Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от E30driver » 28 Дек 2015, 10:21

Tinomantino написа:Здравейте на всички и весели празници :D

Трябват ми съвети и мнения за покупка на кола....и съответно търся при хора със знания и опит с марката..

Досега странях от този клас коли като цяло но малко ми писна и се реших да си дам спестяванията за нещо по-удобно,сигурно и бързо разбира се.

Гледам в нета следните коли така че ако на някой му се занимава с БМВ лаик моля за помощ

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=bv8yav

Първата седи в Симауто поне от 6 месеца. Мисля, че беше на 19,900 отначало после я намалиха. Не съм я гледал, но за толкова време все си мисля че някой щеще да я вземе ако беше читава. За втората с претапицирания волан мога само да кажа че гледах други БМВ-та при джамбазина. В сравнително добро състояние за парите си бяха. Километрите е ясно че не са 142, по скоро поне над 300.
Каквото и да ме посъветватв за покупката ще е от полза,за което благодаря предварително!! :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 28 Дек 2015, 11:15

Tinomantino написа:
Здравейте на всички и весели празници :D

Трябват ми съвети и мнения за покупка на кола....и съответно търся при хора със знания и опит с марката..

Досега странях от този клас коли като цяло но малко ми писна и се реших да си дам спестяванията за нещо по-удобно,сигурно и бързо разбира се.

Гледам в нета следните коли така че ако на някой му се занимава с БМВ лаик моля за помощ

Каквото и да ме посъветватв за покупката ще е от полза,за което благодаря предварително!! :bowdown:

Първата е със запотени фарове, втората изглежда зле претапициран волан, третата е без дпф, значи най малко 300-400 000км. Общо взето и трите са май на поне половин милион км., което не е кой знае какво, зависи как са подържани

Благодаря много!

А като гледам май за 20К трудно ще карам такава кола... това със запотените фарове защо е причина да не се занимавам..? Тази ми беше първия избор даже мислех след нова година да ходя и да почвам проверките... в този ред нс мисли,съвет за проверки ням да е излишен...

Благодаря отново!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 28 Дек 2015, 16:01

Tinomantino написа:..........
А като гледам май за 20К трудно ще карам такава кола... това със запотените фарове защо е причина да не се занимавам..? Тази ми беше първия избор даже мислех след нова година да ходя и да почвам проверките... в този ред нс мисли,съвет за проверки ням да е излишен...

Благодаря отново!

Тази със запотените фарова за мен лично изглежда най-добре, заслужава си да я провериш на място...
А това че фаровете са запотени не трябва да те притеснява кой знае колко, виж само дали работят и ако са завиващи дали завиват, те си имат отдушници и като поработят малко ще се оправят...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 28 Дек 2015, 19:27

adovet написа:Първата е със запотени фарове, втората изглежда зле претапициран волан, третата е без дпф, значи най малко 300-400 000км. Общо взето и трите са май на поне половин милион км., което не е кой знае какво, зависи как са подържани

Колега, по какво може да се познае, че колата е без DPF?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 28 Дек 2015, 19:29

kiko™ написа:
adovet написа:Първата е със запотени фарове, втората изглежда зле претапициран волан, третата е без дпф, значи най малко 300-400 000км. Общо взето и трите са май на поне половин милион км., което не е кой знае какво, зависи как са подържани

Колега, по какво може да се познае, че колата е без DPF?

Ами като видиш отзад очернения ауспух значи е без :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Simon99 » 28 Дек 2015, 23:49

http://www.cars.bg/c1441561 - нека по запознатите да изкажат мнение :)
Последна промяна Simon99 на 29 Дек 2015, 0:48, променена общо 1 път

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 29 Дек 2015, 0:31

Това че е била с десен волан, достатъчно ли е? Иначе ''Без удари, скрити дефекти и каквито и да било други интервенции'' :mhihi:

VIN long WBANX52000CW82336

Type code NX52

Type 525D UL (EUR)

Line 5

Body type LIM

Steering RL

Door count 4

Engine M57/T2

Cubical capacity 3.00

Power 145

Gearbox AUT

Colour CARBONSCHWARZ METALLIC (416)

Upholstery LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Prod. date 2007-05-11

1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

1CB CO2 CONTENT

2NN M LA WHEELS DOUBLESP. 172 M/MIX.TY.

205 AUTOMATIC TRANSMISSION

300 EMERGENCY WHEEL

302 ALARM SYSTEM

337 M SPORT PACKAGE

354 GREEN STRIPE WINDSCREEN

423 FLOOR MATS, VELOUR

428 WARNING TRIANGLE

430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE

431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D

439 INTERIOR TRIM FINISHERS

441 SMOKERS PACKAGE

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

544 CRUISE CONTROL WITH BRAKING FUNCTION

672 CD CHANGER BMW FOR 6 CDS

698 AREA-CODE 2

704 M SPORT SUSPENSION

710 M LEATHER STEERING WHEEL

715 M AERODYNAMICS PACKAGE

760 INDIVIDUAL HIGH-GLOSS SATIN CHROME

761 INDIVIDUAL SUN PROTECTION GLAZING

775 INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE

8SA COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION

8SM VIN, VISIBLE FROM OUTSIDE

8SP COP CONTROL

8S2 CODING OF ALARM SIGNAL

8S8 COUNTRY SPEC.NAVI CONTROL (ACC)

812 ENGLAND VERSION

850 ADD FUEL TANK FILLING FOR EXPORT

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

877 DELETION CROSS-OVER OPERATION

880 ENGLISH / ON-BOARD DOCUMENTATION

442 CUPHOLDER

853 LANGUAGE VERSION ENGLISH

Потребител
Аватар

Мнение от Simon99 » 29 Дек 2015, 0:51

Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 29 Дек 2015, 8:49

vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?

Решението дали става, си е твое! Ние ти даваме нужната ти информация. Вторият въпрос е извън темата и няма да получиш отговор!

Потребител
Аватар

Мнение от ATopalov » 29 Дек 2015, 9:26

vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?

Искаш го или от самия продавач или когато си на оглед снимаш номера(ако ти откаже забравяш за колата) След това отиваш в http://www.bmwarchiv.de/ и проверяваш какви екстри и т.н.. Не знам защо колегата не ти даде тази информация, тъй като колкото повече хората са образовани в тази насока, толкова по-малко "хитреци" ще продават "сърми"
Последна промяна ATopalov на 30 Дек 2015, 7:30, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: E60 535d LCI

Мнение от s.krystev » 29 Дек 2015, 9:57

s.krystev написа:Здравейте колеги, бихте ли дали компетентно мнение за този баварец : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=buyyce

Да колеги проверката в сервиз е задължителна. Мога ли да разчитам на хората в сервиз на БМВ в София понеже не съм от столицата и нямам "мои" хора там?

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 29 Дек 2015, 10:07

Колеги, за тази какво ще кажете? На пръв поглед от това, което колегата foxi написа преди няколко поста М пакетът не е фабричен, а е слаган допълнително. Някой гледал ли я е на живо?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 29 Дек 2015, 10:24

s.krystev написа:
s.krystev написа:Здравейте колеги, бихте ли дали компетентно мнение за този баварец : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=buyyce

Да колеги проверката в сервиз е задължителна. Мога ли да разчитам на хората в сервиз на БМВ в София понеже не съм от столицата и нямам "мои" хора там?

Преди 3 години мой колега си купи 535 от Горубляне и я прегледа преди това в Дару Кар. Досега не се е появило нещо което да са пропуснали. Аз преди също ходих там и бях доволен. Сигурен съм, че има и други мения за тях, но когато човек не е от София а и цената е толкова висока смятам, че те са добър вариант.

Потребител
Аватар

Мнение от ATopalov » 29 Дек 2015, 11:06

E30driver написа:
s.krystev написа:

Преди 3 години мой колега си купи 535 от Горубляне и я прегледа преди това в Дару Кар. Досега не се е появило нещо което да са пропуснали. Аз преди също ходих там и бях доволен. Сигурен съм, че има и други мения за тях, но когато човек не е от София а и цената е толкова висока смятам, че те са добър вариант.

Както каза има много мнения и за съжаление моето е негативно за официалните бмв сервизи, едно е че искат 160 или 170 лева за оглед+диагностика, а й нещата които казват, нямат нищо общо с истината. Пример мога да дам, един колега с 530i имаше проблем, отиде в Камор(сега Бавария ауто май) направиха му диагностика и му казаха, че катализаторите са за смяна... 4000 лв, отиде при познат който разбира от бмв и се оказаха дюзите, та смениха дюзите и никакви проблеми. Лично аз, когато дойте моето време за покупка, ще я закарам в Мирафиори( не искам да правя реклама или хората да казват, че е нагласено), ходил съм там няколко пъти с моята е46 и останах много доволен от цените, отношението и обслужването и все пак, както каза и колегата, сигурно и за тях има други мнения

Потребител
Аватар

Мнение от ATopalov » 29 Дек 2015, 11:11

kiko™ написа:Колеги, за тази какво ще кажете? На пръв поглед от това, което колегата foxi написа преди няколко поста М пакетът не е фабричен, а е слаган допълнително. Някой гледал ли я е на живо?

По снимките, от дясната страна калника, предната врата и задната врата и трите са различен цвят, също така фугата на предния капак се разминава от лявата и дясната страна, за което аз смятам, че 100% е блъскана. М пакета е слаган след това, не знам дали самите брони са оригинални, също така не и с М'ков волан. Другото което е най-вероятно с някакво афтермаркет окачване, тъй като предната част е доста по-ниска от задната, изглежда малко като "мняшки" гоуф, все пак ако я видиш и решиш, цената поне с 2-4 надолу ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61