нито искам,нито имам нужда да се доказвам пред някой :)

Що бе? Аз няма да отида при някой който не го знам какъв е. Бих дошъл при тебе само ако си компетентен, а това мога да го науча или от форума или от хората на които си правил софтуера. Така че не е излишно да покажеш че знаеш във форума.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 26 Сеп 2011, 12:20

Emooo написа:

Това казах и аз. Искаме да знаем този който прави интервенциите колко знае. Ако реша да се занимавам с чип тунинг няма да чакам VRPerformance да ме научи във форума ще отида в специализираните форуми и ще науча каквото ми трябва.
прав си колега,аз мисля да ставам доктор,ще взема да влизам в специализирани форуми за доктори :) ще почета малко как се прави операция и ще си отворя лекарски кабинет,мерси за идеята :) :yes: значи всеки може да стане какъвто си поиска,важното е да намери подходящия форум :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 26 Сеп 2011, 12:31

.
Последна промяна Emooo на 26 Сеп 2011, 16:14, променена общо 1 път
Tool - Fear Inoculum

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61