Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
eXee написа:То това за шофирането в зимни условия според мене не е за начинаещи с е60/61 , а за начинаещи с БМВ! Аз лично докато се науча доста брони и предни капаци смених ама вече се чувствам готов за по-скъп баварец... все пак ако видя зора винаги си имам подготвен поне един бордюр за в багажника
На втората снежна зима с е36ката и 2 годишни гуми нямах никакви проблеми
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
tihomair написа:dextuar написа:B.Stoimenov написа:Ако караш внимателно, и с хубави зимни гуми няма да имаш никакъв проблем със задното и на други места. Незнам защо масово хората си мислят, че щом си със задно - зимати колата - в гаража. (не отричам примерите на които всички сме свидетели де)
Моята е само със задно, с хубави зимни гуми (nokian WRD4) ...тази зима снегът ме завари (подготвен) в Банско ... карах си нормално ...не съм имал никакви проблеми. Да, не бих си позволил да карам със 140 на заледен път ...ама то и с предно да си ... няма да е много по-спокойно.
Та не мисля, че задното е повод за страх, дали да си купиш такъв автомобил ..Разбира се ...всеки с вкуса си.
П.П. да, по-нестабилна е колата в много отношения зимата спрямо кола с предно .. не оспорвам...има си и някои тънкости, които са нужни, но се свиква. И за сигурност си имам въже, течни вериги и железни вериги. Уви, за радост, до сега не съм ползвал никое от тях.със същите гуми и 320д, с ДТЦ-то не съм имал проблеми миналата зима
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Давам пример, когато вкарвах колата от Германия миналия март навлизанев България започна да вали сняг а аз бях с летни гуми 19-ки(иначе сега съм със същите като вашите зимни). На излизане от София по Тракия вече имаше към педя, после намаля, защото настигнах снегоринитеСлед като покарах зад тях реших, да се пробвам без тяхна помощ и ги задминах. Не съм имал проблеми, като се има впредвид, че колата я карам за първи път, просто карах внимателно , като много важно е да се предвижда ситуацията от далече и с педалите за газ и спирачка внимателно.
Много полезен се оказа темпомата, просто ускорявах и намалявах с него.
Имайте предвид, че караме коли 200+ коня на задно.
Тия с предното масово са по 100-150.
Я вземи някоя дизелова на предно със същите конски сили или поне подобни и карайте еднакво бързо, разлика почти няма и двете се поднасят еднакво. Важното е кво магаре си и как караш, ако не внимаваш няма кой да те спаси

Бъди честен пък да става квото ще
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Какво Ви е мнението за слагането на чип? Колата ми е 530 Е60 Xdrive. От известно време ми се е загнездила тая идея в главата.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
todorSTY написа:Какво Ви е мнението за слагането на чип? Колата ми е 530 Е60 Xdrive. От известно време ми се е загнездила тая идея в главата.
има тема с 400+ мнения
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
todorSTY написа:Какво Ви е мнението за слагането на чип? Колата ми е 530 Е60 Xdrive. От известно време ми се е загнездила тая идея в главата.
Направи си труда малко да потърсиш колега!
viewtopic.php?f=116&t=262340
- R1d3r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 335i
- Мечтае да кара: M3 F80
- Детайли за колата: ex:E46 325, E46 330i LCI, E92 330d, E90 330d LCI
Тази симпатяга да има инфо някой за нея ?!
http://www.mobile.bg/11469437247400407

- mak1n7osh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 335i
neron8205 написа:Stoqnn Georgiev написа:neron8205 написа:Здравейте, колеги какво ще кажете за тези :
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fb286i
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fbnnz0
http://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv ... s=t175uzk1
Търся нещо подобно
Хаха. От къде ги внасят тея коли на такива километри и за толкова пари ? Аз като вляза в немското мобиле кола под 200 хил.км. не съм видял, а под тези километри цената е доста по-висока.
може ли да се хване ако са връщани километрите?
Единия вариант е да се провери в официален сервиз историята и да си пресметнеш. Например ако колата е била на 200хил преди 8 години, сам си правиш извода.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
R1d3r написа:Тази симпатяга да има инфо някой за нея ?!http://www.mobile.bg/11469437247400407
Малий... 19к за кола без копчета и мунинг салон...
А бутона на климатика какъв ли зор е видял за да има дупка?!
Ами ако реши да продава в момента джантите + гумите + генерацията и за 1 ден е взел повече от 3 000лв за тях. Така че за истински М-Пакет тази цена си е нормална. Колко според вас трябва да струва оригинален М пакет Е60, ако е поддържана? Вече дали е или не е едва ли някой може да прецени от 5 снимки. Километрите е ясно, че не са тези, копчетата са най-малкия проблем, но е малко странно, че не са ги сменили и я продават в този виж, все пак са доста "богата" автокъща.. другото интересно е кой луд ще сменя оригиналната броня на М-пакет, с реплика на такава от М5. Най-вероятно е удряна, затова е и пребоядисана 

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
А червеното зъбно колело видяхте ли го?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
timur_lenk написа:А червеното зъбно колело видяхте ли го?
няма колело, това е tire puncture ;-) ........ не че това променя нещо. От тази кола бих взел единствено салона

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Trixster написа:
няма колело, това е tire puncture ;-) ........ не че това променя нещо. От тази кола бих взел единствено салона
Така като гледам корите на вратите са от фейсова кола, така че салонът най-вероятно е сменян ...
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
kiko™ написа:Trixster написа:
Така като гледам корите на вратите са от фейсова кола, така че салонът най-вероятно е сменян ...
именно!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
Здравейте отново,
Да ми препоръчате някой сервиз в Добрич за диагностика и обстоен преглед на една е60-ка ?
Да ми препоръчате някой сервиз в Добрич за диагностика и обстоен преглед на една е60-ка ?