Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
По-скоро не е оригинален М-пакета, защото и волана не е М, а е обикновения спортен. А черния таван може да бъде поръчан и без М-пакет, ако не греша. Иначе тази кола се продава от близо една година, в началото цената беше над 25к. Вече е свалил с близо 5 бона, цената в момента според мен дори идва леко ниска за хубава фейсова кола и пак явно не може да се продаде. 

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Виждам, че колата се продава и в cars bg с по-различни снимки http://www.cars.bg/c1317520
Частично се вижда състоянието на предните седалки, което поне на снимка е добро. Има и М степенка до педалите. Ако действително се продава от година и цената е свалена както колегата по-горе написа, явно има нещо гнило ...
Частично се вижда състоянието на предните седалки, което поне на снимка е добро. Има и М степенка до педалите. Ако действително се продава от година и цената е свалена както колегата по-горе написа, явно има нещо гнило ...
Ако пакета е оригинален, което малко ме съмнява, а е сменян волана - още по-зле. По-добре да не е оригинален
Километрите разбира се, че не са тези
Дали има проблеми само Ивайло знае 

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
adovet написа:tihomair написа:Taruno написа:netmurder написа:foxi написа:М пакета не е оригинален не че нещо но да се знае , иначе изглежда добре нищо че снимките са скапани
При LCI лайсните на вратите не е задължително да са черни, според мен си е оригинален М-пакета...
С черния таван си е би трябвало да е оригинален
Не виждам какво общо има черния таван
Mките са с черен таван
Да, но не е проблем да си поръчаш черен таван без да имаш М-паркет

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
kiko™ написа:Виждам, че колата се продава и в cars bg с по-различни снимки http://www.cars.bg/c1317520
Колега обади се на човека и му кажи да ти изпрати VIN-a и ще се види кое е оригинално и кое не !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- kiko™
- ентусиаст
-
Звъннах на продавача и пурвото, което го попитах беше за километража. На въпроса ми той отговори, че колата реално не е на обявените километри 145000км. Били му я внесли от Франция преди около 2г. на 120000км., а той й навъртял 25000км. за това време, но сега като я продава кандидат копувачи направили справка за сервизната й история в BMW и се оказало, че 2013г. колата е била на 189000км. Неговото обяснение, е че той не е знаел за това и той не е правил никакви манипулации по колата, но колата определено е манипулирана. Ако историята на автомобила е вярна, то той в момента е на около 210000км. От проверката на VIN-a виждам, че М пакетът не е фабричен, джантите също. По думите на продавача, джантите на са реплика. Другото, което излезе по VIN-a е, че колата е произведена март 2007, явно август може да е била първата й регистрация. Във VIN информацията няма нищо за волана, та ако той не е стандартен за модела, значи е сменян, в противен случай трябва да го има във VIN информацията ако не се лъжа - нека запознатите колеги да кажат. Черният таван също не присъства във VIN информацията, което ме навежда на мисълта, че и той е retrofit (нека колегата с черния таван от преди няколко пост-а да каже дали на неговата кола таванът излиза като екстра). За салона по VIN излиза, че е черен, кожен, ел. с памет, но не се споменава, че е спортен. Нека колегите със спортни салони да кажат дали това е отразено в информацията по VIN.
Като цяло това е. За момента още не съм се отказал да погледна колата на живо. Ако е на тези километри, не е болка за умиране, че е манипулирана, но самата манипулация ме притеснява и ме съмнява, че някой ще "върти" километраж за да смъкне някакви 60000км.
Като цяло това е. За момента още не съм се отказал да погледна колата на живо. Ако е на тези километри, не е болка за умиране, че е манипулирана, но самата манипулация ме притеснява и ме съмнява, че някой ще "върти" километраж за да смъкне някакви 60000км.

Да ама точно в този диапазон 60 те хиляди се оказват много важни като статистика във връзка с някой " дребни " ремонтчета.
Спортния салон би трябвало да излиза по рама
Спортния салон би трябвало да излиза по рама
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
kiko™ написа:Звъннах на продавача и пурвото, което го попитах беше за километража. На въпроса ми той отговори, че колата реално не е на обявените километри 145000км. Били му я внесли от Франция преди около 2г. на 120000км., а той й навъртял 25000км. за това време, но сега като я продава кандидат копувачи направили справка за сервизната й история в BMW и се оказало, че 2013г. колата е била на 189000км. Неговото обяснение, е че той не е знаел за това и той не е правил никакви манипулации по колата, но колата определено е манипулирана. Ако историята на автомобила е вярна, то той в момента е на около 210000км. От проверката на VIN-a виждам, че М пакетът не е фабричен, джантите също. По думите на продавача, джантите на са реплика. Другото, което излезе по VIN-a е, че колата е произведена март 2007, явно август може да е била първата й регистрация. Във VIN информацията няма нищо за волана, та ако той не е стандартен за модела, значи е сменян, в противен случай трябва да го има във VIN информацията ако не се лъжа - нека запознатите колеги да кажат. Черният таван също не присъства във VIN информацията, което ме навежда на мисълта, че и той е retrofit (нека колегата с черния таван от преди няколко пост-а да каже дали на неговата кола таванът излиза като екстра). За салона по VIN излиза, че е черен, кожен, ел. с памет, но не се споменава, че е спортен. Нека колегите със спортни салони да кажат дали това е отразено в информацията по VIN.
Да колега, споменава се както тавана, така и салона...а бе всичко се споменава, както и спортния волан (това при мен де) НО, ако някоя екстра е в накакъв пакет може и са не се спомене отделно, така мисля аз. Иначе къде провери VIN-а, защото в www.bmwarchiv.de излиза колата и със снимка от вън и от вътре. Забравих да спомена,че аз съм с F11
- kiko™
- ентусиаст
-
Благодаря за полезната информация относно http://www.bmwarchiv.de/ колега
Там проверявах VIN-a, но въобще не обърнах внимание, че снимките съответстват на колата, която се проверява
... мислих, че са просто примерни, за да илюстрират модела на колата. От снимките виждам, че колата е без M пакет, без спортен волан и без черен таван. Седалките съответстват, спортни са и на снимките.

Там проверявах VIN-a, но въобще не обърнах внимание, че снимките съответстват на колата, която се проверява

- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Здравейте колеги искам да ви попитам един въпрос дали е нормално колата в 2 хил оборота на 6 да върви със 120, защото съм виждал същите коли който вдигат 130-140км става въпрос за 530д 2004 ръчка
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ronian написа:Здравейте колеги искам да ви попитам един въпрос дали е нормално колата в 2 хил оборота на 6 да върви със 120, защото съм виждал същите коли който вдигат 130-140км става въпрос за 530д 2004 ръчка
Може и да е толкова. Аз на 2000об.съм на 140, но съм автомат
Здравейте момчета! Вчера реших да припаля динозавъра и се оказа, че акумулаторът е припаднал. Завъртя 2-3 пъти не можа да запали и почина, въпросът ми е ако го сваля да се зареди има ли вероятност после да ми иска някакви кодове за радио навигация и т.н.? Или да хвърлям ток и да паля колата да го зареди?

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
само настроиваш дата и час.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
tihomair написа:kiko™ написа:Звъннах на продавача и пурвото, което го попитах беше за километража. На въпроса ми той отговори, че колата реално не е на обявените километри 145000км. Били му я внесли от Франция преди около 2г. на 120000км., а той й навъртял 25000км. за това време, но сега като я продава кандидат копувачи направили справка за сервизната й история в BMW и се оказало, че 2013г. колата е била на 189000км. Неговото обяснение, е че той не е знаел за това и той не е правил никакви манипулации по колата, но колата определено е манипулирана. Ако историята на автомобила е вярна, то той в момента е на около 210000км. От проверката на VIN-a виждам, че М пакетът не е фабричен, джантите също. По думите на продавача, джантите на са реплика. Другото, което излезе по VIN-a е, че колата е произведена март 2007, явно август може да е била първата й регистрация. Във VIN информацията няма нищо за волана, та ако той не е стандартен за модела, значи е сменян, в противен случай трябва да го има във VIN информацията ако не се лъжа - нека запознатите колеги да кажат. Черният таван също не присъства във VIN информацията, което ме навежда на мисълта, че и той е retrofit (нека колегата с черния таван от преди няколко пост-а да каже дали на неговата кола таванът излиза като екстра). За салона по VIN излиза, че е черен, кожен, ел. с памет, но не се споменава, че е спортен. Нека колегите със спортни салони да кажат дали това е отразено в информацията по VIN.
Да колега, споменава се както тавана, така и салона...а бе всичко се споменава, както и спортния волан (това при мен де) НО, ако някоя екстра е в накакъв пакет може и са не се спомене отделно, така мисля аз. Иначе къде провери VIN-а, защото в http://www.bmwarchiv.de излиза колата и със снимка от вън и от вътре. Забравих да спомена,че аз съм с F11
Тази кола съм я описвал преди няколко страници, Аз тази кола съм я гледал, техническото състояние е ок, не усетих тропане при окачването, не тече рейката, автомата работи плавно. Когато я гледах хвърляше грешка за ДПФ, но човека после ми звънна да каже , че с добавка я оправил(уж).Салона вътре е доста запазен, дори бих казал, че почти без забележки. Външно, цялата кола е била пребоядисвана(всички детайли), но не на веднъж, и не е боядисвана хубаво ! примерно предния капак, самите метални частици не са равномерно разпределени, тук таме малко балончета и най-учудващо, че дори и тавана е боядисван и се вижда неравномерен кит точно при предното стъкло, и я оправяна без дори да свалят оплътнението(вижда се как ръбчето му е боядисано), общо взето мърлява работа( лично аз бих и ударил боя на ново, което е 2000+). Също така задния капак е вдлъбнат, точно под спойлера. Човека пише, че уж е внос от Франция , а пък като се видяхме, ми вика че я взел от човек от Пазарджик( некъде от там ) и викаше,че друдия собственик много я гледал като грижи(???) Моето лично мнение, че колата като цяло не е лоша, но повече от 17 хиляди максимум не бих дал
Nukem написа:само настроиваш дата и час.
Последователност на махане на клемите и слагането им обратно има ли?