Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
atanasov_aa написа:Taruno написа:badsharki написа:TytusPulo написа:След като във форум на БМВ не ми отрекохте ЦЛС-а се разколебах, а почти бях взел решение
Нямаме комплекси по отношение на други марки.
Просто избягвай ауди като чума
И що?
Защото караш ауди ама поддържаш бентли - разбира се като при всяка марка има и сполучливи, но само като сравниш средните цени за поддръжка примерно на Ауди А4 vs БМВ Е90 и ще кажеш, че това ауди е от някакви космически материали. Следсервизното им обслужване, goodwill и т.н. няма такова нещо (изпитано на собствен гръб)
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Taruno написа:atanasov_aa написа:Taruno написа:badsharki написа:TytusPulo написа:След като във форум на БМВ не ми отрекохте ЦЛС-а се разколебах, а почти бях взел решение
Нямаме комплекси по отношение на други марки.
Просто избягвай ауди като чума
И що?
Защото караш ауди ама поддържаш бентли - разбира се като при всяка марка има и сполучливи, но само като сравниш средните цени за поддръжка примерно на Ауди А4 vs БМВ Е90 и ще кажеш, че това ауди е от някакви космически материали. Следсервизното им обслужване, goodwill и т.н. няма такова нещо (изпитано на собствен гръб)
Опита показва, че разлика в разходите за подръка между А8 и Е60 няма. Разликата е само в превъзходство при комфорта и поведението на пътя при фейсовото А8 /Д3/ в сравнение с Е60-ката. Предимството на БМВ-то е в Logic 7.
П.П. При условие, че някой прибави към разходите за подръка и цената на дизела, там наистина А8-цата гори средно 10-ка на 100 км. Но и двигателя е 4,2 де.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Тва лоджик 7 аз го изключвам.... Не ми харесва нещо.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
INTEGRALE написа:Тоя последния с цлс е един пишман купувач.... Айде купи нещо накрая, стига по всички форуми по 6 месечни саги.. Или си пусни тема за дарения че събираш за цлс или е60 ама понеже тия от 5хил не са хубави не ти достигат 20 и всеки да даде по нещо, та ептем си избереш!
Незнам ти как си купуваш коли, но аз не бих си взел просто ей така ако ще и Голф 3-ка да е. Искам да разбера първо абсолютно всичко, което ме интересува. Даже обмислям да намеря някой сервиз, където се правят повечко такива коли и да платя на майстора да ми отдели 20 мин.
Ако не ти харесват мненията ми, може да ме игнорираш или предложи да ме баннат, твое право си е. Та кола ще си купя когато АЗ реша.
П.С. На всички други колеги във форума съм много благодарен, мненията ви дотук ми бяха адски полезни. Искам да взема е60 категорично, сега единствено ме притеснява въпроса с кражбата. Нямам гараж, а около нас няма платени паркинзи и си държа колата пред блока. Вие бихте ли държали е60 на улицата? Естествено ще направя каско, и това ще ми е първата работа като купя колата, още на същия ден. Ще проуча къде е най-вероятно да ми изплатят кражбата(предполагам ДЗИ).
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колега, те повечето колеги е46 не биха държали пред блока, ти за е60 питаш. Още са доста апетитни и не мисля, че в близките няколко години това ще се промени. Аз 1 година си държах е90-то пред блока, докато един пич не започна да спира с е65 до мен. След 1 седмица му тафиха парктроника, след 2 седмици се опитаха доста сериозно да ми тафят колата, разбирай 2 обучени ключа, дърпане, бутане броня в броня с друга кола като накрая разходите за възстановяване на откраднатото и счупеното варираха към 1600 лв. Мисля, че това отговаря на въпроса ти. Бонус: вече правя по 2 км разходка на ден повече
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колеги,а някой нещо за е220 Facelift? как е ? пъргава ли е ?
никога не съм карал този модел

- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:Колега, те повечето колеги е46 не биха държали пред блока, ти за е60 питаш. Още са доста апетитни и не мисля, че в близките няколко години това ще се промени. Аз 1 година си държах е90-то пред блока, докато един пич не започна да спира с е65 до мен. След 1 седмица му тафиха парктроника, след 2 седмици се опитаха доста сериозно да ми тафят колата, разбирай 2 обучени ключа, дърпане, бутане броня в броня с друга кола като накрая разходите за възстановяване на откраднатото и счупеното варираха към 1600 лв. Мисля, че това отговаря на въпроса ти. Бонус: вече правя по 2 км разходка на ден повече
Пред моя вход държат 2 е46ки и една е90ка на улицата. Ако станаше въхпос за е46 аз лично не бих го мислил, все пак това е кола за 5-6 хиляди.
Ако си взема кола не ми е единствения проблем, че нямам паркинг до вкъщи. Като ходя по-рано в офиса отивам с колата до метрото и ходя с влака, понеже стигам два пъти по-бързо. Нямам намерения да се тъпча в сутрешното задръстване от страх да не ми откраднат колата. И колата си седи цял деп на ГМ Димитров станцията, където едва ли е много трудно да я цапнат дори и през деня. Не че не мога да си оставя старата е36ка да ходя с нея до работа, но защо тогава да си купувам кола?
Та при това положение мога ли да се чувствам по-спокоен от кражба с цлс?
Затова задавам въпроси, както виждате много неща не са ми ясни по колите

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Влак, метро, малко ме обърка. Те нека си ги държат пред блока, веднъж разбият ли ти я, почваш по друг начин да гледаш на нещата. Сега не трябва да и ставаш и роб, но да кажем, че БМВ особено 10 годишните са рискова марка, въпросът е дали си заслужава риска?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
БМВ, Ауди, VW, мазда 3,6 и джипчето им, Toyota Avensis, landcruiser, rav4, auris се крадат много и се крадат лесно, за да се избегне това се правят неща да забавят крадците.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
Извинявам се, в неделя сутрин пиша объркано.
Та както споменах, дори и да си намеря гараж или платен паркинг до вкъщи, обичам да си оставям често колата да стои по цял ден до метрото. Като излизам през седмицата и вкарам две уискита пък я оставаям на центъра до сутринта и преди работа я вземам. Ако отивам да спя при приятелката и колата спи в нейния квартал. Та като цяло обичам да си оставям колата насам-натам
Мога да осмисля някои от навиците си, но няма да си променям лайфстайла заради една кола.
Та при това положение не е добра идея да се обурудвам с е60 така ли? А с ЦЛС мога ли да съм по-спокоен, като си оставям колата наляво-надясно?
П.С. Снощи например старата кола нощува на патриарха и витошка.
Та както споменах, дори и да си намеря гараж или платен паркинг до вкъщи, обичам да си оставям често колата да стои по цял ден до метрото. Като излизам през седмицата и вкарам две уискита пък я оставаям на центъра до сутринта и преди работа я вземам. Ако отивам да спя при приятелката и колата спи в нейния квартал. Та като цяло обичам да си оставям колата насам-натам

Та при това положение не е добра идея да се обурудвам с е60 така ли? А с ЦЛС мога ли да съм по-спокоен, като си оставям колата наляво-надясно?
П.С. Снощи например старата кола нощува на патриарха и витошка.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Откакто ми я разбиха, вече и в мола не ми е спокойно да я оставя. Излишен стрес е, в един момент му теглиш една майна и продължаваш
При мен най-странното е, че много и треперих, преди да ми я разбият, за всеки шум скачах да видя кво става и сутринта като я разбиха чух нещо, ама си казах "айде стига с тая параноя" продължих да си лежа в леглото. След 30 мин разбрах, че не е било параноя и така...
При мен най-странното е, че много и треперих, преди да ми я разбият, за всеки шум скачах да видя кво става и сутринта като я разбиха чух нещо, ама си казах "айде стига с тая параноя" продължих да си лежа в леглото. След 30 мин разбрах, че не е било параноя и така...
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
Ебах този стрес, ебах това чудо... дъщеря си да сте оставили долу на паркинга вечерта, нямаше да ви е толкова стресирано, колкото за една купчина 10 годишни ламарини, които са застраховани против кражба.... ако сте толкова стрестнати си вземете опел, ама внимавайте, че преди 3 дни хванаха точно двама хубавци, след като бяха задигнали Opel Corsa

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Виж са, ти сигурен ли си, че ако ти тафят колата каското без дела и поне 9 месеца чакане ще ти плати нещо? Или просто не си цениш нервите и парите? Прочети в темата за кражбите колеги са описвали как застрахователите се дърпат да плащат... Отделно ти за колкото си я застраховал ли са ти всичките подобрения, ремонти и т.н
Айде малко да се осъзнаем в каква държава живеем. И за 5 бона да ми е колата, бих я вкарал в гараж, ако имам...
Айде малко да се осъзнаем в каква държава живеем. И за 5 бона да ми е колата, бих я вкарал в гараж, ако имам...
Ако имаш би я вкарал, разбира се. Като нямаш ще я държиш отвън. Моята също си стои навън. Но да съм "стресиран" всяка вечер от този факт, че някой можел да ми вземе колата.. по-добре кола да нямам. Който поддържа такава кола едва ли трябва да е кой знае колко стресиран, че след евентуална кражба ще е 4-5к надолу от разликата с каското. А разбира се, ако има притеснения, със сигурност бих я оставял на някой платен паркинг за 40-50лв на месец.. Стресът води до влошено здраве, недейте така