Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от netmurder » 17 Дек 2015, 23:26

nvkbul написа:
netmurder написа:
nvkbul написа:колеги, малко глупав въпрос, но съм много раздвоен... :oops: Според вас залужава ли си 15 500лв. за Е60 530i автомат, произведено средата 2003-та с първа регистрация 2004-та. С малката навигация е. Иначе колата е на 110 000 км., които са 100% реални, въпросът е, че са само градско в София, колата никога не е излизала извън града...Това, което ме притеснява е, че не са правени никакви ремонти досега на колата, а градско 100к км. си е сериозна работа, я кутията ще тръгне да заминава скоро, карала се е почти винаги студена на къси разстояния... :paranoid: Въобще какво да правя, да я взимам ли или по-добре някоя нов внос на 250 000 км., но направени на аутобан...

Ако можеш да свалиш още малко от цената направо я вземай... примерно 1000лв. надолу и си ти...
След някой месец колата става на 13г. и това трябва да се има в предвид, за последваща продажба... За скоростната кутия не се притеснявай, бензините по рядко чупят торка а и тази щом казваш че е на реални 110к би трябвало да няма проблеми...

не може по-надолу...първоначално й искаха 17500....иначе е с оригиналните джанти 18-ки с 4 летни гуми рънфлат + още 4 зимни гуми китайски някви, но на един сезон...Най ме е яд, че няма професионалната навигация, ако имаше досега да съм я вземал.Просто колата наистина е стара и се чудя 15 500 дали си струва за 13 годишна кола....Иначе седалките са ел. с памет, има шибидах, има 2 парктроници и фабричен ксенон....А тази приказка 100 хил. км градско = 200 хил. извънградско има ли нещо вярно :mrgreen:

Колега, тази кола има смисъл ако и сложиш газ и голяма навигация, както ти написа колегата Адо почваш с 700лв. газта ти е около 1200-1400лв.... демек 2к за да стане приятна и евтина за каране, та от тази гледна точка ти казвам, че 14 500лв. ще е добра цена... обясни му ги тези неща на продавача и ако не се съгласи, го изчакай :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Няма кой да е взема на тази пари...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nvkbul » 17 Дек 2015, 23:40

то аз от 1 месец го правя пазарлъка...тя си има и забележки, ожулена броня, единия праг и той сурнат, шибидаха му дава някаква грешка също...обаче под 15 500 не ще...той се надяваше даже 16 500 да й вземе :mrgreen: А профи навигация с голям дисплей наистина ли може да се сложи за 700 лв....и това заедно със DVD плейър ли...както са фабричните?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 18 Дек 2015, 1:14

nvkbul написа:то аз от 1 месец го правя пазарлъка...тя си има и забележки, ожулена броня, единия праг и той сурнат, шибидаха му дава някаква грешка също...обаче под 15 500 не ще...той се надяваше даже 16 500 да й вземе :mrgreen: А профи навигация с голям дисплей наистина ли може да се сложи за 700 лв....и това заедно със DVD плейър ли...както са фабричните?

Да наистина може, ама казах ти... изчакай го да стане 2016г. :D :D :D и ще се предаде и на 14 500

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 18 Дек 2015, 12:07

netmurder написа:
nvkbul написа:
netmurder написа:
nvkbul написа:колеги, малко глупав въпрос, но съм много раздвоен... :oops: Според вас залужава ли си 15 500лв. за Е60 530i автомат, произведено средата 2003-та с първа регистрация 2004-та. С малката навигация е. Иначе колата е на 110 000 км., които са 100% реални, въпросът е, че са само градско в София, колата никога не е излизала извън града...Това, което ме притеснява е, че не са правени никакви ремонти досега на колата, а градско 100к км. си е сериозна работа, я кутията ще тръгне да заминава скоро, карала се е почти винаги студена на къси разстояния... :paranoid: Въобще какво да правя, да я взимам ли или по-добре някоя нов внос на 250 000 км., но направени на аутобан...

Ако можеш да свалиш още малко от цената направо я вземай... примерно 1000лв. надолу и си ти...
След някой месец колата става на 13г. и това трябва да се има в предвид, за последваща продажба... За скоростната кутия не се притеснявай, бензините по рядко чупят торка а и тази щом казваш че е на реални 110к би трябвало да няма проблеми...

не може по-надолу...първоначално й искаха 17500....иначе е с оригиналните джанти 18-ки с 4 летни гуми рънфлат + още 4 зимни гуми китайски някви, но на един сезон...Най ме е яд, че няма професионалната навигация, ако имаше досега да съм я вземал.Просто колата наистина е стара и се чудя 15 500 дали си струва за 13 годишна кола....Иначе седалките са ел. с памет, има шибидах, има 2 парктроници и фабричен ксенон....А тази приказка 100 хил. км градско = 200 хил. извънградско има ли нещо вярно :mrgreen:

Колега, тази кола има смисъл ако и сложиш газ и голяма навигация, както ти написа колегата Адо почваш с 700лв. газта ти е около 1200-1400лв.... демек 2к за да стане приятна и евтина за каране, та от тази гледна точка ти казвам, че 14 500лв. ще е добра цена... обясни му ги тези неща на продавача и ако не се съгласи, го изчакай :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Няма кой да е взема на тази пари...

Защо трябва да се слага газова уредба :dunno: То си зависи от собственика де, но аз лично никога :nono: Иначе според мен е по-добре 200к на аутобана ,отколкото 100к САМО в града.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 18 Дек 2015, 12:20

tihomair написа:Защо трябва да се слага газова уредба :dunno: То си зависи от собственика де, но аз лично никога :nono: Иначе според мен е по-добре 200к на аутобана ,отколкото 100к САМО в града.

Ми защото колега, се взема 13 годишна кола и да се кара на бензин не виждам смисъл от това... По-добре да си вземе 530д и да си кара... Виж ако беше някой от новите бензини ОК, нека си го кара на бенц, ама тази кола под 16-17 градско няма да е свали и 8-9 извън града, та от тази гледна точка, но всеки сам си решава за себе си :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 18 Дек 2015, 15:11

tihomair написа:Защо трябва да се слага газова уредба :dunno: То си зависи от собственика де, но аз лично никога :nono: Иначе според мен е по-добре 200к на аутобана ,отколкото 100к САМО в града.

:OT:

Защото :

1. Може да кара много, а да не харесва дизелови коли.
2. Излиза два пъти по-евтино.
3. Замърсява по-малко околната среда.
4. Мрази Валентин Златев. :mhihi:
5. ...

Против АГУ съм само в случаят, че го монтираш за да си позволиш да притежаваш даден автомобил. По-добре смени модела/класа.

:OT:

По темата - не си спомням къде точно, но бях чел, че 100км. градско се равнявали на 600км. извънградско. Аргументите бяха, че имало много студени стартове и много часове работа на празен ход. :roll:
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Потребител
Аватар

Мнение от vmmnedelchev » 18 Дек 2015, 16:48

Колеги предстои ми покупка на е60 530D 218ps 2004г. Молбата ми е следната,ако можете да ме светнете за какво да си отварям очите при покупката и евентуално да ми кажете нещо повече за двигателя и скоростната кутия (автомат).

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 18 Дек 2015, 19:26

Здравейте колеги,

от известно време имам дилема каква кола да си взема и везните все повече се накланят към Е60 LCI. Чудя се дали да бъде 520d или 525d, но това е въпрос за друга тема. Тук искам да попитам за мнението ви за ето този автомобил:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=br9ffu

на вид го докарва, но километрите поне според мен са съмнителни. Кажете вие какво мислите :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 18 Дек 2015, 19:44

kiko™ написа:Здравейте колеги,

от известно време имам дилема каква кола да си взема и везните все повече се накланят към Е60 LCI. Чудя се дали да бъде 520d или 525d, но това е въпрос за друга тема. Тук искам да попитам за мнението ви за ето този автомобил:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=br9ffu

на вид го докарва, но километрите поне според мен са съмнителни. Кажете вие какво мислите :)

Няма много снимки на салона, за да се прецени горе долу за километрите, но колата изглежда много добре и 20к си е добра цена според мен...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 19 Дек 2015, 0:09

М пакета не е оригинален не че нещо но да се знае , иначе изглежда добре нищо че снимките са скапани :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 19 Дек 2015, 0:52

foxi написа:М пакета не е оригинален не че нещо но да се знае , иначе изглежда добре нищо че снимките са скапани :twisted:

Клега, я кажи по какво го позна, за да знам занапред какво да гледам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 19 Дек 2015, 1:04

foxi написа:М пакета не е оригинален не че нещо но да се знае , иначе изглежда добре нищо че снимките са скапани :twisted:

При LCI лайсните на вратите не е задължително да са черни, според мен си е оригинален М-пакета...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 19 Дек 2015, 9:29

netmurder написа:

При LCI лайсните на вратите не е задължително да са черни, според мен си е оригинален М-пакета...

С черния таван си е би трябвало да е оригинален

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 19 Дек 2015, 11:27

Taruno написа:
netmurder написа:

Не виждам какво общо има черния таван ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 19 Дек 2015, 11:29

tihomair написа:
Taruno написа:
netmurder написа:

Не виждам какво общо има черния таван ;)

Mките са с черен таван

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61