Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Taruno » 19 Яну 2016, 17:55

Аз лично за под 20 фейс просто не бих гледал - имаш вероятност да оцелиш нещо, но пак ремонтите далеч не са евтини (прегледай форума) и ако няма да си заделиш един 4к за евентуални проблеми по-добре недей.

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 19 Яну 2016, 18:07

Taruno написа:Аз лично за под 20 фейс просто не бих гледал - имаш вероятност да оцелиш нещо, но пак ремонтите далеч не са евтини (прегледай форума) и ако няма да си заделиш един 4к за евентуални проблеми по-добре недей.

Благодаря за мнението :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 19 Яну 2016, 18:29

Tinomantino написа: А бе момчета аз и без това се мъча като грешен дявол да си намеря кола, вие ще ме откажете преди да съм стигнал до където и да било...
Тия Е61 с joystick-a ми ги прокламираха като доста надежни коли.... Сега ако във форума повечето хора коментират колата като не надежна, да гледам други коли вече такъв ли е нюанса? Повече от 20К за кола не мога да си позволя,така че ако мислите че това не си заслужава, за тези пари бих могул да си взема доста по-нова, не БМВ разбирасе...

То заради това много често многото чудене и питане пречи, вместо да помага.
Колегите са прави донякъде. Моята е преди фейса и честно да ти кажа под 20к не бих я дал, защото абсолютно всичко, което трябва е сменено и е изрядно. Колата има един единствен косур и той е, че трябва да се сменят батериите на сирената на алармата, но и това ще стане, като се наложи да свалям задната броня.

Но какво всъщност искам да ти кажа. С този бюджет по-добре гледай кола преди фейса - 2005-2007г. Няма кола, втора употреба, която да вземеш и да не трябва да смениш нещо по нея. Ето как подхождам аз когато избирам кола, а на теб ако ти допада, подходи по същия начин. Първо гледам екстериор и интериор. За мен това е най-важното, защото се познавам и впоследствие, ако има някакви нередности по екстериора и интериора (драскотини, захабени, липсващи детайли) най-много ме дразнят. Нямаш си идея как ме гледат по моргите, когато търся капачета за болтовете по интериора. След това двигател и скоростна кутия. Тук караш колата в сервиз. Със сигурност ще има някакви забележки - текнало масло от колектора, от буксата на скоростната кутия и други неща, но важното е да няма драми. Трябва да превключва добре и мотора да работи равномерно, без чукания, тракания и други паразитни шумове. Друго не ме интересува. Всичко останало се ремонтира сравнително лесно. Ходовата част ме интересува, доколкото да има за какво да се закача за пазарлък. Там така или иначе нещата са консуматив и ще ги сменя. Разбира се, доколкото няма фрапиращи хлопания, чукания и тропания.
Така по описания метод, си избираш един сравнително запазен екземпляр за около 14-15к и имаш 5к бюджет да си я приведеш във вид на който да разчиташ и да те радва.

Потребител
Аватар
Кара: E 60
Мечтае да кара: E 60

Мнение от g_gerganov » 19 Яну 2016, 23:43

Колеги, може ли мнения за този екземпляр.
http://www.cars.bg/c1369865
И като се има предвид, че и на мен ми е 20к ценовия праг, дали не е прекалено екстремно?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 20 Яну 2016, 9:33

Много добър отговор на колегата badsharki. И аз съм на същото мнение. Моята е 2004 година, не е първа младост, но е с много екстри, да не кажа почти всички. Имам една тетрадка - сервизна книжка :) и там съм описал всички ремонти и манипулации. Като сложа зимни гуми с джанти и каско и гражданска за една година, до тук съм дал над 5к за ремонти. Сега вече наистина е такава, каквото бих искал да бъде. Също не бих я продал за цената на която я купих. За съжаление като я купих видимо беше ок, но в последствие нещата не бяха точно така и се наложи да се довложи за да ме радва. Успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 20 Яну 2016, 10:01

g_gerganov написа:Колеги, може ли мнения за този екземпляр.
И като се има предвид, че и на мен ми е 20к ценовия праг, дали не е прекалено екстремно?

къса :lalala:
Беги бързо да я видиш докато не са я заграбили :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Яну 2016, 10:39

doomy525 написа:
g_gerganov написа:Колеги, може ли мнения за този екземпляр.

къса :lalala:
Беги бързо да я видиш докато не са я заграбили :bchug:

Между другото аз сутрин и вечер, гледам мобилето навик ми е и на филтъра давам колите от последните 2 дни и тази не съм я виждал, явно е нова. Гледай както каза колегата веднага, че найстина изглежда много добре и цената и е добра.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 20 Яну 2016, 12:13

badsharki написа:
Tinomantino написа: А бе момчета аз и без това се мъча като грешен дявол да си намеря кола, вие ще ме откажете преди да съм стигнал до където и да било...
Тия Е61 с joystick-a ми ги прокламираха като доста надежни коли.... Сега ако във форума повечето хора коментират колата като не надежна, да гледам други коли вече такъв ли е нюанса? Повече от 20К за кола не мога да си позволя,така че ако мислите че това не си заслужава, за тези пари бих могул да си взема доста по-нова, не БМВ разбирасе...

То заради това много често многото чудене и питане пречи, вместо да помага.
Колегите са прави донякъде. Моята е преди фейса и честно да ти кажа под 20к не бих я дал, защото абсолютно всичко, което трябва е сменено и е изрядно. Колата има един единствен косур и той е, че трябва да се сменят батериите на сирената на алармата, но и това ще стане, като се наложи да свалям задната броня.

Но какво всъщност искам да ти кажа. С този бюджет по-добре гледай кола преди фейса - 2005-2007г. Няма кола, втора употреба, която да вземеш и да не трябва да смениш нещо по нея. Ето как подхождам аз когато избирам кола, а на теб ако ти допада, подходи по същия начин. Първо гледам екстериор и интериор. За мен това е най-важното, защото се познавам и впоследствие, ако има някакви нередности по екстериора и интериора (драскотини, захабени, липсващи детайли) най-много ме дразнят. Нямаш си идея как ме гледат по моргите, когато търся капачета за болтовете по интериора. След това двигател и скоростна кутия. Тук караш колата в сервиз. Със сигурност ще има някакви забележки - текнало масло от колектора, от буксата на скоростната кутия и други неща, но важното е да няма драми. Трябва да превключва добре и мотора да работи равномерно, без чукания, тракания и други паразитни шумове. Друго не ме интересува. Всичко останало се ремонтира сравнително лесно. Ходовата част ме интересува, доколкото да има за какво да се закача за пазарлък. Там така или иначе нещата са консуматив и ще ги сменя. Разбира се, доколкото няма фрапиращи хлопания, чукания и тропания.
Така по описания метод, си избираш един сравнително запазен екземпляр за около 14-15к и имаш 5к бюджет да си я приведеш във вид на който да разчиташ и да те радва.

Много благодаря!!!
Наистина отговор на който не мога да не кажа Супер. А за това че си отделил толкова време да го напишеш,просто нямам думи!
Малко по малко започвам да намалям инерцията за купуване... Само преди месец бях готов да купя първото, което видя (само като си помисля че мога вече да гледам такава кола не ми даваше мира). Сега вече, след поне 15 огледа и помоща на хора като теб, малко намалям скоростта и ентусиазма.

Ще си гледам докато не намеря нещо точно според твоите съвети и тогава ще потормозя форума отново.

А иначе аз си правех следната сметка:

- Намирам колата (с джойстика - защото след упростен, видях че тези модели вече са с много подобрения в скоростната кутия,окачването,ДВГ, и изчистени грешки от предишните модели) за кум 18-20К
- Продавам си сегашната за около 5К
- Свалям от цената на БМВто колкото мога
- Оставам с финансов разход от около 16К
- Оставам с бюджет около 3.5-4К за ремонти
- Мислех че ще успея да се вмъкна в крайното 20К,след цялата какафония по прехвърляне и начална техническа поддръжка...

Затова гледам тези модели, а и искам да е 4х4 заради децата. Вече си личи кристално че не разбирам от тези неща,бидейки просто ползвател на автомобили а не прекупвач (тва към колегата който ми разгада манталитета, малко по-назад във форума), или камо ли пък механик.

Ще си изчакам моята кола да се появи, защото май към дадения момент има една кола,която ми се струва ОК, в SIMAUTO няколко странички по-назад съм питал за мнения, но тези там са ми малко съмнителни а и наистина я гледам. че от повече от половин година вече си седи на плаца им.

И отново, благодарен съм безкрайно за отговора ти!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 20 Яну 2016, 13:14

Колега щом бюджета ти е до към 16к наистина се ориентировай към преди фейсова /хич не си мисли, че е компромис!!!/, но ако имаш как и можеш да спестиш още 4к (без обслужването) се насочи към фейса. Разликата във фейса и преди фейса е само скоростната кутия и конете на комънрейла /което не е малко, но ако попаднеш на поддържана преди фейсова ще си адски доволен/.
XDrive си е удобство, но ако не пътуваш в планините редовно не виждам смисъл от него тъй като задното с читави гуми си е като малък багер ;)
Чети - има много информация във форума ни, както и в чуждестранните /ако ти се отдава немския или английският още по-добре/ и ще научиш още много за бижуто наречено Е60/Е61. И да ти кажа - избрал си правилната марка :bchug:
Не бързай с покупката на такъв автомобил - тя сама ще те избере :yes:

п.с - оглеждай в немското mobile най-вече и ако усетиш от обявата, че това е твоят автомобил - свържи се с продавача и заминавай да го земаш.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 20 Яну 2016, 14:13

Tinomantino написа:...

Вземай смело, колега. Има го и момента, че колкото повече четеш форума, толкова по-трудно ще вземеш кола :) Самият аз съм научил всичко, което знам за тези коли именно тук, но малко се прекалява с черните краски на моменти. В много голяма степен си е и до късмет. Ще ти кажа аз как си взех колата. Направих точно обратното на това, което се пише тук. Затворих очи и се хвърлих в дълбокото като я купих дори без да я гледам в сервиз. Една диагностика не и закачих да я погледна за грешки. Единствено проверих по рамата кога е влизала в сервиз на БМВ и установих, че километрите поне привидно си отговарят. Отидох, видях, покарах и айде. Все пак признавам, че благодарение на прочетеното във форума имах представа на какво да обърна внимание по време на пробното шофиране. Беше от човек от форума, който беше решил, че е време да мине към следващия модел :) Беше доста активен тук и подробно обясняваше какво и кога е сменил. Така, че просто му прегледах мненията назад във времето и ми стана ясно колко и как се е грижил за нея. Мога само да му благодаря, че беше толкова коректен и всичко, което ми каза впоследствие се потвърди. И до ден днешен се чуваме и обсъждаме как са ни колите :) За почти година и половина и близо 15 хил.км. имам едно обслужване с масло и филтри, когато я взех и преди две седмици смених една подгревна свещ. Исках да сменя всичките, но момчетата в сервиза ме увериха, че всичко било много чисто и очевидно сменяно скоро и нямало смисъл. Това са ми ремонтите по колата. Но и аз като колегите смятам, че за 20к не може да се вземе читав фейслифт. Аз примерно не бих си дал колата за под 25 :) По-добре търси нещо от последните преди фейслифта, след 09.2005 т.нар. "малък фейслифт", там също са отстранени някои слабости. И да остане някой лев за отстраняване на евентуални проблеми. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 20 Яну 2016, 14:55

Tinomantino написа:...

Радвам се, ако съм бил полезен.
Това е форум за ползватели на марката. Така, че в по-голямата си част тук също сме ползватели, а не механици и прекупвачи. :)

Абсолютно съм за 4х4. Доста колеги тук го отхвърлят, като едва ли не излишно. Според мен неоснователно, защото аз лично съм много доволен от него. Усещането за пътя и за колата, като стабилност са отлични. Това си има цена, като още една система за подръжка и разхода се вдига около литър, но мисля, че си заслужава. Между другото единствения разход за поддръжка на xDrive-а до момента ми е профилактична смяна на маслото на раздатката, който беше 80лв. за литър масло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 20 Яну 2016, 15:08

Разбира се, че 4х4 е по-добре, другото са приказки от 1001 нощ. Лошото е, че така избора до 20к става още по-ограничен и доста по-трудно ще намери хубав екземпляр. И аз не знам човек, който има хубава 5-ца, поддържана, със сменени всички проблемни неща, купени 2 комплекта гуми, застрахована и т.н. и ще я дава за 15к. Общо взето каквото даваме - това получаваме. Не може по 12-13к да се купуват Е60 и после да се чудим що трябвало да се дадат 5к, за да влезе в пътя. Наскоро един познат си купи Е61 за подобни пари, вече 2 пъти смени CCC, фаровете му прегорели и не вижда на 10м през нощта, вътре си личи, че километража са делили на 4 като са я връщали и сега кара кола без CCC, не може да си регулира ни климатик ни нищо и пак е дал над 15-16к вече.. сега се чуди какво да прави, ни да я продава, ни да я оправя.... В живота си има закономерности и особено в България най-сигурната е, че видите ли необичайно ниска цена на някоя кола, то несъмнено ще ви излезе през .... после :) Неслучайно колите в Германия почнаха да се продават 2-3к евра над нашите, нищо че и нашите са уж от там. Време е хората да разберат, че автоджамбазите не са тъй дългоочаквания Дядо Коледа, който ви прави новогодишни подаръци.. Имам чувството, че в България колкото повече се поддържа един екземпляр, толкова по-малко после се оценя. Просто си обичаме да бъдем лъгани!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 20 Яну 2016, 16:53

Хем е така хем не. Много хора пък си накупиха е60-ки за по 10-12 и освен бензин/нафта друго не сипват.
Да може би е 218кс не 231, малкия монитор, семпла музика, но права и здрава Е60.
Е60 м54б30и, което имах близо година бе купено за 13к 2013 на близо 300 000км.
Освен масло на мотора, накладки и задни пружини колата си е екстра.
Споделям мнението ти, че трябва да се търси гледана кола, оправдава цената в крайна сметка, но
също така си е вариант да се купи не сравнително евтин екземпляр и да се стегне малко.
Аз натам се ориентирам вече. Толкова време не мога да намеря бензин, започвам да се отказвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 20 Яну 2016, 17:49

nikolae написа:Хем е така хем не. Много хора пък си накупиха е60-ки за по 10-12 и освен бензин/нафта друго не сипват.
Да може би е 218кс не 231, малкия монитор, семпла музика, но права и здрава Е60.
Е60 м54б30и, което имах близо година бе купено за 13к 2013 на близо 300 000км.
Освен масло на мотора, накладки и задни пружини колата си е екстра.
Споделям мнението ти, че трябва да се търси гледана кола, оправдава цената в крайна сметка, но
също така си е вариант да се купи не сравнително евтин екземпляр и да се стегне малко.
Аз натам се ориентирам вече. Толкова време не мога да намеря бензин, започвам да се отказвам.

Колега и ти имаше проблеми и имаше теми из форума стига глупости първо 218 к.с. Страда от толкова детски болести, че направо е страшно второ чак пък много. - покрай мен поне 5-6 човека се намяткаха на е60тки за по 12-14к и всички до един плачат три вече са продадени и някой друг ще плаче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 21 Яну 2016, 0:11

За Е46-цата да, за Е60 и Е90, но аз ги имах по една година, така че не е фактор.
Явно си е късмет.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61