Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330iX

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Yachev » 20 Фев 2017, 10:33

adovet написа:Другия вариант е плащаш 5 евро и го проверяваш през интернет и ти излиза същата информация

Това нали вече спря?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 20 Фев 2017, 10:43

Не, не спря. Смениха си домейна и добавиха дисклеймър, че нямат нищо общо с BMW Group. Лично аз го ползвах преди няма и месец време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Фев 2017, 10:47

Pumba написа:Здравейте,
До колкото разбрах преди време, когато един познат си закара е60-ката в сервиз занимаващ се само с БМВ до червено знаме в София (не знам дали е позволено да казвам името на сервиза за това не го пиша), от новия ключ не може да се разберат километрите на колата..

Не могат - манипулира се информацията, както в останалите модули. Единственият ориентир е кога и на какви км е влизала по официалните сервизи.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Фев 2017, 11:04

Wierdo написа:Не, не спря. Смениха си домейна и добавиха дисклеймър, че нямат нищо общо с BMW Group. Лично аз го ползвах преди няма и месец време.

Дали?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 20 Фев 2017, 11:25

Leon написа:
Pumba написа:Здравейте,
До колкото разбрах преди време, когато един познат си закара е60-ката в сервиз занимаващ се само с БМВ до червено знаме в София (не знам дали е позволено да казвам името на сервиза за това не го пиша), от новия ключ не може да се разберат километрите на колата..

Не могат - манипулира се информацията, както в останалите модули. Единственият ориентир е кога и на какви км е влизала по официалните сервизи.

Най-важният ориентир е текущото състояние, другото е просто цифра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 20 Фев 2017, 11:27

Лошото е, че текущото състояние в някои случаи го закърпват сравнително успешно по автокъщите и не всичко излиза след преглед/диагностика.
Аз в този контекст 2 коли подред взимам от автокъщи, но дори да не съм имал особено болезнен опит с тях реших за себе си, че следващате ще е от собственик, който видимо е бил грижовен към возилото и е инвестирал средства в него (това, което по-горе обсъждаха). :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 20 Фев 2017, 11:30

drago9205 написа:Лошото е, че текущото състояние в някои случаи го закърпват сравнително успешно по автокъщите и не всичко излиза след преглед/диагностика.

Не знам, аз коли от автокъщи не гледам, който си търси от там да му мисли. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 20 Фев 2017, 15:54

dextuar написа:
Wierdo написа:Не, не спря. Смениха си домейна и добавиха дисклеймър, че нямат нищо общо с BMW Group. Лично аз го ползвах преди няма и месец време.

Дали?
Изображение

Май го няма вече.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с три педала.
Детайли за колата: E61 530d (218) 2004

Мнение от The_Bear » 20 Фев 2017, 15:55

Leon написа: Единственият ориентир е кога и на какви км е влизала по официалните сервизи.

А тази информация не може ли също да бъде пренаписана?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 20 Фев 2017, 16:29

(h)aman написа:
drago9205 написа:Лошото е, че текущото състояние в някои случаи го закърпват сравнително успешно по автокъщите и не всичко излиза след преглед/диагностика.

Не знам, аз коли от автокъщи не гледам, който си търси от там да му мисли. :mhihi:

Бъркате цялата концепция тук, колата се внася от чужбина, автокъщата почва да прави интервенции по нея. Първо се превъртат километрите, пише се нова сервизна книжка, тапицер за волани и седалки, изтъркани копчета и пластмаси се сменят или боядисват, после се ремонтира/тенекиджия в сервиз с евтини части или втора ръка части. (Пред блока ми имаше автокъща, имаха и бмв-та и виждах стъпките на живо.) Накрая се продава напудрена на 160к км, макар и на 10-12 години, на цена под пазарната да се кефи бмв мераклията.
След това купувача почва да ходи в същите сервизи, но си плаща солено 2-3-4к лв и почва да пише теми във форума. След това форума го праща при друг майстор и си плаща още веднъж. :mhihi: Сещате се кой е на далавера от цялата работа. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Irich » 20 Фев 2017, 23:24

Hannibalbg написа:
Irich написа:Здравейте , така и не разбрах къде да пускам тема или да се включа, за това щи пиша тук. Моля да ме извините предварително :oops: . Скъсах верига - 520D 177 N47 / 2007/ . Искам да попитам тъй като не съм чула никакъв шум или тракане на верига , която да ми подскаже, че е била за смяна да се скъса внезапно. Бях паркирала колата и ми изгасна. Това спаси двигателя тъй като няма наранявания по главата. Възможно ли е питам да има нещо, което да предизвика това късане на веригата. Благодаря предварително. :shock:

При този двигател всичко над 200к км си е подарък. Виновник е зъбчатката на коляновия вал.

:ranting: трябваше да се поразрова преди да я взимам

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 21 Фев 2017, 12:00

Irich написа:
Hannibalbg написа:
Irich написа:Здравейте , така и не разбрах къде да пускам тема или да се включа, за това щи пиша тук. Моля да ме извините предварително :oops: . Скъсах верига - 520D 177 N47 / 2007/ . Искам да попитам тъй като не съм чула никакъв шум или тракане на верига , която да ми подскаже, че е била за смяна да се скъса внезапно. Бях паркирала колата и ми изгасна. Това спаси двигателя тъй като няма наранявания по главата. Възможно ли е питам да има нещо, което да предизвика това късане на веригата. Благодаря предварително. :shock:

При този двигател всичко над 200к км си е подарък. Виновник е зъбчатката на коляновия вал.

:ranting: трябваше да се поразрова преди да я взимам

Вече е малко късно, но въпреки всичко нищо страшно. Ремонта макар и към 2000лв, ако се направи както трябва колата ще супер и двигателя няма да има проблеми.

П.С.
Мога да дам контакт за няколко човека от форума които се занимават и успешно отремонтират тези мотори.
Подробности за смяна на верига може да видиш в тази тема:
viewtopic.php?f=116&t=311615

Успех с отремонтирането!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 22 Фев 2017, 12:43

Аз като взех моята и направих вериги, лагери, водни помпи, клапани , дюзи, свещи... превантивано :mhihi: Сега си давам газ спокойно. Просто една кола от този, на времето висок клас, на 10 години... няма как да не е се е амортизирала.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

Мнение от optimus_crime » 22 Фев 2017, 23:42

Здравейте, колеги!

Само като информация искам да вметна, че този въпрос автомобил беше проверен - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480470508620124&slink=1x98mj

Километрите нямат нищо общо - 2015 е бил на 301 000, след това е върнат на 170 и в момента е на 196....

Поздрави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с три педала.
Детайли за колата: E61 530d (218) 2004

Мнение от The_Bear » 23 Фев 2017, 21:47

adovet написа:Взимаш ключа и отиваш в първия оторизиран сервиз на БМВ и ще ти дадат подробна информация какво е правено по колата, кога е влизала в сервиз и т.н. Другия вариант е плащаш 5 евро и го проверяваш през интернет и ти излиза същата информация, и още един вариант пускаш вина тук във форума и някой колега може и да ти даде търсената информация.

ПС: както го е казал колегата Вина си е баш ЕГНто на колата.

Абе аз да ги платя тези 5 евро, но линка с декодера нещо не работи. Не съм излизал все още на повече от 35км от Враца, за да стигна до оторизиран сервиз, не съм имал и време, само нощем след поредното човъркане излизам на тест :) Местните разбирачи - много заети. Правих кабелите на задния капак - имаше доста напукани и един скъсан - лява ламичка на номера, оттам тръгна всичко. Изчистиха се всички грешки най-после. Махнах клапите, след клапите на теста вдигна 240, не усетих някаква разлика, малко зорно от 200 нагоре, но нощно време много риск, но поне няма трафик, а и мисля е нормално, преди до 200 вдигах пак един път. Колата много ми харесва как тегли. Одеве тъкмо намерих бушона за запалките, че не работеше едната, после и другата и хоп: светна грешка свързана с въздушни възглавници и колани както си седеше незапалена, а врътках контакта заради запалките... "Restraint systems..."?!?!? Направо взе да ми писва от тези "нови" технологии. Та сега, докато ми пишете отговори :) отивам да търся еърбеците :).
От Враца съм, и намерих точно варианта на колата, който търсех точно във Враца, а и малко съм нетърпелив и бързам (гледах и в германия, но докато се иде дотам и това са си разходи): комби, дизел, само задно и ръчни скорости. Даже обявата още си стои на сайта: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1xr4aj
Платил съм 8100. Джамбаза ме уверяваше, че така я е взел оттам, ама надали, тук са я правили. На 276000 е по километраж, а не както е по обявата. Австрия. Също е юни 2004г. След много заничане съм разбрал, че е имала съвсем лек удар отзад, ляво и (или) дясно има боядисвани неща (врати, май и задни калници). Сменил съм всички дискове, накладки, масла по диференциал, ск.кутия, ДВГ, всички филтри, засега само биалетки (макар лекото потропване да си остана). Ето VIN, за да стане още по-интересно: WBANJ71060B459447 Ако някой може да помогне с нещо да задоволи любопитството ми относно историята на колата, ще съм благодарен, ще си платя каквото трябва и ще почерпя. По принцип каквото взема не продавам, така че ще я правя до последно :) и накрая ще я паркирам (с бутане) до Е12-ката, за в музея.
Последна промяна The_Bear на 24 Фев 2017, 0:38, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61