настройки звук в е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: настройки звук в е60
Пускам само едно деление към задните,защото така ми звучи по-триизмерно,с леко усещане за surround и обемност.Също така,съм забелязъл,че при по- високи децибели/волумето до към макс/
и слушане на някаква музика със яки басии,хип-хоп да речем,субууферите под седалките не кривят толкова много, като са натоварени. 
Когато се говори за звук и неговото качество,от голямо значение е средата в която се движат звуковите вълни.Ако приемем,че нашите коли са по-скоро един вид мини зала,от колкото мини стадион на открито,то, по-голямата част от звука наистина удря фронтално,но има и доста дължини на вълните които се отразяват встрани и отзад,след което ние пак ги чуваме,но вече като отразени такива,което създава по обемното и някак,бих го нарекъл реверберационно/от ривърб/ , чуване и усещане за музиката.Отделен е и фактът,че всички ние сме много различни,като чуваемост и възприятие на един или друг честотен спектър,така че ,всичко е строго индивидуално.

Когато се говори за звук и неговото качество,от голямо значение е средата в която се движат звуковите вълни.Ако приемем,че нашите коли са по-скоро един вид мини зала,от колкото мини стадион на открито,то, по-голямата част от звука наистина удря фронтално,но има и доста дължини на вълните които се отразяват встрани и отзад,след което ние пак ги чуваме,но вече като отразени такива,което създава по обемното и някак,бих го нарекъл реверберационно/от ривърб/ , чуване и усещане за музиката.Отделен е и фактът,че всички ние сме много различни,като чуваемост и възприятие на един или друг честотен спектър,така че ,всичко е строго индивидуално.
Здравейте колеги, от скоро съм в клуба и имам мнооого въпроси относно модел е61,но ще карам 1 по 1. Не ми работят леви колконки и ми казаха, че е усилвателя/стъпалото. Незнам къде се намира и какво представлява за да си намера 1 втора ръка. Ако някой ми помогне да го намеря ще съм му много благодарна!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Като свалиш кората в багажника на заден ляв калник ще го видиш.Ако въобще има.
BMWDream написа:Ако сте имали е39 със сток музика,на е60 сток музиката ще ви се стори извънземна работа
хахаххаа много вярно
аз бях с такава и съм в шок...това не може да се нарече музика въобще човек...
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Имам колона под предната седалка за която не знаех защото никога не е свирила .Търся схема или нещо подобно защото не намирам инсталация до там.
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
За да не пускам нова тема, проблема ми горе долу отговаря на писаното в темата.
След смяна на CCC модул, тъй като ми беше откраднат, не успявам да докарам звука до предишното качество и настройки. Звучи някак приглушено и мисля че басовете под седалките не функционират. По ВИН и излиза че съм с S676A HiFi speaker system, което значи средния клас. Бях много доволен от звука преди смяната на модула, но предполагам всичко е въпрос на настройка. Записах празен файл и кодирах с NCSExpert (ресетнах настройките на модула), след това си настроих да чете MP3 и AUX-а в CAPPL. Какви други настройки трябва да направя в модула за да прозвучи като преди? Има ли настройка на басовите говорители под седалките и т.н. и трябва ли някъде другаде да пипал освен в CAPPL?
Благодаря!
След смяна на CCC модул, тъй като ми беше откраднат, не успявам да докарам звука до предишното качество и настройки. Звучи някак приглушено и мисля че басовете под седалките не функционират. По ВИН и излиза че съм с S676A HiFi speaker system, което значи средния клас. Бях много доволен от звука преди смяната на модула, но предполагам всичко е въпрос на настройка. Записах празен файл и кодирах с NCSExpert (ресетнах настройките на модула), след това си настроих да чете MP3 и AUX-а в CAPPL. Какви други настройки трябва да направя в модула за да прозвучи като преди? Има ли настройка на басовите говорители под седалките и т.н. и трябва ли някъде другаде да пипал освен в CAPPL?
Благодаря!
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Никой не отговори, но успях и сам да се справя. Ето какво направих:
CCC има 5 ecu модула, които трябва да се ресетнат с празен .man файл:
Cappl
Caudi
Chost
Cgate
Ctune
След като го направих, звука се оправи и звучи както преди. Един от тези модули, не си спомням кой точно, но мисля че беше Caudi, има настройки за типа озвучаване и там седеше Stereo, вместо HiFi. След ресет с празен файл, всичко се оправи.
CCC има 5 ecu модула, които трябва да се ресетнат с празен .man файл:
Cappl
Caudi
Chost
Cgate
Ctune
След като го направих, звука се оправи и звучи както преди. Един от тези модули, не си спомням кой точно, но мисля че беше Caudi, има настройки за типа озвучаване и там седеше Stereo, вместо HiFi. След ресет с празен файл, всичко се оправи.
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5