Накладки, мнения :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Накладки, мнения :)
14000 !?!!? каквоооо предните след смяна ми ги даде 80к след 50 минати ми дава още 24к, на 530xd като ги смених даваше 65к
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
80k с едни накладки е "малко" оптимистично, освен ако не караш основно извънградско.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Пичове аз мисля , че грешно ме разбрахте , накладките ги карам вече 23к км и като взех колата не помня колко имаха ама беше към 30-40к и казах , че преди 1 седмица ми бяха останали 14 000 , ама направих 2 по - сериозно спирания от 200 до 50 и като проверих след няколко дни бяха паднаи на 4400 , сега съм минал някъде към 350-400 км и ми паднаха на 3900. Ама определено въпреки , че в момента галя педала на спирачката оставащите кмтри не се вдигат , което ще рече , че според моя компютър съм очукал 10 000 км от накладки за 2 спирания , просто ми е интересно дали това е възможно?

Начи,едно е ясно и това е,че всичко зависи от стила на шофиране.Ако се джигитства брутално,не мисля ,че ше искарат повече от 10К.Всепак,два тона колица си е това.Моите си изкараха около 45К. и имат още.Това със сравнително умерено каране.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма ли да спрете да гледате този оставащ пробег на накладките най-после? Има десетки такива теми във форума и досега верен рейндж не съм срещал. Да не говорим, че износването зависи от много фактори и компютъра си действа по някакви алгоритми, близки до черна магия. Гледате ги при всяко сваляне на гуми и сменяте като светне лампата на таблото 
Моите накладки са точно на 30к км и имат още малко. Предвид, че колата е автомат, доволен съм.

Моите накладки са точно на 30к км и имат още малко. Предвид, че колата е автомат, доволен съм.
Never mistake motion for action...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Това с датчика е много относително наистина.Малко по-агресивно спиране/каране и пробега намалява драстично за доста къс интервал от км и време
При по-нормално шофиране да някаква степен "преизчислява" но като цяло лично за мен не е мерило въобще 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Извинявам се малко за офф-а , ама да не отварям нова тема , този range как се изчислява, защото съм минал 2135 км откакто смених маслото , а по Idrive ми дава , че ми остават 29 000 км...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
CrazyElement написа:Извинявам се малко за офф-а , ама да не отварям нова тема , този range как се изчислява, защото съм минал 2135 км откакто смених маслото , а по Idrive ми дава , че ми остават 29 000 км...
За маслото е същата работа, зависи как се кара колата.... дали градско или извънградко, брой запалвания, време.... изобщо колата си го изчислява по някаква формула, която е съставена от много параметри...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
Здравейте колеги, над 10000 km съм минал още ми стоят накладките на 70000 км. Чудя се дали имам проблеми с датчик ? 

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Проблем ще имаш когато нямаш накладки и не ти светне... Отчитането не е километър за километър. Много зависи от стил на шофиране... 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
Trixster написа:Проблем ще имаш когато нямаш накладки и не ти светне... Отчитането не е километър за километър. Много зависи от стил на шофиране...
Сори за тъп въпрос но как мога да разбера дали имам включен датчик за накладки? При диагностика излиза ли че не са вклучени ?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
eko2282 написа:Trixster написа:Проблем ще имаш когато нямаш накладки и не ти светне... Отчитането не е километър за километър. Много зависи от стил на шофиране...
Сори за тъп въпрос но как мога да разбера дали имам включен датчик за накладки? При диагностика излиза ли че не са вклучени ?
Колега като ти свършат накладките ще ти светне на таблото и ще разбереш, а до тогава си карай и не го мисли

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Много пъти сме писали да не ги гледате тия оставащи километри. Като сваляте гуми, хвърлете един поглед колко феродо остава за ваше спокойствие и това е. Като свърши, ще светне лампата. 

Never mistake motion for action...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Cinder написа:80k с едни накладки е "малко" оптимистично, освен ако не караш основно извънградско.
Колега при горе долу 70 - 30 ми е градско извънградско, до момента вече наближавам 60к на тея накладки и дава още 24к на предни и 28к на задни