Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 09 Яну 2016, 9:32

Преди 3 дни купих е60. Колата е произведена Юли 2006 година. 530i n52b30 мотора. От Австрия е внесена. Има добро оборудване а визуално и вътре не се различава от нова кола. Закарах я в М Кар и ми казаха, че колата е читава. Има нормалните за 10 год кола проблеми. Теч от гарнитурана на картера на мотора. Теч от автомата. Ламбда сонда, някакъв датчик също. Друго уж няма за правене. Дадоха ми една сметка от над 2000 лв за обслужване на кутията...мотора и охладителната система, плюс нова ламбда сонда...разбира се там са включени частите и труда. Колата ь карам и ми харесва. Върви прилично. Единственото нещо което ме притеснява е това, че не мога да включа наспортен режим.. тоест ръчно не мога да сменям скоростите. Автомата рабони без удари ... превключна много плавно. На място също няма удари между предавките. Странното е че на ръчен режим не минава. Звънях в М кар и казапа че вероятно е малко маслото в кутията. Трябва да я обслужа а след това да се види как ще е. Възможно ли е да е от това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 09 Яну 2016, 10:33

Ти я покарай още малко така пък сметката ще се удвои :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nvkbul » 09 Яну 2016, 14:54

колеги до скоро търсех бензин 530i, но понеже предлагането е силно ограничено се насочвам към 530d..
Не успях да намеря много информация във форума, каква точно е разликата между дизеловите мотори 218 коня и 231 коня...съществена ли е тази разлика и има ли смисъл да се гледа 218-ка, при положение, че цените на колите и с двата мотора са сходни ?
Днес пробвах 218-ка и съм доволен от към вървеж, карал съм и няколко 231-ки и разлика съществена не намирам във вървежа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 10 Яну 2016, 9:22

Plamen_Shopov_BMW написа:Преди 3 дни купих е60. Колата е произведена Юли 2006 година. 530i n52b30 мотора. От Австрия е внесена. Има добро оборудване а визуално и вътре не се различава от нова кола. Закарах я в М Кар и ми казаха, че колата е читава. Има нормалните за 10 год кола проблеми. Теч от гарнитурана на картера на мотора. Теч от автомата. Ламбда сонда, някакъв датчик също. Друго уж няма за правене. Дадоха ми една сметка от над 2000 лв за обслужване на кутията...мотора и охладителната система, плюс нова ламбда сонда...разбира се там са включени частите и труда. Колата ь карам и ми харесва. Върви прилично. Единственото нещо което ме притеснява е това, че не мога да включа наспортен режим.. тоест ръчно не мога да сменям скоростите. Автомата рабони без удари ... превключна много плавно. На място също няма удари между предавките. Странното е че на ръчен режим не минава. Звънях в М кар и казапа че вероятно е малко маслото в кутията. Трябва да я обслужа а след това да се види как ще е. Възможно ли е да е от това?

Бързо сменяй масло скорости , филтър/картер/ и буксата :!:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 10 Яну 2016, 9:43

Здравейте. Вчера при смяна на масло установих че от турбото ми тече масло. Явно е, че ще трябва да се прави ремонт сериозен или не това чак като се махне ще се разбере. Може ли някой да ме насочи към човек фирма които правят такива ремонти и не ти взимат пари като за ново турбо? Благодаря!

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 10 Яну 2016, 11:00

ATopalov написа:
vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Искаш го или от самия продавач или когато си на оглед снимаш номера(ако ти откаже забравяш за колата) След това отиваш в http://www.bmwarchiv.de/ и проверяваш какви екстри и т.н.. Не знам защо колегата не ти даде тази информация, тъй като колкото повече хората са образовани в тази насока, толкова по-малко "хитреци" ще продават "сърми"

OK. Благодаря за съвета! сега като проверих всички екстри с ВИН номера, как да проверя на колко километра е в действителност и дали е имала някави инциденти?

Потребител
Аватар

Мнение от nistel_87 » 10 Яну 2016, 11:41

Потърси в гугъл "Adler auto" фирмата май се намираше в гр.Годеч. Имат стенд за турбини и се занимават с отремонтиране мисля,че там ще ти помогнат..

Sent from my Lenovo K910 using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от Bavareca90 » 10 Яну 2016, 14:00

Харесал сам си 520 е60 170 коня или дизела с 163, въпроса ми е. Ако намеря по нормална мога ли да я подуржам с около 4 бона на година като не включвам гуми, гориво и каско, някои който има опит с този модел да ми разясни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 10 Яну 2016, 14:05

laviatan написа:
Plamen_Shopov_BMW написа:Преди 3 дни купих е60. Колата е произведена Юли 2006 година. 530i n52b30 мотора. От Австрия е внесена. Има добро оборудване а визуално и вътре не се различава от нова кола. Закарах я в М Кар и ми казаха, че колата е читава. Има нормалните за 10 год кола проблеми. Теч от гарнитурана на картера на мотора. Теч от автомата. Ламбда сонда, някакъв датчик също. Друго уж няма за правене. Дадоха ми една сметка от над 2000 лв за обслужване на кутията...мотора и охладителната система, плюс нова ламбда сонда...разбира се там са включени частите и труда. Колата ь карам и ми харесва. Върви прилично. Единственото нещо което ме притеснява е това, че не мога да включа наспортен режим.. тоест ръчно не мога да сменям скоростите. Автомата рабони без удари ... превключна много плавно. На място също няма удари между предавките. Странното е че на ръчен режим не минава. Звънях в М кар и казапа че вероятно е малко маслото в кутията. Трябва да я обслужа а след това да се види как ще е. Възможно ли е да е от това?

Бързо сменяй масло скорости , филтър/картер/ и буксата :!:
Това ще го направя в идните седмици. За сега няма да карам колата. Може ли поради ниско ниво на маслото в кутията, да не може да включи спортения режим. Давам лоста на ляво и нищо...оставаси на директна. От М Кар казаха, че вероятно маслото в АСК е много малко. Има теч от гарнитурата който те установиха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 10 Яну 2016, 15:58

Bavareca90 написа:Харесал сам си 520 е60 170 коня или дизела с 163, въпроса ми е. Ако намеря по нормална мога ли да я подуржам с около 4 бона на година като не включвам гуми, гориво и каско, някои който има опит с този модел да ми разясни

4k ще ти бъдат предостатъчни да поддържаш една от изброените от теб коли...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Bavareca90 » 10 Яну 2016, 18:09

netmurder написа:
Bavareca90 написа:Харесал сам си 520 е60 170 коня или дизела с 163, въпроса ми е. Ако намеря по нормална мога ли да я подуржам с около 4 бона на година като не включвам гуми, гориво и каско, някои който има опит с този модел да ми разясни

А мога ли да се ориентирам към 525 или 530, говорим за горе долу читав модел

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 10 Яну 2016, 19:19

Bavareca90 написа:
netmurder написа:

Напълно да,ако не хвърли скорости,турбо и т.н и то в една година :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 10 Яну 2016, 20:16

Gamena написа:
Bavareca90 написа:
netmurder написа:

Напълно да,ако не хвърли скорости,турбо и т.н и то в една година :mhihi:

Аз за година хвърлих 5000 по ремонти, а сега и турбо. Така че няма невъзможни неща :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d

Мнение от nuHokuo » 11 Яну 2016, 1:27

Колеги, имам странен проблем. Усещам, че ми духа студено на дясната ръка, установих, че студено духа и от духалките за пътниците отзад целият подлакътник е леден джойстика за навито и всичко около лоста е студено и лъга от там. Някакви с подобна драма? Иначе отпред на стъклото и в краката /така съм си го нагласил в момента/ си духа топло.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 11 Яну 2016, 1:43

todorSTY написа:Здравейте. Вчера при смяна на масло установих че от турбото ми тече масло. Явно е, че ще трябва да се прави ремонт сериозен или не това чак като се махне ще се разбере. Може ли някой да ме насочи към човек фирма които правят такива ремонти и не ти взимат пари като за ново турбо? Благодаря!

В повечето случаи масло капе от О пръстена на тръбта на студената част по която влиза въздуха от филтъра. Там се събира масло от картерните изпарения. Свалете тази тръба и сменете пръстена. 20 лева е оригинален. Добре е да се провери и филтъра на картерните газове, ако е с елемент. При свалена тръба може са се провери и оста на турбото за луфтове.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61