Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
adovet написа:Другия вариант е плащаш 5 евро и го проверяваш през интернет и ти излиза същата информация
Това нали вече спря?
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Не, не спря. Смениха си домейна и добавиха дисклеймър, че нямат нищо общо с BMW Group. Лично аз го ползвах преди няма и месец време.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Pumba написа:Здравейте,
До колкото разбрах преди време, когато един познат си закара е60-ката в сервиз занимаващ се само с БМВ до червено знаме в София (не знам дали е позволено да казвам името на сервиза за това не го пиша), от новия ключ не може да се разберат километрите на колата..
Не могат - манипулира се информацията, както в останалите модули. Единственият ориентир е кога и на какви км е влизала по официалните сервизи.
Never mistake motion for action...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Wierdo написа:Не, не спря. Смениха си домейна и добавиха дисклеймър, че нямат нищо общо с BMW Group. Лично аз го ползвах преди няма и месец време.
Дали?

Leon написа:Pumba написа:Здравейте,
До колкото разбрах преди време, когато един познат си закара е60-ката в сервиз занимаващ се само с БМВ до червено знаме в София (не знам дали е позволено да казвам името на сервиза за това не го пиша), от новия ключ не може да се разберат километрите на колата..
Не могат - манипулира се информацията, както в останалите модули. Единственият ориентир е кога и на какви км е влизала по официалните сервизи.
Най-важният ориентир е текущото състояние, другото е просто цифра.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Лошото е, че текущото състояние в някои случаи го закърпват сравнително успешно по автокъщите и не всичко излиза след преглед/диагностика.
Аз в този контекст 2 коли подред взимам от автокъщи, но дори да не съм имал особено болезнен опит с тях реших за себе си, че следващате ще е от собственик, който видимо е бил грижовен към возилото и е инвестирал средства в него (това, което по-горе обсъждаха).
Аз в този контекст 2 коли подред взимам от автокъщи, но дори да не съм имал особено болезнен опит с тях реших за себе си, че следващате ще е от собственик, който видимо е бил грижовен към возилото и е инвестирал средства в него (това, което по-горе обсъждаха).

drago9205 написа:Лошото е, че текущото състояние в някои случаи го закърпват сравнително успешно по автокъщите и не всичко излиза след преглед/диагностика.
Не знам, аз коли от автокъщи не гледам, който си търси от там да му мисли.

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
dextuar написа:Wierdo написа:Не, не спря. Смениха си домейна и добавиха дисклеймър, че нямат нищо общо с BMW Group. Лично аз го ползвах преди няма и месец време.
Дали?
Май го няма вече.
- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с три педала.
- Детайли за колата: E61 530d (218) 2004
Leon написа: Единственият ориентир е кога и на какви км е влизала по официалните сервизи.
А тази информация не може ли също да бъде пренаписана?
(h)aman написа:drago9205 написа:Лошото е, че текущото състояние в някои случаи го закърпват сравнително успешно по автокъщите и не всичко излиза след преглед/диагностика.
Не знам, аз коли от автокъщи не гледам, който си търси от там да му мисли.
Бъркате цялата концепция тук, колата се внася от чужбина, автокъщата почва да прави интервенции по нея. Първо се превъртат километрите, пише се нова сервизна книжка, тапицер за волани и седалки, изтъркани копчета и пластмаси се сменят или боядисват, после се ремонтира/тенекиджия в сервиз с евтини части или втора ръка части. (Пред блока ми имаше автокъща, имаха и бмв-та и виждах стъпките на живо.) Накрая се продава напудрена на 160к км, макар и на 10-12 години, на цена под пазарната да се кефи бмв мераклията.
След това купувача почва да ходи в същите сервизи, но си плаща солено 2-3-4к лв и почва да пише теми във форума. След това форума го праща при друг майстор и си плаща още веднъж.

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
Hannibalbg написа:Irich написа:Здравейте , така и не разбрах къде да пускам тема или да се включа, за това щи пиша тук. Моля да ме извините предварително. Скъсах верига - 520D 177 N47 / 2007/ . Искам да попитам тъй като не съм чула никакъв шум или тракане на верига , която да ми подскаже, че е била за смяна да се скъса внезапно. Бях паркирала колата и ми изгасна. Това спаси двигателя тъй като няма наранявания по главата. Възможно ли е питам да има нещо, което да предизвика това късане на веригата. Благодаря предварително.
При този двигател всичко над 200к км си е подарък. Виновник е зъбчатката на коляновия вал.

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Irich написа:Hannibalbg написа:Irich написа:Здравейте , така и не разбрах къде да пускам тема или да се включа, за това щи пиша тук. Моля да ме извините предварително. Скъсах верига - 520D 177 N47 / 2007/ . Искам да попитам тъй като не съм чула никакъв шум или тракане на верига , която да ми подскаже, че е била за смяна да се скъса внезапно. Бях паркирала колата и ми изгасна. Това спаси двигателя тъй като няма наранявания по главата. Възможно ли е питам да има нещо, което да предизвика това късане на веригата. Благодаря предварително.
При този двигател всичко над 200к км си е подарък. Виновник е зъбчатката на коляновия вал.
трябваше да се поразрова преди да я взимам
Вече е малко късно, но въпреки всичко нищо страшно. Ремонта макар и към 2000лв, ако се направи както трябва колата ще супер и двигателя няма да има проблеми.
П.С.
Мога да дам контакт за няколко човека от форума които се занимават и успешно отремонтират тези мотори.
Подробности за смяна на верига може да видиш в тази тема:
viewtopic.php?f=116&t=311615
Успех с отремонтирането!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Аз като взех моята и направих вериги, лагери, водни помпи, клапани , дюзи, свещи... превантивано
Сега си давам газ спокойно. Просто една кола от този, на времето висок клас, на 10 години... няма как да не е се е амортизирала.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- optimus_crime
- Потребител
-
Здравейте, колеги!
Само като информация искам да вметна, че този въпрос автомобил беше проверен - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480470508620124&slink=1x98mj
Километрите нямат нищо общо - 2015 е бил на 301 000, след това е върнат на 170 и в момента е на 196....
Поздрави
Само като информация искам да вметна, че този въпрос автомобил беше проверен - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480470508620124&slink=1x98mj
Километрите нямат нищо общо - 2015 е бил на 301 000, след това е върнат на 170 и в момента е на 196....
Поздрави

- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с три педала.
- Детайли за колата: E61 530d (218) 2004
adovet написа:Взимаш ключа и отиваш в първия оторизиран сервиз на БМВ и ще ти дадат подробна информация какво е правено по колата, кога е влизала в сервиз и т.н. Другия вариант е плащаш 5 евро и го проверяваш през интернет и ти излиза същата информация, и още един вариант пускаш вина тук във форума и някой колега може и да ти даде търсената информация.
ПС: както го е казал колегата Вина си е баш ЕГНто на колата.
Абе аз да ги платя тези 5 евро, но линка с декодера нещо не работи. Не съм излизал все още на повече от 35км от Враца, за да стигна до оторизиран сервиз, не съм имал и време, само нощем след поредното човъркане излизам на тест

От Враца съм, и намерих точно варианта на колата, който търсех точно във Враца, а и малко съм нетърпелив и бързам (гледах и в германия, но докато се иде дотам и това са си разходи): комби, дизел, само задно и ръчни скорости. Даже обявата още си стои на сайта: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1xr4aj
Платил съм 8100. Джамбаза ме уверяваше, че така я е взел оттам, ама надали, тук са я правили. На 276000 е по километраж, а не както е по обявата. Австрия. Също е юни 2004г. След много заничане съм разбрал, че е имала съвсем лек удар отзад, ляво и (или) дясно има боядисвани неща (врати, май и задни калници). Сменил съм всички дискове, накладки, масла по диференциал, ск.кутия, ДВГ, всички филтри, засега само биалетки (макар лекото потропване да си остана). Ето VIN, за да стане още по-интересно: WBANJ71060B459447 Ако някой може да помогне с нещо да задоволи любопитството ми относно историята на колата, ще съм благодарен, ще си платя каквото трябва и ще почерпя. По принцип каквото взема не продавам, така че ще я правя до последно

Последна промяна The_Bear на 24 Фев 2017, 0:38, променена общо 1 път