Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Е не знам тогава моя брокер защо настояваше да я пишем за 2-3к по-малко тогава? Той работи в Армеец и отделно има интерес да застрахова за по-висока сума 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
dextuar написа:Е не знам тогава моя брокер защо настояваше да я пишем за 2-3к по-малко тогава? Той работи в Армеец и отделно има интерес да застрахова за по-висока сума
моя брокер пък ми казва, че няма смисъл да се надзастрахова много над пазарната цена понеже после при плащането

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bai_ILIA написа:dextuar написа:Е не знам тогава моя брокер защо настояваше да я пишем за 2-3к по-малко тогава? Той работи в Армеец и отделно има интерес да застрахова за по-висока сума
моя брокер пък ми казва, че няма смисъл да се надзастрахова много над пазарната цена понеже после при плащанетоточно ей така правят
Точно и на мен това ми каза. Думите му бяха, ако искаш, може да я пишем и 17к, ама ако ти я тафят, пак ще ти дадат макс 13к и затова я писахме толкова.
Моята миналата година е застрахована на 18500, но ми се струва, че никога няма да платят толкова за Е90 2007г, въпреки, че е 330ХД. Другата седмица ще правя ново, понеже изтича и мисля да е на 14000-15000, поне да не давам луди пари за каско.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
(h)aman написа:Колеги дайте съвет. Имам дребни щети по предницата от камъчета - на предния капак, фара и стъклото има люспа, не е баш пукнато, а отлюпено. Как да заведа щетите - да кажа, че при каране по магистралата са хвръкнали камъчета или че на паркинга така съм я намерил ? Притесненията са ми да не се направят нещо на луди, ако кажа, че от някоя кола са хвръкнали камъчета и да искат протоколи и не знам си какво. Каското е в Олимпик.
Пиша си винаги каквото е и не си измислям истории, и до сега не съм имал проблем. Само датите мога да сменя, ако е било преди повече време. За Армеец става дума.
Нито работя там, нито имам интерес някакъв, но вече сигурно 10г застраховам коли при тях и не съм имал проблем. Последно, преди месец, заведох 5 щети на куп, всичките за боя, като едната беше драскотина като косъм и човека една минута се опитваше да я снима, че да излезе на снимката. Не знам как са по провинцията офисите, но от обслужването също не мога да се оплача и винаги става много бързо, като повече от 30-40 минути с писането не съм губил. Момичето ме накара два пъти да препиша и как по-добре да опиша щетите, както е в мой интерес. Като се има предвид, че някои от щетите сигурно ще се махнат само с паста съм доволен от това, което платиха.
nikolae написа:Е90то имах предложение от тях от 17к до 20к. Аз избрах 18 500. Десетина дена след подновяване на полицата,
колата хвана крачета и ми писаха близо 200лв обезценяване. Попитах защо, как за десет дена се обезцени тази кола?
Отговора беше, че е възможно да съм завишил оценката, затова се прави тази сметка. В случая аз не бях,
даже беше златна среда, но както и да е.
2400лв обезценяване на годишна база, 200 лева на месец, колко са били 10 дена или близо месец ти си знаеш, аз говоря принципно. А може да се смята и на започнал месец, не виждам нищо странно...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
lazomilev написа:nikolae написа:Е90то имах предложение от тях от 17к до 20к. Аз избрах 18 500. Десетина дена след подновяване на полицата,
колата хвана крачета и ми писаха близо 200лв обезценяване. Попитах защо, как за десет дена се обезцени тази кола?
Отговора беше, че е възможно да съм завишил оценката, затова се прави тази сметка. В случая аз не бях,
даже беше златна среда, но както и да е.
2400лв обезценяване на годишна база, 200 лева на месец, колко са били 10 дена или близо месец ти си знаеш, аз говоря принципно. А може да се смята и на започнал месец, не виждам нищо странно...
И според мен си е нормално.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Колеги един въпрос към по-запознатите. Така или иначе няма да остана със застраховка в левинс след изтичането на срока и след няколко месеца. Трябва ли да ходя в техен сервиз да си демонтират имобилайзера ?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
astrapower написа:Колеги един въпрос към по-запознатите. Така или иначе няма да остана със застраховка в левинс след изтичането на срока и след няколко месеца. Трябва ли да ходя в техен сервиз да си демонтират имобилайзера ?
Виж си договора. Ако си си го платил - не. но може и да не си го платил ( ти пак си го платил де

- astrapower
- младши ентусиаст
-
Благодаря ще погледна довечера. Всъщност така купих колата с този монтиран допълнителен имобилайзер от предния собственик.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
astrapower написа:Благодаря ще погледна довечера. Всъщност така купих колата с този монтиран допълнителен имобилайзер от предния собственик.
Ако има две години от монтажа си остава твой, ако ли не трябва да ходиш да го свалят или да си го платиш
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Само прибират пари от тия имобилайзери. За нищо не стават освен да ти точат акумулатора.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
b00st написа:Само прибират пари от тия имобилайзери. За нищо не стават освен да ти точат акумулатора.
Аз с моя за сега нямам проблеми, освен че 2-3 пъти не искаше да запали, но като я заключа и отключа се оправяше.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
Абсолютно е така колеги,тези имобилайзери са голяма смешка. Иначе да минали са 2 г., но ще погледна договора все пак да видим какви са точно условията. Предния собственик ми сподели че е брал ядове с този имобилайзер, и уж са го "оправили", но ще го махна със сигурност.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
astrapower написа:Абсолютно е така колеги,тези имобилайзери са голяма смешка. Иначе да минали са 2 г., но ще погледна договора все пак да видим какви са точно условията. Предния собственик ми сподели че е брал ядове с този имобилайзер, и уж са го "оправили", но ще го махна със сигурност.
Не са смешка и се изискват от повечето застрахователи. В много случай са спасявали от кражба. Даже и на мен ми бяха разбили ключалката и отворили Х-са но липсата на OBD букса и имобилайзера са ги отказали. Е може би повече липсата на обеде, защото не са могли да направят опит за палене. Но имаше няколко случая на колеги, при които за запалвали и подкарвали и после са зарязвали колата като е загаснела след 20-30 сек.