Проблеми със скоростна кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: проблем с ... скоростна кутия?
И аз имам проблем със скоростната кутия но явно направих грешка ,че го пуснах като нова тема и затова не чувам мнения.Затова ще го споделя тук и ако можете дайте съвет.
Колата е 525 д aut.2007. на 192000 км.
Когато е на D в покой с натисната спирачка /силно/ -отпущам спирачката и колата потегля с тласък все едно някой те удря отзад.Когато е натисната леко спирачката го няма този удар.
Преди седмица пътувам по магистрала на темпомат-160 км.ч. Без видима причина сама си върна на 5-та и си свали скоростта.Подадох и газ но не възприе.Изписа ми на навигацията нещо като зъбчато колело и надписи Transmission и т.н..Спрях изгасих колата .След около минута запалих нямаше грешка и продължих.Реших, че е добре да сменя маслото на скоростната кутия и картер-филтъра.След смяната удара си остана и отново ми светна Transmission като по време на движение колата спря да ускорява смени предавки до 2-ра и не можеше да превключи на по висока.Газта е възприемаше,но само 2-ра.Не искаше да включи и на Ds.Спрях загасих и след минута паля ,няма грешки и колата си върви нормално.
Колата е 525 д aut.2007. на 192000 км.
Когато е на D в покой с натисната спирачка /силно/ -отпущам спирачката и колата потегля с тласък все едно някой те удря отзад.Когато е натисната леко спирачката го няма този удар.
Преди седмица пътувам по магистрала на темпомат-160 км.ч. Без видима причина сама си върна на 5-та и си свали скоростта.Подадох и газ но не възприе.Изписа ми на навигацията нещо като зъбчато колело и надписи Transmission и т.н..Спрях изгасих колата .След около минута запалих нямаше грешка и продължих.Реших, че е добре да сменя маслото на скоростната кутия и картер-филтъра.След смяната удара си остана и отново ми светна Transmission като по време на движение колата спря да ускорява смени предавки до 2-ра и не можеше да превключи на по висока.Газта е възприемаше,но само 2-ра.Не искаше да включи и на Ds.Спрях загасих и след минута паля ,няма грешки и колата си върви нормално.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
netmurder написа:Колеги някой беше дал линк към една тема на колега който предлага масло и картер филтър за автоматици..... прерових целия форум и не мога да го намеря.... Някой дали знае коя точно е темата....
това е колегата - viewtopic.php?f=63&t=204882
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Аз имам същия проблем,бях писал по-напред.Имах пукнат картер.В БМВ(Италия) ми казаха ,че по-добре да долея масло вместо да го сменям.Пък и турбината е много скъпа затова смених картер,филтър и ми доляха масло.Колата стана перфектна,не се усещаше как превключва.Но преди 2,3 месеца започна да го прави пак.Не съм минал 10 хил.км.Та се надявам пак отнякъде да тече масло,вместо да е турбината.Та въпросът ми е някой знае ли каква е точно процедурата по измерване на нивото на маслото? е60 530д ,2004
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Смениха ли ти пласмасовата втулка и болтовете на картера. От тези неща ако се спести може да тече 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
имам същия проблем като на клипа:
http://www.youtube.com/watch?v=06660Svk30w
100% ли е торк конвектора или с софтуер упграде и евентуална смяна на масло ще се оправи?
в Камор ми казаха евентуално може да има нужда от доливане нa масло
http://www.youtube.com/watch?v=06660Svk30w
100% ли е торк конвектора или с софтуер упграде и евентуална смяна на масло ще се оправи?
в Камор ми казаха евентуално може да има нужда от доливане нa масло

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Ами ако прочетеш 5-те страници по темата, ще си сигурен. Да това е проблема!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- karakondji
- Потребител
-
- Кара: E60 535D
Не прибързвай с торк конвентора. При мен имаше подобни симптоми, когато спусках наклони и не подавах газ. Колата се движеше леко на пресекулки. Разбира се като подам леко газ и веднага отреагира. И аз помислих, че е скоростната кутия, но я закарах на диагностика и смяна на масло. Диагностиката не показа никакви грешки. След смяна на масло и прилежащите филтри, в момента по надолнищата колата се движи все едно е на свободна. Никакво треперене на стрелката. Ако я откараш колата в сервиз за скоростни кутии е излишно да ти споменавам, че ще ти намерят хиляди причини за да ти отремонтират нещо.
Съвета ми е пробвай първо с масло и филтри (ако ти е над 7000-8000 км.)
Успех!
Съвета ми е пробвай първо с масло и филтри (ако ти е над 7000-8000 км.)
Успех!
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
При мен го прави като се подава гас и кигато колата катери наклон - но при само ако трябва да се подържа скороста!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Това е проблем с торк конвертора, изписано е толкова много вече, че ви се чудя как всеки път се задава въпроса като нещо ново. С доливане на масло се решава временно, ако погледнете темата за торк конвертора, ще разберете защо е временно.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Не искат да сменят хората конвертора,какво искаш.Искат да сменят маслто и кутията да искара още 500 хил км.Аз се чудя моя как още не се е разритал.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Еми то не е нужно да го сменят аз съм описал подобрно какво съм направил и колко по-малко пари излезе, а сега на бащата му хлопа и ще го пускам към recro
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
nik0las написа:При мен го прави като се подава гас и кигато колата катери наклон - но при само ако трябва да се подържа скороста!
Със смяна на масло и картер(филтър) проблема се решава за поне 10 000 км.,после трябва "торк" и пак масло и филтър!
На клипа е показан "тръгнал" "торк" (първи симптоми),според стила на каране може да се кара така и още доста км.Просто,когато има проблем със скоростната кутия се отразява и на разхода на гориво.
Можеш да направиш тест.Караш колата с около 200км/ч,след което отпускаш до 150-160км/ч и отново "стъпваш яко на педала" до 200-220км/ч.Така 7-8 пъти и ако имаш "торк" за смяна,ще усетиш по това,че автомата не сваля предавка надолу за да ускори а "набира" скорост на същата.
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
toncho83 написа:nik0las написа:При мен го прави като се подава гас и кигато колата катери наклон - но при само ако трябва да се подържа скороста!
Със смяна на масло и картер(филтър) проблема се решава за поне 10 000 км.,после трябва "торк" и пак масло и филтър!
На клипа е показан "тръгнал" "торк" (първи симптоми),според стила на каране може да се кара така и още доста км.Просто,когато има проблем със скоростната кутия се отразява и на разхода на гориво.
Можеш да направиш тест.Караш колата с около 200км/ч,след което отпускаш до 150-160км/ч и отново "стъпваш яко на педала" до 200-220км/ч.Така 7-8 пъти и ако имаш "торк" за смяна,ще усетиш по това,че автомата не сваля предавка надолу за да ускори а "набира" скорост на същата.
мерси за инфото.
Забравих да кажа че понякога като седя на светофар на спирачка и Drive оборотите много леко играят! Това допълнителен симптом ли е?
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Да. При мен е абсолютно същото. На място оборотите играят с около 50rpm. В движение играят с около 200-300rpm.
Към 2200 оборота при мен се чува и самия торк - започва да стърже и звука е много неприятен. Тогава има пикова разлика му оборотите на двигателя и сами торк. За да си напълно сигурен може да провериш в INPA-та съотношението на оборотите Engine и Turbine. По принцип трябва да са 1:1, ако има разлика нещо не е наред. Колата може да се кара и така стига да не те дразни, но ремонта е неизбежен и е въпрос на преценка дали да се чака или да се направи веднага.
Към 2200 оборота при мен се чува и самия торк - започва да стърже и звука е много неприятен. Тогава има пикова разлика му оборотите на двигателя и сами торк. За да си напълно сигурен може да провериш в INPA-та съотношението на оборотите Engine и Turbine. По принцип трябва да са 1:1, ако има разлика нещо не е наред. Колата може да се кара и така стига да не те дразни, но ремонта е неизбежен и е въпрос на преценка дали да се чака или да се направи веднага.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
Trixster написа:Да. При мен е абсолютно същото. На място оборотите играят с около 50rpm. В движение играят с около 200-300rpm.
твоя явно е позле от моя..
при мен няма звуци, стържене и все още превключва плавно... но за колко време.
добре явно ще се прави но няма да е веднага има други работи на дневен ред...