Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Здравейте колеги. Може ли да ми дадете линк към темата за разходите на е60, не успях да я намеря? Намерих само една за М5, но мен ме интересува дизела.
Обмислям сериозно покупка на такъв автомобил в идните месеци. Колебаех се с един мерцедес, но е60 ми харесва много повече като возия и динамика, единствено на външност е по-грозна.
Бих искал да разбера какви са основните експлотационни разходи, слабите места и по-скъпите ремонти на 530d/530xd. Знам че сте ги писали тези неща, ако може да ми дадете линкчета, не успях да ги открия.
Поздрави
Обмислям сериозно покупка на такъв автомобил в идните месеци. Колебаех се с един мерцедес, но е60 ми харесва много повече като возия и динамика, единствено на външност е по-грозна.
Бих искал да разбера какви са основните експлотационни разходи, слабите места и по-скъпите ремонти на 530d/530xd. Знам че сте ги писали тези неща, ако може да ми дадете линкчета, не успях да ги открия.
Поздрави
viewtopic.php?f=116&t=245005
по 4-500лв на месец без нафтата са експлотационните разходи ако й правиш 30 000км на година
по 4-500лв на месец без нафтата са експлотационните разходи ако й правиш 30 000км на година

- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
SDLS написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=245005
Какво разбираш под експлотационни разходи - каско, данъци, гуми + ремонти и подръжка? Аз лично карам около 15000 годишно, предимно градско. Трябва ми кола, която хем да върши работа хем да ми носи кеф да я карам

П.С. В момента колко върви долу-горе една читава е60 530d/530xd. Иска ми се да взема нещо не по-старо от 2006. Гледам, че цените им варират от 14 до 25к.
Поздрави
Ами да, според мен за около 5-6к на година може да се поддържа добре една такава кола.. 2к са данъците и каското.. в моят случай 800лв е маслото и филтрите, защото ги сменям поне 2 пъти на година.. и винаги си излиза по нещичко за ремонт.. ако нямаш гуми стават и над 5-6к на година
Ако ще вземаш след 2006, по-добре си сложи таргет facelift
Според мен под 18-20к не може да има читав фейслифт, на малко километри и поддържан прилежно, освен ако някой не е решил да прави подаръци. Не бих си взел кола от автокъща, но това са си мои съображения. Ако караш градско не знам защо си се насочил към E60, особено ако го караш в голям град.. аз лично не изпитвам голямо удоволствие от градското каране с тази кола, освен, че има леко гъзарски вид, но пък и всеки 3-ти вече има Е60, което също почва да дразни 

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
http://www.cars.bg/c1752925
едно мнение колеги , изключваме лоста и столчето ( хита тоз сезон на джамбазите ) като цяло е гледам без дпф значи е от първите
но все пак е понатоварена като за тез пари
едно мнение колеги , изключваме лоста и столчето ( хита тоз сезон на джамбазите ) като цяло е гледам без дпф значи е от първите

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
snaiperist0 написа:http://www.cars.bg/c1752925
едно мнение колеги , изключваме лоста и столчето ( хита тоз сезон на джамбазите ) като цяло е гледам без дпф значи е от първитено все пак е понатоварена като за тез пари
Само не разбрах,което от цялата работа е "М" ? Изобщо не си прави труда да я гледаш тая кола...

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
SDLS написа:Ами да, според мен за около 5-6к на година може да се поддържа добре една такава кола.. 2к са данъците и каското.. в моят случай 800лв е маслото и филтрите, защото ги сменям поне 2 пъти на година.. и винаги си излиза по нещичко за ремонт.. ако нямаш гуми стават и над 5-6к на годинаАко ще вземаш след 2006, по-добре си сложи таргет facelift
Според мен под 18-20к не може да има читав фейслифт, на малко километри и поддържан прилежно, освен ако някой не е решил да прави подаръци. Не бих си взел кола от автокъща, но това са си мои съображения. Ако караш градско не знам защо си се насочил към E60, особено ако го караш в голям град.. аз лично не изпитвам голямо удоволствие от градското каране с тази кола, освен, че има леко гъзарски вид, но пък и всеки 3-ти вече има Е60, което също почва да дразни
Да прекалено много хора имат е60 и мен леко ме дразни, обаче това ми говори че колата е читава. Да ти кажа честно оглеждах се за ЦЛС, обаче като го пробвах не ме впечатли изобщо и предвид по-големите му разходи се отказах. е60 вози и върви в пъти по-добре, поне по мое мнение и е по- широка. А защо такава...ами искам една кола, която да ми е универсална за всичко и не обичам малки коли

А да попитам на фейслифтовите 7г троника не е ли проблемен? И също на xd по-скъпа ли е подръжката?
Последна промяна TytusPulo на 24 Юли 2016, 1:54, променена общо 1 път
Колега BorislavB, що да не я гледа... за 11к толкова..... кой нормален ще продаде топ Е60 за такива пари?
TytusPulo, нормално xdrive да има малко повече вероятност от допълнителни разходи, но нали затова е екстра
Аз лично ако имах възможност със сигурност щях да си взема 4x4. Ако почнем да се чудим кое може да сдаде багажа, най-добре да си купим някоя от последните обяви показвани тук, без никакви екстри, така вероятността да се развали нещо е минимална. Няколко пъти давам пари за климатика, другият път ще си купя без
Ръчка и с 16ки джанти, за да пестим от гуми
Както се вика всяко нещо си има цена и всеки трябва да си прецени кое натежава за него..
TytusPulo, нормално xdrive да има малко повече вероятност от допълнителни разходи, но нали затова е екстра

- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
SDLS написа:Колега BorislavB, що да не я гледа... за 11к толкова..... кой нормален ще продаде топ Е60 за такива пари?
TytusPulo, нормално xdrive да има малко повече вероятност от допълнителни разходи, но нали затова е екстраАз лично ако имах възможност със сигурност щях да си взема 4x4. Ако почнем да се чудим кое може да сдаде багажа, най-добре да си купим някоя от последните обяви показвани тук, без никакви екстри, така вероятността да се развали нещо е минимална. Няколко пъти давам пари за климатика, другият път ще си купя без
Ръчка и с 16ки джанти, за да пестим от гуми
Както се вика всяко нещо си има цена и всеки трябва да си прецени кое натежава за него..
Мисля, че ми каза достатъчно, а разходите, които са написал ми изглеждат напълно разумни. Ако ми позволиш един последен въпрос - е60 на въздушно окачване ли е? Доколкото разбрах има комбита на такова, или греша...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
В крайна сметка, щом не ти трябват екстри си вземи за тези пари една Дачия. Смешно е да караш премиум марка и да не можеш да се възползваш от удобствата които предлага производителя. Повечето автомобили без екстри са поръчани за служебни, което само по себе си говори, че са изморени от каране. А това кой да пише в темите няма как ти да го решаваш. Ако не те устройва, направи си един блог и си пиши сам. Успех с автомобила, дано "задоволи" твоите очаквания след огледа. 

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
BorislavB написа:snaiperist0 написа:http://www.cars.bg/c1752925
едно мнение колеги , изключваме лоста и столчето ( хита тоз сезон на джамбазите ) като цяло е гледам без дпф значи е от първитено все пак е понатоварена като за тез пари
Само не разбрах,което от цялата работа е "М" ? Изобщо не си прави труда да я гледаш тая кола...
Еее колега, не забеляза ли lip спойлер-а в черен цвят, който така като го гледам даже не е от Е60

Atsalov написа:В крайна сметка, щом не ти трябват екстри си вземи за тези пари една Дачия. Смешно е да караш премиум марка и да не можеш да се възползваш от удобствата които предлага производителя. Повечето автомобили без екстри са поръчани за служебни, което само по себе си говори, че са изморени от каране. А това кой да пише в темите няма как ти да го решаваш. Ако не те устройва, направи си един блог и си пиши сам. Успех с автомобила, дано "задоволи" твоите очаквания след огледа.
Тъй като съм попитал конкретно нещо, очаквам подобаващ отговор. Попринцип си прав, че автомобилите без екстри може да са служебни, но без да видиш няма как да знаеш. Не съм тръгнал да я купувам, просто се интересувах дали някой колега случайно я е гледал, че да каже заслужава ли си да се види. Живи и здрави !
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
5-6000 е дота сериозно изхвърляне. Аз моята я поддържам до 4000 - 1000 каско, 700 данък, гражданска, смяна на масло и филтри 400-500 в зависимост от какво слагаш и това е. Сега не включвам гориво, защото всеки кара различни километри, не включвам и ремонти, защото я се счупи в годината, не, въпреки че Е60 да не се развали поне няколко пъти годишно ще е истинско чудо и празник
. Така че тук мн. зависи какво ще се развали. Но ако не са сери4озни неща за още около 2000 ги правиш. Та около 4000 спокойно те оправят.

Ами средно на 2 години ще имаш и комплект зимни или летни гуми за 1000лв.. в случай на покупка сега ще имаш 2000лв само за гуми в момента, така че аз и да го видя не вярвам, че със 100лв на месец поддържате Е60, относно ремонтите.. При покупка сега със сигурност ще имаш поне 1000лв(в добрия случай), да оправиш неоправените неща от предишния... на 50000км имате и смяна на масло на скоростната 500лв... и още и още такива "разходчета", които накрая като ударим чертата и може да ни стане лошо.. Няма да говоря ако се решат да се правят upgrade-и, защото там нещата могат да идат и над 6к на година
То тук имаше колеги, които си записваха всеки един разход за колата, аз не смея 

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
За първоначалната поддръжка не говоря, там към 3000 могат да си отидат от раз. Доста претенциозна кола и доста чуплива
, но все пак около 4000 са достатъчни, аз за две години вече не съм давал повече на година, изключвайки първоначалните и гумите /разхода за гуми не мисля, че трябва да го слагаме защото всички коли го имат, а ние конкретно за модела говорим/. Сега пак казвам, зависи какво ще се повреди, а те много неща могат да са сериозните /наример сред най-сериозните - скоростна кутия, раздатъчна кутия, където ремонта е около 1300, а те не е като да не се развалят
/