Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
cyrex написа:Колеги 545 бива ли ги? Визирам http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11457719082110126&slink=czh7tc
Струва ми се, че са множко парите за тази кола. Колата няма екстри, а близо 20 000 лв са прекалено много за 545и. Имай предвид, че не е 2006 година

Аз до преди 2 месеца бях в голяма дилема. Търсех бензиново е60 с двигател от 3.0 л до 4.5л и около 16 000 лв. Огледах почти всички коли от обявите и накрая се бях отчаял. Реших да взема първото читаво е60 което попадне, дори и да няма никакви екстри.
Сега се радвам, че не съм избързал с покупката и купих кола на реални километри (от Австрия, а не ''италианка'') с доста добро ниво на оборудване на прилична цена. Мисълта ми е, че ако търсиш 545i не трябва да се хвърляш на първото което попадне. Гледай най-вече състоянието, но и да има екстри. а 19 000 лв, за тази кола с ниско ниво на оборудване са прекалено много.
Много ми се искаше и на мен да взема 4.5 мотора, но от това което съм чел за него, знам, че има сериозен харч на масло почти винаги и е силно вероятно да се наложи да смениш гумички на клапаните.
Трябва да знаеш, че и обслужването при е60 не е от най-евтините и при една евентуално покупка означава, че трябва да имаш заделени поне още няколко хиляди лв, за да регистрираш колата и да я обслужиш качествено.
На мен това ми струваше още 4000 лв...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
cyrex написа:Колеги 545 бива ли ги? Визирам http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11457719082110126&slink=czh7tc
Колега само като видях описанието на обявата, ПОДХОДЯЩА ЗА ДРИФТ

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
netmurder написа:cyrex написа:Колеги 545 бива ли ги? Визирам http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11457719082110126&slink=czh7tc
Колега само като видях описанието на обявата, ПОДХОДЯЩА ЗА ДРИФТ, изобщо няма какво да е гледаш тази кола !!!
Освен ако не иска да е дрифтър

Sent from my iPhone using Tapatalk
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Перфектна е за дрифтачка,даже ако си начинаещ идялну... 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Хаххаха. Подходяща за дрифт....вярно това надминава всички описания до сега.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Колеги,съществува ли кола извадена от завода с М-пакет отвън и със спортен волан вътре (без М на волана),без черен таван и без M на праговете и педалите?
Work hard in silence,let success make the noise.
Само ако е от завода в село Труд. Там всякакви Individual поръчки се приемат и изпълняват 

Plamen_Shopov_BMW написа:cyrex написа:Колеги 545 бива ли ги? Визирам http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11457719082110126&slink=czh7tc
Трябва да знаеш, че и обслужването при е60 не е от най-евтините и при една евентуално покупка означава, че трябва да имаш заделени поне още няколко хиляди лв, за да регистрираш колата и да я обслужиш качествено.
На мен това ми струваше още 4000 лв...
4к за какво са отишли? Верно каското е 1200лв. но ако колата е прегледана в серзив за какво още може да отлетят 3к?
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Ти сериозно ли? Като сложиш съвсем основните консумативи -застраховки, масла, филтри,реле регулатор, пеперуди,акумулатор, изпускателен колектор, зимни и летни гуми, това онова и те са хвъркнали .Да не говорим че още с покупката знаеш че нещо ще сменяш - я дискове я някой носач ... И все още не си правил сериозни ремонти.
После като покараш , ще се обади турбина, торк , рейка, някой модул ще изгори, тампони,някоя дюза, по кардана там карета и т.н., някой амортисьор ще изпусне и т.н. Няма как в сервиза да ти кажат пич тая турбина ще кара още 80к км... И ако си късметлия може да се разминеш без някое от нещата. Но и за тях е добре да имаш още 4-5к заделени. После ще видиш че така сметката не излиза , и ще почнеш да правиш някои неща сам, ще си купиш кабели софтуери и т.н. Послеще си вземеш подемник инструменти и т.н. и ще почнеш да правиш всичко сам. След това ще почнат да идват при теб други хора, след това ще станеш майстор и накрая ще отвориш сервиз....
После като покараш , ще се обади турбина, торк , рейка, някой модул ще изгори, тампони,някоя дюза, по кардана там карета и т.н., някой амортисьор ще изпусне и т.н. Няма как в сервиза да ти кажат пич тая турбина ще кара още 80к км... И ако си късметлия може да се разминеш без някое от нещата. Но и за тях е добре да имаш още 4-5к заделени. После ще видиш че така сметката не излиза , и ще почнеш да правиш някои неща сам, ще си купиш кабели софтуери и т.н. Послеще си вземеш подемник инструменти и т.н. и ще почнеш да правиш всичко сам. След това ще почнат да идват при теб други хора, след това ще станеш майстор и накрая ще отвориш сервиз....
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
cyrex написа:А за тази какво ще кажете http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11455916941017085&slink=d2v2fu
Предната броня е сменяна с такава от фейслифт, дано не е имала някой сериозен удар отпред

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
shkata написа:Ти сериозно ли? Като сложиш съвсем основните консумативи -застраховки, масла, филтри,реле регулатор, пеперуди,акумулатор, изпускателен колектор, зимни и летни гуми, това онова и те са хвъркнали .Да не говорим че още с покупката знаеш че нещо ще сменяш - я дискове я някой носач ... И все още не си правил сериозни ремонти.
Ако това което казваш е истина почвам да си мисля че тази кола не е за мен

Е, то кола, която да обслужиш и да забравиш можеш само от магазина да си вземеш. Че даже и оттам не е съвсем сигурно. Според мен колата втора ръка винаги си иска по нещо, независимо каква марка е. Просто при различните марки говорим за различни цени на части.
Здравейте колеги, ще ми препоръчате ли къде в София могат да ми монтират Bluetooth модул (с окабеляване и микрофон,тъй като в момента колата няма модул) и какви модули ми трябват за да тръгне навигация? Благодаря ви предварително!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
cyrex написа:shkata написа:Ти сериозно ли? Като сложиш съвсем основните консумативи -застраховки, масла, филтри,реле регулатор, пеперуди,акумулатор, изпускателен колектор, зимни и летни гуми, това онова и те са хвъркнали .Да не говорим че още с покупката знаеш че нещо ще сменяш - я дискове я някой носач ... И все още не си правил сериозни ремонти.
Ако това което казваш е истина почвам да си мисля че тази кола не е за мен. Мислех че тези коли веднъж стегнати не представляват постоянно бреме за ремонтиране. Реално си търся семеен автомобил който да не ми е още една грижа на главата ако това не е така с bmw то по-добре да се насоча на нещо по обикновенно (гледам че примерно мазда 6 същата година 2004 са по 5к и реално само от спестено каско на бмв (1200лв) за 2-3 година ще си я сменям
ако не ме кефи). Имал съм само една кола (ibiza 2001) която карам 11-та година и мога да кажа че не съм имал никакви грижи с нея, но сега с дете не ми върши работа и търся по-голям автомобил който след като обслужа да забравя. Реално на пазара автомобилите които отговарят на изискванията да са комфортни с достатъчен обем са bmw 5 , passat и mazda 6. Шкодите ми стоят дървени а за ауди не искам и да чувам защото един колега стана роб на подобна кола както ти си описал. Щеше ми се да се порадвам да една петица но като цяло не искам да робувам на вещи.
Като човек минал през Пасат 6, Е61 530 xd и в момента се вижда - мога да ти кажа следното:
Пасата е най-скъпия за средностатистическа поддръжка, частите са безбожни, чупи се МНОГО и сметката все е дебела.
Е60 - не е от най-трошливите коли, НО Е МНОГО ТРУДНО ДА НАМЕРИШ кола под 300-400к, което са километри на, които се обаждат разни скупи консумативи. Ако мислиш, че ще дадеш 15к и за около 2 ще я стегнеш, по-скоро забрави.
Тея мазди по 5к и те няма да ти излязат евтино

Има една много конфликтна тема в Е90 форума,но лично мнение Е60 3 литров дизел с под 2000-2500 лв чист доход на месец особено за човек със семейство ЗА МЕН Е НЕНУЖЕН РИСК, ЩЕ НАЛАГА ЛИШЕНИЯ от време на време ще трепериш за скъпите ремонти, ще трепериш да не я откраднат, А ГИ КРАДАТ МНОГО и ЛЕСНО тоест ще трябва и гараж да наемеш