Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
SDLS написа:Ако имаш би я вкарал, разбира се. Като нямаш ще я държиш отвън. Моята също си стои навън. Но да съм "стресиран" всяка вечер от този факт, че някой можел да ми вземе колата.. по-добре кола да нямам. Който поддържа такава кола едва ли трябва да е кой знае колко стресиран, че след евентуална кражба ще е 4-5к надолу от разликата с каското. А разбира се, ако има притеснения, със сигурност бих я оставял на някой платен паркинг за 40-50лв на месец.. Стресът води до влошено здраве, недейте така
Да де, всичко е ОК, ако каското доброволно плати, но ако не плати? Тук е разковничето по въпроса. Прочети при Таруно как се бяха опитали да го врътнат...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
dextuar написа:SDLS написа:Ако имаш би я вкарал, разбира се. Като нямаш ще я държиш отвън. Моята също си стои навън. Но да съм "стресиран" всяка вечер от този факт, че някой можел да ми вземе колата.. по-добре кола да нямам. Който поддържа такава кола едва ли трябва да е кой знае колко стресиран, че след евентуална кражба ще е 4-5к надолу от разликата с каското. А разбира се, ако има притеснения, със сигурност бих я оставял на някой платен паркинг за 40-50лв на месец.. Стресът води до влошено здраве, недейте така
Да де, всичко е ОК, ако каското доброволно плати, но ако не плати? Тук е разковничето по въпроса. Прочети при Таруно как се бяха опитали да го врътнат...
Сега се сещам, че на една позната баща й се съди с Армеец една годинна за да му платят открадната кола. Не знам подробности, може пък нещо да не е спазил човека...
Здравейте пичове!
Харесал съм една 525Д 2007 година седан, бежова кожа, страхотно изглежда!
Може ли да ме ориентирате как върви поддръжката, понеже в момента изплащам и апартамент и искам да си направя някакви приблизителни сметки (в най-добрия и в най-лошия случай какво може да стане).
До момента съм карал два бензинови голфа и нямам представа какво да очаквам!
Благодаря предварително!
Може ли да ме ориентирате как върви поддръжката, понеже в момента изплащам и апартамент и искам да си направя някакви приблизителни сметки (в най-добрия и в най-лошия случай какво може да стане).
Благодаря предварително!
- castelo
- Потребител
-
- Кара: E60 530XD 2008
- Детайли за колата: M-pack
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11470232483883931&slink=f0fs8u
Мнение за този автомобил.Спомена човекът че го е обслужвал редовно.В сервиз на Ацалов.
Мнение за този автомобил.Спомена човекът че го е обслужвал редовно.В сервиз на Ацалов.
Последна промяна castelo на 09 Авг 2016, 13:20, променена общо 1 път
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
bemad написа:Здравейте пичове!
Благодаря предварително!

Привет колега, какво да ти кажа ... в най-добрия случай само обслужваш автомобила и зареждаш гориво, а в най-лошия му ставаш роб, спираш да изплащаш апартамента и започваш да инвестираш в ремонти докато не ти писне и не го засилиш в cars, mobile и т.н. като поредният изключително "запазен" екземпляр на "реали" 150 000 км. молейки се някой да те отърве от него.
Сега сериозно - ако беше прочел поне последните страници от темата щеше да добиеш поне бегла представа какво може да очакваш. Като за начало прегледай настоящата тема и ето тази: Поддръжка на BMW E60/E61.
Успех

Последна промяна kiko™ на 09 Авг 2016, 9:27, променена общо 1 път
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
bemad написа:Здравейте пичове!
Благодаря предварително!
някои колеги, може да не се съгласят с мен, затова и уточнявам, че това е мое мнение

Обслужвам си колата с оригинални части, на по 10 години са, така че не е като да не изкачат неща за правене. По мои сметки, всички разходи по колата, без горивото излизат, на месечна база, около 400 Лева ( това включва общо казано - Каско, гражданска, Масла, филтри (2 пъти годишно), гуми, ремонти с оригинални части, паркинг/гараж/парко място и прочие) Да, може и по-малко да идва, но средно и грубо си е толкова. Според мен е редно да си заложиш средно месечно за годината подобен разход за колата, за да не я мислиш толкова много и да не се изнаедаш ако нещо

Пак повтарям - това е мое мнение и сметка, не е точно сметнатно а само грубо

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Според мен ако не е толкова наложително да си купуваш нова кола, първо изплати апартамента,че да не стане накрая нито едното от двете (недай си боже). Пък после може и нещо по-хубаво да си купиш. 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
BorislavB написа:Според мен ако не е толкова наложително да си купуваш нова кола, първо изплати апартамента,че да не стане накрая нито едното от двете (недай си боже). Пък после може и нещо по-хубаво да си купиш.
Ако е ипотечен кредита, когато го изплати, може на мода във форума вече да е Ф10 лци. По-скоро да си купи по-достъпен автомобил, най-добре да не е БМВ...
Здравейте колеги!
Може ли малко помощ за този екземпляр: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f0q48u
Може ли малко помощ за този екземпляр: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f0q48u
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Каква помощ,тя колата свети.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Itsaka82 написа:Здравейте колеги!
Аз говорих с човека, когато тъкмо я бяха пуснали на 27К, гледам сега са я намалили, все пак минаха 4-5 месеца. Лицето за контакт мога да кажа само, че се държа изключително тъпо по телефона, от типа, казах му че смятам да изпратя приятел в Свищов да я види, той ми каза, че щял да го изгони, щото искал само сериозни хора... Идвал и до София, ама пак само при хора със сериозни намерения... А как да имаш каквито и да било намерения, след като не си виждал колата? За каране в сервиз и дума да не става. Има обаче една малка уловка, а именно че колата не е негова, а на негов приятел. Ако се разберете направо да ти даде телефона на човека, чиято е колата, може и да излезе повече стока от този.... Успех!
timur_lenk написа:Каква помощ,тя колата свети.

Ще трябва да се види по-отблизо. Признавам, че на снимките изглежда перфектно. Ще се ходи до Плевен

Itsaka82 написа:timur_lenk написа:Каква помощ,тя колата свети.
![]()
![]()
![]()
Ще трябва да се види по-отблизо. Признавам, че на снимките изглежда перфектно. Ще се ходи до ПлевенНякой колега от форума от Плевен или София, на който да мога да разчитам при евентуален оглед? Нека да ми пише на ЛС
както казах, обади му се на този и искай номера на собственика. Доколкото разбрах той живее в София и може да си я видиш направо тук, а не да ходиш до Плевен, щото то даже не е и Плевен, а Свищов...
Колеги, междувременно можете ли да ми дадете някакво мнение за тази -http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11461435917701736&slink=f16rto
Проверих в Камор, 2011 - та за последно е била в сервиз на БМВ в Италия на 171К километра, така че малко се съмнявам сега да е на 233К само... Иначе, на визия и екстри - чук!
Колега по-добре гледай коли от Германия. Подлакатника над ръчната е доста изтъркан или мръсен, може да е знак за повече километри
Ако не държиш на 4х4 взимай по-добре 535д, с този бюджет може да си купиш супер кола.

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
julkata1 написа:Колега по-добре гледай коли от Германия. Подлакатника над ръчната е доста изтъркан или мръсен, може да е знак за повече километриАко не държиш на 4х4 взимай по-добре 535д, с този бюджет може да си купиш супер кола.
Благодаря, колега. По принцип ми трябва 4х4 защото живея в "баровските" квартали на София, където чистенето на сняг зимата е лукс. Километрите, по мои изчисления най - вероятно са около 400 хиляди, тъй като, както вече споменах, 2011 - та последно е влизала в сервиз на БМВ в Италия и е била на 171 хиляди. Внесена е в България 2015 - та, което по мои сметки значи още около 170 - 180 хиляди за годините от 2011 - та до 2015 - та...