Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Dextuar » 07 Авг 2016, 14:49

SDLS написа:Ако имаш би я вкарал, разбира се. Като нямаш ще я държиш отвън. Моята също си стои навън. Но да съм "стресиран" всяка вечер от този факт, че някой можел да ми вземе колата.. по-добре кола да нямам. Който поддържа такава кола едва ли трябва да е кой знае колко стресиран, че след евентуална кражба ще е 4-5к надолу от разликата с каското. А разбира се, ако има притеснения, със сигурност бих я оставял на някой платен паркинг за 40-50лв на месец.. Стресът води до влошено здраве, недейте така :)

Да де, всичко е ОК, ако каското доброволно плати, но ако не плати? Тук е разковничето по въпроса. Прочети при Таруно как се бяха опитали да го врътнат...

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CLS 320
Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe

Мнение от TytusPulo » 07 Авг 2016, 15:24

dextuar написа:
SDLS написа:Ако имаш би я вкарал, разбира се. Като нямаш ще я държиш отвън. Моята също си стои навън. Но да съм "стресиран" всяка вечер от този факт, че някой можел да ми вземе колата.. по-добре кола да нямам. Който поддържа такава кола едва ли трябва да е кой знае колко стресиран, че след евентуална кражба ще е 4-5к надолу от разликата с каското. А разбира се, ако има притеснения, със сигурност бих я оставял на някой платен паркинг за 40-50лв на месец.. Стресът води до влошено здраве, недейте така :)

Да де, всичко е ОК, ако каското доброволно плати, но ако не плати? Тук е разковничето по въпроса. Прочети при Таруно как се бяха опитали да го врътнат...

Сега се сещам, че на една позната баща й се съди с Армеец една годинна за да му платят открадната кола. Не знам подробности, може пък нещо да не е спазил човека...

Потребител
Аватар

Мнение от bemad » 08 Авг 2016, 20:19

Здравейте пичове!

Харесал съм една 525Д 2007 година седан, бежова кожа, страхотно изглежда!
Може ли да ме ориентирате как върви поддръжката, понеже в момента изплащам и апартамент и искам да си направя някакви приблизителни сметки (в най-добрия и в най-лошия случай какво може да стане).
До момента съм карал два бензинови голфа и нямам представа какво да очаквам!

Благодаря предварително!

Потребител
Аватар
Кара: E60 530XD 2008
Детайли за колата: M-pack

Мнение от castelo » 08 Авг 2016, 21:02

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11470232483883931&slink=f0fs8u
Мнение за този автомобил.Спомена човекът че го е обслужвал редовно.В сервиз на Ацалов.
Последна промяна castelo на 09 Авг 2016, 13:20, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 09 Авг 2016, 8:18

bemad написа:Здравейте пичове!

Може ли да ме ориентирате как върви поддръжката, понеже в момента изплащам и апартамент и искам да си направя някакви приблизителни сметки (в най-добрия и в най-лошия случай какво може да стане).

Благодаря предварително!

:D

Привет колега, какво да ти кажа ... в най-добрия случай само обслужваш автомобила и зареждаш гориво, а в най-лошия му ставаш роб, спираш да изплащаш апартамента и започваш да инвестираш в ремонти докато не ти писне и не го засилиш в cars, mobile и т.н. като поредният изключително "запазен" екземпляр на "реали" 150 000 км. молейки се някой да те отърве от него.

Сега сериозно - ако беше прочел поне последните страници от темата щеше да добиеш поне бегла представа какво може да очакваш. Като за начало прегледай настоящата тема и ето тази: Поддръжка на BMW E60/E61.

Успех :yes:
Последна промяна kiko™ на 09 Авг 2016, 9:27, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 09 Авг 2016, 9:09

bemad написа:Здравейте пичове!

Благодаря предварително!

някои колеги, може да не се съгласят с мен, затова и уточнявам, че това е мое мнение :)
Обслужвам си колата с оригинални части, на по 10 години са, така че не е като да не изкачат неща за правене. По мои сметки, всички разходи по колата, без горивото излизат, на месечна база, около 400 Лева ( това включва общо казано - Каско, гражданска, Масла, филтри (2 пъти годишно), гуми, ремонти с оригинални части, паркинг/гараж/парко място и прочие) Да, може и по-малко да идва, но средно и грубо си е толкова. Според мен е редно да си заложиш средно месечно за годината подобен разход за колата, за да не я мислиш толкова много и да не се изнаедаш ако нещо ;) :yes:
Пак повтарям - това е мое мнение и сметка, не е точно сметнатно а само грубо :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 09 Авг 2016, 14:19

Според мен ако не е толкова наложително да си купуваш нова кола, първо изплати апартамента,че да не стане накрая нито едното от двете (недай си боже). Пък после може и нещо по-хубаво да си купиш. :)
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Dextuar » 09 Авг 2016, 14:33

BorislavB написа:Според мен ако не е толкова наложително да си купуваш нова кола, първо изплати апартамента,че да не стане накрая нито едното от двете (недай си боже). Пък после може и нещо по-хубаво да си купиш. :)

Ако е ипотечен кредита, когато го изплати, може на мода във форума вече да е Ф10 лци. По-скоро да си купи по-достъпен автомобил, най-добре да не е БМВ...

Потребител
Аватар

Мнение от Itsaka82 » 09 Авг 2016, 17:55

Здравейте колеги!

Може ли малко помощ за този екземпляр: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f0q48u

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 10 Авг 2016, 9:52

Каква помощ,тя колата свети.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Потребител
Аватар

Мнение от saigon » 10 Авг 2016, 9:55

Itsaka82 написа:Здравейте колеги!

Може ли малко помощ за този екземпляр: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f0q48u

Аз говорих с човека, когато тъкмо я бяха пуснали на 27К, гледам сега са я намалили, все пак минаха 4-5 месеца. Лицето за контакт мога да кажа само, че се държа изключително тъпо по телефона, от типа, казах му че смятам да изпратя приятел в Свищов да я види, той ми каза, че щял да го изгони, щото искал само сериозни хора... Идвал и до София, ама пак само при хора със сериозни намерения... А как да имаш каквито и да било намерения, след като не си виждал колата? За каране в сервиз и дума да не става. Има обаче една малка уловка, а именно че колата не е негова, а на негов приятел. Ако се разберете направо да ти даде телефона на човека, чиято е колата, може и да излезе повече стока от този.... Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от Itsaka82 » 10 Авг 2016, 11:45

timur_lenk написа:Каква помощ,тя колата свети.

:lol: :lol: :lol:
Ще трябва да се види по-отблизо. Признавам, че на снимките изглежда перфектно. Ще се ходи до Плевен :D Някой колега от форума от Плевен или София, на който да мога да разчитам при евентуален оглед? Нека да ми пише на ЛС :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от saigon » 10 Авг 2016, 13:21

Itsaka82 написа:
timur_lenk написа:Каква помощ,тя колата свети.

:lol: :lol: :lol:
Ще трябва да се види по-отблизо. Признавам, че на снимките изглежда перфектно. Ще се ходи до Плевен :D Някой колега от форума от Плевен или София, на който да мога да разчитам при евентуален оглед? Нека да ми пише на ЛС :yes:

както казах, обади му се на този и искай номера на собственика. Доколкото разбрах той живее в София и може да си я видиш направо тук, а не да ходиш до Плевен, щото то даже не е и Плевен, а Свищов...

Колеги, междувременно можете ли да ми дадете някакво мнение за тази -http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11461435917701736&slink=f16rto

Проверих в Камор, 2011 - та за последно е била в сервиз на БМВ в Италия на 171К километра, така че малко се съмнявам сега да е на 233К само... Иначе, на визия и екстри - чук!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 10 Авг 2016, 16:41

Колега по-добре гледай коли от Германия. Подлакатника над ръчната е доста изтъркан или мръсен, може да е знак за повече километри :oops: Ако не държиш на 4х4 взимай по-добре 535д, с този бюджет може да си купиш супер кола.

Потребител
Аватар

Мнение от saigon » 10 Авг 2016, 16:52

julkata1 написа:Колега по-добре гледай коли от Германия. Подлакатника над ръчната е доста изтъркан или мръсен, може да е знак за повече километри :oops: Ако не държиш на 4х4 взимай по-добре 535д, с този бюджет може да си купиш супер кола.

Благодаря, колега. По принцип ми трябва 4х4 защото живея в "баровските" квартали на София, където чистенето на сняг зимата е лукс. Километрите, по мои изчисления най - вероятно са около 400 хиляди, тъй като, както вече споменах, 2011 - та последно е влизала в сервиз на БМВ в Италия и е била на 171 хиляди. Внесена е в България 2015 - та, което по мои сметки значи още около 170 - 180 хиляди за годините от 2011 - та до 2015 - та...

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61