Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- eXee
- Потребител
-
- Кара: e36 316i -> m42b18
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Поздрави колеги!
И аз съм мераклияна е60/е61 и от известно време се заглеждам по сайтове и прочие, обаче наскоро един съвет от "моя механик" се опитва да преобърне мирогледа ми за това какво да търся. До сега съм карал само бензинови автомобили и съм много доволен: един метален блок с 4 кабела , 2 маркуча и си работи безотказно! Та когато попитах какво да гледам механика ми еднозначно отговори "вземи дизел" , но не ми даде обяснение за това питам Вас : възможно ли е при е60/е61 дизеловите агрегати да са по-надеждни от бензиновите? И може би е важно да спомена, че става въпрос за бюджетен автомобил 2004-2006г , автоматик ,190-200+ конски сили
И аз съм мераклияна е60/е61 и от известно време се заглеждам по сайтове и прочие, обаче наскоро един съвет от "моя механик" се опитва да преобърне мирогледа ми за това какво да търся. До сега съм карал само бензинови автомобили и съм много доволен: един метален блок с 4 кабела , 2 маркуча и си работи безотказно! Та когато попитах какво да гледам механика ми еднозначно отговори "вземи дизел" , но не ми даде обяснение за това питам Вас : възможно ли е при е60/е61 дизеловите агрегати да са по-надеждни от бензиновите? И може би е важно да спомена, че става въпрос за бюджетен автомобил 2004-2006г , автоматик ,190-200+ конски сили
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
eXee написа:Поздрави колеги!
Без да съм експерт по е60, при положение, че и аз се двоумях за закупуване на такова, от изчетеното по всички форуми и консултации с няколко майстори, ремонтирали такива коли разбрах следното:
Дизеловите мотори на този автомовил са наистина много здрави. Поне 3-литровия дизел от 231 коня. За този от 218 чувах противоречиви мнения. Като всяка дизелове кола обаче си има някакви капризи, мисля, че дюзите са чувствителни и има някакви пеперудки, които трябва да се махнат. От бензин не съм се интересувал, тъй като на всяка цена търся въртящия момент от дизела. Ако търсих икономия обаче бих взел бензин и един газов инжекцион.
- eXee
- Потребител
-
- Кара: e36 316i -> m42b18
На мене не ми трябва да е супер мощна или с много голям въртящт момент или други мега-прищевки... искам да е надежден и да си призная съм свикнал на М42! Знам, че няма как да е като едно време, но нека да е възможно по-доброто от наличното
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
От BMW икономия няма да видиш,то не е за икономисти.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
eXee написа:На мене не ми трябва да е супер мощна или с много голям въртящт момент или други мега-прищевки... искам да е надежден и да си призная съм свикнал на М42! Знам, че няма как да е като едно време, но нека да е възможно по-доброто от наличното
При БМВ такъв филм икономия на гориво няма. Или колата ти харчи много, или адски много. Моята е36 е едно сравнително икономично БМВ, което харчи 12-13 бензин и 14-15 газ в града.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
TytusPulo написа:eXee написа:На мене не ми трябва да е супер мощна или с много голям въртящт момент или други мега-прищевки... искам да е надежден и да си призная съм свикнал на М42! Знам, че няма как да е като едно време, но нека да е възможно по-доброто от наличното
При БМВ такъв филм икономия на гориво няма. Или колата ти харчи много, или адски много. Моята е36 е едно сравнително икономично БМВ, което харчи 12-13 бензин и 14-15 газ в града.
Явно не си видял темата за разхода

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Cinder написа:Явно не си видял темата за разхода
Що бе Иво, какво и е на темата

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Така е моето харчи 5/100 извънградско с 80км/ч.Само че ако ще карам така и една Лада ми върши същата работа.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Мен ме досрамя да напиша колко харчи със 190 на автопилот, да не ми се смееят момчетата. И на 245 занулих да видя моментния....и той не е за споделяне..., няма да повтарям тази грешка
. Гледам да съм в норми - 5-6 л./100 км.
П.С.
Жалко, че няма тема в Ф раздела да споделиш колко "малко" харчи М-ката.

П.С.
Жалко, че няма тема в Ф раздела да споделиш колко "малко" харчи М-ката.

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Аз съм писал и в темата тук, никъде не пише, че е за Е60 само
Средния за 13,105км е 17,81 - най-нисък 12, най-висок 23,1.
Но да спрем до тук с офтопика, тази тема е за друго

Но да спрем до тук с офтопика, тази тема е за друго

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
bemad написа:Здравейте пичове!
Харесал съм една 525Д 2007 година седан, бежова кожа, страхотно изглежда!
Може ли да ме ориентирате как върви поддръжката, понеже в момента изплащам и апартамент и искам да си направя някакви приблизителни сметки (в най-добрия и в най-лошия случай какво може да стане).
До момента съм карал два бензинови голфа и нямам представа какво да очаквам!
Благодаря предварително!
Без ремонти си нагласи едни 2000 лева годишно за данък, каско, гражданска и смяна на масло и филтри.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
vvasilev1 написа:bemad написа:Здравейте пичове!
Харесал съм една 525Д 2007 година седан, бежова кожа, страхотно изглежда!
Може ли да ме ориентирате как върви поддръжката, понеже в момента изплащам и апартамент и искам да си направя някакви приблизителни сметки (в най-добрия и в най-лошия случай какво може да стане).
До момента съм карал два бензинови голфа и нямам представа какво да очаквам!
Благодаря предварително!
Без ремонти си нагласи едни 2000 лева годишно за данък, каско, гражданска и смяна на масло и филтри.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Само дето и ремонти ще имаш, та си заложи ПОНЕ още толкова на годишна база. Затова и на предишната страница писах че средно месечно се падат 400 лева за удоволствието да притежаваш и караш подобен автомобил

- Alpina_Johnnie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по Аутобан А14 и А9
- Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24
Не съм ги гледал, и не искам да се изказвам неподготвен, но на първото (525д) ми направи впечатление че от сервизните документи се вижда, че още в първата година (ако вярваме че колата е 2005 а тя не е, според ВИН е 2004) е изминат пробег от близо 100к км

Само си мисля де, може и наистина да е така...

- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
Alpina_Johnnie написа:
Не съм ги гледал, и не искам да се изказвам неподготвен, но на първото (525д) ми направи впечатление че от сервизните документи се вижда, че още в първата година (ако вярваме че колата е 2005 а тя не е, според ВИН е 2004) е изминат пробег от близо 100к км, как така ще е на 280к км след 10г
Само си мисля де, може и наистина да е така...
Аз взех моята на 2 години и на 100 000км. от Германия. Сега на десетата година е на 228 000км.