Разбиха колата! Дайте съвет!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
Мечтае да кара: 300 hp+

Re: Разбиха колата! Дайте съвет!

Мнение от VGZ » 20 Яну 2013, 0:44

jordanpar написа:Е то къде остава удоволствието да притежаваш даден модел като ще му трепериш.Аз колкото повече чета по тъпо ми става.Особено в страна като нашата където трябва и пред застрахователите си да си браниш правата после ако стане нещо.
Ако няма да спя заради една купчина желязо-WTF

Аз стигнах до същия извод ,което ме възпря да си взема е60 (тъпото е, че това стана точно когато попаднах на точно такъв екземпляр какъвто исках).Сега като се замисля, май трябва да се радвам че обстоятелствата се стекоха точно по този начин и не успях да стана собственик на е60.....
Това разбира се не означава по никакъв начин че няма да карам БМВ :mhihi: ..
Просто започнах да се оглеждам за къща или парцел около София което ще е приоритет за мен за 2013г, а през 2014......F10 (тъкмо ще им дам време да станат на поносима цена).
Та в този ред на мисли, някой има ли поглед над F10 и това и те ли са в топ-а на любимите на крадците модели за прибиране?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 20 Яну 2013, 9:21

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=128

И аз мислих дали да не "скоча" направо на Ф10 , но не съм пропускал модел на бмв и затова предпочетох да не пропусна и красавицата Е60 :mhihi:

Да сме живи и здрави предполагам ,че повечето от тук колеги рано или късно после ще си вземат Ф10 :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Яну 2013, 12:06

Ф10 засега не са толкова масови за да са любими на крадците. Няма търсене на части, но и това ще стане в скоро време. За износ обаче стават.
Треперенето е кофти част от притежанието на хубава кола. Затова най-добре една Е34 и толкова, ама...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 20 Яну 2013, 14:23

То и колекционери има...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 20 Яну 2013, 15:32

VGZ написа:
jordanpar написа:Е то къде остава удоволствието да притежаваш даден модел като ще му трепериш.Аз колкото повече чета по тъпо ми става.Особено в страна като нашата където трябва и пред застрахователите си да си браниш правата после ако стане нещо.
Ако няма да спя заради една купчина желязо-WTF

Аз стигнах до същия извод ,което ме възпря да си взема е60 (тъпото е, че това стана точно когато попаднах на точно такъв екземпляр какъвто исках).Сега като се замисля, май трябва да се радвам че обстоятелствата се стекоха точно по този начин и не успях да стана собственик на е60.....
Това разбира се не означава по никакъв начин че няма да карам БМВ :mhihi: ..
Просто започнах да се оглеждам за къща или парцел около София което ще е приоритет за мен за 2013г, а през 2014......F10 (тъкмо ще им дам време да станат на поносима цена).
Та в този ред на мисли, някой има ли поглед над F10 и това и те ли са в топ-а на любимите на крадците модели за прибиране?

Два пъти съм взимал от Камор F10 за тест драйв / за по 3-4 дни /, като и двата пъти ми бе обяснено, че ако съм си вкъщи и ключа е в мен, а колата е в двора на кооперацията / или на улицата /, то този автомобил няма как да бъде запален, нито пък може да се освободи от скорост и да бъде теглен. Не знам дали това е излишна самоувереност у слижителите на Камор, но според тях колата е върха от към защита против кражби.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 20 Яну 2013, 16:56

Тези които крадат БМВ използват високо технолигични технологии да запалят колата. Ако забиеш някой бастун с катинар на волана или нещо такова http://www.amazon.co.uk/Car-Battery-Iso ... sbs_auto_5 сигурно няма да се занимават да го режат, а ще отидат да си намерят друга кола.
Tool - Fear Inoculum

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 20 Яну 2013, 17:05

Значи не стига че при паркиране в непознат район отварям жабката и подлакътника,ами сега и бележка да им оставям че имам скрито ключе и ще ги забавя излишно при кражбата ли да уочнявам :roll:
Стана излишно бреме да караш кола над средната за страната.

Потребител
Аватар
Кара: E61 530D, C4 Grand Picaso, Galant

Мнение от sslavov » 20 Яну 2013, 22:38

impossible is nothing

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 20 Яну 2013, 23:58

Хмм има надежда :) Тъкмо обмислях да си купувам верига и да я заключвам за бетонната колона в гаража :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 21 Яну 2013, 3:46

Emooo написа:

Хмм има надежда :) Тъкмо обмислях да си купувам верига и да я заключвам за бетонната колона в гаража :mhihi:

Да колега, направо почни сам да си пукаш гумите като паркираш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 21 Яну 2013, 13:02

Не може крадците да се разхождат по улиците и да си гепат която кола си харесат и да се отървават безнаказани. Там е проблема! И аз си мислех за смяна на колата, но реших да съм упорит и да не ми пука. Няма да си променям ежедневието или да треперя за някакви железарии пред блока. Точно това е принципа на терора. Хората да ги е страх и да си променят ежедневието. Ние с Вас в момента сме адски жертви на терор, но на никого не му пука. Не трябва да се поддаваме на натиска. Трябва да настояваме за някакви промени в законите и да почнем да ставаме бела държава. Ако от някой пощенски клон гепат 300лв и ги дават по всички новини най-отпред с Цв.Цв. Но ако някой се опита да открадне 40 000лв от пред блока на никой не му пука. Нещо ми се вижда, че схемата е порочна и корените са много на дълбоко.
Няма да си карам колата, за да не ми я откраднат!? Това няма да се случи!!! Да взема да си купя един хлопел и да не го мисля? Няма как да стане!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Яну 2013, 15:26

Лошото е, че и Каското пак скокна. То хубаво да не ти пука, ама като даваш пари и накрая се чудиш колко ще ти платят...няма как да не я мислиш тази кола.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: E61 530D, C4 Grand Picaso, Galant

Мнение от sslavov » 21 Яну 2013, 22:03

отговорите от БМВ и Камор по повод обещанието за фикс в периода Септ/Ноем. Малко не съм убеден как да ги чета, ама не планирам да робувам на страха за една кола. Статистически погледнато не могат да откраднат всички иначе няма на кого да продават частите :D

Уважаеми Г-н XXX,

След програмирането на автомобил с номер VIN: XXX, в „Дару Кар” АД на дата XXX.2013,
Същият притежава актуално ниво на защита.

Благодарим Ви за запитването.

Поздрави,

Здравейте г-н XXX,

Този проблем, който е фиксиран в статията се решава с ъпдейт на софтуера на автомобила с последна възможна версия. Във вашият случай, предполагам че е качена последна версия от 2012год. Тази версия е с най-високото ниво на сигурност предвидена от БМВ. При излизане на следваща версия на софтуерът /предполагам март месец/ може да се предложи по-високо ниво на сигурност.

Хубав ден,
impossible is nothing

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 21 Яну 2013, 23:08

Нещо не споменават, че ще е безплатно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 22 Яну 2013, 1:03

BMWPOWERRR_ACM написа:Затова най-добре една Е34 и толкова, ама...

ами един от хората дет ви дебнат колите,казва че под 4000 лева ако ти е БМВ-то съня ти може да е спокоен.Обаче пак не спим така,защото кражбата на дребни детайли е по-изнервяща
ТДС - Турбо Див Селянин

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61