Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Това абсолютно е така. Наскоро ми се наложи да обикалям представителствата за да търсим нова кола за член от семейството
За пореден път се убедих, че Е60-ката е повече кола от чисто нови мазди, опели, тойоти, шкоди и всякакви подобни марки 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
А DPF премахване понася ли колата? И освен за пеперудите за нещо друго трябва ли да планирам в началото? Не знам и този Х drive колко е здрав.
ПП: Е36цата няма да се продава, най-много да се набута S52 в нея
ПП: Е36цата няма да се продава, най-много да се набута S52 в нея

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Jim Beam написа:А DPF премахване понася ли колата? И освен за пеперудите за нещо друго трябва ли да планирам в началото? Не знам и този Х drive колко е здрав.
Лично аз не бих премахнал DPF-a, ако има още живот в него.
xDrive-a е относително здрав, ако съдим по количеството теми за проблеми в него. Аз лично не съм имал проблем с него. Като цяло взимаш кола автоматик, а те притеснява 4х4-то. При автоматика са много по-скъпи нещата, ако се счупи. При 4х4 е проблемен актуатора, за който си има относително не скъп ремонтен комплект (афтърмаркет). За полуоските не съм чувал за проблеми, както при Е46 например.
Разбира се, ако си от типа шофьори обичащи да раздават газ по завоите, очаквай и проблеми по xDrive-a.

Ако трябва да съм обективен, като единствен минус на xDrive мога да посоча, че се изключва при маневриране, което е малко неудобно, ако трябва да изкараш колата от паркинг с преспи. Но това пък от своя страна пази полуоските, където евентуален проблем би болял доста.

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Това за актуатора за което говориш важи за предходните модели, при тези е метален и няма сервизен комплект. Един от недостатъците е, че недозавива.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
badsharki написа:Jim Beam написа:А DPF премахване понася ли колата? И освен за пеперудите за нещо друго трябва ли да планирам в началото? Не знам и този Х drive колко е здрав.
Лично аз не бих премахнал DPF-a, ако има още живот в него.
xDrive-a е относително здрав, ако съдим по количеството теми за проблеми в него. Аз лично не съм имал проблем с него. Като цяло взимаш кола автоматик, а те притеснява 4х4-то. При автоматика са много по-скъпи нещата, ако се счупи. При 4х4 е проблемен актуатора, за който си има относително не скъп ремонтен комплект (афтърмаркет). За полуоските не съм чувал за проблеми, както при Е46 например.
Разбира се, ако си от типа шофьори обичащи да раздават газ по завоите, очаквай и проблеми по xDrive-a.![]()
Ако трябва да съм обективен, като единствен минус на xDrive мога да посоча, че се изключва при маневриране, което е малко неудобно, ако трябва да изкараш колата от паркинг с преспи. Но това пък от своя страна пази полуоските, където евентуален проблем би болял доста.
Тампона на раздатката е сравнително мек и е хубаво да се следи, защото като провисне стават бели, това е основната драма, актуатура не е като при Х3 и няма особени драми.
- E30driver
- кандидат ентусиаст
-
rebelforlife написа:Здравейте пичове,
Гледам си кола за Англия и се спрях на тези 4 :
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=ciqghi
http://www.cars.bg/c827329
Взимам я за преходна (т.е. да ме закара там и да я покарам 2-3 години макс), ще съм много благодарен на всеки, който помогне с мнение и съвет.
Поздрави!
За тези пари ще наериш доста по-добра кола в англия и ще ти бъде много по-удобно да караш там.
- rebelforlife
- Потребител
-
E30driver написа:rebelforlife написа:Здравейте пичове,
Гледам си кола за Англия и се спрях на тези 4 :
http://www.cars.bg/c827329
Взимам я за преходна (т.е. да ме закара там и да я покарам 2-3 години макс), ще съм много благодарен на всеки, който помогне с мнение и съвет.
Поздрави!
За тези пари ще наериш доста по-добра кола в англия и ще ти бъде много по-удобно да караш там.
Колата ми трябва, за да стигна до там

За да не пускам нова ще пробвам с няколко въпроса за начинаещи тук :
На двете предни седалки в долната лицева част (реално между колената и петите) стоят отворени.
Виждат се жици, букси и т.н. Досега не ми е правило впечатление, но навярно не е нормално.
Та има ли от къде да си ги купя тези липсващи елементи, защото не видях и как се захващат ?
Пише, че имам 644 PREP. FOR. MOB. PH. BLUET. INTERF.
В багажника по средата в ляво виждам модул, който прилича на този.
В менюто имам опция за блутут, но като я натискам нищо не се случва. Препоръчайте кой, къде в София може да погледне за
какво става на въпрос и дали може да се ремонтира този модул. Когато колата е студена, в началото музиката препуква, дори на два пъти
екрана се рестартира.
524 ADAPTIVE HEADLIGHTS изкарва, че има грешка, с инпа не мога да вляза в модула.
Зелената лампичка на копчето мига постоянно.
От колега във форума разбрах, че към лайт модула има допълнителен ALC мисля, че казва.
Пак същия въпрос, къде в София могат да го проверят и да кажат дали се поправя или не.
В инпа ми записва грешка за един FAS модул. Принципно подгрева на дупето на шофьорската не работи, само гърба - това ли е ?
Това не знам дали е софтуер или хардуер
И пак ще помоля за препоръка за сервиз къде може да се погледне дизела като мотор, агрегатите към него и генерацията.
Колата си работи ок, малко по-шумна е, фабрично няма дпф, доколкото знам са махнати пеперудки на турбина, за егр-а не знаем
дали е правено нещо, колектора е заваряван в институт по заваряване, но колата е по-шумна и смърди яко на нафта :-D
Понеже не знам дали е хардуерен или софтуер ще попитам.
Когато багажника е затворен, може да се отключи само от копчето на ключа на колата.
Когато се натиска копчето над номера - не става.
На отворен багажник като повдигна петлето да заключи и натисна копчето на номера - отключва.
Та има ли такова нещо за кодиране или по-скоро друго да гледам ?
Жицата прекъсва някъде, когато е отворен на макс копчето цъка, когато се спуска надолу по някое време спира.
Благодаря колеги :-)
На двете предни седалки в долната лицева част (реално между колената и петите) стоят отворени.
Виждат се жици, букси и т.н. Досега не ми е правило впечатление, но навярно не е нормално.
Та има ли от къде да си ги купя тези липсващи елементи, защото не видях и как се захващат ?
Пише, че имам 644 PREP. FOR. MOB. PH. BLUET. INTERF.
В багажника по средата в ляво виждам модул, който прилича на този.
В менюто имам опция за блутут, но като я натискам нищо не се случва. Препоръчайте кой, къде в София може да погледне за
какво става на въпрос и дали може да се ремонтира този модул. Когато колата е студена, в началото музиката препуква, дори на два пъти
екрана се рестартира.
524 ADAPTIVE HEADLIGHTS изкарва, че има грешка, с инпа не мога да вляза в модула.
Зелената лампичка на копчето мига постоянно.
От колега във форума разбрах, че към лайт модула има допълнителен ALC мисля, че казва.
Пак същия въпрос, къде в София могат да го проверят и да кажат дали се поправя или не.
В инпа ми записва грешка за един FAS модул. Принципно подгрева на дупето на шофьорската не работи, само гърба - това ли е ?
Това не знам дали е софтуер или хардуер
И пак ще помоля за препоръка за сервиз къде може да се погледне дизела като мотор, агрегатите към него и генерацията.
Колата си работи ок, малко по-шумна е, фабрично няма дпф, доколкото знам са махнати пеперудки на турбина, за егр-а не знаем
дали е правено нещо, колектора е заваряван в институт по заваряване, но колата е по-шумна и смърди яко на нафта :-D
Понеже не знам дали е хардуерен или софтуер ще попитам.
Когато багажника е затворен, може да се отключи само от копчето на ключа на колата.
Когато се натиска копчето над номера - не става.
На отворен багажник като повдигна петлето да заключи и натисна копчето на номера - отключва.
Та има ли такова нещо за кодиране или по-скоро друго да гледам ?
Жицата прекъсва някъде, когато е отворен на макс копчето цъка, когато се спуска надолу по някое време спира.
Благодаря колеги :-)
Последна промяна nikolae на 17 Фев 2016, 21:01, променена общо 1 път
http://www.cars.bg/c1311367
Доста добре изглежда, някой гледал ли я е ? Само цената ми се струва леко висока
Доста добре изглежда, някой гледал ли я е ? Само цената ми се струва леко висока
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
(h)aman написа:http://www.cars.bg/c1311367
Ей като видя само как е написана обявата и............................. най мразя като има някакъв проблем и да го прикриват, свети триъгълника с удивителната ама снимката е изрязана и не се вижда какво, иначе е в уникално състояние !!!! И на мен ми се вижда висока цената, точно за тази кола...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Колега на мен до сега не ми е светил триъгълника с удивителната за отворени врати !
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
netmurder написа:
Колега на мен до сега не ми е светил триъгълника с удивителната за отворени врати !
Може да е течност за чистачки или гориво...
netmurder написа:
Я пробвай като отвориш вратата и мръднеш колата 2-3 метра дали ще светне
enjoy life and drink cold beer

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Едва ли човека е карал и снимал в движение
стана много спам за един триъгълник... може да е от много работи...

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!