Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от netmurder » 11 Яну 2016, 3:04

todorSTY написа:
Gamena написа:
Bavareca90 написа:
netmurder написа:
Bavareca90 написа:Харесал сам си 520 е60 170 коня или дизела с 163, въпроса ми е. Ако намеря по нормална мога ли да я подуржам с около 4 бона на година като не включвам гуми, гориво и каско, някои който има опит с този модел да ми разясни

4k ще ти бъдат предостатъчни да поддържаш една от изброените от теб коли...

А мога ли да се ориентирам към 525 или 530, говорим за горе долу читав модел

Напълно да,ако не хвърли скорости,турбо и т.н и то в една година :mhihi:

Аз за година хвърлих 5000 по ремонти, а сега и турбо. Така че няма невъзможни неща :conf:

Е колега то ремонта на турбото не е кой знае колко ( 700-800лв. ) а и след като го направиш, едва ли ще имаш последващи такива ремонти.
Така че около 4к за година са предостатъчни...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 11 Яну 2016, 9:05

fitter написа:
todorSTY написа:Здравейте. Вчера при смяна на масло установих че от турбото ми тече масло. Явно е, че ще трябва да се прави ремонт сериозен или не това чак като се махне ще се разбере. Може ли някой да ме насочи към човек фирма които правят такива ремонти и не ти взимат пари като за ново турбо? Благодаря!

В повечето случаи масло капе от О пръстена на тръбта на студената част по която влиза въздуха от филтъра. Там се събира масло от картерните изпарения. Свалете тази тръба и сменете пръстена. 20 лева е оригинален. Добре е да се провери и филтъра на картерните газове, ако е с елемент. При свалена тръба може са се провери и оста на турбото за луфтове.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Благодаря за съвета. Ако можете да ми кажете и някой който ще направи тази проверка и ще ми каже реално какво е за праване а не да цели да ми вземе колкото се може повече ще съм благодарен

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 11 Яну 2016, 10:06

todorSTY написа:Благодаря за съвета. Ако можете да ми кажете и някой който ще направи тази проверка и ще ми каже реално какво е за праване а не да цели да ми вземе колкото се може повече ще съм благодарен

Направо си направи една профилактика на турбо пътищата.
Последна промяна badsharki на 11 Яну 2016, 19:48, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от ATopalov » 11 Яну 2016, 11:20

Tinomantino написа:
ATopalov написа:
vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Искаш го или от самия продавач или когато си на оглед снимаш номера(ако ти откаже забравяш за колата) След това отиваш в http://www.bmwarchiv.de/ и проверяваш какви екстри и т.н.. Не знам защо колегата не ти даде тази информация, тъй като колкото повече хората са образовани в тази насока, толкова по-малко "хитреци" ще продават "сърми"

OK. Благодаря за съвета! сега като проверих всички екстри с ВИН номера, как да проверя на колко километра е в действителност и дали е имала някави инциденти?

По принцип ако са пипани километрите(некадърно) хвърля грешка за километрите, но, има такива дето така пипат, че не може да се каже на колко км е. Ако я закараш в БМВ сервиз, ще могат да ти кажат кога за последно е влизала и на колко км и ще можеш да си направиш изводите дали е приблизително на толкова км :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 11 Яну 2016, 12:16

Грешка за КМте - това е ново двайсе, не съм виждал толкова некадърно въртяна кола. Обикновено се хваща по сбъгясан микрофилтер таймер ако е некадърно или по това, че модулите си пазят старите км-ри, но като цяло отиваш с колата в БМВ сервиз и изискваш история на последни влизания и по това си смяташ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 11 Яну 2016, 18:03

todorSTY написа:
fitter написа:
todorSTY написа:Здравейте. Вчера при смяна на масло установих че от турбото ми тече масло. Явно е, че ще трябва да се прави ремонт сериозен или не това чак като се махне ще се разбере. Може ли някой да ме насочи към човек фирма които правят такива ремонти и не ти взимат пари като за ново турбо? Благодаря!

В повечето случаи масло капе от О пръстена на тръбта на студената част по която влиза въздуха от филтъра. Там се събира масло от картерните изпарения. Свалете тази тръба и сменете пръстена. 20 лева е оригинален. Добре е да се провери и филтъра на картерните газове, ако е с елемент. При свалена тръба може са се провери и оста на турбото за луфтове.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Благодаря за съвета. Ако можете да ми кажете и някой който ще направи тази проверка и ще ми каже реално какво е за праване а не да цели да ми вземе колкото се може повече ще съм благодарен

А този пръстен има ли си някакво име, за дапзнам за кякво да питам в магазина?

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 11 Яну 2016, 18:17

ATopalov написа:
Tinomantino написа:
ATopalov написа:
vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Искаш го или от самия продавач или когато си на оглед снимаш номера(ако ти откаже забравяш за колата) След това отиваш в http://www.bmwarchiv.de/ и проверяваш какви екстри и т.н.. Не знам защо колегата не ти даде тази информация, тъй като колкото повече хората са образовани в тази насока, толкова по-малко "хитреци" ще продават "сърми"

OK. Благодаря за съвета! сега като проверих всички екстри с ВИН номера, как да проверя на колко километра е в действителност и дали е имала някави инциденти?

По принцип ако са пипани километрите(некадърно) хвърля грешка за километрите, но, има такива дето така пипат, че не може да се каже на колко км е. Ако я закараш в БМВ сервиз, ще могат да ти кажат кога за последно е влизала и на колко км и ще можеш да си направиш изводите дали е приблизително на толкова км :)

Супер! Много Благодаря!

Все още се лутам коя да карам към сервизи, към експери. Бях постнал линк за една кола от SIMAUTO, писах им емайл да ми пратят ВИН-а, никакув отговор жецхе 4-5 дни. Обадих им се в Събота да питам дали си четат маила и дали ще ми пратят инфото, този който ми вдигна се извини и ми каза цхе до 10 мин ще го имам на СМС..... Е още го чакам този СМС... А са с някакви доста големи претенций като автокъща по принцип...Малко се разубеждавам вече с тази кола-продавачница. :banghead:

Сега гледам тази кола, ако някой я е гледал или може нещо да ми каже за нея или за модела като цяло,ще ми е от много полза. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c2ft9d

По принцип, искам кола с която да сум сигурен на пътя,защото жозя трите си дечица. Тези модели на БМВ ми идват с добро чувство защото са широки и удобни, но и доста надежни. Предполагам Старши ентусиястите или дори младши ентусиястите вече са разбрали че от БМВ нищо не разбирам а и съм карал много малко. Така че отново голямо благодаря на всеки,който ми отговаря на въпросите, а и за споделените мнения.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Мнение от kruz » 11 Яну 2016, 23:22

Колеги при проверка на ВИНа на Е60 и изобщо на BMW излиза ли информация дали колата е била такси или не.При Мерцедес излизаше,ако от завода фабрично е произведено за такси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 11 Яну 2016, 23:26

Аз БМВ такси досега не съм виждал

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Мнение от kruz » 11 Яну 2016, 23:31

В Белгия са доста особено Е61.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 12 Яну 2016, 0:06

Здравейте,

Предлагат ми Е60 525и седан, автомат, кожа, подгрев, малко нави без ксенон от Швейцария на хубави пари.
Колата наскоро е обслужвана там, два чифта и т.н.
Струва ли според Вас ако наистина е запазена да направя компромис за мотора (м54б25 вместо б30) ?
2.5 на Е46 не беше мн бързо, на Е60 не знам...

Отделно има ли китове и хубаво ли става за ксенони с лупа от рефлектор на Е60 ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 12 Яну 2016, 1:10

He :mhihi:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 12 Яну 2016, 1:17

Tinomantino написа:Сега гледам тази кола, ако някой я е гледал или може нещо да ми каже за нея или за модела като цяло,ще ми е от много полза. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c2ft9d

На картинки изглежда доста добре и обещаващо. Има прилично екстри и си заслужава да се види. Единствено прави впечатление, че е доста изтъркан Start/Stop бутона за тия 144хил. км., но може така да е излязъл на снимките.
Относно Е61 като модел има тонове изписано във форума, като отделно има важна тема с детските болести специално за модела. Прочети тази тема и ще си добре подготвен какво да гледаш по колата и какво да очакваш като проблеми, ако я придобиеш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 12 Яну 2016, 9:15

nikolae написа:Здравейте,

Предлагат ми Е60 525и седан, автомат, кожа, подгрев, малко нави без ксенон от Швейцария на хубави пари.
Колата наскоро е обслужвана там, два чифта и т.н.
Струва ли според Вас ако наистина е запазена да направя компромис за мотора (м54б25 вместо б30) ?
2.5 на Е46 не беше мн бързо, на Е60 не знам...

Отделно има ли китове и хубаво ли става за ксенони с лупа от рефлектор на Е60 ?

С този мотор е прекалено куца тази кола. Няма да останеш очарован. Но ако ти харесва може да я отледаш и пробваш. Аз се отказах от м54b300 защото ми се стори, че въобще не върви...карах и д ръчни скорости и автоматици... b25 си представи как ще е от към вървеж.

Потребител
Аватар

Мнение от loxs » 12 Яну 2016, 9:18

Може ли мнения за бензин vs. дизел 530 след фейслифта?

Знам че бензиновия N53 е с директно впръскване и не може да се газифицира. Напълно съм ОК с това, особено при положение че трябва да харчи по-малко от по-старите бензинови двигатели. И като цяло клоня към бензиновия двигател. Но... проблемите с инжекторите много ли са страшни? Някой знае ли цифрово изражение? Също ме интересува и реалистичния разход на гориво.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61