Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
adovet написа:dextuar написа:dragodr написа:
Разход 6-8?
Защо се занимавате с такива обяви, в които видимо има лъжа?
Колега, виж темата за разхода, заради такива рибарски истории там хората се връзват...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не знам какво толкова не ви се вярва среден такъв разход. Моя за последните 30 и няколко хиляди е малко под 8. Вярно не е Х ама пък и не карам икономично
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Т'ва за к'ъв период?

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Две години
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
adovet написа:dextuar написа:dragodr написа:
Разход 6-8?
Колега, виж темата за разхода, заради такива рибарски истории там хората се връзват...
Не знам какво толкова не ви се вярва среден такъв разход. Моя за последните 30 и няколко хиляди е малко под 8. Вярно не е Х ама пък и не карам икономично
Колега, не че не ти вярвам, но ти явно въртиш яко километри по магистрали. Такъв градски разход дори 2-ка дизел ръчка трудно прави особено в София, поне моята е90-ка особено сега с жегите на климатик трудно падам под 8 и малко, а не е като да не я гледам и обгрижвам колата.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Моя среден за последните 10 хил. км на 3.0xd с ДПФ е малко над 10 при около 70-80% градско. Така, че ако махнем 2 литра заради "x"-а, DPF - а (доколкото знам колегата е без) и това, че е LCI разхода му си е съвсем реален.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
На мен на бензинова 530-ка средния разход ми се върти около 10л/100км. Колата е с n52b30 мотора.
Вярно, че рядко и раздавам пълната газ, но и определено не я галя.
Вярно, че рядко и раздавам пълната газ, но и определено не я галя.
Аз не знам как се кара 530 леко и внимателно, нали идеята е да се изкефиш на тази кола и да се зарадваш на демаража, като усмивката на шофьора свети от километър. Разбира се, изключвам случаите, в които шофьорите са по-зрели, както и тези, които возят децата си
Иначе и аз съм като колегата, всички коли, които съм имал и имам, харчат повече от средностатистическите данни (гледам и spritmonitor).

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
dextuar написа:adovet написа:dextuar написа:dragodr написа:
Разход 6-8?
Колега, не че не ти вярвам, но ти явно въртиш яко километри по магистрали. Такъв градски разход дори 2-ка дизел ръчка трудно прави особено в София, поне моята е90-ка особено сега с жегите на климатик трудно падам под 8 и малко, а не е като да не я гледам и обгрижвам колата.
Кара се колата най вече в Перник, където градското няма общо много със Сф, 2 или 3 поне в седмицата ходене до Сф и останалото е извънградско

ПС: в София съм я засичал според задръстванията ми дава 10-12
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Ох, сега ми е спокойно 
Средно ми дава 12 мойта, като извънградско не е карана много май, нямам спомен, а и да е карана не е падала по 9

Средно ми дава 12 мойта, като извънградско не е карана много май, нямам спомен, а и да е карана не е падала по 9

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Здравейте,
За 2 дни изчетох всички теми във форума свързани с BMW е60.
Не успях да намеря сравнение между двата мотора 525D и 530D.
Предстои ми покупка на автомобил като вашите, спрял съм се на тези 2 мотора.
Поради ограничения бюджет съм се спрял на е60 преди фейс лифта.
Може ли да ме насочите към по-добрия двигател от тези 3те:
-525D - 177к.с.
-530D - 218к.с.
-530D - 231к.с.
Също така има въпрос и за скоростните кутии, дали е по-добре автоматик или ръчна скоростна кутия?
Благодаря ви предварително.
-525D - 177к.с.
-530D - 218к.с.
-530D - 231к.с.
Също така има въпрос и за скоростните кутии, дали е по-добре автоматик или ръчна скоростна кутия?
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
dragodr написа:Аз не знам как се кара 530 леко и внимателно, нали идеята е да се изкефиш на тази кола и да се зарадваш на демаража, като усмивката на шофьора свети от километър. Разбира се, изключвам случаите, в които шофьорите са по-зрели, както и тези, които возят децата сиИначе и аз съм като колегата, всички коли, които съм имал и имам, харчат повече от средностатистическите данни (гледам и spritmonitor).
Аз пък не разбирам как толкова може да се изкефиш от вървежа на 530i или 530d. Тази кола далеч, не е бърза или пъргава...
Аз лично си я карам доста спокойно и не мога да кажа, че като и удрям кик дауна ме радва особено (макар, че е над 250 коня)... вече и знам възможностите и съжалявам, че не взех 545i, единственото което ме спря беше големия харч на масло в повечето случаи и още няколко дребни подробности.
Все пак покрай пистовите мотори, може и аз да съм с изкривено виждане за вървеж, но определено 530 не ме очарова с вървеж... та дори и 535d
Три литра мотор за мен си е съвсем нормален двигател за кола като е60 и не може да се очаква кой знае какво от него.
чак пък толкова...
Особено 535d да кажеш, че не върви особено
Или само Aventador-и караш... 525d с чип си върви доста доста прилично, какво остава за 535d с чип. Нека не умоловажаваме моторите, особено дизеловите, които въобще не са зле за колата. Малките бензинови нормално да не са толкова пъргави, но те си имат други плюсове 

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Няма място да сравняваш пистов мотор с кола. Карал съм Honda 600RR и Yamaha R1 и нямат грам общо с вървежа на 530d все пак става дума за 2 тона кола с 200коня и 200кг. мотор с 200коня изобщо нищо общо.
п.п. сега се оглеждам за някой познат с 535d или М5 да се повозя,че ми е любопитно да видя как дърпа.
п.п. сега се оглеждам за някой познат с 535d или М5 да се повозя,че ми е любопитно да видя как дърпа.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
Askataаа написа:Здравейте,
-525D - 177к.с.
-530D - 218к.с.
-530D - 231к.с.
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M57
http://australiancar.reviews/bmw_M57.php
В интернет има достатъчно информация ако потърсиш. И трите ползват М57, като модификацията с 231кс е най-новата от трите(след 2005г), съответно най-добрата.
Не карам дизел и не мога да кажа повече, но тъй като не вярвам да намериш нещо под 200хкм, гледай турбото да е сменено ако можеш, има такива екземпляри. Аз лично не бих взел Xdrive на толкова стара кола, това е още една система за поддържане, раздатъчната кутия е скъпа за подмяна/ремонтиране и реално не знам колко ще ти трябва. Освен това вдига разхода.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
SDLS написа:чак пък толкова...Особено 535d да кажеш, че не върви особено
Или само Aventador-и караш... 525d с чип си върви доста доста прилично, какво остава за 535d с чип. Нека не умоловажаваме моторите, особено дизеловите, които въобще не са зле за колата. Малките бензинови нормално да не са толкова пъргави, но те си имат други плюсове
Далеч, съм от идеята да влизам в спорове, това си е лично мое мнение и може би е много повлияно от други фактори.
Карам бензино е60 с n52b30 мотор - 258 коня, не мога да кажа, че не върви. Да колата си върви прилично, за такъв седан е сравнително бърза, но просто очаквах малко повече вървеж , а и не е толкова тежка (около 1600 кг е).
Да не говоря колко бях разочарован от 530d - 231 коня, а 525-цата дори не я коментирам (ако ще и 3 чипа да има)... както казах дори и 535d не впечатлява толкова и честно казано, не виждам голяма разлика във вървежа с бензинова 530-ка след фейса...
Нека не забравяме, че това не е спортна кола. Сигурно ако се кача на М5 ще му се радвам много... но всичко е до финанси.
Мисълта ми беше, че съвсем спокойно можеш да си я караш 530-ка като всяка друга нормална кола, да се радваш на комфорта, защото тя далеч, не е спортна и разхода ти на гориво да нормален.
Вчера примерно при извън градско каране с постоянна скорост между 130 и 140 км/ч на климатроник ми даде разход от 7.8л/100 км, което мисля, че е повече от добре.
Не умаловажявам 3-литорите мотори, но за кола като е60, съм на мнение, че това е минимума за стоков мотор и ако очакваш вървеж трябва да търсиш нещо над това, виж сега един такъв двигател в е36-ца ще е друга работа ...