Секретно меню за виждане на температурата на мотора
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Секретно меню за виждане на температурата на мотора
82C го дават така че след тази температура почва да охлаэда.Нормална температура е от 60-75С това с оред мойте наблюдения.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Вече ми стана ясно,Благодаря колега 

djerityyy написа:Здравейте колеги.Днес сутринта направих теста с маркучите..и ето какво се оказа.Тънкият маркуч който отива към охладителя на ск.кутия беше студен до 55я градус и след това стопли.Също така проверих маркуча след големия термостат,който смених с оригинален преди броени дни и маркуча там беше студен до 75я градус след това стана също топъл.Четох из темите,но не разбрах този големия маркуч след големия термостат на какви градуси трябва да стопли?Когато правих теста парното бе изключено и с леки изфорцирвания от време на време не постоянно колата вдигна 90 градуса за около 30 мин.Моля за мнения,БЛАГОДАРЯ ВИ предварително
Не съм много вещ, но според моята логика маркуча след големия термостат би трябвало да е студен до достигане на работна температура, все пак дотогава термостата би трябвало да е затворен. Чак като достигне 88-90 градуса би трябвало да отвори, да почне да пропуска и съответно да се затопли маркуча след него.
- FANATIK-s-BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530д
- Мечтае да кара: на път без дупки(ако може)
- Детайли за колата: ламя
Ще използвам темата на колегата за да попитам нещо по темата. След като отключа менюто ми дава LOCK:ON и изчезва всичко и пак се появява 01.00 и си стои така
Иначе чертичките на оборотомера след като загрее след около 30 мин нормално каране остават 10 на брой,това нормално ли е? Парно имам но сякаш не е кой знае колко силно,даже отзаде духа нормален а не топъл въздух?!

Иначе чертичките на оборотомера след като загрее след около 30 мин нормално каране остават 10 на брой,това нормално ли е? Парно имам но сякаш не е кой знае колко силно,даже отзаде духа нормален а не топъл въздух?!
Атаката е най-добрата защита...!!!
Малко се отдалечаваме от темата, но при мен имам проблема, че от духалките на задните седалки си духа направо студен въздух. От предните си духа нормално горещ. Това от какво може да е, врътката отзад си е на червено, а в айдрайва не намирам настройки за отзад.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Taruno написа:Giorceto написа:memorex написа:......./
Има ако искаш ползвай търсачката и ще се увериш и сам.
Много ти благодаря за съвета, мисля че за 13 години в тоя форум съм се научил кое и как да ползвам. Исам да ми обясниш ползата от това в топлообменника да им термостат, при положение, че в началото водата се ползва да загрее маслото, а в последствие да го охлажда... Мога да се съглася само ако "инжинерите" са решили, че е по важно да ти е топъл мотора, отколкото да ти загряло маслото в скоростите.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Колеги само не разбрах тези стойности които съм написал днес за маркучите нормални ли са или пак да се вкарвам във филма?
Може пък и колегите, които казват, че при 0 градуса външна температура, моторът им загрява до 88 градуса за 4-5 километра, да ни вкарват във филма
При мен си трябват поне 10-15 минути каране, преди температурата да стане 88 градуса, при 0 градуса външна.

- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
SDLS написа:Може пък и колегите, които казват, че при 0 градуса външна температура, моторът им загрява до 88 градуса за 4-5 километра, да ни вкарват във филмаПри мен си трябват поне 10-15 минути каране, преди температурата да стане 88 градуса, при 0 градуса външна.

FANATIK-s-BMW написа:Ще използвам темата на колегата за да попитам нещо по темата. След като отключа менюто ми дава LOCK:ON и изчезва всичко и пак се появява 01.00 и си стои така![]()
Следа като ти излезе LOCK ON трябва да въведеш кода, който е сбора от цифрите на ВИН-а на колата т.е. ако ВИН-а ти е да речем АВ12345 въвеждаш код 15 (1+2+3+4+5).
- FANATIK-s-BMW
- кандидат ентусиаст
-
Да написах кода който е 11 и без да правя нищо излиза 01.00 и тва е.Пробвах след като вкарам кода да задържа бутона-същата работа,излиза 01.00 и след следващо натискане излиза 01.01...01.02 и т.н. и пак наново 19.00 вкарвам кода LOCK:ON и пак 01.00 и т.н.
Някой някакви идеи? Ако има колеги от Бургас,мога да дойда в удобно за вас време да погледнете.
Някой някакви идеи? Ако има колеги от Бургас,мога да дойда в удобно за вас време да погледнете.
Точно така трябва - след като въведеш кода излиза пак 01.00 и после с всяко кратко натискане на копчето отиваш на 02.00, 03.00 и т.н. и като стигнеш примерно до 07.00 за температурата изчакваш малко без да натискаш нищо и само влиза в менюто.
Трябва да ти покаже 01.__ за да смениш на 02.__, ако ти показва 01.01 ще си стоиш само на 01. Моето става 01.__ като задържа за две секунди. И при теб трябва да е така. Натисни го по-силно за 2-3 секунди и когато видиш 01.__ не чакай повече от 1 секунда преди да почнеш да натискаш бързо до 7 

- FANATIK-s-BMW
- кандидат ентусиаст
-
Оооо сега видях ,че след като се отключвало менюто след това се отива до 07.00 и там показва температурата,а аз след като отключа пак отивам на 19 и чакам ,но от там пак ме връща на 01.__ .Ясно разбрах вече,нямам търпение утре да пробвам,че сега не ми се слиза пак.Голямо натискане беше на тоя бутон...