Ъпдейт на софтуер на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Ъпдейт на софтуер на е60

Мнение от da6ip » 25 Май 2011, 15:04

Emooo написа:Викам си днеска ще се обадя на Бова кар, защото много ги хвалите във форума, да ги питам за упдейт на софтуер и да си запиша час. Първо ми дигна някой без да се представи като му обясних че искам упдейт за колата 5ца 12/2005 ми каза - "Абе то за тая стара кола закакво ще и правиш упдейт?" не бях подготвен за въпроса и след кратка пауза викам "Ами да кажем за може да просвирва mp3" пича вика - "Ами това не е вярно и не може да стане". Вече започнах да си мисля да не съм сбъркал номера но го заковах с "Ами един познат е идвал за упдейт на софтуер при вас и след това е можел да пуска mp3", човека на телефона направи разгневена пауза и ми даде телефона на сервиза да говоря с тях. Обаждам се след като си излагам въпроса жената отсреща ми се скара, че това е сервиза и че незнаели кой ми бил дал номера и незнаят нищо по въпроса да се обадя на приемчика като ми дадоха и телефона му. Звъня на телефона който ми продиктуваха, вдига "някой", изпявам си въпроса за пореден път така и така упдейт на софтуер, мп3, пари и гаранция. Оказа се че това е телефона на някаква баба която никога не е чувала за Бова кар за софтуер и за мп3. Сверявам телефона който съм набрал и тоя който записах - съвпадат. Викам си, да звъня ли пак ще взема да попадна на някой още по-лош :). Така че дайте някой друг дилър който прави ъпдейт на софтуер и дава гаранция, че няма да има изгорели модули или ако някой от Бова кар чете да ми пише ЛС да му дам моя номер да ми се обади някой компетентен :)

Имаш Л.С.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 25 Май 2011, 15:11

На телефоните публикувани на сайта им ли звъня - цък? Иначе мисля че Бова имат регистрация във форума - Bovacar.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 25 Май 2011, 15:31

Emooo написа:Звъня на телефона който ми продиктуваха, вдига "някой", изпявам си въпроса за пореден път така и така упдейт на софтуер, мп3, пари и гаранция. Оказа се че това е телефона на някаква баба която никога не е чувала за Бова кар за софтуер и за мп3.

е на тия две изречения се смях със сълзи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 25 Май 2011, 15:58

Cinder написа:На телефоните публикувани на сайта им ли звъня - цък? Иначе мисля че Бова имат регистрация във форума - Bovacar.

Да на тези телефони звънях.

da6ip благодаря ще направя втори опит с Бова кар другата седмица.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 25 Май 2011, 19:11

Ново 20 колеги :) Днес ходих лично в Дару кар София за ъпдейт. Записах си час за утре. Преди това разпитах приемчика за гаранциите за изгорелите модули евентуално и думите му бяха, перефразирам " правим тест на всички модули преди ъпдейт-а за да се подсигурим и ако евентуално някои изгърми, предоставяме документа за този тест на БМВ Мюнхен и те доставят изгорелия модул в определени срокове и то за тяхна сметка". Така, че мисля че няма място за притеснения относно ъпдейта дори и в Дару, въпреки слуховете че не поемат вината за изгорял модул. :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 25 Май 2011, 19:45

sawion написа:Ново 20 колеги :) Днес ходих лично в Дару кар София за ъпдейт. Записах си час за утре. Преди това разпитах приемчика за гаранциите за изгорелите модули евентуално и думите му бяха, перефразирам " правим тест на всички модули преди ъпдейт-а за да се подсигурим и ако евентуално някои изгърми, предоставяме документа за този тест на БМВ Мюнхен и те доставят изгорелия модул в определени срокове и то за тяхна сметка". Така, че мисля че няма място за притеснения относно ъпдейта дори и в Дару, въпреки слуховете че не поемат вината за изгорял модул. :ok:

Това не са слухове, това беше факт преди 18 месеца и по-назад. Ако са постигнали нова договореност с АГ-то и вече дават гаранция, толкова по-добре и за тях и за нас :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 25 Май 2011, 19:47

Колега sawion кажи как е минал ъпдейта и колко ти е струвало в Дару.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 25 Май 2011, 19:54

stasko5 написа:Колега sawion кажи как е минал ъпдейта и колко ти е струвало в Дару.

Да и аз чакам да разбера.

Колеги може ли да ми кажете дали ъпдейт на софтуера на колата и упдейт на софтуера на навигацията са различни процедури?
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 25 Май 2011, 21:37

Emooo написа:
stasko5 написа:Колега sawion кажи как е минал ъпдейта и колко ти е струвало в Дару.

Да и аз чакам да разбера.

Колеги може ли да ми кажете дали ъпдейт на софтуера на колата и упдейт на софтуера на навигацията са различни процедури?

Различни са,но при ъпдейта на софта обикновенно се ъпдейтват и всички компоненти който имаш.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 25 Май 2011, 22:48

:!: а изтриват ли се всички промени и допълнителни функции, които са включени в последствие, като например да ти се показва реалната скорост на дисплея?

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 26 Май 2011, 7:23

До колкото знам, да.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 26 Май 2011, 10:25

@ndro написа::!: а изтриват ли се всички промени и допълнителни функции, които са включени в последствие, като например да ти се показва реалната скорост на дисплея?

При мен се изтриха само настройките за блутута,всичко друго се запази даже и станциите на радиото.Моя ъпдейт го правих в Бовакар там момчетата са доста точни и ми пуснаха всичко възможно по колата ми :D без да ми искат още пари като други хора :evil:
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 26 Май 2011, 10:49

badjo E60 написа:там момчетата са доста точни и ми пуснаха всичко възможно по колата ми :D без да ми искат още пари като други хора :evil:

:mhihi: а какво точно е това "всичко възможно" дето са ти го пуснали на колата? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 26 Май 2011, 19:11

Според мен нещо не им се получи ъпдейта на софтуера. Не чете мп3 както и визията на менюто е същата. Някъкви предложения по какво може да се провери дали не са ми взели само парите за тоя ъпдейт пък да не са направили нещо смислено по колата? Прикачвам и снимка на главното меню, моля колеги със вече направен ъпдейт да кажат същото ли им е като визия или е изменено, защото аз мисля че трябва да има разлика а да не е същото както когато им я оставих. Общо 145лв и 3 часа. Не намирам разлика в поведението на колата.... някой да има идеи?? :help:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 26 Май 2011, 22:05

sawion написа:Според мен нещо не им се получи ъпдейта на софтуера. Не чете мп3 както и визията на менюто е същата. Някъкви предложения по какво може да се провери дали не са ми взели само парите за тоя ъпдейт пък да не са направили нещо смислено по колата? Прикачвам и снимка на главното меню, моля колеги със вече направен ъпдейт да кажат същото ли им е като визия или е изменено, защото аз мисля че трябва да има разлика а да не е същото както когато им я оставих. Общо 145лв и 3 часа. Не намирам разлика в поведението на колата.... някой да има идеи?? :help:

това е новата визия на менюто.
ако са ъпдейтнали софтуера на скоростната кутия, би трябвало да усещаш разлика в превключването на скоростите - моментът на превключване е оптимизиран.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61