Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от BMW_1914 » 30 Юли 2016, 18:59

julkata1 написа:
nikolae написа:
nikolae написа: пробвай да си ресетнеш автоматика, даваш на контакт, държиш педала на газта за 30 сек и пускаш

Това ресетване при какви случаи се прави и ОК ли е да се прави профилактично ?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Dextuar » 30 Юли 2016, 20:21

TytusPulo написа:Позволете ми да попитам още нещо.

Като тръгна сериозно да търся кола, какъв майстор е най-добре да взема с мен? Дочух, че добър майстор със стар диагноза + да му осигуря достъп до стенд като гледаме колата било достатъчно и повечето скъпи проблеми би трябвало да излязат на диагнозата.

От друга страна като вземах старото БМВ в Бургас отидох в сервиза на БМВ без да записвам час и за 50-80лв (не помня) му направиха пълна диагностика. В София дали ще мога да се вредя на момента без записан час?

Може ли да ме посъветват как точно да постъпя като търся кола?
Стар диагностика е за Мерцедес, за БМВ ти трябва поне ИНПА, ДИС или най-добре ИСТА. А според мен най-добре някой колега от форума да те придружи, освен това да вдигнете и да се огледа колата отдолу за течове.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 31 Юли 2016, 15:21

Всички бмв вин декодери ли са бъгнали или така ми се струва?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 01 Авг 2016, 9:14

Tristaiosemnaiseis написа:Всички бмв вин декодери ли са бъгнали или така ми се струва?

Този си работи.

Потребител
Аватар
Кара: ше E39 530D Touring
Мечтае да кара: колело

Мнение от MrManson » 01 Авг 2016, 14:11

И този: http://bimmer.work/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 01 Авг 2016, 15:29

Здравейте. Имам проблем - търся раздатъчна кутия за Е60 530 от края на 2005 г., или място където да могат да направят качествен ремонт на моята.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 01 Авг 2016, 15:34

todorSTY написа:Здравейте. Имам проблем - търся раздатъчна кутия за Е60 530 от края на 2005 г., или място където да могат да направят качествен ремонт на моята.

Да не те подведа, но мисля че на Е60 по-скоро не подлежеше на ремонт :( Респективно също толкова рисково е да вземеш втора употреба според мен, която незнаеш дали още утре няма да те изостави..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CLS 320
Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe

Мнение от TytusPulo » 01 Авг 2016, 22:11

Колега, успех с тази раздатка дано да не се оръсиш много.

Ако може да ми позволите един странен въпрос. Тъй като имам още време доакто ще взема колата, все още се замислям и не съм се отказал 100% от CLS-a (w219). Повече клоня към БМВ-то, изглежда по-разумния избор. Но предполагам, че като тръгна да гледам усилено ще търся конкретната кола, кооято да ми хване вниманието. Без да говорим дали БМВ или мерцедес е по-добро, може ли да ми дадате мнение ЦЛС 320cdi срещу е60 30d/xd? Предимства и недостатъци.

Мерцедеса май ще е по-скъп за подръжка и харчи повече. Има и въздушно окачване, но доколкото знам възглавниците ги рециклират за по 300лв. Мой познат с А6-ца ми каза, че въздушното окачване с всичките си кусури пазело останалата ходова част. Не знам колко е вярно, но има някаква логика. Читав такъв мерцедес трудно ще намеря, но пък знае ли човек. От друга страна е60-ци има бая на пазара и там има избор. Това, което разбрах от мой познат в полицията е, че е60-ци редовно изчезват в София, а тези мерцедеси били много трудни за крадене. Малкото откраднати ЦЛС-и били ако от някоя автомивка или сервиз са в схема и са копирал ключа. Та фактора крадене си ми е притеснение, независимо от каското.

БМВ-то ми изглежда по-надеждна и по-пъргава кола, мерцедеса вади повече екстри и по-добра возия(само ако е на въздух, на амортисьори е каручка). На външен вид няма да си кривя душата мерцедеса ми харесва повече, но е60 има по-хубаво табло и скоростен лост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 01 Авг 2016, 22:41

CLS е по-висок клас от е60.Аз навремето исках CL500,но заради въздушното окачване не взех.Скоро питах пак и ми казаха че след рециклаж 6 месеца и пак падат.Трябва нови,а струват колкото половин кола.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 02 Авг 2016, 7:26

Честно да призная нямам опит с Мерцедес. Аз като и много други хора ще ти кажат едно и също - веднъж БМВ, цял живот БМВ, тази кола ти влиза под кожата въпреки всичките ядове, леко дървеното возене и тн. Колкото до возията, на Мерцедес е мн. по-добра, аз лично не бих избрал нищо с въздушни възглавници, защото почнат ли да се развалят ремонта излиза в пъти по-скъп от ремонт на нормална ходова част. По нашите пътища и танк да караш ще трябва да правиш ходова част, така че надали те ще я защитят. Относно краденето, набележат ли колата нищо няма да те спаси, за жалост така седят нещата, а БМВ се краде повече, не защото е по-лесно, а защото има повече търсене на такива коли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 02 Авг 2016, 7:32

БМВ се краде много по лесно от мерцедеса

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 02 Авг 2016, 7:38

Покарай и двете и прецени, цлс е Е класа и е със срамно евтино окачване. Въздуха не е никакъв проблем, нови възглавници са по 500-600лв вече (не оригинал, но добри) Лично за мен Е60 е по приятна на дълъг път. Колкото и да ми е неприятно да го кажа дизелите и на двете са доста читави :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 02 Авг 2016, 7:43

БМВ-то е по-разумния избор най-вероятно. Аз досега съм имал само една кола БМВ и съм й се радвал много през годините, а беше здрава като танк. Вярно, че е дърт модел, но има и стари коли, които са чупливи.

И все пак си ме човърка този мерцедес. По принцип, не съм фен на mero, почти всичките им коли са ми дърварски и странни. ЦЛС-а обаче е нетипичен мерцедес, карането му също се усеща по-различни и затова ми харесва.

По принцип уж бил Е-класа с друг дизайн, ама май не съвсем. Иначе нещата като накладки, дискове, смяна на масло, филтри, ролки, ремъци въобще не са цифра, някои може би са по-евтини от на е60.

Но това въздушно си звучи като проблем, а кутията 7г троник също е чувствителна откъм електроника и ремонта там започва от 600лв в най-най-евтиния вариант.

Колега timur_lenk, CL не е ли още по-висок клас от CLS? Доколкото знам, тези CL/CLK са с по-специални части и там направо се отива на разходи от С-класа. Моя приятел с А6-цата е рециклирал две възглавници и май единия амортисьор. Едната възглавница преди година и половина и не е имал проблеми с нея. Правил ги е ей тук http://www.smatic.net/en/ може би има значение, къде ги правиш. Любопитен факт е, че мой познат от Канада ми сподели, че там рециклирането било практика и го правели много добре :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 02 Авг 2016, 11:43

TytusPulo написа:БМВ-то е по-разумния избор най-вероятно. Аз досега съм имал само една кола БМВ и съм й се радвал много през годините, а беше здрава като танк. Вярно, че е дърт модел, но има и стари коли, които са чупливи.

И все пак си ме човърка този мерцедес. По принцип, не съм фен на mero, почти всичките им коли са ми дърварски и странни. ЦЛС-а обаче е нетипичен мерцедес, карането му също се усеща по-различни и затова ми харесва.

По принцип уж бил Е-класа с друг дизайн, ама май не съвсем. Иначе нещата като накладки, дискове, смяна на масло, филтри, ролки, ремъци въобще не са цифра, някои може би са по-евтини от на е60.

Но това въздушно си звучи като проблем, а кутията 7г троник също е чувствителна откъм електроника и ремонта там започва от 600лв в най-най-евтиния вариант.

Колега timur_lenk, CL не е ли още по-висок клас от CLS? Доколкото знам, тези CL/CLK са с по-специални части и там направо се отива на разходи от С-класа. Моя приятел с А6-цата е рециклирал две възглавници и май единия амортисьор. Едната възглавница преди година и половина и не е имал проблеми с нея. Правил ги е ей тук http://www.smatic.net/en/ може би има значение, къде ги правиш. Любопитен факт е, че мой познат от Канада ми сподели, че там рециклирането било практика и го правели много добре :)

Виж това информативно видео,ама май тука човека се занимава с цлс 500
https://youtu.be/ZPJ64sTa7KI

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 03 Авг 2016, 8:08

MartinP написа:
TytusPulo написа:БМВ-то е по-разумния избор най-вероятно. Аз досега съм имал само една кола БМВ и съм й се радвал много през годините, а беше здрава като танк. Вярно, че е дърт модел, но има и стари коли, които са чупливи.

Виж това информативно видео,ама май тука човека се занимава с цлс 500
https://youtu.be/ZPJ64sTa7KI

Sounds legit :D Но не страда ли и БМВ-то от тези проблеми? П.С. Мой познат майстор ми каза, да очаквам проблеми от скоростната кутия на е60 шест-степенната без да благоволи да ми обясни подробности.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61