Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от badsharki » 08 Фев 2017, 16:06

martin_avramov написа:@Yachev от къде изнамери толкова инфо, евала !
ако ти пусна още 2 можеш ли да ми дадеш инфо и за тях ?

@badsharki - търся 3.0xd 2008,2009 седан, Mка, с новия лост
Но това е само на външен вид и хартия,
Когато стане дума за оглед съм кръгла 0.. за това се включих тук да търся вашите мнения..
кое, как и защо да гледам при покупка
Благодаря

Ако това ще ти е първото БМВ не бързай с покупката, а попрочети първо форума, отиди и разгледай повече коли.
Моя съвет е гледай колата да има екстри. Модела е срвнително познат на сервизите в БГ и технически няма кой знае какви драми и се прави (освен ако не е някаква тотална щета за мотор и скорости). Това, което после ще те гложди най-много след покупката е липса на "глезотии", а ретрофитите обикновено са скъпо и трудно начинание. Освен това, ще дойде време да я продаваш, а екстрите са това, което запазва по-висока стойността на колата.

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_330d » 08 Фев 2017, 20:39

Колеги, моля за мнение, че смятам да ходя да я гледам.
http://m.mobile.bg/details/11484503722115262

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 09 Фев 2017, 19:04

В семейния кръг се завъртя идея за едно фейсово Е60 530xi. Условието е да е с ръчна кутия и обогатено с екстри. Както и да може да се газифицира. За това, че ако някой има предвид нещо добро, може да хвърли линк към обявата /тук или на ЛС/. В раздел продава на форума не са налице обяви които да отговарят на критериите за избор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 09 Фев 2017, 19:21

atanasov_aa написа:В семейния кръг се завъртя идея за едно фейсово Е60 530xi. Условието е да е с ръчна кутия и обогатено с екстри. Както и да може да се газифицира. За това, че ако някой има предвид нещо добро, може да хвърли линк към обявата /тук или на ЛС/. В раздел продава на форума не са налице обяви които да отговарят на критериите за избор.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1osk3e
Аз бих погледнал тази кола, само на задно е, но ако всичко е истина си заслужава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Фев 2017, 19:30

е това бих го карал с удоволствие, направо си е мечта колата, ей това с чашата от 6-та серия мислех да го правя на моята и така и не можах да се наканя. И цената е добра.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 09 Фев 2017, 19:34

bir40o0 написа:
atanasov_aa написа:В семейния кръг се завъртя идея за едно фейсово Е60 530xi. Условието е да е с ръчна кутия и обогатено с екстри. Както и да може да се газифицира. За това, че ако някой има предвид нещо добро, може да хвърли линк към обявата /тук или на ЛС/. В раздел продава на форума не са налице обяви които да отговарят на критериите за избор.

Аз бих погледнал тази кола, само на задно е, но ако всичко е истина си заслужава.

Мерси за предложението. В случая наличната дизеловата 530 със задно се запазва, като се търси да се вземе едно 4х4 на бензин с оглед газифициране. Бензиновата 4х4 заменя друга дизелова 4х4 от сходен клас. :lol:
Във форума имаше едни теми с мнение за бензиновите двигатели и пада едно търсене. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 09 Фев 2017, 20:23

На фейсово трудно ще сложиш газ

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 09 Фев 2017, 22:32

bir40o0 написа:

+1 много добра количка на пръв поглед.

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 10 Фев 2017, 8:37

аз съм силно пристрастен към фейслифтовия 3.0 бензин 272кс, уникален двигател. така че и аз съм за, на тази кола единствения минус е ръчката, но иначе се вижда че е много гледана. пусни тук рамата ако я гледаш да видим, но не вярвам да има нещо страшно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Фев 2017, 9:10

Trixster написа:
bir40o0 написа:

+1 много добра количка на пръв поглед.

Познавам собственика на колата,даже наскоро се видях с него,колата се кара ,последно я видях преди 2-3седмици максимум,каза,че е доволен много от нея и не е имал проблеми откакто я е взел от собственика преди него,ако беше автомат въпреки,че не ми се сменя 90ката с 256кс мотора бих му предложил бартер :)
Не е някой ,който не поддържа колата си,таблото го е давал да се прави бяло ,контролера е кодиран с CCC е,което ме изненада е че работят бутоните и си минава през менютата с него,камерата я е слагал той също..аз бих я прегледал,заговорихме се за дюзите,понеже мотора е директно впръскване и каза,че не е имал никога проблем с тях...не мога да гарантирам за колата,но това знам.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от Trixster » 10 Фев 2017, 10:22

Gqbriel написа:контролера е кодиран с CCC е,което ме изненада е че работят бутоните и си минава през менютата с него

Има заводски комбинацията CCC с CIC контролер, затова не е проблем да се кодира и да заработи. ;-)

kolp написа:на тази кола единствения минус е ръчката

За някой хора ръчката е + . Колкото и да е странно, някой колеги все още предпочитат ръчната кутия и тя позволява повече магарии. :mhihi:
Aristotle

Потребител
Аватар

Мнение от nasko8528 » 10 Фев 2017, 11:57

Колеги мнение за тази кола дали си заслужава според вас http://www.cars.bg/c1876481

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 10 Фев 2017, 12:31

Trixster написа:За някой хора ръчката е + . Колкото и да е странно, някой колеги все още предпочитат ръчната кутия и тя позволява повече магарии. :mhihi:

Не мога да си представя някой да иска да прави магарии с хубаво Е60, ако е двайсе годишно Е36/Е46 и си на 18-19 ок, разбирам го ;)

за мен поне 5ицата е сериозна кола за сериозни хора, ако видя някой да пили гуми и ще ми стане жал за колата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 10 Фев 2017, 12:50

Trixster написа:
Gqbriel написа:контролера е кодиран с CCC е,което ме изненада е че работят бутоните и си минава през менютата с него

Има заводски комбинацията CCC с CIC контролер, затова не е проблем да се кодира и да заработи. ;-)

Потвърдено, аз съм с такава комбинация направена като ретрофит на prе-lci.

Инак за кутията, мене си ми липсва от време на време ръчката от 330-ката, че си й бях свикнал много....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Trixster » 10 Фев 2017, 12:54

kolp написа:
Trixster написа:За някой хора ръчката е + . Колкото и да е странно, някой колеги все още предпочитат ръчната кутия и тя позволява повече магарии. :mhihi:

Не мога да си представя някой да иска да прави магарии с хубаво Е60, ако е двайсе годишно Е36/Е46 и си на 18-19 ок, разбирам го ;)

за мен поне 5ицата е сериозна кола за сериозни хора, ако видя някой да пили гуми и ще ми стане жал за колата

Ръчната скоростна кутия не е само за пилене на гуми. Ръчната кутия позволява повече агресия в шофирането без да е задължително да чупиш диференциала. ;-)
Aristotle

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61