Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от nikolae » 07 Яну 2016, 16:33

Със 140 8-9/100 не е ли много за този дизел ?
Колата технически как ти се видя и тези коне как станаха толкова ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Яну 2016, 16:37

nvkbul написа:Колеги днес гледах това http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 0169864081

много мърляво на вид, забележки по боята, вътре салона ужасно захабен...Продавачът сам каза, че когато го проверявал в БМВ последно било влизало в сервиз на 300 000 км и това преди 6-7 години...Отидох да я гледам, само защото продавачът твърдеше, че е сменил турбина (чисто нова Гарет), 6 нови дюзи, подгревни свещи и т.н.
Обаче като го питах за фактури за частите каза, че не ги пази, а частите били купувани от BMW в Турция, защото там били в пъти по-евтини. Дал бил 900 лв. за 6 дюзи :roll: :roll:
Има ли такова нещо вярно в Турция или просто са сложени някакви ментета колкото да се продаде колата?

Преди две години ми замина релето в Кападокия и наистина там ми излезе по евтино от колкото в Бг. Взех оригинално разбира се

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 530d
Мечтае да кара: Кораб в гората

Мнение от Na4ko1926 » 07 Яну 2016, 23:43

Здравейте колеги бих искал да попитам надявам се тук да е мястото защото не намерих такава тема.Както си карах по магистралата 120-30 км ми се изключват автоматично системите (появява ми се жълъия удивителен) без да съм натискал или задържал бутонът за тази цел , също ми се е случвало и в градски условия ? Незнам какво довежда до това автоматично изключване на системите :(

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 08 Яну 2016, 7:36

Na4ko1926 написа:Здравейте колеги бих искал да попитам надявам се тук да е мястото защото не намерих такава тема.Както си карах по магистралата 120-30 км ми се изключват автоматично системите (появява ми се жълъия удивителен) без да съм натискал или задържал бутонът за тази цел , също ми се е случвало и в градски условия ? Незнам какво довежда до това автоматично изключване на системите :(

С комфортен достъп ли си?
На мен ми се е случвало един-два пъти, но нищо не ми се е изключвало. Появява се удивителна, след това икона със зачеркнат ключ и казва, че е загубила връзка с ключа. Смених батерията на ключа и не го е правила повече.

Потребител
Аватар

Мнение от ATopalov » 08 Яну 2016, 8:18

ATopalov написа:колеги, някой гледал ли е тази кола?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c05w2t

На екстри е доста богата, М пакета е добавен след това, единствено странното е, че при дадения ВИН е с комфортен салон, а тази на снимките е със спортния, ако някой я гледал на живо и може да сподели мнение, ще съм благодарен

foxi написа:Силно се съмнявам този вин да е на тази кола много несъответсвия има , не виждам HUD дисплея на снимките а има камера за нощно виждане която я няма по вин и още много други които се виждат с просто око.Според мен работата мирише!!!!!!!

Нещо не е наред наистина и проверих, няма грешка във ВИН'а....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 08 Яну 2016, 10:42

Колеги дай малко помощ и съвет. Гледам, че трудно ще излезе бензиново 530и за 12-13-14к и все повече се чудя за дизелче.
Никога не съм имал дизел, малко време съм карал на познати, повечето ми познания за дизела е от писанията тук.

Според Вас за 12-13-14 може ли да се намери прилично Е60 525,530 автомат, седан, кожа подгрев, нави ?
Също така кой мотор да гледам.. 2.5 върви ли добре или 3.0 за предпочитане (218 или 231 )
231 са повечко пари, 2.5 и 3.0 218 с лек ремап би трябвало да вървят прилично.

Един познат каза, че за по 200лв ще ми направи дюзите нови - чистене, нови разпръсквачи и т.н. ако чак толкова зле.
От чета за проблеми с термостатите, егр, турбини, хубавата ни нафта и други. От друга страна бензиновата искам
да и сложа газ, която е 1500лв. грубо и поне месец разправии с нея.

Избягвам коли от автокъщи или такива без номера.
Какво ще кажете за тези?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c0o16p

Имате ли познат, който да продава запазено Е60 около тези пари, добро състояние и прилични екстри ?

Благодаря предварително !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 08 Яну 2016, 11:58

Колега и аз минах по твоя път, първо гледах само бензин, но частни обяви имаше много малко и все без задължителните за мен екстри. Минах на дизел обяви и гледах 5-6 коли около 14-15-16к. Всичките бяха с неопределен пробег, махнат ДПФ, доста захабен салон, течове на масло. Вдигнах бюджета на 20к и там положението беше почти същото, след проверка километрите не бяха реални на всичките, масово със стари гуми, гледах една с летни с дот 2008 ;) Покупката на такава кола си беше риск и допълнителни разходи. В краина сметка се убедих за пореден път че БМВ на старо в България трябва да си купиш от приятел или роднина, всичко друго е неразумно или рано или късно излиза скъпо. Харесах си една в Германия,прегледахме я в БМВ сервиз, 2 комплекта гуми и джанти 19ки+17ки с нови гуми, реални 200к км, пълна сервизна история+валиден технически (TUV) докарах си я и съм доволен :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 08 Яну 2016, 12:07

Единственият плюс на 3.0д 218к.с, за който се сещам е, че е без ДПФ. Лично мое мнение е, че 231кс е по-добре. Освен това деяни на чип много повече. Бях чел в един форум за тунинг, че със стокови части спокойно може да се направи 300 к.с. Моята, като я взех беше на 290к.с. (по твърдения на продавача) и наистина вървеше на смърт. Разбира се, аз не съм привърженик на това и го премахнах. Колата осезаемо се спъна. :)
Разликата във вървенето между 525д и 530д е осезаема, а цената е около литър нагоре в разхода.
Забелязвам, че доста хора тук се плашат от 4х4, но лично аз повече кола без 4х4 няма да си купя. Досега не съм имал никакви ядове с него. Доколкото съм чел по форумите, най-често срещания проблем е с червяка на актуатора на раздатката, който не е скъп.

Между другото, по мои наблюдения Е61 върви с повече екстри от седановото Е60. А традиционно е по-евтино. Ако нямаш против комби, можеш да разгледаш и Е61-ците.

Дизелът е по-рискова покупка и се приготви с поне едни 3к лв. за обслужване. Моята я взех уж в сравнително добро състояние, но вкарах още едни 10к в нея - два комплекта гуми, един комплект джанти, нов всмукателен колетор, реле свещи, нови свещи, нови термостати, амортисьори, по ходовата част сменях части, нов акумулатор и още една камара дреболии и профилактики, и сметката набъбна доста. Е... аз се вманиачавам доста, но все пак според мен дизела на старо си има обслужване, за да ти е мирна главата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d E60

Мнение от Randy » 08 Яну 2016, 12:55

Дори и на 130К реални километри, дизела си има поддръжка. Аз си взех 525d на 148К, който проверих в БМВ и са оригиналните километри, а и състоянието на колата го показва. Но..Смених подгревни свещи с реле, всички филтри и масло и сега ще сменям термостати и масло на скоростна кутия. Както и да го погледнеш, дизела мине ли 100К, изисква сериозна поддръжка. Плюса при 525d e, че няма така наречените "пеперудки" и там поне нямам притеснения. За мен върви достатъчно и съм доволен.

Много внимавай в избора и не бързай. Оглеждай всичко по колата, особено ако я взимаш в България. За съжаление цените в Германия са високи и такива автомобили държат цена. Аз последно, когато ги гледах, дори Е61 под 200К километра беше над 9, 10 хиляди евро.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 08 Яну 2016, 13:27

Randy написа:Дори и на 130К реални километри, дизела си има поддръжка. Аз си взех 525d на 148К, който проверих в БМВ и са оригиналните километри, а и състоянието на колата го показва. Но..Смених подгревни свещи с реле, всички филтри и масло и сега ще сменям термостати и масло на скоростна кутия. Както и да го погледнеш, дизела мине ли 100К, изисква сериозна поддръжка. Плюса при 525d e, че няма така наречените "пеперудки" и там поне нямам притеснения. За мен върви достатъчно и съм доволен.

Много внимавай в избора и не бързай. Оглеждай всичко по колата, особено ако я взимаш в България. За съжаление цените в Германия са високи и такива автомобили държат цена. Аз последно, когато ги гледах, дори Е61 под 200К километра беше над 9, 10 хиляди евро.

Е колега това което си изброил не виждам някаква кой знае каква сериозна поддръжка !!! Единственото което е че е дизел са релето и подгревните свещи, ама и те не са кой знае какви пари де...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 08 Яну 2016, 13:28

Randy написа:Дори и на 130К реални километри, дизела си има поддръжка. Аз си взех 525d на 148К, който проверих в БМВ и са оригиналните километри, а и състоянието на колата го показва. Но..Смених подгревни свещи с реле, всички филтри и масло и сега ще сменям термостати и масло на скоростна кутия. Както и да го погледнеш, дизела мине ли 100К, изисква сериозна поддръжка. Плюса при 525d e, че няма така наречените "пеперудки" и там поне нямам притеснения. За мен върви достатъчно и съм доволен.

Ти говориш за консумативи и то евтини да не говорим, че масла и масло скорости + термостати и на безина се сменят

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Randy » 08 Яну 2016, 14:30

Taruno написа:

Ти говориш за консумативи и то евтини да не говорим, че масла и масло скорости + термостати и на безина се сменят

Съгласен съм, имаш право! Все пак е факт, че дизелите са по капризни :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 08 Яну 2016, 14:44

@ julkata1
И аз стигнах до този извод.
Затова не смятам да хвърлям много пари. Гледам частни лица предимно, с което се надявам колата
да се продава с цел ъпгрейд или финансово затруднение, от там да е що годе поддържана, да има
каско и гуми и т.н.

Относно чип тунинга/ремапа целта е да движи една идея по-леко. Няма да гоня големите коне и нютони.
Просто да е по-разтоварена и по-приятна за каране.

Въпрос.
Възможно ли да има чипосана Е60, без егр, дпф и пеперудки и да не пуши отзад ?

Идеята за по-евтино е60, е че вече не ми дават 18-20к за кола и затова свалям на 12-13 макс (даже 10 ми се иска)
Ако ще имам обслужване за 4-5к после, по-скоро ще се откажа. Или запазена Е46 330и/хи или знам ли вече...

Как Ви се струват обявите по-горе ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Randy » 08 Яну 2016, 15:21

nikolae написа:@ julkata1
И аз стигнах до този извод.
Затова не смятам да хвърлям много пари. Гледам частни лица предимно, с което се надявам колата
да се продава с цел ъпгрейд или финансово затруднение, от там да е що годе поддържана, да има
каско и гуми и т.н.

Относно чип тунинга/ремапа целта е да движи една идея по-леко. Няма да гоня големите коне и нютони.
Просто да е по-разтоварена и по-приятна за каране.

Въпрос.
Възможно ли да има чипосана Е60, без егр, дпф и пеперудки и да не пуши отзад ?

Идеята за по-евтино е60, е че вече не ми дават 18-20к за кола и затова свалям на 12-13 макс (даже 10 ми се иска)
Ако ще имам обслужване за 4-5к после, по-скоро ще се откажа. Или запазена Е46 330и/хи или знам ли вече...

Как Ви се струват обявите по-горе ?

Лично аз не мога да определя състоянието на колата от снимки. Най-добре е да се гледа на място и да се провери сервизна история и да се види какво е сменяно и какво не.

Когато търсих моята бях харесал една от обява и на снимките беше безупрезна. Когато отидох на място да я видя се отвратих. Беше в отратително състояние.

Набележи и извади основните неща, които трябва да гледаш и започвай да гледаш наред тези коли, които си набелязал. Когато харесаш някоя, отивате със собственика до БМВ и проверяваш, дали колата е на 460 000 км, а не на 230 000 км, например.

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 08 Яну 2016, 15:33

525d не е ли също с пеперуди? Поне познат е с такава и знам, че премахна пеперудите.
И моята беше на 151 хил. реални, но се поувлякох. Но пък колата сега е почти в след заводско състояние. Даже и ДПФ-а й възстанових. :)

nikolae написа:Как Ви се струват обявите по-горе ?

И аз не мога да преценя по снимките. Това относно техническото състояние. Относно екстрите с които вървят не бих отишъл да видя нито една. Но това е много субективно и въпрос на предпочитания.
Както ти е казал колегата Randy, реши какво трябва да има колата и после на място. Поне аз така избрах моята, като всичко на всичко отидох да видя 2 коли. Една във Враца, която се оказа абсолютна гробница и сегашната ми. От много обикаляне също няма файда. Не те ли грабне още на обявата, на живо едва ли. :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61