Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
@Taruno трябва да има повече обективни мнения като твоето. От доста четене по форума обаче така и не разбрах дали при фейслифта ситуацията с ремонтите не е по-добре. Имам предвид по-честа подмяна на дреболии и може би по-редки случаи на скъпи ремонти. И още нещо ме интересува...сравнено с 530д -=> 320д предполагам е доста по-поносима за поддръжка?
Здравейте
нещо за този обява може ли да кажете? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3446834709
Вижда се голяма фуга над левия фар. И ако м пакета е фабричен не трябва ли тавана да е черен, или това е само за седана?
нещо за този обява може ли да кажете? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3446834709
Вижда се голяма фуга над левия фар. И ако м пакета е фабричен не трябва ли тавана да е черен, или това е само за седана?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Pr0xY написа:@Taruno трябва да има повече обективни мнения като твоето. От доста четене по форума обаче така и не разбрах дали при фейслифта ситуацията с ремонтите не е по-добре. Имам предвид по-честа подмяна на дреболии и може би по-редки случаи на скъпи ремонти. И още нещо ме интересува...сравнено с 530д -=> 320д предполагам е доста по-поносима за поддръжка?
320d e направо смешка сравнена с 530ктата - но и тук важи същото, много е трудно да намериш читава и пазара е залят с боклуци на по 12000-13000 лв. Но наистина горе долу всичко на Е60 е х1.5 с изключение на няколко неща, като дюзите (еднакви са като цени, турбото рециклажа е еднакви пари)
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
momchilg написа:Здравейте
На мен лично колата ми харесва, тази фуга се оправя като се настрои капака... Кофтито е че е с малката навигация демек все едно няма, но и това се прави, ако направи коментар на цената към 1к я взимай....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
М пакета е ясно, че не е оригинален. Но изглежда прилично, има конфортен салон и е регистрирана. Остава да няма проблеми 

- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
netmurder написа:momchilg написа:Здравейте
На мен лично колата ми харесва, тази фуга се оправя като се настрои капака... Кофтито е че е с малката навигация демек все едно няма, но и това се прави, ако направи коментар на цената към 1к я взимай....
Навигацията е голямата:) Вижда се ясно на една от снимките широкият екран и долният слот с надпис DVD. Колата си заслужава да се види и провери по VIN.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Taruno написа:Pr0xY написа:@Taruno трябва да има повече обективни мнения като твоето. От доста четене по форума обаче така и не разбрах дали при фейслифта ситуацията с ремонтите не е по-добре. Имам предвид по-честа подмяна на дреболии и може би по-редки случаи на скъпи ремонти. И още нещо ме интересува...сравнено с 530д -=> 320д предполагам е доста по-поносима за поддръжка?
320d e направо смешка сравнена с 530ктата - но и тук важи същото, много е трудно да намериш читава и пазара е залят с боклуци на по 12000-13000 лв. Но наистина горе долу всичко на Е60 е х1.5 с изключение на няколко неща, като дюзите (еднакви са като цени, турбото рециклажа е еднакви пари)
Де да се побирах в тройка до сега вече да яздех такава ама с моите 2 метра и кола не мога да си намеря

@cyrex и аз съм на същото положение
. Лесно им е на хората с малки габарити да си намират хубави хетчбеци за по 10-12к. Само задното предаване ме притеснява, а за жалост няма читави 4Х4 5-ци под 22-24к.

Taruno написа:cyrex написа:shkata написа:Ти сериозно ли? Като сложиш съвсем основните консумативи -застраховки, масла, филтри,реле регулатор, пеперуди,акумулатор, изпускателен колектор, зимни и летни гуми, това онова и те са хвъркнали .Да не говорим че още с покупката знаеш че нещо ще сменяш - я дискове я някой носач ... И все още не си правил сериозни ремонти.
После като покараш , ще се обади турбина, торк , рейка, някой модул ще изгори, тампони,някоя дюза, по кардана там карета и т.н., някой амортисьор ще изпусне и т.н. Няма как в сервиза да ти кажат пич тая турбина ще кара още 80к км... И ако си късметлия може да се разминеш без някое от нещата. Но и за тях е добре да имаш още 4-5к заделени. После ще видиш че така сметката не излиза , и ще почнеш да правиш някои неща сам, ще си купиш кабели софтуери и т.н. Послеще си вземеш подемник инструменти и т.н. и ще почнеш да правиш всичко сам. След това ще почнат да идват при теб други хора, след това ще станеш майстор и накрая ще отвориш сервиз....
Ако това което казваш е истина почвам да си мисля че тази кола не е за мен. Мислех че тези коли веднъж стегнати не представляват постоянно бреме за ремонтиране. Реално си търся семеен автомобил който да не ми е още една грижа на главата ако това не е така с bmw то по-добре да се насоча на нещо по обикновенно (гледам че примерно мазда 6 същата година 2004 са по 5к и реално само от спестено каско на бмв (1200лв) за 2-3 година ще си я сменям
ако не ме кефи). Имал съм само една кола (ibiza 2001) която карам 11-та година и мога да кажа че не съм имал никакви грижи с нея, но сега с дете не ми върши работа и търся по-голям автомобил който след като обслужа да забравя. Реално на пазара автомобилите които отговарят на изискванията да са комфортни с достатъчен обем са bmw 5 , passat и mazda 6. Шкодите ми стоят дървени а за ауди не искам и да чувам защото един колега стана роб на подобна кола както ти си описал. Щеше ми се да се порадвам да една петица но като цяло не искам да робувам на вещи.
Като човек минал през Пасат 6, Е61 530 xd и в момента се вижда - мога да ти кажа следното:
Пасата е най-скъпия за средностатистическа поддръжка, частите са безбожни, чупи се МНОГО и сметката все е дебела.
Е60 - не е от най-трошливите коли, НО Е МНОГО ТРУДНО ДА НАМЕРИШ кола под 300-400к, което са километри на, които се обаждат разни скупи консумативи. Ако мислиш, че ще дадеш 15к и за около 2 ще я стегнеш, по-скоро забрави.
Тея мазди по 5к и те няма да ти излязат евтиновъобще забрави в БГ да гледаш долния ценови диапзон.
Има една много конфликтна тема в Е90 форума,но лично мнение Е60 3 литров дизел с под 2000-2500 лв чист доход на месец особено за човек със семейство ЗА МЕН Е НЕНУЖЕН РИСК, ЩЕ НАЛАГА ЛИШЕНИЯ от време на време ще трепериш за скъпите ремонти, ще трепериш да не я откраднат, А ГИ КРАДАТ МНОГО и ЛЕСНО тоест ще трябва и гараж да наемеш
Това за пасата го подкрепям.Доста е чуплива и ако не сте сигурни в състоянието и историята й по добре не се заемайте,че може би ще карате кола за 12к но все едно подържате Е60.
Здравейте, искам Вашето мнение относно тази кола: http://m.mobile.bg/details/11456040268506383
Благодаря Ви предварително.
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Machorski написа:Здравейте, искам Вашето мнение относно тази кола: http://m.mobile.bg/details/11456040268506383
Колега ,ако искаш волан с педали,без никакви екстри ,кола на двойни километри и поне 3-5хил ,за да се вкара в ред колата...това е твоята кола!

Work hard in silence,let success make the noise.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
krispd написа:Machorski написа:Здравейте, искам Вашето мнение относно тази кола: http://m.mobile.bg/details/11456040268506383
Колега ,ако искаш волан с педали,без никакви екстри ,кола на двойни километри и поне 3-5хил ,за да се вкара в ред колата...това е твоята кола!
Хах донякъде си прав...ама пъкп има поставки за чаши !!

Аз не бих я взел иначе заради това колко е постна от към екстри като цяло ... за Километрите - не мога да коментирам. че не е обслужена е ясно

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Machorski написа:Здравейте, искам Вашето мнение относно тази кола: http://m.mobile.bg/details/11456040268506383
Колега, в този ценови диапазон по-добре се ориентирай към Е39.
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Pr0xY написа:@cyrex и аз съм на същото положение. Лесно им е на хората с малки габарити да си намират хубави хетчбеци за по 10-12к. Само задното предаване ме притеснява, а за жалост няма читави 4Х4 5-ци под 22-24к.
Почакайте след 2-3 години ще има .
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
cyrex написа:Имал съм само една кола (ibiza 2001) която карам 11-та година
cyrex написа:Де да се побирах в тройка до сега вече да яздех такава ама с моите 2 метра и кола не мога да си намеря
11 години си се побирал в ибиза, а сега не се побираш в тройка

Тройка комби е перфектна семейна кола. Ако не можеш да си позволиш петица, разбира се

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.