Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Re: Хидротрансформатор (торк)
Ходи някъде колега да видиш дали са ти сложили масло каквото трябва,и след това намери някой с иста да ти рестартира адаптации те
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61-530XD LCI
- Мечтае да кара: кюрьосити
Маслото е точно каквото си трябва, проблема се появи преди смяната му! Ме знам май на пазара ще иде колата, сега и със скорости да се занимавам... Писна ми баси
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
djssss написа:Маслото е точно каквото си трябва, проблема се появи преди смяната му! Ме знам май на пазара ще иде колата, сега и със скорости да се занимавам... Писна ми баси
Еми не е лека за поддръжка Е61. Е46-цата ще ти се види песен в сравнение с тази. Че ще трябва да я правиш, ще трябва, иначе и на пазара не можеш да я пуснеш с тия симптоми или ще им викаш на купувачите "Не я настъпвайте, че още се разработва!".
Проблема едва ли е от адаптации, но първо смени сервиза, за да ти диагностицират проблема както трябва, иначе ще има да се набиваш до безкрай.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Здравейте колеги, появи ми се проблем но незнам дали е от торка или е друго. Значи на прав път на 5-та с 80 (1500 оборота) имам едно предърпване, но оборотите не играят. На 4-та рядко но на 5-та го прави най-изразено. На 6-та не го прави. Дали е от торка? След 2 дена тръгвам на път около 2000 км и може ли да ми създаде по-големи главоболия.
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Аз имах същия проблем с придърпване то,но при мен беше от дебитомера
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
pepsin написа:Аз имах същия проблем с придърпване то,но при мен беше от дебитомера
заветните 1500 оборота, мен ме навеждат на мисълта точно за торка. Иначе колега - и може да пътуваш няма да те остави на пътя при подобни първични симптоми, дори да е той.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Добре благодаря ви. Тествах го пак, но точно около1400-1600 оборота има предръпване. Ще ресетна настройките на кутията все пак. Иначе дебитомера ми е на 2 години и се съмнявам да е той, но ще го почистя за всеки случай.
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Еми и аз вече съм в клуба, почнаха леко да играят оборотите и да придърпва при постоянна скорост около 100км/ч. Колата е на 215 000км, реални. Моят избор ще бъде Рекро, вече си писах с тях, а и цената им е справедлива.
180 евро с ДДС рециклаж в рамките на половин работен ден + куриерските разходи които ще са към 100 евро.
Имайте впредвид, че дават гаранция само 6 месеца. 24 месеца дават цитириам - само за напълно ремонтирана/рециклирана цяла скоростна кутия при тях.
Така или иначе трябва да сменям масло на скорости... всичко ще бъде накуп.
180 евро с ДДС рециклаж в рамките на половин работен ден + куриерските разходи които ще са към 100 евро.
Имайте впредвид, че дават гаранция само 6 месеца. 24 месеца дават цитириам - само за напълно ремонтирана/рециклирана цяла скоростна кутия при тях.

- ACT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5
Само да вметна, че и от неработещ коректно ЕГР се получават подобни придърпвания и знам за човек, който рециклира торка и проблоема остана. А в моторния комп грешка за ЕГР е нямал. На живи данни обаче е бил доста далеч от исканото от компа и за това колата му прихълцвала така. Имайте едно на ум преди да се нахвърлите на торка.
Поздрави
Поздрави
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
ACT написа:Само да вметна, че и от неработещ коректно ЕГР се получават подобни придърпвания и знам за човек, който рециклира торка и проблоема остана. А в моторния комп грешка за ЕГР е нямал. На живи данни обаче е бил доста далеч от исканото от компа и за това колата му прихълцвала така. Имайте едно на ум преди да се нахвърлите на торка.
Поздрави

- ACT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5
B.Stoimenov написа:ACT написа:Само да вметна, че и от неработещ коректно ЕГР се получават подобни придърпвания и знам за човек, който рециклира торка и проблоема остана. А в моторния комп грешка за ЕГР е нямал. На живи данни обаче е бил доста далеч от исканото от компа и за това колата му прихълцвала така. Имайте едно на ум преди да се нахвърлите на торка.
Поздрави
но предполагам нямаше да се проявява на завтната 5та скорост тогава само
Да ти кажа честно се появява на високите предавки и ЕГР-а, защото там мотора се "задържа" повече на тези обороти и искано/реално положение от компа на ЕГР-а се разминават. По-ниските предавки се "взимат" по-бързо от оборотомера и тази аномалия с егр-ите е по-слабо осезаема.
Поздрави
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!
Здравейте колеги,
При мен има ритане между втора и трета, трета и четвърта и по-рядко между първа и втора.
Също има леко придърпване с постоянна скорост 120 на шеста.
От изчетеното съм сигурен, че за придърпването е отговорен торка. Но какво мислите за ритането?
Е60 2009, 185000 реални.
При мен има ритане между втора и трета, трета и четвърта и по-рядко между първа и втора.
От изчетеното съм сигурен, че за придърпването е отговорен торка. Но какво мислите за ритането?
Е60 2009, 185000 реални.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
ifif написа:Здравейте колеги,
Е60 2009, 185000 реални.
Според мен проблема ти е от мехатроника. Провери хубаво преди да се смениш торк-а. Най-добрия вариант е да рециклираш всичко, но пък трябва да прежалиш една сума пари, но пък ще останеш доволен докато колата е в теб.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- slishko
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530D
Комбина написа:Еми и аз вече съм в клуба, почнаха леко да играят оборотите и да придърпва при постоянна скорост около 100км/ч. Колата е на 215 000км, реални. Моят избор ще бъде Рекро, вече си писах с тях, а и цената им е справедлива.
Здравей Колега,
моля сподели какво стана, колата оправи ли се? И колко ти излязоха разходите до пристигане на Торка в България? Тъй като от няколко дни ми се появи същия проблем, явно и аз ще трябва да премина през цялата тази драма.
Благодаря предварително!