Хидротрансформатор (торк)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Re: Хидротрансформатор (торк)

Мнение от pepsin » 03 Юли 2016, 11:49

Ходи някъде колега да видиш дали са ти сложили масло каквото трябва,и след това намери някой с иста да ти рестартира адаптации те

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61-530XD LCI
Мечтае да кара: кюрьосити

Мнение от djssss » 03 Юли 2016, 14:21

Маслото е точно каквото си трябва, проблема се появи преди смяната му! Ме знам май на пазара ще иде колата, сега и със скорости да се занимавам... Писна ми баси

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 03 Юли 2016, 20:29

djssss написа:Маслото е точно каквото си трябва, проблема се появи преди смяната му! Ме знам май на пазара ще иде колата, сега и със скорости да се занимавам... Писна ми баси

Еми не е лека за поддръжка Е61. Е46-цата ще ти се види песен в сравнение с тази. Че ще трябва да я правиш, ще трябва, иначе и на пазара не можеш да я пуснеш с тия симптоми или ще им викаш на купувачите "Не я настъпвайте, че още се разработва!".
Проблема едва ли е от адаптации, но първо смени сервиза, за да ти диагностицират проблема както трябва, иначе ще има да се набиваш до безкрай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 06 Юли 2016, 13:06

Здравейте колеги, появи ми се проблем но незнам дали е от торка или е друго. Значи на прав път на 5-та с 80 (1500 оборота) имам едно предърпване, но оборотите не играят. На 4-та рядко но на 5-та го прави най-изразено. На 6-та не го прави. Дали е от торка? След 2 дена тръгвам на път около 2000 км и може ли да ми създаде по-големи главоболия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 06 Юли 2016, 15:52

Аз имах същия проблем с придърпване то,но при мен беше от дебитомера

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 06 Юли 2016, 16:03

pepsin написа:Аз имах същия проблем с придърпване то,но при мен беше от дебитомера

заветните 1500 оборота, мен ме навеждат на мисълта точно за торка. Иначе колега - и може да пътуваш няма да те остави на пътя при подобни първични симптоми, дори да е той.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 06 Юли 2016, 17:09

Добре благодаря ви. Тествах го пак, но точно около1400-1600 оборота има предръпване. Ще ресетна настройките на кутията все пак. Иначе дебитомера ми е на 2 години и се съмнявам да е той, но ще го почистя за всеки случай.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 07 Юли 2016, 0:46

:yes:

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 07 Юли 2016, 8:58

Еми и аз вече съм в клуба, почнаха леко да играят оборотите и да придърпва при постоянна скорост около 100км/ч. Колата е на 215 000км, реални. Моят избор ще бъде Рекро, вече си писах с тях, а и цената им е справедлива.

180 евро с ДДС рециклаж в рамките на половин работен ден + куриерските разходи които ще са към 100 евро.

Имайте впредвид, че дават гаранция само 6 месеца. 24 месеца дават цитириам - само за напълно ремонтирана/рециклирана цяла скоростна кутия при тях.

Така или иначе трябва да сменям масло на скорости... всичко ще бъде накуп. :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5

Мнение от ACT » 07 Юли 2016, 12:30

Само да вметна, че и от неработещ коректно ЕГР се получават подобни придърпвания и знам за човек, който рециклира торка и проблоема остана. А в моторния комп грешка за ЕГР е нямал. На живи данни обаче е бил доста далеч от исканото от компа и за това колата му прихълцвала така. Имайте едно на ум преди да се нахвърлите на торка.
Поздрави
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 07 Юли 2016, 13:24

ACT написа:Само да вметна, че и от неработещ коректно ЕГР се получават подобни придърпвания и знам за човек, който рециклира торка и проблоема остана. А в моторния комп грешка за ЕГР е нямал. На живи данни обаче е бил доста далеч от исканото от компа и за това колата му прихълцвала така. Имайте едно на ум преди да се нахвърлите на торка.
Поздрави

:yes: но предполагам нямаше да се проявява на завтната 5та скорост тогава само :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5

Мнение от ACT » 07 Юли 2016, 13:43

B.Stoimenov написа:
ACT написа:Само да вметна, че и от неработещ коректно ЕГР се получават подобни придърпвания и знам за човек, който рециклира торка и проблоема остана. А в моторния комп грешка за ЕГР е нямал. На живи данни обаче е бил доста далеч от исканото от компа и за това колата му прихълцвала така. Имайте едно на ум преди да се нахвърлите на торка.
Поздрави

:yes: но предполагам нямаше да се проявява на завтната 5та скорост тогава само :)

Да ти кажа честно се появява на високите предавки и ЕГР-а, защото там мотора се "задържа" повече на тези обороти и искано/реално положение от компа на ЕГР-а се разминават. По-ниските предавки се "взимат" по-бързо от оборотомера и тази аномалия с егр-ите е по-слабо осезаема.
Поздрави
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D 12.2008; E70 3D 01.2008

Мнение от ifif » 17 Юли 2016, 11:43

Здравейте колеги,

При мен има ритане между втора и трета, трета и четвърта и по-рядко между първа и втора.
Също има леко придърпване с постоянна скорост 120 на шеста.

От изчетеното съм сигурен, че за придърпването е отговорен торка. Но какво мислите за ритането?

Е60 2009, 185000 реални.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 18 Юли 2016, 14:32

ifif написа:Здравейте колеги,

При мен има ритане между втора и трета, трета и четвърта и по-рядко между първа и втора.
Също има леко придърпване с постоянна скорост 120 на шеста.

От изчетеното съм сигурен, че за придърпването е отговорен торка. Но какво мислите за ритането?

Е60 2009, 185000 реални.

Според мен проблема ти е от мехатроника. Провери хубаво преди да се смениш торк-а. Най-добрия вариант е да рециклираш всичко, но пък трябва да прежалиш една сума пари, но пък ще останеш доволен докато колата е в теб.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530D

Мнение от slishko » 02 Авг 2016, 13:57

Комбина написа:Еми и аз вече съм в клуба, почнаха леко да играят оборотите и да придърпва при постоянна скорост около 100км/ч. Колата е на 215 000км, реални. Моят избор ще бъде Рекро, вече си писах с тях, а и цената им е справедлива.

180 евро с ДДС рециклаж в рамките на половин работен ден + куриерските разходи които ще са към 100 евро.

Имайте впредвид, че дават гаранция само 6 месеца. 24 месеца дават цитириам - само за напълно ремонтирана/рециклирана цяла скоростна кутия при тях.

Така или иначе трябва да сменям масло на скорости... всичко ще бъде накуп. :confused:

Здравей Колега,
моля сподели какво стана, колата оправи ли се? И колко ти излязоха разходите до пристигане на Торка в България? Тъй като от няколко дни ми се появи същия проблем, явно и аз ще трябва да премина през цялата тази драма.
Благодаря предварително!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61