настройки звук в е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Re: настройки звук в е60

Мнение от Grey » 25 Окт 2014, 11:02

Пускам само едно деление към задните,защото така ми звучи по-триизмерно,с леко усещане за surround и обемност.Също така,съм забелязъл,че при по- високи децибели/волумето до към макс/ :mhihi: и слушане на някаква музика със яки басии,хип-хоп да речем,субууферите под седалките не кривят толкова много, като са натоварени. :ok:

Когато се говори за звук и неговото качество,от голямо значение е средата в която се движат звуковите вълни.Ако приемем,че нашите коли са по-скоро един вид мини зала,от колкото мини стадион на открито,то, по-голямата част от звука наистина удря фронтално,но има и доста дължини на вълните които се отразяват встрани и отзад,след което ние пак ги чуваме,но вече като отразени такива,което създава по обемното и някак,бих го нарекъл реверберационно/от ривърб/ , чуване и усещане за музиката.Отделен е и фактът,че всички ние сме много различни,като чуваемост и възприятие на един или друг честотен спектър,така че ,всичко е строго индивидуално.

Потребител
Аватар

Мнение от maryjoana » 07 Ное 2014, 22:47

Здравейте колеги, от скоро съм в клуба и имам мнооого въпроси относно модел е61,но ще карам 1 по 1. Не ми работят леви колконки и ми казаха, че е усилвателя/стъпалото. Незнам къде се намира и какво представлява за да си намера 1 втора ръка. Ако някой ми помогне да го намеря ще съм му много благодарна!

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 08 Ное 2014, 1:03

Като свалиш кората в багажника на заден ляв калник ще го видиш.Ако въобще има.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 09 Ное 2014, 11:43

BMWDream написа:Ако сте имали е39 със сток музика,на е60 сток музиката ще ви се стори извънземна работа :mhihi:

хахаххаа много вярно
аз бях с такава и съм в шок...това не може да се нарече музика въобще човек...
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 10 Ное 2014, 9:10

Имам колона под предната седалка за която не знаех защото никога не е свирила .Търся схема или нещо подобно защото не намирам инсталация до там.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 27 Апр 2016, 8:59

За да не пускам нова тема, проблема ми горе долу отговаря на писаното в темата.
След смяна на CCC модул, тъй като ми беше откраднат, не успявам да докарам звука до предишното качество и настройки. Звучи някак приглушено и мисля че басовете под седалките не функционират. По ВИН и излиза че съм с S676A HiFi speaker system, което значи средния клас. Бях много доволен от звука преди смяната на модула, но предполагам всичко е въпрос на настройка. Записах празен файл и кодирах с NCSExpert (ресетнах настройките на модула), след това си настроих да чете MP3 и AUX-а в CAPPL. Какви други настройки трябва да направя в модула за да прозвучи като преди? Има ли настройка на басовите говорители под седалките и т.н. и трябва ли някъде другаде да пипал освен в CAPPL?
Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 03 Май 2016, 8:39

Никой не отговори, но успях и сам да се справя. Ето какво направих:
CCC има 5 ecu модула, които трябва да се ресетнат с празен .man файл:
Cappl
Caudi
Chost
Cgate
Ctune
След като го направих, звука се оправи и звучи както преди. Един от тези модули, не си спомням кой точно, но мисля че беше Caudi, има настройки за типа озвучаване и там седеше Stereo, вместо HiFi. След ресет с празен файл, всичко се оправи.

Предишна

Назад към Е60/Е61