Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Zubcho » 05 Апр 2018, 9:45

vld написа:
Zubcho написа:
vld написа:Колеги имам теч от датчика на сервотроника, някой знае ли какво е уплътнението което се слага там?
О-пръстен

Обаче за да го смениш, цялата щанга май трябва да се свали :(
Мерси а знаеш ли размера или къде да го намеря?

Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Сигурно е някакъв стандартен размер, и задължително маслоустойчив.

Sent from my Power using Tapatalk
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d LCI

Мнение от bokouser » 05 Апр 2018, 10:55

Някой ползва ли този Bluetooth модул: http://aval-bg.com/2488/Fiscon+BT+%D0%B7%D0%B0+BMW+Pro
Пише, че информацията от телефонната книга се показва на дисплея. Дали ще показва коректно имената, ако на телефона са на кирилица?
Какви модули трябва да търся, ако реша да го направя с оригинални части?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 05 Апр 2018, 13:33

bokouser написа:Някой ползва ли този Bluetooth модул: http://aval-bg.com/2488/Fiscon+BT+%D0%B7%D0%B0+BMW+Pro
Пише, че информацията от телефонната книга се показва на дисплея. Дали ще показва коректно имената, ако на телефона са на кирилица?

Не, но изглежда интересен и.. скъп. Модул за 100, инсталация за 50-100 и монтаж за още... не знам колко :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: димяща проходима катафалка
Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd

Мнение от antonpau » 05 Апр 2018, 17:03

bokouser написа:Някой ползва ли този Bluetooth модул: http://aval-bg.com/2488/Fiscon+BT+%D0%B7%D0%B0+BMW+Pro

Моята дойде с такъв, немчо го е слагал срещу има-няма 600 евро с монтажа :D Модулът работи идеално, за телефонната книга не мога да ти кажа, ще проверя при следващо качване... ако се сетя :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e39 525TDS'98 / E60 530D'FACE'2008

Мнение от w0Lv3r1n3 » 05 Апр 2018, 19:59

Добър вечер. Преди празниците ми чести колата... /закъсах изписа ми ignition switch on. Пробвахме да дадем ток от друга кола.. не иска да пали. и за капак паяка който докара колата пред нас оправи вентила на гумата... и сега и гума трябва да оправям. Помагайте... че ми пуши вече главата. Лека вечер на всички.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D 2004г.
Мечтае да кара: M5

Мнение от ivokomandos » 06 Апр 2018, 11:50

Здравейте, има ли разлика в задните седалки между обикновенния, спортния и комфортния салон за седан?
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Апр 2018, 19:59

antonpau написа:

Моята дойде с такъв, немчо го е слагал срещу има-няма 600 евро с монтажа :D Модулът работи идеално, за телефонната книга не мога да ти кажа, ще проверя при следващо качване... ако се сетя :mhihi:
Леле това е 788лв. За протокола аз съм с mulf 2 high и контактите се показват и на кирилица. Та това не виждам смисъл да се купува.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 07 Апр 2018, 8:14

BMW_1914 написа:Здравейте, Е 60, 530 д, 2004 г., вчера забелязах, че когато колата в движение, при подаване на малко повече газ или при смяна на скорост на автоматика, колата изпушва много черно, чак прави облак .
При подаване газ на място, не изпушва нищо.
Сутрин при първото палене, само докато е студена, пропушва малко синкав дим и след това вече не.
Колата е без ДПФ ( заводски) и без катализатори.
На какво може да се дължи изпушването ?
.
Причините могат да бъдат различни. Основно турбокомпресор, дюзи или ЕГР. На мен ми я правеше същата мизерия и след софтуерно изключване на ЕГР повече пушек след колата си не видях.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d LCI

Мнение от bokouser » 08 Апр 2018, 17:01

vld написа:
antonpau написа:

Леле това е 788лв. За протокола аз съм с mulf 2 high и контактите се показват и на кирилица. Та това не виждам смисъл да се купува.

Нямах представа, какъв е оригиналния модул и че се намира по-евтино. Това ми го предложи майстора, който преди време сложи блутут модул в Мерцедеса на жена ми, а пък тогава оригиналния за Мерцедес се намираше скъпо и сега по инерция щяха да станат пак така нещата.
Адмирации за това, че тук се намира много информация и веднага, предишната ми кола беше Мерцедес и информацията за каквото и да било беше оскъдна.
За да не ми е напразен поста един въпрос - за да сменя опръстена на вакуум помпата, трябва ли да махна охладителя на ЕГР-а, ако е така по добре да купя термостатите и да го направя наведнъж, че и те май са за смяна.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 09 Апр 2018, 7:34

bokouser написа:
vld написа:
antonpau написа:

Нямах представа, какъв е оригиналния модул и че се намира по-евтино. Това ми го предложи майстора, който преди време сложи блутут модул в Мерцедеса на жена ми, а пък тогава оригиналния за Мерцедес се намираше скъпо и сега по инерция щяха да станат пак така нещата.
Адмирации за това, че тук се намира много информация и веднага, предишната ми кола беше Мерцедес и информацията за каквото и да било беше оскъдна.
За да не ми е напразен поста един въпрос - за да сменя опръстена на вакуум помпата, трябва ли да махна охладителя на ЕГР-а, ако е така по добре да купя термостатите и да го направя наведнъж, че и те май са за смяна.

Не е необходимо да се сваля охладителя, вакум помпата е на два болта, развиваш ги, махаш и разкачаш и тръбата и я издърпваш напред.
Относно блутут модула, не си писал кака ти е навигацията, ако искаш само блутут без USB има и модули за по 100лв. втора ръка, че и за по малко се намират даже.
Вече ако искаш да имаш USB вход за слушане на музика само това е оригиналния вариант mulf 2 high, има тема как се ретрофитва в раздела.
Това вече е малко по скъпо варира като цена от 200 до 400лв. има го и в ибей и ако имаш достатъчно време да ровиш ще го намериш изгодно.
Ако пък колата ти е от последните бройки с CIC навигация, най добрия вариант е да си добавиш един combox от Е90, тогава вече ще имаш всичко необходимо в колата мейли на дисплея на навигацията, смс-и, интернет и тн.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Bordjo45 » 09 Апр 2018, 17:18

Може ли е60 525д ръчка 2005година да хълца в ниските обороти, заради горивен филтър ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 2,5d 177

Мнение от Mofal » 10 Апр 2018, 11:43

Здравейте колеги , от време на време ми излиза грешка " 4530 air charge control , Standart deviation " и ме насочиха към този PRESSURE CONVERTER с оригинален номер 11747796634 .
Въпроса ми е да взема ли непременно оригинален или има качествени заместители или евентуално самата фирма която го произвежда го предлага под друг номер (от къде мога да го купя на добра цена ?) ?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 10 Апр 2018, 13:49

Bordjo45 написа:Може ли е60 525д ръчка 2005година да хълца в ниските обороти, заради горивен филтър ?
Не.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e60

Мнение от rolerbol » 10 Апр 2018, 14:07

Здравейте колеги,
имам питанка :

На джанти BMW style 244 с параметри 17'', ET20, 7.5j някой знае ли дали е възможно и дали е слагал гуми с размер 245/45/17?

Към момента ги ползвам с гуми размер 225/50/17.

Благодаря ви предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 10 Апр 2018, 16:53

Да възможно е колега, аз съм с 245/45/17 7,5J. :yes: (style 116)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61