Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- eXee
- Потребител
-
- Кара: e36 316i -> m42b18
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Господа, може би не съм се изразил ясно! Не ме интересува колко ще харчи автомобила или колко ще струват дежурните : гражданска, каско, смяна на масло и т.н.....
Въпросът ми е : защо някой би препоръчал дизелов агрегат пред бензинов въз основа на издражливоста и надеджноста ?
Въпросът ми е : защо някой би препоръчал дизелов агрегат пред бензинов въз основа на издражливоста и надеджноста ?
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
Ами аз сравнително често сменям накладки, и следващата кола дали мерцедес или БМВ пак така ще я карам

- Alpina_Johnnie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по Аутобан А14 и А9
- Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24
lusienk написа:Alpina_Johnnie написа:
Не съм ги гледал, и не искам да се изказвам неподготвен, но на първото (525д) ми направи впечатление че от сервизните документи се вижда, че още в първата година (ако вярваме че колата е 2005 а тя не е, според ВИН е 2004) е изминат пробег от близо 100к км, как така ще е на 280к км след 10г
Само си мисля де, може и наистина да е така...
Аз взех моята на 2 години и на 100 000км. от Германия. Сега на десетата година е на 228 000км.
не съм казал, че е невъзможно

просто ми направи впечатление!
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
TytusPulo написа:timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
Ами аз сравнително често сменям накладки, и следващата кола дали мерцедес или БМВ пак така ще я карам
Всякави извращения с колите съм виждал,дори Бентли с газова уредба.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
timur_lenk написа:TytusPulo написа:timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
От кога екологията и извращение?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Няма какво да се лъжем, смешно е кола от премиум сегмента да е с допълнително вграждана газова уредба. Айде е60 са вече 10 годишни кошници, но на скъп автомобил газова уредба...atanasov_aa написа:timur_lenk написа:TytusPulo написа:timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
dextuar написа:Няма какво да се лъжем, смешно е кола от премиум сегмента да е с допълнително вграждана газова уредба. Айде е60 са вече 10 годишни кошници, но на скъп автомобил газова уредба...atanasov_aa написа:timur_lenk написа:TytusPulo написа:timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
Всичко е въпрос на възприятие и вътрешно виждане. С удоволствие бих сложил газ на която и да е кола, от който и да е клас. Дори при високия клас, това ще води до увеличаване на благосъстоянието, което е основен показател на съвременното общество.
Що се отнася до другото, никога не съм считал Е60 и F10 за премиум автомобил. Тия коли са предназначени за обикновени хора с нормални потребности. Пазара го е доказал.
Що се отнася до ауди А8, него с удоволствие мога да го нарека премиум автомобил. Същото се отнася и за по-високите класове на БМВ от рода на 7-ма серия.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
atanasov_aa написа:timur_lenk написа:TytusPulo написа:timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
Най екологично е с колело!
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
timur_lenk написа:TytusPulo написа:timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
По Коледа когато пътувах по Тракия да видя нашите в Бургас пред мен на колонката за газта едно чисто ново SLK 63 AMG си напълни газовата бутилка

Иначе на е60 ако ми го изискват потребностите не бих се поколебал да сложа газ, нито на CLS. С подходяща газова уредба и добра настройка колата си върви перфектно и не се усеща никаква загуба на мощност. А за джоба ти разликата е около 85 процента.
В момента ми е тръпка да карам дизел с голям въртящ момент и турбина и това е единствената причина да се откажа от газта.
П.С. Да газта може да създаде проблем на дюзите, но ако се слага подходяща добавка около 25лв от време на време този проблем се решава. Забелязъл съм, че много хора отричат газта без да могат да ми изложат една логична причина.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Колеги, не съдете никога по презумция за "виновност", всеки си има право на мнение и си решава как да се развива, а и на газ пази екологията повече от бензин - факт!
С най-голямо удоволствие бих взел това , за 50 хил. долара повече спестявам 50% от цената на бензина и 15% по-екологично, мой вероятен избор за БГ, и мненията на хората по газстанциите ще бъдат последното нещо за съобразяване
[url]http://www.motoringexposure.com/4515/g-power’s-record-breaking-lpg-m5-hurricane-gs-exposed[/url]

С най-голямо удоволствие бих взел това , за 50 хил. долара повече спестявам 50% от цената на бензина и 15% по-екологично, мой вероятен избор за БГ, и мненията на хората по газстанциите ще бъдат последното нещо за съобразяване

[url]http://www.motoringexposure.com/4515/g-power’s-record-breaking-lpg-m5-hurricane-gs-exposed[/url]
Последна промяна vlado6669 на 12 Авг 2016, 6:45, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Интересно ми е колко от вас щяха да карат на газ, ако цената на газта беше близка до тази на бензина, май тогава нямаше да сте толкова за екологията
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
[quote="dextuar"]Интересно ми е колко от вас щяха да карат на газ, ако цената на газта беше близка до тази на бензина, май тогава нямаше да сте толкова за екологията

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
dextuar написа:Интересно ми е колко от вас щяха да карат на газ, ако цената на газта беше близка до тази на бензина, май тогава нямаше да сте толкова за екологията
Тук съм съгласен с теб !

- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
Колеги, позволете ми един въпрос леко в страни от темата.
Тъй като все още нямам постоянна адресна регистрация в София(чакаме да продадем един апартамент в Бургас, за да вземем тук) искам да попитам има ли начин да си регистрирам колата със СВ? Може ли да станне по временна регистрация?
Все си мисля, че ако е със СВ е по-малко вероятно да я цапнат, а разликата в данъка при трилитровия дизел ще е 150лв. Най-мразя да подарявам пари за крадене на държавата, по-добре да се изпият.
Тъй като все още нямам постоянна адресна регистрация в София(чакаме да продадем един апартамент в Бургас, за да вземем тук) искам да попитам има ли начин да си регистрирам колата със СВ? Може ли да станне по временна регистрация?
Все си мисля, че ако е със СВ е по-малко вероятно да я цапнат, а разликата в данъка при трилитровия дизел ще е 150лв. Най-мразя да подарявам пари за крадене на държавата, по-добре да се изпият.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
TytusPulo написа:timur_lenk написа:TytusPulo написа:timur_lenk написа:Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
По Коледа когато пътувах по Тракия да видя нашите в Бургас пред мен на колонката за газта едно чисто ново SLK 63 AMG си напълни газовата бутилкаИ наистина беше АМГ, не само надпис, защото като тръгваше му чух мотора. Това е извращение. И то не за друго, а защото сигурно харчи 35-40/100 газ.
Иначе на е60 ако ми го изискват потребностите не бих се поколебал да сложа газ, нито на CLS. С подходяща газова уредба и добра настройка колата си върви перфектно и не се усеща никаква загуба на мощност. А за джоба ти разликата е около 85 процента.
В момента ми е тръпка да карам дизел с голям въртящ момент и турбина и това е единствената причина да се откажа от газта.
П.С. Да газта може да създаде проблем на дюзите, но ако се слага подходяща добавка около 25лв от време на време този проблем се решава. Забелязъл съм, че много хора отричат газта без да могат да ми изложат една логична причина.
Чистон нов Бенц,никой няма да му сложи газ,защото ще му отиде гаранцията.Аз не см 5ти клас.