Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
bmw_330d написа:Колеги, изглежда ли ви тоя салон на 260к км. защото уж бил на толкова, смятам да я проверя по вин.
http://imgur.com/QLWBFss
По снимката ще е трудно да се определи как е. Има много добри методи за възстановяване на салон, волан и т.н., които по снимка не си личат.
atanasov_aa написа:bmw_330d написа:Колеги, изглежда ли ви тоя салон на 260к км. защото уж бил на толкова, смятам да я проверя по вин.
По снимката ще е трудно да се определи как е. Има много добри методи за възстановяване на салон, волан и т.н., които по снимка не си личат.
Така като го гледам не ме притеснява, че са правени някакви интервенции за възстановяването му. По ме притеснява да не би да са връщани км. Иначе ето го въпросният автомобил.
http://m.mobile.bg/details/11484503722115262
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
bmw_330d написа:atanasov_aa написа:bmw_330d написа:Колеги, изглежда ли ви тоя салон на 260к км. защото уж бил на толкова, смятам да я проверя по вин.
Така като го гледам не ме притеснява, че са правени някакви интервенции за възстановяването му. По ме притеснява да не би да са връщани км. Иначе ето го въпросният автомобил.
http://m.mobile.bg/details/11484503722115262
На външен вид изглежда добре, но на живо вече е друго, салона е доста намачкан, но това зависи от метода на сядане, как се влиза, как се илиза. Виждал съм кола на реални 180К със доспа по захабен волан, това пак зависи главно от кожата на ръцете. Мен лично тези неща много ме дразнят, много мразя да видя не добре поддържана кола, било то вътре или вън, но всеки сам си преценава какви компромиси е готов да направи с избора на автомобил.
Тази 535д от Мездра стой от около 1г в мобилето, не знам защо не е продадена все още, може да има нещо. Цената беше 20к в началото, тая цена в момента е добра, но не знам как е колата на живо.
И на мен не ми харесва много тоя омачкан салон, но ако е само това съм склонен да направя компромис. Имала нещо по окачването да се прави като ми каза, че ако се реша да я взема той ще го оправи. Чип няма, ДПФ-а си е там. По кутията само масло е сменяно, турбините не са рециклирани. Което ще рече, че на тоя пробег и наближава времето и на тях и на кутията.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
bmw_330d написа:И на мен не ми харесва много тоя омачкан салон, но ако е само това съм склонен да направя компромис. Имала нещо по окачването да се прави като ми каза, че ако се реша да я взема той ще го оправи. Чип няма, ДПФ-а си е там. По кутията само масло е сменяно, турбините не са рециклирани. Което ще рече, че на тоя пробег и наближава времето и на тях и на кутията.
И от къде сметна, че турбините ще ги рециклираш на около 260 хилки?
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
atanasov_aa написа:bmw_330d написа:И на мен не ми харесва много тоя омачкан салон, но ако е само това съм склонен да направя компромис. Имала нещо по окачването да се прави като ми каза, че ако се реша да я взема той ще го оправи. Чип няма, ДПФ-а си е там. По кутията само масло е сменяно, турбините не са рециклирани. Което ще рече, че на тоя пробег и наближава времето и на тях и на кутията.
И от къде сметна, че турбините ще ги рециклираш на около 260 хилки?
За турбините всичко се гледа на място, може да са трънали, може да не работи някоя от тях, може всичко да си е наред с тях. Всичко зависи от това как е крана колата и как е поддържан двигателя.
- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с три педала.
- Детайли за колата: E61 530d (218) 2004
bmw_330d написа:... смятам да я проверя по вин.
И какво може да покаже проверката по ВИН?
Може ли и тя да се манипулира?
The_Bear написа:bmw_330d написа:... смятам да я проверя по вин.
И какво може да покаже проверката по ВИН?
Може ли и тя да се манипулира?
не. ВИН а ти е като ЕГН на колата, и ти показва всичко за нея, екстри, дата на производство и тн. по него може и да се види кога е влизала колата в сервиз, какво е правено, колко са въртени километрите и тн. все хубави работи;)
Здравейте , така и не разбрах къде да пускам тема или да се включа, за това щи пиша тук. Моля да ме извините предварително
. Скъсах верига - 520D 177 N47 / 2007/ . Искам да попитам тъй като не съм чула никакъв шум или тракане на верига , която да ми подскаже, че е била за смяна да се скъса внезапно. Бях паркирала колата и ми изгасна. Това спаси двигателя тъй като няма наранявания по главата. Възможно ли е питам да има нещо, което да предизвика това късане на веригата. Благодаря предварително. 

- Hannibalbg
- Потребител
-
Irich написа:Здравейте , така и не разбрах къде да пускам тема или да се включа, за това щи пиша тук. Моля да ме извините предварително. Скъсах верига - 520D 177 N47 / 2007/ . Искам да попитам тъй като не съм чула никакъв шум или тракане на верига , която да ми подскаже, че е била за смяна да се скъса внезапно. Бях паркирала колата и ми изгасна. Това спаси двигателя тъй като няма наранявания по главата. Възможно ли е питам да има нещо, което да предизвика това късане на веригата. Благодаря предварително.
При този двигател всичко над 200к км си е подарък. Виновник е зъбчатката на коляновия вал.
Преди време бях тръгнал да купувам една тройка с такъв мотор.
Позачетох се и се отказах. Фабричен проблем имат с тая верига.
Даже имаше акция (може и още да я има), за безплатна смяна на веригата в БМВ.
viewtopic.php?f=1&t=388391
Yachev написа:Преди време бях тръгнал да купувам една тройка с такъв мотор.
Вече свърши,честито на печелившите

- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с три педала.
- Детайли за колата: E61 530d (218) 2004
[/quote]
не. ВИН а ти е като ЕГН на колата, и ти показва всичко за нея, екстри, дата на производство и тн. по него може и да се види кога е влизала колата в сервиз, какво е правено, колко са въртени километрите и тн. все хубави работи;)[/quote]
Здравей колега,
За описанието на автомобила, боя, екстри и т.н. съм съгласен че ВИН-а ще даде информация. Но за това кога е влизала в сервиза, километрите и другите хубави работи, на този етап се съмнявам. Преди седмица си взех Е61, бях се засилил да го карам на сериозна компютърна диагностика преди покупката, но нямаше възможност специалиста, нямаше рег. номера и т.н. и изтествах колата по класическите методи, хареса ми и я взех. Зануляванията на сервизните интервали си направих от таблото по едно клипче от youtube, купих си и един кабел със софтуер INPA, но още не съм имал време да се занимавам с него че е нещо китайски и ми се видя много тегава инсталацията на китайски език. А иначе с друг един четец преди да си купя този кабел влязох и прочетох 4 грешки, 2 разпозна, две изкара като номер. Но досега главно се занимавах със смяна масла, дискове, накладки и... някои от кабелите на задния капак
- Голямото Тегло, че някои лампички отказваха да светят.
Та, за тази сериозната диагностика прецених, че ми беше излишна, защото ми казаха, че на практика и тя не може да ти помогне, тъй като ако е влизал в компютъра ВЕЩ човек, може да изманипулира всичко и не можеш да разбереш достоверна ли е информацията, която ти се показва.
Поне така аз разбрах. А иначе как да си проверя колата по ВИН по твоя метод, но не за цвят и дали има климатик, а дали и как е блъскана и на колко км е реално?
Поздрави!
не. ВИН а ти е като ЕГН на колата, и ти показва всичко за нея, екстри, дата на производство и тн. по него може и да се види кога е влизала колата в сервиз, какво е правено, колко са въртени километрите и тн. все хубави работи;)[/quote]
Здравей колега,
За описанието на автомобила, боя, екстри и т.н. съм съгласен че ВИН-а ще даде информация. Но за това кога е влизала в сервиза, километрите и другите хубави работи, на този етап се съмнявам. Преди седмица си взех Е61, бях се засилил да го карам на сериозна компютърна диагностика преди покупката, но нямаше възможност специалиста, нямаше рег. номера и т.н. и изтествах колата по класическите методи, хареса ми и я взех. Зануляванията на сервизните интервали си направих от таблото по едно клипче от youtube, купих си и един кабел със софтуер INPA, но още не съм имал време да се занимавам с него че е нещо китайски и ми се видя много тегава инсталацията на китайски език. А иначе с друг един четец преди да си купя този кабел влязох и прочетох 4 грешки, 2 разпозна, две изкара като номер. Но досега главно се занимавах със смяна масла, дискове, накладки и... някои от кабелите на задния капак

Та, за тази сериозната диагностика прецених, че ми беше излишна, защото ми казаха, че на практика и тя не може да ти помогне, тъй като ако е влизал в компютъра ВЕЩ човек, може да изманипулира всичко и не можеш да разбереш достоверна ли е информацията, която ти се показва.
Поне така аз разбрах. А иначе как да си проверя колата по ВИН по твоя метод, но не за цвят и дали има климатик, а дали и как е блъскана и на колко км е реално?

Поздрави!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
The_Bear написа:
Здравей колега,

Поздрави![/quote]
Взимаш ключа и отиваш в първия оторизиран сервиз на БМВ и ще ти дадат подробна информация какво е правено по колата, кога е влизала в сервиз и т.н. Другия вариант е плащаш 5 евро и го проверяваш през интернет и ти излиза същата информация, и още един вариант пускаш вина тук във форума и някой колега може и да ти даде търсената информация.
ПС: както го е казал колегата Вина си е баш ЕГНто на колата.
Здравейте,
До колкото разбрах преди време, когато един познат си закара е60-ката в сервиз занимаващ се само с БМВ до червено знаме в София (не знам дали е позволено да казвам името на сервиза за това не го пиша), от новия ключ не може да се разберат километрите на колата..
До колкото разбрах преди време, когато един познат си закара е60-ката в сервиз занимаващ се само с БМВ до червено знаме в София (не знам дали е позволено да казвам името на сервиза за това не го пиша), от новия ключ не може да се разберат километрите на колата..