Бързи въпроси и отговори
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Бързи въпроси и отговори
krispd написа:Колеги,днеска паля колата както обикновено и воланът все едно няма хидравлика,на място играят оборотите и тресе цялата ,воланът се пооотпусна след минута две. Идеи от какво може да е?
Помпата на сервото.

- antonpau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: димяща проходима катафалка
- Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd
vld написа:krispd написа:Колеги,днеска паля колата както обикновено и воланът все едно няма хидравлика,на място играят оборотите и тресе цялата ,воланът се пооотпусна след минута две. Идеи от какво може да е?
Помпата на сервото.
Абе и демпферът може да е, на тройката ми точно преди да загине геройски, така направи

- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
antonpau написа:vld написа:krispd написа:Колеги,днеска паля колата както обикновено и воланът все едно няма хидравлика,на място играят оборотите и тресе цялата ,воланът се пооотпусна след минута две. Идеи от какво може да е?
Помпата на сервото.
Абе и демпферът може да е, на тройката ми точно преди да загине геройски, така направи
Демпферната шайба е,добре че при запалване стана ,а не при движение,че поразиите щяха да са големи.

Work hard in silence,let success make the noise.
- galin_ivanov1222
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530d
- Мечтае да кара: BMW M5 E60/61
Колеги кaкво ще ми препоръчaте дa държa aкумулaторa нa колaтa в standby режим нaй-вероятно ще съм в чужбинa и ще се кaрa рядко гледaх зa New CTEK Multi MXS 3.8A 12V Car Bike Battery SMART Trickle Charger +Conditioner кaкво мислите?
- Mofal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 2,5d 177
Здравейте колеги , бърз въпрос
... къде в Пловдив може да се извърши ремонт на геометрията на турбото ?!
Турбото е свалено , при кой да го занеса е въпроса ?!@

Последна промяна Mofal на 15 Мар 2018, 23:22, променена общо 1 път
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
galin_ivanov1222 написа:Колеги кaкво ще ми препоръчaте дa държa aкумулaторa нa колaтa в standby режим нaй-вероятно ще съм в чужбинa и ще се кaрa рядко гледaх зa New CTEK Multi MXS 3.8A 12V Car Bike Battery SMART Trickle Charger +Conditioner кaкво мислите?
https://www.ebay.com/itm/MAYPOLE-MP7428 ... 1438.l2649
- galin_ivanov1222
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530d
- Мечтае да кара: BMW M5 E60/61
sssssl написа:galin_ivanov1222 написа:Колеги кaкво ще ми препоръчaте дa държa aкумулaторa нa колaтa в standby режим нaй-вероятно ще съм в чужбинa и ще се кaрa рядко гледaх зa New CTEK Multi MXS 3.8A 12V Car Bike Battery SMART Trickle Charger +Conditioner кaкво мислите?
https://www.ebay.com/itm/MAYPOLE-MP7428 ... 1438.l2649
Благодаря колега

- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Колеги,ще закупувам втулки от ЦО 74,1 към ЦО 72,6. Алуминиеви или пластмасови? Алуминиевите уж корозирали и залепвали? Мнения?
ПП: Ако някой продава втулки,да пише.
ПП: Ако някой продава втулки,да пише.
Work hard in silence,let success make the noise.
- Mofal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 2,5d 177
Mofal написа:Здравейте колеги , бърз въпрос... къде в Пловдив може да се извърши ремонт на геометрията на турбото ?!
Намерих този сервиз "Реал Турбо" добри ли са или да бягам ?! Никой ли не е ремонтиран турбина в Пловдив ?!!!!!!
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Колеги, като собственици и по-запознати искам да ви питам няколко базови неща. Когато говорим за LCI e60
1. Голяма ли е разликата между стандартният автомат и този със спортния режим?
2. Фаровете колко добре светят в сравнение с префейса и е90 фейслифт
3. Комфортният салон е най-търсен (уви не са много колите с него). От спортният и стандартният кой е по-удобен. Знам, че е малко субективено това, най-вече се интересувам стандартният салон дали е "компромис".
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
3. Комфортният салон е най-търсен (уви не са много колите с него). От спортният и стандартният кой е по-удобен. Знам, че е малко субективено това, най-вече се интересувам стандартният салон дали е "компромис".
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Mofal написа:Mofal написа:Здравейте колеги , бърз въпрос... къде в Пловдив може да се извърши ремонт на геометрията на турбото ?!
Намерих този сервиз "Реал Турбо" добри ли са или да бягам ?! Никой ли не е ремонтиран турбина в Пловдив ?!!!!!!
Аз съм доволен...

- ppetkovds83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E61 525d '05
- Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14
Колеги,дайте ми моля акъл.Направо ми се плаче,но колата ще е за части,защото предният мост се е счупил при удара и е откъснал някакво ухо алуминиево от рога.Колата е 525 комби на 219000 км,колко са реални незнам ,но аз лично я имам от около 50к,като на всеки 10к се сменя маслото с БМВ масло,както и филтри всички винаги са Ман.Мотора е на 1000км от смяна на масло,турбото работи супер,както и скоростите.Обслужено е задното окачване в Сматик и работи бомба.Отделно има кожен салон с подгрев и памет,люк на покрива.Фара левият нищо му няма,десният само леко пукнато стъклото.Какви пари мога да и взема на части на тази кола.Толкова се надявах да е поправимо,но уви.Като неползваеми части са предна броня,казанче за чистачки,подкалник ляв и носачи и т.н отляво.Airbags във вратата и завески отляво.На волана airbag е ок.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
drago9205 написа:Колеги, като собственици и по-запознати искам да ви питам няколко базови неща. Когато говорим за LCI e60
Рекаро салона също е много удобен, комфортния разбира се има повече глезотии но се преживява и без него.
За автоматите реално разлика няма в кутията и TCU модула и.
Има разлика в скоростния лост, на всяка LCI кола можеш да го ретрофитенш.
Но вече има по добри и доста по ефтини варианти да си направиш кутията по бърза и по интуитивна, така, че това не би трябвало да ти е критерий при избора на кола.
За фаровете има значение в какво състояние са рефлекторите, тоест ако е карано много на фарове рефлекторите ще са нагорели и няма да светят хубаво, ако са читави си светят добре.

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Благодаря ти за инфото, колега.
До колкото съм информиран от форума знам за кутията, че най-доброто, което може да и се случи и да се извлече от нея е ъпдейт/флаш, май доста добри отзиви има?
Фаровете са ясни, че зависят много от състоянието, по-скоро се интересувах ако са в добро състояние дали светят както при е90 lci (от последните имам добри наблюдения, а ти имаш и пряка база за сравнение).
До колкото съм информиран от форума знам за кутията, че най-доброто, което може да и се случи и да се извлече от нея е ъпдейт/флаш, май доста добри отзиви има?

Фаровете са ясни, че зависят много от състоянието, по-скоро се интересувах ако са в добро състояние дали светят както при е90 lci (от последните имам добри наблюдения, а ти имаш и пряка база за сравнение).
- w0Lv3r1n3
- Потребител
-
- Кара: e39 525TDS'98 / E60 530D'FACE'2008
bluetooth address book add/remove
Здравейте. Имам въпрос относно Bluetooth на е60 фейслифт 2008 г. Как се добавя или премахва телефонен номер от бързите бутони на волана и сд плейъра. Благодаря
Последна промяна w0Lv3r1n3 на 18 Мар 2018, 17:16, променена общо 2 пъти