Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 316i -> m42b18

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от eXee » 11 Авг 2016, 17:02

Господа, може би не съм се изразил ясно! Не ме интересува колко ще харчи автомобила или колко ще струват дежурните : гражданска, каско, смяна на масло и т.н.....

Въпросът ми е : защо някой би препоръчал дизелов агрегат пред бензинов въз основа на издражливоста и надеджноста ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CLS 320
Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe

Мнение от TytusPulo » 11 Авг 2016, 18:06

timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.

Ами аз сравнително често сменям накладки, и следващата кола дали мерцедес или БМВ пак така ще я карам :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 11 Авг 2016, 19:27

lusienk написа:
Alpina_Johnnie написа:
Vra4anin написа:Здравейте колеги. Някой гледал ли е тези коли: 525d и 530d.

Не съм ги гледал, и не искам да се изказвам неподготвен, но на първото (525д) ми направи впечатление че от сервизните документи се вижда, че още в първата година (ако вярваме че колата е 2005 а тя не е, според ВИН е 2004) е изминат пробег от близо 100к км :), как така ще е на 280к км след 10г ;)
Само си мисля де, може и наистина да е така... :mrgreen:

Аз взех моята на 2 години и на 100 000км. от Германия. Сега на десетата година е на 228 000км.

не съм казал, че е невъзможно :)
просто ми направи впечатление!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 11 Авг 2016, 20:01

TytusPulo написа:
timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.

Ами аз сравнително често сменям накладки, и следващата кола дали мерцедес или БМВ пак така ще я карам :lol:

Всякави извращения с колите съм виждал,дори Бентли с газова уредба.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 11 Авг 2016, 20:06

timur_lenk написа:
TytusPulo написа:

От кога екологията и извращение?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 11 Авг 2016, 20:16

atanasov_aa написа:
timur_lenk написа:
TytusPulo написа:

Няма какво да се лъжем, смешно е кола от премиум сегмента да е с допълнително вграждана газова уредба. Айде е60 са вече 10 годишни кошници, но на скъп автомобил газова уредба...

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 11 Авг 2016, 20:47

dextuar написа:
atanasov_aa написа:
timur_lenk написа:
TytusPulo написа:

Няма какво да се лъжем, смешно е кола от премиум сегмента да е с допълнително вграждана газова уредба. Айде е60 са вече 10 годишни кошници, но на скъп автомобил газова уредба...

Всичко е въпрос на възприятие и вътрешно виждане. С удоволствие бих сложил газ на която и да е кола, от който и да е клас. Дори при високия клас, това ще води до увеличаване на благосъстоянието, което е основен показател на съвременното общество.
Що се отнася до другото, никога не съм считал Е60 и F10 за премиум автомобил. Тия коли са предназначени за обикновени хора с нормални потребности. Пазара го е доказал.
Що се отнася до ауди А8, него с удоволствие мога да го нарека премиум автомобил. Същото се отнася и за по-високите класове на БМВ от рода на 7-ма серия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от timur_lenk » 11 Авг 2016, 20:48

atanasov_aa написа:
timur_lenk написа:
TytusPulo написа:

Най екологично е с колело!
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 11 Авг 2016, 21:12

timur_lenk написа:
TytusPulo написа:

По Коледа когато пътувах по Тракия да видя нашите в Бургас пред мен на колонката за газта едно чисто ново SLK 63 AMG си напълни газовата бутилка :D И наистина беше АМГ, не само надпис, защото като тръгваше му чух мотора. Това е извращение. И то не за друго, а защото сигурно харчи 35-40/100 газ.

Иначе на е60 ако ми го изискват потребностите не бих се поколебал да сложа газ, нито на CLS. С подходяща газова уредба и добра настройка колата си върви перфектно и не се усеща никаква загуба на мощност. А за джоба ти разликата е около 85 процента.

В момента ми е тръпка да карам дизел с голям въртящ момент и турбина и това е единствената причина да се откажа от газта.

П.С. Да газта може да създаде проблем на дюзите, но ако се слага подходяща добавка около 25лв от време на време този проблем се решава. Забелязъл съм, че много хора отричат газта без да могат да ми изложат една логична причина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 12 Авг 2016, 6:41

Колеги, не съдете никога по презумция за "виновност", всеки си има право на мнение и си решава как да се развива, а и на газ пази екологията повече от бензин - факт! :OT:
С най-голямо удоволствие бих взел това , за 50 хил. долара повече спестявам 50% от цената на бензина и 15% по-екологично, мой вероятен избор за БГ, и мненията на хората по газстанциите ще бъдат последното нещо за съобразяване :bchug:
[url]http://www.motoringexposure.com/4515/g-power’s-record-breaking-lpg-m5-hurricane-gs-exposed[/url]
Последна промяна vlado6669 на 12 Авг 2016, 6:45, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Авг 2016, 6:45

Интересно ми е колко от вас щяха да карат на газ, ако цената на газта беше близка до тази на бензина, май тогава нямаше да сте толкова за екологията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 12 Авг 2016, 6:57

[quote="dextuar"]Интересно ми е колко от вас щяха да карат на газ, ако цената на газта беше близка до тази на бензина, май тогава нямаше да сте толкова за екологията

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 12 Авг 2016, 7:00

dextuar написа:Интересно ми е колко от вас щяха да карат на газ, ако цената на газта беше близка до тази на бензина, май тогава нямаше да сте толкова за екологията

Тук съм съгласен с теб ! ;) да се изкарва екологията, като причина за поставянето на АГУ звучи малко несериозно по нашите ширини.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 12 Авг 2016, 7:46

Колеги, позволете ми един въпрос леко в страни от темата.

Тъй като все още нямам постоянна адресна регистрация в София(чакаме да продадем един апартамент в Бургас, за да вземем тук) искам да попитам има ли начин да си регистрирам колата със СВ? Може ли да станне по временна регистрация?

Все си мисля, че ако е със СВ е по-малко вероятно да я цапнат, а разликата в данъка при трилитровия дизел ще е 150лв. Най-мразя да подарявам пари за крадене на държавата, по-добре да се изпият.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от timur_lenk » 12 Авг 2016, 8:28

TytusPulo написа:
timur_lenk написа:
TytusPulo написа:

По Коледа когато пътувах по Тракия да видя нашите в Бургас пред мен на колонката за газта едно чисто ново SLK 63 AMG си напълни газовата бутилка :D И наистина беше АМГ, не само надпис, защото като тръгваше му чух мотора. Това е извращение. И то не за друго, а защото сигурно харчи 35-40/100 газ.

Иначе на е60 ако ми го изискват потребностите не бих се поколебал да сложа газ, нито на CLS. С подходяща газова уредба и добра настройка колата си върви перфектно и не се усеща никаква загуба на мощност. А за джоба ти разликата е около 85 процента.

В момента ми е тръпка да карам дизел с голям въртящ момент и турбина и това е единствената причина да се откажа от газта.

П.С. Да газта може да създаде проблем на дюзите, но ако се слага подходяща добавка около 25лв от време на време този проблем се решава. Забелязъл съм, че много хора отричат газта без да могат да ми изложат една логична причина.

Чистон нов Бенц,никой няма да му сложи газ,защото ще му отиде гаранцията.Аз не см 5ти клас.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61